Lotus geknipt en gekapt. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het gaat goed met Balou, hij heeft de afgelopen dagen veel buikpijn gehad maar dit is inmiddels ook over. Ik vermoed dat dit is veroorzaakt door de Metacam die hij kreeg tegen de pijn na de gebitsreiniging. Balou is erg gevoelig op zijn maag en darmen hij heeft dus wel vaker buikpijn maar het duurde nu langer dan normaal. Maar goed, hij heeft het weer achter de rug.

533669.jpg

Hij is weer leuk aan het spelen.

533668.jpg

Zowel alleen als met Lotus.

533670.jpg

Zijn koppie is wel verandert na het trekken van al zijn tanden (op de hoektanden na) en hij lijkt ook nog meer op dracula nu.

honden page profiel Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.Nadine Molly. R.i.p.lily.Queenie. 3 doggies

honden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

Toch heel mooi foto s Marga  zo lief zijn ze fijn dat het goed gaat 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Toch heel mooi foto s Marga  zo lief zijn ze fijn dat het goed gaat  "

Ze zijn zeker lief, ik ben altijd blij met ze maar vooral in deze tijd waarin we veel binnen zitten ben ik extra blij om mijn honden om mij heen te hebben. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

fijn dat Balou opgeknapt is leuke foto'shp-thumbsup

 

ach dat koppiehp-heart

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Gelukkig nu alleen goede berichten, het gaat goed met de hondjes en kat Nemo. Ik kan niet zeggen dat Balou is veranderd na het trekken van zijn tanden en kiesjes, hij lijkt dus weinig last van zijn gebit te hebben gehad. Wel ben ik blij dat ik het heb laten doen, al zijn tanden en een paar kiesjes zijn vast niet voor niets getrokken. Tandenpoetsen werkt nog steeds niet en het lukt soms om de tandpasta in zijn wangen te spuiten, ik doe mijn best. Ik heb speciaal voor Balou hertenkophuid gekocht, als hij het krijgt houd hij het doorlopend in zijn bek maar er op kauwen doet hij niet. Ik denk dat ik Lotus er even op laat kauwen zodat het zachter is, misschien kan Balou er dan wel iets mee.

Met Lotus gaat het ook goed, zij krijgt nog steeds alleen churpi om op te knagen. Dit is voor haar wel zo veilig omdat ze kophuid ontleed en de grote stukken in 1x naar binnen probeert te werken. De ph in haar urine is goed en ze heeft nog geen last van allergie gehad, ik hoop dat het de rest van dit jaar zo blijft.

534752.jpg

 
LOCKDOWN BRIEF VAN Balou en Lotus

Lief baasje

Het is ons opgevallen dat je de laatste weken wel heel vaak en lang in ons huis verblijft. Hoewel we het geweldig vinden om je in ons huis te hebben vinden we dat het tijd wordt om de regels iets aan te scherpen en te verduidelijken waar nodig.

1. Als je naar buiten gaat...... wij gaan mee!

2. Het is ons opgevallen dat je erg veel lekkere dingen eet terwijl je in je luie kloffie op de bank hangt. Wij hebben recht op ons deel in dat lekkers. We zullen er verder niet al te moeilijk over doen en gewoon stilletjes naar je gaan zitten staren totdat je gehoorzaamt en ons ons deel geeft.

3. Nee, we ga niet in bad. we zijn al schoon.

Dat jij je verveelt betekent dit niet dat wij een bad nodig hebben. Als je zonodig iets moet wassen ga dan je fiets maar wassen, die staat al weken ongebruikt in de schuur.

4. Zolang je toch in ons huis bent is het je taak om ons naar buiten te laten zo vaak als wij dit nodig achten. Ook als we net buiten zijn geweest..... Er is nog een plekje wat we niet gecheckt hebben.

5. Als we slapen....... Laat ons slapen!

Dat we liggen te slapen is geen teken voor jou om met ons te gaan spelen.

En we kunnen slapen waar we dit willen. We waarderen het niet om wakker gemaakt te worden zodat we opschuiven.

6. Zeg niet shhhh of stop tegen ons als we blaffen.

Jij besluit om meer thuis te zijn, ons beveiligingstaak is er alleen maar groter op geworden. Alles wat we horen moeten we aan je rapporteren dus luister goed naar ons ipv te zeggen dat we stil moeten zijn.

7. Verlaat geen kamer in huis zonder ons.

Wij kennen je soort onderhand.... Gisteren hoorde we ook een zak chips open gaan op de slaapkamer en niemand riep ons om te delen.

Dus vanaf nu.... we gaan je stalken.

8. Deze regel is heel belangrijk..... Als het op de grond valt...... Is het van ons! Als het in ons mond zit..... Van ons!!

9. Je zult nooit meer alleen een plasje gaan doen, jij kijkt ook naar ons als wij plassen dus ik snap niet waarom wij dan niet bij jou mogen kijken. Dus geen deuren sluiten, ook niet het toilet!

10. Ik werk altijd al vanuit huis, dus als jij dat ook doet moet je niet op ons mopperen als we blaffen tijdens jouw geklets met je mensen vrienden.

Liefs..hp-heart
534746.jpg
We moeten momenteel over een berg klei heen om in het bos te komen, Balou vind dit best spannend en Lotus wilde er eerst helemaal niet overheen.
534745.jpg
We kunnen gelukkig weer gebruik maken van het bospad, de wisselwoningen zijn klaar en de hekken zijn weg.
534747.jpg
Balou aan de bosrand.
534748.jpg
Lotus wandelend op het pad langs het maar. Ze wilde dit stuk eerst niet meer lopen, de dierenarts dacht dat het misschien te veel voor haar korte pootjes was maar ik denk eerder dat ze het koud had in het open veld.
534749.jpg
Lotus in het bos.
Die kleine bliksem steelt Balou zijn speeltjes en brengt ze naar haar ren.
534751.jpg
Balou is een kei in gekke bekken trekken, Lotus kijkt minachtend toe.laughing
534750.jpg
Close-up.
534753.jpg
Close-up.
534754.jpg
En een close-up van kat Nemo. Met hem gaat het ook goed. Ik heb in plaats van hypoallergeen brokjes, brokjes zonder granen voor hem gekocht om te kijken hoe hij hierop reageert. Katten reageren soms met huidklachten op granen maar meneer lijkt de brokjes niet te lusten en eet de hypoallergeen brokjes er tussen uit. Ik vrees dat hij de dure dieetbrokjes weer moet hebben, dieetvoer voor alle drie is best kostbaar.

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha die lockdownbrief hebben ze toch maar mooi opgesteldhp-thumbsup

 

fijn dat het zo goed gaat, ook met de allergie van Lotus

 

Leuke foto's. Nemo is ook een heel mooie kat. Jammer dat hij de nieuwe brokjes niet eet.

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat een mooie scherpe foto's!
 
Het valt mij op dat Balou altijd een tuigje draagt in huis. Is daar een reden voor? Lijkt mij een beetje oncomfortabel zitten. Mijn hond is altijd "bloot" in huis . Ook met het oog op ergens aan blijven haken: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/3695976/hond-blijft-aan-deurklink-hangen-met-halsband-doe-de-halsband-af-huis "

Balou is niet de liefste en ik kan hem makkelijker vastpakken als er b.v.b. gebeld word. Deze tuigjes zijn zacht (suede) en zitten confortabel, s, avonds gaat hij wel af.

Het tuigje is veilig, ik zal Balou er aan kunnen optillen zonder dat dit de luchtwegen blokkeert. Ook is er niets in de kamer op de hoogte van Balou waar hij aan vast zou kunnen komen te zitten. Maar het is wel een idee om het tuigje af te doen als ik weg ga, het is niet dat ik mij echt zorgen maak maar voor de zekerheid.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" haha die lockdownbrief hebben ze toch maar mooi opgesteld
 
fijn dat het zo goed gaat, ook met de allergie van Lotus
 
Leuke foto's. Nemo is ook een heel mooie kat. Jammer dat hij de nieuwe brokjes niet eet. "

Ik vind het ook jammer maar helaas. De verwende Nemo, wat hij niet wil dat eet hij ook echt niet. Hij krijgt net als de honden ook vleesworst dus hij krijgt wel iets naar binnen maar de brokjes weigert hij.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Deze foto's kwamen voorbij bij mijn herinneringen op fb. Ik vind ze zo lief dat ik ze hier ook even wil laten zien.

535410.jpg

Vriendjes.

535409.jpg

Als twee poten op een buik.

535411.jpg

Verstikkende liefde. Nog geen grijs snuitje zoals Balou nu wel heeft.

honden page profiel Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.Nadine Molly. R.i.p.lily.Queenie. 3 doggies

honden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

Wat mooi Marga en lief  zo samen hp-thumbsup

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat mooi Marga en lief  zo samen  "

Ik ben ook blij dat ze zo goed samen gaan.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Ik wist natuurlijk dat het niet voor altijd zo goed kon blijven gaan met Balou, hij heeft inmiddels vocht in zijn longen (hartfalen). Hij hoest al een tijdje dagelijks maar nog niet zo erg dat hij er hinder van heeft, wel besloot ik met de dierenarts te overleggen over de toekomstige mogelijkheden. Er zijn twee opties, hem uitgebreid laten onderzoeken om te kijken welke van de hartafwijkingen die hij heeft het hoesten veroorzaakt en hem gericht hartmedicatie geven of hem vochtafdrijvers geven zodat het vocht in de longen minder word.

Ik heb besloten om Balou geen onderzoeken meer te laten ondergaan, hiervoor zou hij een dag opgenomen moeten worden en deze stress wil ik hem besparen. Uiteindelijk is het resultaat hetzelfde, hij komt hier onvermijdelijk aan te overlijden.

Eigenlijk gaat het op het hoesten na best goed, hij is niet benauwd, doet gewoon zijn ding en speelt als altijd met Lotus.

Ik kan alleen maar hopen dat het op deze manier goed met hem blijft gaan en dat hij nog een tijd bij ons mag zijn.

535721.jpg

535722.jpg

535724.jpg

Gelukkig gaat het prima met Lotus.

535723.jpg

Lotus bewerkt.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Naar bericht Marga, ik hoop met je, dat je nog lang van Balou mag genieten, zonder al te veel zorgen

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat naar Marga, ik hoop dat de vochtafdrijvers wat kunnen verlichten. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Naar bericht Marga, ik hoop met je, dat je nog lang van Balou mag genieten, zonder al te veel zorgen "

Op het hoesten na gaat het gelukkig goed, nu afwachten hoe lang hij nog zonder medicatie kan blijven.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Ach wat naar Marga, ik hoop dat de vochtafdrijvers wat kunnen verlichten.  "

Hij heeft de vochtafdrijvers nu nog niet nodig en hopelijk blijft dit ook nog een tijdje zo. Ik wilde de behandelmogelijkheden  weten en heb met oog op Balou zijn karakter mijn keuze gemaakt. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hij heeft de vochtafdrijvers nu nog niet nodig en hopelijk blijft dit ook nog een tijdje zo. Ik wilde de behandelmogelijkheden  weten en heb met oog op Balou zijn karakter mijn keuze gemaakt.  "

Oh sorry verkeerd gelezen. Ja joh jij weet zelf t beste wat goed voor hem is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het met Lotus goed gaat, en ik duim mee nog een lange tijd met Balou ook

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Op het hoesten na gaat het gelukkig goed, nu afwachten hoe lang hij nog zonder medicatie kan blijven. "

Wat is dan t criterium om aan medicatie te beginnen als hij al hoest vanwege t vocht? Gewoon nieuwsgierig hoor, ik gebruik al jaren fureosemide vanwege vocht, zonder zou ik zo benauwd zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat is dan t criterium om aan medicatie te beginnen als hij al hoest vanwege t vocht? Gewoon nieuwsgierig hoor, ik gebruik al jaren fureosemide vanwege vocht, zonder zou ik zo benauwd zijn. "

Een criterium om aan medicijnen te beginnen is er niet, hij gaat ze krijgen als ik vind dat hij ze nodig heeft natuurlijk in overleg met de da. Hij is niet benauwd en het hoesten is nog niet zo erg dat hij medicijnen nodig heeft. 491333.jpg

Hartecho van Balou.

Aan de rechterkant van zijn hart ontbreekt de tussenwand waardoor zijn hart niet uit vier kamers maar uit drie kamers bestaat, hierbij is de rechterkant uitgezet en lekken al zijn hartkleppen. Zijn hart heeft al die jaren een eigen manier gehad om het bloed rond te pompen, medicijnen kunnen dit beïnvloeden.

 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Fijn dat het met Lotus goed gaat, en ik duim mee nog een lange tijd met Balou ook "

Bedankt voor het duimen.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het hondje van een oud buurman van mij had hartfalen, ze had erge hoestbuien en viel soms weg. Ik weet dus wat ik kan verwachten en hoe ver ik het niet wil laten komen maar bij Balou is het gelukkig nog lang niet zo ver.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Een criterium om aan medicijnen te beginnen is er niet, hij gaat ze krijgen als ik vind dat hij ze nodig heeft natuurlijk in overleg met de da. Hij is niet benauwd en het hoesten is nog niet zo erg dat hij medicijnen nodig heeft.
Hartecho van Balou.
Aan de rechterkant van zijn hart ontbreekt de tussenwand waardoor zijn hart niet uit vier kamers maar uit drie kamers bestaat, hierbij is de rechterkant uitgezet en lekken al zijn hartkleppen. Zijn hart heeft al die jaren een eigen manier gehad om het bloed rond te pompen, medicijnen kunnen dit beïnvloeden.
  "

Ja echt bijzonder dat zijn lichaam t al die tijd zo goed heeft opgevangen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Een criterium om aan medicijnen te beginnen is er niet, hij gaat ze krijgen als ik vind dat hij ze nodig heeft natuurlijk in overleg met de da. Hij is niet benauwd en het hoesten is nog niet zo erg dat hij medicijnen nodig heeft.
Hartecho van Balou.
Aan de rechterkant van zijn hart ontbreekt de tussenwand waardoor zijn hart niet uit vier kamers maar uit drie kamers bestaat, hierbij is de rechterkant uitgezet en lekken al zijn hartkleppen. Zijn hart heeft al die jaren een eigen manier gehad om het bloed rond te pompen, medicijnen kunnen dit beïnvloeden.
  "

heel bizonder ja

zo zie je hoe slim een lichaam eigenlijk is

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

https://www.youtube.com/watch?v=3zqF2pcZtiE

Arme Lotus had gisteren heel veel last van jeuk door allergie. Ik heb contact met de dierenarts gehad en ik had gelukkig alles in huis wat ze op dat moment nodig had, cortisone spray voor op de rode plekken en ik moest haar een dubbele dosis Metacam geven. Gelukkig gaat het nu weer beter, ze krabt bijna niet meer en heeft alleen nog irritatie plekken in haar oksels en liezen. Ik heb het sterke vermoeden dat dit door haar urinary brokjes wordt veroorzaakt dus ik zet haar weer terug op hypoallergeen brokjes die ik al heb besteld tot ze er zijn krijgt ze gestoomde vleesworst met sperziebonen. Als de brokjes er zijn krijgt ze eerst alleen nog maar de brokjes en churpi om op te knagen, het laatste is ook geschikt voor honden met allergieën. Het probleem bij Lotus is het blaasgruis waardoor ze eigenlijk niet zonder de urinary brokjes kan. Ze gaat nu urinary tabletten van Trovet er bij krijgen in de hoop dat dit de ph laag weet te houden. Morgen overleg ik met mijn eigen dierenarts hoe lang ze de cortisone en Metacam moet hebben. Lotus slaapt de hele morgen al lekker rustig, ze is uitgeput door het vele krabben en loopt wat stijf met haar achterpootjes dus ze kan wel wat rust gebruiken vandaag hierbij maakt Metacam volgens mij ook duf. 

Ik hoop toch echt dat het een tijdje wat beter mag gaan met mijn hondjes, de zorgen om Balou zijn eigenlijk niet te voorkomen maar ik hoop dat het snel weer wat beter gaat met de allergie van Lotus.

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Marga, wat verdrietig, als je honden problemen hebben voel je jezelf ook niet fijn. Ongerust. Je wilt zo graag wat doen, en als dat dan niet kan, is zo naar. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Marga, wat verdrietig, als je honden problemen hebben voel je jezelf ook niet fijn. Ongerust. Je wilt zo graag wat doen, en als dat dan niet kan, is zo naar.  "

Dat is ook zo, het machteloze gevoel en dan nog de gedachte van, ze zullen wel denken daar heb je haar weer. Hierom maak ik tegenwoordig ook filmpjes, voor de da omdat het probleem in de wachtkamer vaak ineens verdwijnt om eenmaal weer buiten weer te beginnen. Maar ook voor mijn kinderen zodat ze zien wat er speelt en ze mij niet overbezorgd vinden. Van dit filmpje zeiden ze ook, dit is zielig en begrepen ze dat ik contact had gezocht met de da.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Marga mensen zullen echt niet denken en zeker de da niet,je gaat niet voor niks naar een da en een boel rekeningen betalen doe je ook niet voor je lol.

 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Marga mensen zullen echt niet denken en zeker de da niet,je gaat niet voor niks naar een da en een boel rekeningen betalen doe je ook niet voor je lol.
  "

Ik heb wel eens gehad dat Balou niet meer op een van zijn voorpootjes wilde staan en bij de da er niets aan de hand leek. Hij liep bij de da normaal op vier poten en gaf tijdens het onderzoek helemaal geen pijn aan. De da wist echt niet wat hij er mee moest en ook al zei hij niets ik voelde hem denken, er is helemaal niets aan de hand met die hond. Ik had wel een filmpje gestuurd maar ik was eerder dan het filmpje bij de praktijk. Toen ik weer thuis was werd ik door de da gebeld, hij had het filmpje gezien en Balou moest Metacam en rust houden. Maar dan voel je je wel opgelaten. Hierbij vind vooral mijn dochter mij veel te voorzichtig en overbezorgd om mijn honden maar nu vond ook zij contact met de da wel echt nodig.

pagina 10 van 21 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Volgende forumvraag: Hoeveel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^