Hond ineens onrustig 'snachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Afgelopen september zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan met goede afspraken en omgangsregeling voor onze hond Luna.
Ik ben verhuisd naar een andere woning en Luna wende eigenlijk wel snel.
Ze heeft nooit problemen gehad in de nacht en in de woning waar ik samen met mijn ex woonde bleef ze braaf beneden op haar kussen en hadden we de gangdeur gewoon open. Naar boven komen deed ze nooit.
Ook in het begin toen ik in mijn nieuwe woning woonde ging dit gewoon goed. Vlak voor de kerst was ze een week bij mij en ineens begon ze een nacht naar boven te komen. Er zitten geen deuren die gesloten konden worden voor de trap, dit werd een helse nacht want ze gaf niet op. Ze bleef komen, hoe ik streng ik ook was! Die dag erna ging ze weer naar mijn ex waar ze de kerst en oud en nieuw bleef. Sinds nieuwjaarsdag is ze weer bij mij. Ik heb een traphekje gekocht en gemonteerd in de hoop dat het nu goed gaat. Maar helaas  Piepen, proberen het hekje open te krijgen, etc.
Bij mijn ex doet ze dit niet!!!!! Wat is dit, waarom doet ze dit, en wat kan ik doen? Het zou me enorm pijn doen als ik de keus moet maken dat ze niet meer bij mij kan komen door dit gedrag  vooral omdat het voorheen gewoon goed ging! Help!!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Waarom zo moeilijk doen, leg een bed in je slaapkamer en probleem opgelost, wij hebben ook een hond die niet alleen wil slapen, tis best gezellig hoor, de ademhaling van je hond is heel ontspannend, ja zelfs als hij snurkt..

Als je moet kiezen hond weg of gewoon boven laten, niet zo moeilijk toch?

honden page profiel TasjaTasja 3 doggies

honden foto van Tasja

Waarom zou je de keuze moeten maken dat ze dan niet meer bij jou kan komen? 

 

Hou er rekening mee dat dit voor je hond ook een ingrijpende situatie is. 

Waarom mag ze niet mee naar boven? 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Weet je zeker dat ze bij je ex beneden slaapt?

 

Kan best dat het gewissel van huizen haar wat onrust brengt. Laat haar lekker bij je, grote kans dat t wel weer afneemt als ze meer gewend is.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mogelijk ergens heel erg van geschrokken de eerste keer en helaas toen door de enige steun in huis afgewezen. 

 

Als je echt niet zou willen dat je hond boven komt slapen dan denk ik dat je beste zelf beneden kunt gaan slapen. En dan proberen weer eens boven te gaan slapen. Ik denk dat het heel belangrijk is om te kijken waarom ze nou zo onrustig is. Er moet iets gebeurd zijn waardoor ze dit gedrag is gaan vertonen. 

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Thanks voor jullie reacties. Voel me wel schuldig nu
Ga aan de slag met jullie tips!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Afgelopen september zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan met goede afspraken en omgangsregeling voor onze hond Luna.Ik ben verhuisd naar een andere woning en Luna wende eigenlijk wel snel.Ze heeft nooit problemen gehad in de nacht en in de woning waar ik samen met mijn ex woonde bleef ze braaf beneden op haar kussen en hadden we de gangdeur gewoon open. Naar boven komen deed ze nooit. Ook in het begin toen ik in mijn nieuwe woning woonde ging dit gewoon goed. Vlak voor de kerst was ze een week bij mij en ineens begon ze een nacht naar boven te komen. Er zitten geen deuren die gesloten konden worden voor de trap, dit werd een helse nacht want ze gaf niet op. Ze bleef komen, hoe ik streng ik ook was! Die dag erna ging ze weer naar mijn ex waar ze de kerst en oud en nieuw bleef. Sinds nieuwjaarsdag is ze weer bij mij. Ik heb een traphekje gekocht en gemonteerd in de hoop dat het nu goed gaat. Maar helaas  Piepen, proberen het hekje open te krijgen, etc. Bij mijn ex doet ze dit niet!!!!! Wat is dit, waarom doet ze dit, en wat kan ik doen? Het zou me enorm pijn doen als ik de keus moet maken dat ze niet meer bij mij kan komen door dit gedrag  vooral omdat het voorheen gewoon goed ging! Help!! "

 Als dat het enig is.....wie weet is ze geschrokken snachts van iets en dat ze daarom in de nabijheid van je wil zijn, het doet je pijn als je daarom de hond weg moet doen....voor een tijdje meenemen en een goede mand neerzetten bij je, straks komt het voorjaar eraan en dan kan je het weer eens proberen om de hond beneden te laten slapen, honden willen graag de nacht bij de baas zijn, en als dat beneden even niet kan....neem de hond mee...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Thanks voor jullie reacties. Voel me wel schuldig nu Ga aan de slag met jullie tips! "

 Niet schuldig voelen, nergens voor nodig.....ik heb Ogin erbij genomen en dacht ook, heerlijk ligt Bams ook mooi beneden, mooi gedacht maar het ging niet op.....heb er weken over gedaan om haar beneden te laten wennen...ook traphekje weghalen en rommelen, tot........haar zelf laten kiezen ze wil bij me....ogin slaapt beneden die wil niet naar boven, en Bams slaapt op een kindermatras naast mijn bed en.....de rust is weer wedergekeerd...we slapen weer heerlijk alle drie....

Volgende forumvraag: Jongere hond valt ouderen hond aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^