Oorsmeer/reinigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Reinigen jullie de oren van jullie hond? Zoja, met wat? Ik heb zo'n flesje met druppels wat oorsmeer oplost, al even niet meer gebruikt, maar Raiko zijn oor jeukt precies, ik zie wel geen vuil, maar kan oorsmeer dat veroorzaken? Ik dacht dat oren reinigen vooral nodig was bij rassen met hangoren of ben ik mis? Enkele weken geleden had hij dit ook, dacht het door uiercrème kwam (vorig topic)

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik laat het vriendlief doen want ik ga over me nek. 

( krijg al rillingen als ik het lees lol ) 

maar hier word het elke 2 weken gedaan met een watje met lauw water. 

Meer niet geen druppels of andere dingen. 

Ze krabt nooit aan haar oren en het ziet er mooi schoon uit. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee nog nooit gedaan. Ik ruik wel geregeld even of alles nog ok is.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ruik niks en zie ook niks en qua voeding is er niks waar hij nu allergisch op reageert, hij hield alleen ff zijn kopje schuin en krabde

honden page profiel ..

honden foto van .

Het kan wat dieper zitten dat je het net niet kan zien. 

 

Wij hebben van die druppels liggen die je in de oren moet spuiten en dan ff masseren. 

 

Wij gebruiken dat alleen als het nodig is en het vuil wat dieper zit. Voor de rest controleren we Puk haar oren regelmatig en maken met een watje en water schoon als het 'bovinin' in het oor zit en je er makkelijk bij kan. 

 

Je zou sowieso zn oren toch even schoon kunnen maken? Als dat niet helpt kan je verder zoeken naar wat de jeuk veroorzaakt. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Het kan wat dieper zitten dat je het net niet kan zien. 
 
Wij hebben van die druppels liggen die je in de oren moet spuiten en dan ff masseren. 
 
Wij gebruiken dat alleen als het nodig is en het vuil wat dieper zit. Voor de rest controleren we Puk haar oren regelmatig en maken met een watje en water schoon als het 'bovinin' in het oor zit en je er makkelijk bij kan. 
 
Je zou sowieso zn oren toch even schoon kunnen maken? Als dat niet helpt kan je verder zoeken naar wat de jeuk veroorzaakt.  "

 Heb dat ook liggen, heb het er ingedaan en gemasseerd, ik had het al even niet gebruikt omdat het niet nodig was maar misschien komt daar wel de jeuk vandaan. Nu afwachten

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva heeft hangoren. In haar eerste half jaar heb ik twee keer oren schoon gemaakt, met druppels. De eerste keer omdat ik dacht dat dat regelmatig moest. De tweede keer na het al een anderhalve maand niet gedaan te hebben en ze begon te klapperen (constant met haar hoofd schudden, is bij mijn schoonouders hun hond een teken dat hij last krijgt van oorontsteking).

 

Met 6 maanden is ze op kvv gezet. Daarvoor maakte ik nog wel ooit haar oorschelp schoon met een katoenen zakdoek. Sinds ze kvv krijgt kijk ik af en toe, maar nooit een zakdoek nodig gehad om iets weg te halen, het is gewoon altijd schoon?! Ik verbaas me daar echt over.

Laatst begon ze weer te klapperen, uiteindelijk bleek dat ze naar buiten moest maar toen ook maar weer naar de oren gekeken (1e keer in een half jaar tijd ofzo). Zagen er helemaal schoon uit toch maar even schoon gemaakt met die druppels maar Ziva vindt ze wel zo verschrikkelijk. Dus ik doe het zo min mogelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier grote oren die hangen en er wordt dagelijks gezwommen, ik maak ze schoon met octoclean, hier is dat doeltreffend.....meestal een x in de twee weken als ik wat oorsmeer zie. Tussendoor maak ik de schelpen schoon met oorcleaner van espree.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Heb ze dus gereinigd, het lijkt nu wel al een uurtje oké, maar wil niet dat hij een oorontsteking zou krijgen, we vertrekken namelijk zondag een weekje met verlof en dan gaat Raiko ook een weekje uit logeren... Hij rust nu, als ik het hem nog eens zie doen bel ik de DA, zaterdagvoormiddag werkt hij maar dan moet hij plaats hebben ook, pff zo'n dingen gebeuren altijd op de juiste momenten 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Masser het oor eens van onderen, als je hond piept doet het pijn....dan kan je vandaag nog even een afspraak maken....en anders bij twijfel, bel even op en vraag of er naar de oren gekeken kan worden om dat je het niet vertrouwd.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Masser het oor eens van onderen, als je hond piept doet het pijn....dan kan je vandaag nog even een afspraak maken....en anders bij twijfel, bel even op en vraag of er naar de oren gekeken kan worden om dat je het niet vertrouwd. "

 Als ik masseer enz doet hij niks

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen nooit.

Een goed werkend oor wordt niet vuil.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Bij mijn terrier reinig ik de oren niet, want zij heeft altijd schone oren. Maar bij mijn stabij heb ik echt toestanden gehad....met haar oren. Ik heb deze hond zeer verwaarloost bij een vorige eigenaar opgehaald en ze had enorme proppen in haar oren, die zijn gaan ontsteken. Ik heb oorceaner moeten gebruiken, op olie basis, dat is de beste..heb er een aantal geprobeerd. Na een paar dagen komt veel troep eruit, moest het wel vaak herhalen totdat alle troep eruit was. Nu nogsteeds veel schoonmaken. De oorschelp kun je het mooist schoonmaken met een doekje wat gedrenkt in de badedas. Het dennen aftreksel van badedas groen schijnt heel goed te zijn tegen huidproblemen bij een hond. Verder maak ik de oren twee tot drie keer per week schoon, en elke week een oorcleaner erin totdat dat niet meer nodig is. Mijn hond heeft een keer staan springen en gek doen van de pijn aan haar oren....Voor ehbo heb ik er toen olijfolie in gedaan waardoor de pijn snel afnam. De volgende dag naar de DA geweest. Die schreef antibiotica voor wat niet werkte omdat dat niet door die dikke prop kwam. De cleaner op olie basis dus wel.

Wanneer de hond zelf last van de oren heeft, flappert hij of zij enorm met de kop heen en weer. Dan weet je genoeg....dan is het weer oorcleaner tijd. Dit spul is bij elke dierenwinkel te verkrijgen.. Vetzyme Vetenary antibacterieel Ear drops@ cleanser..

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Heb ze dus gereinigd, het lijkt nu wel al een uurtje oké, maar wil niet dat hij een oorontsteking zou krijgen, we vertrekken namelijk zondag een weekje met verlof en dan gaat Raiko ook een weekje uit logeren... Hij rust nu, als ik het hem nog eens zie doen bel ik de DA, zaterdagvoormiddag werkt hij maar dan moet hij plaats hebben ook, pff zo'n dingen gebeuren altijd op de juiste momenten  "

 Oorcleaner halen! Eerder aangegeven welke het beste werkt. Die melkachtige werkt veeeeeel minder die niet meenemen!

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Oorcleaner halen! Eerder aangegeven welke het beste werkt. Die melkachtige werkt veeeeeel minder die niet meenemen! "

 Heb ze reeds gereinigd hoor, had dat in huis; deze eens gekocht in Aveve http://www.beest.nl/nl/hond/hondenapotheek/hondenapotheek/flamingo-bv/oorreiniger-voor-hond-en-kat-50-ml-/g246/p8662/

Maar eigenlijk had ik die niet nodig, hij had nooit vuile oren, nu ook niet zichtbaar eigenlijk, maar nu dus toch gebruikt en de hele namiddag en avond nu merk ik niets meer (na het reinigen dus)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Heb ze reeds gereinigd hoor, had dat in huis; deze eens gekocht in Aveve http://www.beest.nl/nl/hond/hondenapotheek/hondenapotheek/flamingo-bv/oorreiniger-voor-hond-en-kat-50-ml-/g246/p8662/
Maar eigenlijk had ik die niet nodig, hij had nooit vuile oren, nu ook niet zichtbaar eigenlijk, maar nu dus toch gebruikt en de hele namiddag en avond nu merk ik niets meer (na het reinigen dus) "

 O super goed!!!! Bedankt voor je reactie, fijn om te weten! Na het reinigen, duurt het ook even voordat de troep eruit komt. Komt er niets is dat alleen maar goed...dan is het oor ook schoon denk ik.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  O super goed!!!! Bedankt voor je reactie, fijn om te weten! Na het reinigen, duurt het ook even voordat de troep eruit komt. Komt er niets is dat alleen maar goed...dan is het oor ook schoon denk ik. "

 Er komt niets uit... Lost het oorsmeer niet gewoon op? Aangezien hij nu niet meer geschud heeft voelt hij niks meer waarschijnlijk, het was ook maar heel eventjes dat hij schudde, dan hier gevraagd en dan gekeken in mijn kast waar die lag om te reinigen maar ik heb er niets zien uitkomen..

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Er komt niets uit... Lost het oorsmeer niet gewoon op? Aangezien hij nu niet meer geschud heeft voelt hij niks meer waarschijnlijk, het was ook maar heel eventjes dat hij schudde, dan hier gevraagd en dan gekeken in mijn kast waar die lag om te reinigen maar ik heb er niets zien uitkomen.. "

 Als de hond geen pijn meer aangeeft, niet klappert met de oren en geen kick bij het indrukken van de onderkant van het oor zou het goed moeten zijn. Als er geen troep uitkomt zou het goed moeten zijn. Kan een paar dagen duren. Voor de zekerheid kun je altijd even laten kijken door een DA. Maar als het goed is is het goed.

Ja het oorsmeer lost ook op, het word zacht en ze kunnen het gewoon uit hun oor schudden dan. Als het er goed inzit. Bij mijn hond zaten de donkere korsten en zelfs plantenvegetatie vanuit het binnenoor in de oorschelp op den duur. Was veel. Daarna moest ik met een doekje alles even schoonmaken. De hond gaf me zelf aan dat het oor vol zat met troep door te klapperen en te krabben.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Als de hond geen pijn meer aangeeft, niet klappert met de oren en geen kick bij het indrukken van de onderkant van het oor zou het goed moeten zijn. Als er geen troep uitkomt zou het goed moeten zijn. Kan een paar dagen duren. Voor de zekerheid kun je altijd even laten kijken door een DA. Maar als het goed is is het goed.
Ja het oorsmeer lost ook op, het word zacht en ze kunnen het gewoon uit hun oor schudden dan. Als het er goed inzit. Bij mijn hond zaten de donkere korsten en zelfs plantenvegetatie vanuit het binnenoor in de oorschelp op den duur. Was veel. Daarna moest ik met een doekje alles even schoonmaken. De hond gaf me zelf aan dat het oor vol zat met troep door te klapperen en te krabben. "

 Danku, allemaal trouwens om te reageren. Het zal nu wel goed zitten, hij gaf niets meer aan en vandaag ook niets  

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Eigenlijk doen wij niks aan de oren. We kijken er regelmatig in om te zien hoe ze zijn maar reinigen doen wij niet. 

Maar nu moet ik er wel bij zeggen dat onze honden elkaar ook poetsen, denk hierbij aan oogjes en ook de oren. Eens in de zoveel tijd wordt alles door iedereen gepoetst. Nooit geen last ergens van gehad en nooit geen ontstekingen of dergelijke 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij ons worden de oren van de honden ook nooit gereinigd.

Maar ik stop wel regelmatig m'n neus in hun oortjes... ik vind die zooooo lekker ruiken, mhuhuhu, ik wou dat ik de geur in een flesje kon bottelen (en hun voetjes ook, zalig!) 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  O super goed!!!! Bedankt voor je reactie, fijn om te weten! Na het reinigen, duurt het ook even voordat de troep eruit komt. Komt er niets is dat alleen maar goed...dan is het oor ook schoon denk ik. "

 Als er "troep" uit komt is het hoog tijd dat je met je hond naar de dierenarts gaat.

Een gezonde oor houd zichzelf altijd proper (net als bij de mens).

En heeft nooit oor reiniger nodig, ook de hangoren niet.

Behalve bij heel oudere honden, die hun oren kunnen echt vuil worden zonder dat er een schimmel of een oorontsteking is.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

" Bij ons worden de oren van de honden ook nooit gereinigd.
Maar ik stop wel regelmatig m'n neus in hun oortjes... ik vind die zooooo lekker ruiken, mhuhuhu, ik wou dat ik de geur in een flesje kon bottelen (en hun voetjes ook, zalig!)  "

 Hahahahah die oortjes Ben gelukkig niet de enige met deze obsessie hihih! 

 

Edit, spelling

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Hahahahah die oortjes Ben gelukkig niet de enige met deze opsessie hihih!  "

 Hihihi, ja, snuffel snuffel... daar word je toch intens gelukkig van? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Neen nooit.
Een goed werkend oor wordt niet vuil. "

 Hier ook nooit. Enkel toen Java last had van haar allergieën had ze wel meer oorsmeer maar dat deed ik weg met een babydoekje. 

 

Ik dacht dat jouw hond ook nogal eens allergische reacties had Osumi, dan zou het misschien daardoor kunnen komen en kan je ze inderdaad beter even schoonmaken.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Hier ook nooit. Enkel toen Java last had van haar allergieën had ze wel meer oorsmeer maar dat deed ik weg met een babydoekje. 
 
Ik dacht dat jouw hond ook nogal eens allergische reacties had Osumi, dan zou het misschien daardoor kunnen komen en kan je ze inderdaad beter even schoonmaken. "

 Ja, klopt maar momenteel is hij goed onder controle qua voer enz dus hoop dat het niet opnieuw een allergeen is...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Hier ook nooit. Enkel toen Java last had van haar allergieën had ze wel meer oorsmeer maar dat deed ik weg met een babydoekje. 
 
Ik dacht dat jouw hond ook nogal eens allergische reacties had Osumi, dan zou het misschien daardoor kunnen komen en kan je ze inderdaad beter even schoonmaken. "

 Klopt, je hebt gelijk: honden die allergisch zijn hebben ook een soort vuil in hun oren.

 Dan is de oorschelp aan de binnenkant wat gerimpeld, de huid is dan niet meer zo glad.

Volgende forumvraag: Dentastix
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^