De belevenissen van mijn twee mini's, Balou en Lotus en kat Nemo. (fototopic)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

 

Ik zal ondanks dat velen hier mijn mini's wel kennen ze toch even voorstellen, te beginnen met mijn klein wondertje Balou.

 

Balou een kruising pinscher x chihuahua van inmiddels vijf jaar heb ik ongeveer een half jaar na het overlijden van mijn cairn terrier Gizmo gekocht. In de eerste instantie wilde ik geen hond meer bij Mowgli maar na verloop van tijd miste ik toch een kleine hond in huis.

Ik besloot voor mijzelf (Mowgli was de hond van mijn dochter) op zoek te gaan naar een mini pup en zag op mp een advertentie waarin een eenmalig nestje kruising pinscher x chihuahua pups werd aangeboden. De fokker zat ook nog eens vlakbij. Ik ben samen met een vriendin bij de pups gaan kijken. De moederhond was aanwezig en het zag er verder netjes uit dus ik heb het enige reutje zonder mij verder in de fokker te verdiepen gekocht.

Balou was een schattige maar erg moeilijke pup. Ik heb toen hij een week of dertien was op het punt gestaan om hem te herplaatsen. Ik kon niets met hem hij beet mij tot bloedens toe, ik zat soms met mijn handen in mijn haar te janken bij de pup. Toch heb ik na er goed over na te hebben gedacht besloten om voor 100% voor Balou te gaan. Ik heb een hondengedragsdeskundige in de arm genomen, Balou bleek een gestrest maar ook heel onzeker hondje, met de hulp van de gedragsdeskundige heb ik met hem leren omgaan. Balou is tot op de dag van vandaag een hondje met een gebruiksaanwijzing maar hij en ik hebben het alweer jaren goed samen, ik heb geen spijt van de beslissing gehad om hem te houden.

Ik wilde dat Balou die geen chip had er toch een kreeg, tijdens het onderzoek vooraf gaand aan het zetten van de chip ontdekte de dierenarts een hartritmestoornis. Het hoefde niets ernstigs zijn maar we besloten toch om Balou door een cardioloog te laten nakijken, deze ontdekte dat Balou meerdere ernstige aangeboren hartafwijkingen heeft. Er mist een tussenschot in zijn hart waardoor zijn hart uit drie in plaats van vier kamers/boezems bestaat. Hierbij lekken al zijn hartkleppen en is de kant waar wel twee hartkamers aanwezig zijn vergroot. De cardioloog gaf Balou een levensverwachting van twee/tweeënhalf jaar, dit was een grote schok, Balou was net 1 jaar.

Een echoafdruk van de hartafwijkingen van Balou.

 

Ik ben hem door en door gaan verwennen en heb hem zo veel mogelijk laten doen wat hij leuk vind. Wel vermijd ik stressvolle situaties met hem zo ook de cardioloog omdat de autorit er naar toe zeer belastend is voor Balou. Hij is een jaar regelmatig op controle geweest om via een echo te zien hoeveel % zijn hart achteruit ging in een maand of twee/drie. Juist dit wilde ik op den duur niet meer weten, Balou zijn hart kan alleen maar achteruit gaan, hier is niets aan te doen dus de echo's voegen in mijn ogen niets toe.

Inmiddels is Balou alweer vijfenhalf jaar oud en het gaat nog steeds goed met hem. Natuurlijk blijft Balou mijn zorgenhondje maar toch sta ik er niet meer zo bij stil als in het begin. Het is genieten als ik hem zie spelen met Lotus, wel moet ik die kleine wildebras af en toe afremmen en is ze niet af te remmen dan gaat ze de ren in. Balou heeft wat spelen en wandelen aangaat wel een grens, gelukkig ken ik hem goed genoeg om te zien wanneer het hem te veel word.

Balou en Mowgli waren ondanks het verschil in grote gek op elkaar, Balou raakte dan ook helemaal van slag toen we Mowgli die ernstig ziek was in januari 2017 moesten laten gaan. Hij wilde maar weinig eten en kon tijden vanaf de rand van de bank naar de plek waar Mowgli altijd lag staren ook weigerde hij om over die plek te lopen. Ik kreeg er zelf wel eens de kriebels van, uiteindelijk heb ik dit probleem op een hondenforum besproken. Daar werd mij aangeraden om er een hondje bij te nemen om Balou afleiding te geven. Ik heb al jaren twee honden dus en hond erbij was voor mij geen probleem. Ik besloot om op zoek te gaan naar een kleine kruising pup omdat dit mij leuker leek voor Balou met een grote hond blijft het toch hoe gek ze ook op elkaar zijn oppassen. Deze keer heb ik nadat ik mijn oog op een pup had laten vallen wel onderzoek gedaan naar de fokker en het zag er allemaal prima uit. De pup, een kruising shih tzu x chihuahua teefje van vier weken oud heb ik Lotus genoemd. Ik vond het geen enkel probleem dat ze nog een tijd bij de moeder moest blijven, ik heb het contact met de fokker in deze periode erg leuk gevonden. En zo had ik wat tijd om aan het idee van een pup er bij te wennen, het verlies van Mowgli heeft er bij mij behoorlijk ingehakt en de pup voelde een beetje als verraad aan de trouw van Mowgli. Dit gevoel heb ik achter mij kunnen laten al mis ik Mowgli nog steeds best wel erg.

De kleine Lotus is inmiddels niet meer uit ons leven weg te denken, zij is het beste van 2017 voor Balou en mij. Lotus is inmiddels 1 jaar in het onderstaand link kun je het eerste jaar van Lotus lezen.

 https://www.hondenpage.com/hondenforum/214230/de-52-weken-van-pup-lotus..php

Balou en Lotus leven samen met kat Nemo, hij is een gecastreerde binnenkat en de grootste van het stel. Hij is overwegend rustig en lui maar hij kan zo af en toe zijn buien hebben. Ik ben een echt hondenmens maar kat Nemo hoort er helemaal bij.

Dit is het begin van het fototopic over mijn twee mini's en kat Nemo.

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat mooi foto 's marga en zo lief alle 3

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuke foto's wat zijn ze mooi :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Och wwat een zorgen over Balou, hopelijk mag hij nog lange tijd van zijn leventje genieten. Verwen hem maar goed ja.

 

Heb je de fokker ingelicht hierover? Het lijkt me belangrijk dat ze zien wat voor leed ze veroorzaken bij de honden.

Hopelijk blijft het Lotus bespaard. De keuze om chihuahua kruisingen te fokken is voor mij best vreemd, al zouden alle erfelijkheids testen gedaan zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Och wwat een zorgen over Balou, hopelijk mag hij nog lange tijd van zijn leventje genieten. Verwen hem maar goed ja.
 
Heb je de fokker ingelicht hierover? Het lijkt me belangrijk dat ze zien wat voor leed ze veroorzaken bij de honden.
Hopelijk blijft het Lotus bespaard. De keuze om chihuahua kruisingen te fokken is voor mij best vreemd, al zouden alle erfelijkheids testen gedaan zijn. "

Ik heb de fokker idd ingelicht, hij zei dat de andere pups gezond waren dus dat dit niets met het fokken te maken had. Wel gaf hij aan dat hij stopte met fokken, inmiddels had ik al van de buren begrepen dat het helemaal niet om een eenmalig nestje ging maar gewoon om een fokker. Eerst had hij Am buldoggen gefokt en toen dit mis ging is hij over gestapt op chihuahua kruisingen.

 

Tot nu toe is Lotus op haar blaasgruisklachten na helemaal gezond en blaasgruis kan iedere hond krijgen. De moeder van Lotus had papieren maar of de vader die ook had was niet bekent. Op de foto's vond ik het een lelijk hondje maar hij bleek mooi te zijn. De fokker paste op de chihuahua van een kennis en die kennis heeft niets meer van zich laten horen en het hondje niet meer opgehaald. Hierna is er een ongelukje gebeurt met het nestje tot gevolg. De fokker zou het reutje nu zelf houden en laten castreren. Of het verhaal waar is, wie zal het zeggen maar ik ben wel heel blij met Lotus. 

Hier het hele nest met papa en mama, ik vond papa eigenlijk lelijk maar dit bleek erg mee te vallen en hij was ook heel lief en sociaal. Lotus (naast papa) was de grootste pup uit het nest samen met een reutje de rest was een stuk kleiner. Als ik kijk naar hoe klein Lotus is vraag ik mij wel eens af hoe de andere pups uit het nest geworden zijn.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik heb bij de Action een klein noppenborsteltje gekocht, ideaal voor Lotus en dit vind zij ook.

Balou is vergeten zijn kunstgebit in te doen. Ze stoeien om het speeltje waar Lotus uiteindelijk mee vandoor gaat.

Lotus vind apporteren prachtig.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuke foto's heerlijk hoe ze ervan genieten. :-D

honden page profiel Paddy, Finley (Kees)Paddy, Finley (Kees)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Paddy, Finley (Kees)

Ik volg!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Het is een heerlijk stel samen en erg leuk dat ze zo leuk samen spelen kunnen, ik kan hier ook tijden naar kijken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^