Lotus geknipt en gekapt. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

 

Ik zal ondanks dat velen hier mijn mini's wel kennen ze toch even voorstellen, te beginnen met mijn klein wondertje Balou.

 

Balou een chipinlaughing (kruising pinscher x chihuahua) van inmiddels vijf jaar heb ik ongeveer een half jaar na het overlijden van mijn cairn terrier Gizmo gekocht. In de eerste instantie wilde ik geen hond meer bij Mowgli maar na verloop van tijd miste ik toch een kleine hond in huis.

Ik besloot voor mijzelf (Mowgli was de hond van mijn dochter) op zoek te gaan naar een mini pup en zag op mp een advertentie waarin een eenmalig nestje kruising pinscher x chihuahua pups werd aangeboden. De fokker zat ook nog eens vlakbij. Ik ben samen met een vriendin bij de pups gaan kijken. De moederhond was aanwezig en het zag er verder netjes uit dus ik heb het enige reutje zonder mij verder in de fokker te verdiepen gekocht.

Balou was een schattige maar erg moeilijke pup. Ik heb toen hij een week of dertien was op het punt gestaan om hem te herplaatsen. Ik kon niets met hem hij beet mij tot bloedens toe, ik zat soms met mijn handen in mijn haar te janken bij de pup. Toch heb ik na er goed over na te hebben gedacht besloten om voor 100% voor Balou te gaan. Ik heb een hondengedragsdeskundige in de arm genomen, Balou bleek een gestrest maar ook heel onzeker hondje, met de hulp van de gedragsdeskundige heb ik met hem leren omgaan. Balou is tot op de dag van vandaag een hondje met een gebruiksaanwijzing maar hij en ik hebben het alweer jaren goed samen, ik heb geen spijt van de beslissing gehad om hem te houden.

Ik wilde dat Balou die geen chip had er toch een kreeg, tijdens het onderzoek vooraf gaand aan het zetten van de chip ontdekte de dierenarts een hartritmestoornis. Het hoefde niets ernstigs zijn maar we besloten toch om Balou door een cardioloog te laten nakijken, deze ontdekte dat Balou meerdere ernstige aangeboren hartafwijkingen heeft. Er mist een tussenschot in zijn hart waardoor zijn hart uit drie in plaats van vier kamers/boezems bestaat. Hierbij lekken al zijn hartkleppen en is de kant waar wel twee hartkamers aanwezig zijn vergroot. De cardioloog gaf Balou een levensverwachting van twee/tweeënhalf jaar, dit was een grote schok, Balou was net 1 jaar.

Een echoafdruk van de hartafwijkingen van Balou.

 

Ik ben hem door en door gaan verwennen en heb hem zo veel mogelijk laten doen wat hij leuk vind. Wel vermijd ik stressvolle situaties met hem zo ook de cardioloog omdat de autorit er naar toe zeer belastend is voor Balou. Hij is een jaar regelmatig op controle geweest om via een echo te zien hoeveel % zijn hart achteruit ging in een maand of twee/drie. Juist dit wilde ik op den duur niet meer weten, Balou zijn hart kan alleen maar achteruit gaan, hier is niets aan te doen dus de echo's voegen in mijn ogen niets toe.

Inmiddels is Balou alweer vijfenhalf jaar oud en het gaat nog steeds goed met hem. Natuurlijk blijft Balou mijn zorgenhondje maar toch sta ik er niet meer zo bij stil als in het begin. Het is genieten als ik hem zie spelen met Lotus, wel moet ik die kleine wildebras af en toe afremmen en is ze niet af te remmen dan gaat ze de ren in. Balou heeft wat spelen en wandelen aangaat wel een grens, gelukkig ken ik hem goed genoeg om te zien wanneer het hem te veel word.

Balou en Mowgli waren ondanks het verschil in grote gek op elkaar, Balou raakte dan ook helemaal van slag toen we Mowgli die ernstig ziek was in januari 2017 moesten laten gaan. Hij wilde maar weinig eten en kon tijden vanaf de rand van de bank naar de plek waar Mowgli altijd lag staren ook weigerde hij om over die plek te lopen. Ik kreeg er zelf wel eens de kriebels van, uiteindelijk heb ik dit probleem op een hondenforum besproken. Daar werd mij aangeraden om er een hondje bij te nemen om Balou afleiding te geven. Ik heb al jaren twee honden dus en hond erbij was voor mij geen probleem. Ik besloot om op zoek te gaan naar een kleine kruising pup omdat dit mij leuker leek voor Balou met een grote hond blijft het toch hoe gek ze ook op elkaar zijn oppassen. Deze keer heb ik nadat ik mijn oog op een pup had laten vallen wel onderzoek gedaan naar de fokker en het zag er allemaal prima uit. De pup, een shichi (kruising shih tzu x chihuahua) teefje van vier weken oud heb ik Lotus genoemd. Ik vond het geen enkel probleem dat ze nog een tijd bij de moeder moest blijven, ik heb het contact met de fokker in deze periode erg leuk gevonden. En zo had ik wat tijd om aan het idee van een pup erbij te wennen, het verlies van Mowgli heeft er bij mij behoorlijk ingehakt en de pup voelde een beetje als verraad aan de trouw van Mowgli. Dit gevoel heb ik achter mij kunnen laten al mis ik Mowgli nog steeds best wel erg.

De kleine Lotus is inmiddels niet meer uit ons leven weg te denken, zij is het beste van 2017 voor Balou en mij. Lotus is inmiddels 1 jaar in het onderstaand link kun je het eerste jaar van Lotus lezen.

 https://www.hondenpage.com/hondenforum/214230/de-52-weken-van-pup-lotus..php

Balou en Lotus leven samen met kat Nemo, hij is een gecastreerde binnenkat en de grootste van het stel. Hij is overwegend rustig en lui maar hij kan zo af en toe zijn buien hebben. Ik ben een echt hondenmens maar kat Nemo hoort er helemaal bij.

Dit is het begin van het fototopic over mijn twee mini's en kat Nemo.

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat mooi foto 's marga en zo lief alle 3

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuke foto's wat zijn ze mooi :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Och wwat een zorgen over Balou, hopelijk mag hij nog lange tijd van zijn leventje genieten. Verwen hem maar goed ja.

 

Heb je de fokker ingelicht hierover? Het lijkt me belangrijk dat ze zien wat voor leed ze veroorzaken bij de honden.

Hopelijk blijft het Lotus bespaard. De keuze om chihuahua kruisingen te fokken is voor mij best vreemd, al zouden alle erfelijkheids testen gedaan zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Och wwat een zorgen over Balou, hopelijk mag hij nog lange tijd van zijn leventje genieten. Verwen hem maar goed ja.
 
Heb je de fokker ingelicht hierover? Het lijkt me belangrijk dat ze zien wat voor leed ze veroorzaken bij de honden.
Hopelijk blijft het Lotus bespaard. De keuze om chihuahua kruisingen te fokken is voor mij best vreemd, al zouden alle erfelijkheids testen gedaan zijn. "

Ik heb de fokker idd ingelicht, hij zei dat de andere pups gezond waren dus dat dit niets met het fokken te maken had. Wel gaf hij aan dat hij stopte met fokken, inmiddels had ik al van de buren begrepen dat het helemaal niet om een eenmalig nestje ging maar gewoon om een fokker. Eerst had hij Am buldoggen gefokt en toen dit mis ging is hij over gestapt op chihuahua kruisingen.

 

Tot nu toe is Lotus op haar blaasgruisklachten na helemaal gezond en blaasgruis kan iedere hond krijgen. De moeder van Lotus had papieren maar of de vader die ook had was niet bekent. Op de foto's vond ik het een lelijk hondje maar hij bleek mooi te zijn. De fokker paste op de chihuahua van een kennis en die kennis heeft niets meer van zich laten horen en het hondje niet meer opgehaald. Hierna is er een ongelukje gebeurt met het nestje tot gevolg. De fokker zou het reutje nu zelf houden en laten castreren. Of het verhaal waar is, wie zal het zeggen maar ik ben wel heel blij met Lotus. 

Hier het hele nest met papa en mama, ik vond papa eigenlijk lelijk maar dit bleek erg mee te vallen en hij was ook heel lief en sociaal. Lotus (naast papa) was de grootste pup uit het nest samen met een reutje de rest was een stuk kleiner. Als ik kijk naar hoe klein Lotus is vraag ik mij wel eens af hoe de andere pups uit het nest geworden zijn.

 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Ik heb bij de Action een klein noppenborsteltje gekocht, ideaal voor Lotus en dit vind zij ook.

Balou is vergeten zijn kunstgebit in te doen. Ze stoeien om het speeltje waar Lotus uiteindelijk mee vandoor gaat.

Lotus vind apporteren prachtig.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuke foto's heerlijk hoe ze ervan genieten. :-D

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik volg!

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het is een heerlijk stel samen en erg leuk dat ze zo leuk samen spelen kunnen, ik kan hier ook tijden naar kijken.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Balou krijgt iets langer dan een week veendrenkstof voor de problemen met zijn ingewanden waar hij ondanks de rc dieetbrokjes zo af en toe toch nog last van heeft. Hij vind het smerig uitziende goedje best lekker.

Kat Nemo zit mij vanaf de computer waar hij boven op is gaan zitten uitdagend aan te kijken. Hij weet dat dit niet mag omdat het niet de eerste keer zal zijn dat hij de computer om gooit als hij er vanaf springt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Veendrenkstof is prima, fijn dat hij het lekker oplebbert.

 

Wat heeft hij voor darmproblemen?

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Erg mooi foto 's 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Wat een mooie poes :-D

honden page profiel 4 zampe4 zampe 3 doggies

honden foto van 4 zampe

Prachtige hondjes heb jij en ook je poes Nemo mag er zijn. Wat worden ze lekker in de watten gelegd.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Veendrenkstof is prima, fijn dat hij het lekker oplebbert.
 
Wat heeft hij voor darmproblemen? "

 Ze zijn overgevoelig.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Prachtige hondjes heb jij en ook je poes Nemo mag er zijn. Wat worden ze lekker in de watten gelegd. "

Verwennen en in de watten leggen is waar ik mijn honden en kat voor heb. In ruil krijg ik o.a. veel liefde, lichaamsbeweging, ze geven mijn leven inhoud. ik kan mijn geen leven zonder mijn honden en kat voorstellen maar ook ik kan ze af en toe wel eens achter het behang plakken. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Vanmorgen sneeuwde het toen ik met Balou uit ging. Hij hield het al snel voor gezien en wilde weer richting huis.

Met Lotus ben ik pas aan de wandel gegaan toen het licht was. Het sneeuwen was gestopt en het regende waardoor het een nat zooitje in het bos was.

Lotus heeft het niet zo op het koude goedje, ze word omdat ze laag op haar pootjes staat ook wel erg nat. Ik heb haar opgepakt en we zijn weer richting huis gegaan. Met dit weer dan alleen maar uitlaatrondjes en ze krijgen voldoende beweging in huis. 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Leuke foto's!  "

 Bedankt.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuke foto's hier geen sneeuw gezien wel heel veel wind.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Leuke foto's hier geen sneeuw gezien wel heel veel wind. "

Het was hier ook weer snel weg, wel is het de laatste dagen s'morgens vroeg behoorlijk glad.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Ik heb de topictitel aangepast, ik vond hem eerder te lang.

Moe word ik van Lotus, snel de kam van mij afpakken maar ruilen en teruggeven geen denken aan. Als ze luisteren moet doet ze dit momenteel echt niet, duidelijk bananen in haar oren. Ze luistert alleen als ik haar roep omdat ze dan iets leuks of lekkers verwacht maar ze laat zich niet pakken dus voordat ik haar kan uitlaten of zoals gisteren wil kammen moet ik haar eerst vangen en dit is niet altijd leuk en komt ook niet altijd goed uit. Voor de rest heeft ze overal lak aan en is niet te paaien met lekkers, eigenlijk steekt ze gewoon haar middelvinger naar mij op. 

Is dit nu echt pubergedrag, Balou was niet de makkelijkste maar is nooit ongehoorzaam geweest (of ik herinner mij dit niet meer zo).

 

Pak me dan als je kan. Een allerliefst ondeugend snuitje.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Toch lief snuitje hoor 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een lieve fotoos Marga.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het zijn ook schatjes die zo af en toe ondeugend zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Nemo heeft de bench van Balou gekraakt.

Balou vind het geen probleem om zijn bench met Nemo te delen.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Super dat ze het zo goed samen vinden ;-)

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Super dat ze het zo goed samen vinden ;-) "

 Ik ben ook blij dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden.

pagina 1 van 21 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Volgende forumvraag: Hoeveel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^