Mijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Even een vraag waarvan ik het antwoord niet op internet kan vinden. Ik weet niet of iemand het hier weet, maar ik probeer het toch maar even.

Mijn hond heeft last van haaruitval en daarom hebben wij hem nu op een eliminatie dieet gezet op advies van de DA. Dit was omdat er een vermoeden was dat hij allergisch is, gezien de plaatsen waar de haaruitval is. Daarom zijn we begonnen om iets met zijn voer te gaan doen. Maar vandaag hoorde ik dat ons paard mijt heeft. Dus nu vermoed ik dat de hond toch mijt zou kunnen hebben. Kan dit van paard op hond zijn overgegaan? Of van hond op paard? 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat t wel kan, afhankelijk van t soort mijt.

 

Overleg even met je da morgen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 2 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Er zijn mijt soorten die erg besmettelijk zijn.

 

Je dierenarts kan het best kijken of dit het geval is.

 

Mocht bekend zijn welke mijt je paard heeft. Zou je dat ook bij de dierenarts kunnen aangeven zodat die dat specifiek kan bekijken.

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Even een vraag waarvan ik het antwoord niet op internet kan vinden. Ik weet niet of iemand het hier weet, maar ik probeer het toch maar even.
Mijn hond heeft last van haaruitval en daarom hebben wij hem nu op een eliminatie dieet gezet op advies van de DA. Dit was omdat er een vermoeden was dat hij allergisch is, gezien de plaatsen waar de haaruitval is. Daarom zijn we begonnen om iets met zijn voer te gaan doen. Maar vandaag hoorde ik dat ons paard mijt heeft. Dus nu vermoed ik dat de hond toch mijt zou kunnen hebben. Kan dit van paard op hond zijn overgegaan? Of van hond op paard?  "

 Volgens mij zijn alleen mijten van het type 'sarcoptes' wat schurft veroorzaakt en ook overdraagbaar is op mensen, paarden, herten etc, en demodex, wat bij honden zgn 'puppyschurft' veroorzaakt - maar ik weet niet of het type dat paarden krijgen kan overgaan op mensen en honden, dat van mensen in elk geval niet op honden en dat van honden kan niet overleven op mensen...

honden page profiel RoaldRoald 2 doggies

honden foto van Roald

Heeft je DA je hond gezien toen hij het advies gaf voor een eliminatiedieet? Zo ja vind ik het slordig als hij dat gemist heeft mocht het mijt zijn. Idd het beste is terug naar de Da voor wat meer onderzoek. Op deze site https://www.mcvoordieren.nl/haaruitval

staat het een en ander aan info.

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Heeft je DA je hond gezien toen hij het advies gaf voor een eliminatiedieet? Zo ja vind ik het slordig als hij dat gemist heeft mocht het mijt zijn. Idd het beste is terug naar de Da voor wat meer onderzoek. Op deze site https://www.mcvoordieren.nl/haaruitval
staat het een en ander aan info. "

 Ja, de dierenarts heeft hem gezien. Hij heeft geen schilders, geen korstjes en geen rode plekken. Alleen last van haaruitval. Is het niet zo dat je bij mijt juist die drie dingen zou moeten zien? Hij heeft ook niet echt jeuk ofzo. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Bij mijten zie je toch vaak wel schilfers, kale plekken en veel jeuk. Je zou een afkrabsel kunnen laten maken van de huid. Dan kan je in ieder geval mijten gaan uitsluiten  

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik weet niet of je Engels leest, maar je kunt hier eens naar kijken of dit herkenbaar is: https://vet4bulldog.com/zen-bulldog-maintenance/skin-coat-in-bulldogs/bulldog-flank-alopecia-seasonal-baldness/

 

Wat voor een eliminatiedieet doe je?

 

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

"  Ja, de dierenarts heeft hem gezien. Hij heeft geen schilders, geen korstjes en geen rode plekken. Alleen last van haaruitval. Is het niet zo dat je bij mijt juist die drie dingen zou moeten zien? Hij heeft ook niet echt jeuk ofzo.  "

 Idd apart ja. Bovendien zou je dan ook mijten moeten zien. Nu kan ik niet in iemands portemonnee kijken maar een bloedonderzoek naar oa allergieën (en welke) zou ook het een en ander uit kunnen sluiten. Ik hoop dat je erachter komt wat het is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Idd apart ja. Bovendien zou je dan ook mijten moeten zien. Nu kan ik niet in iemands portemonnee kijken maar een bloedonderzoek naar oa allergieën (en welke) zou ook het een en ander uit kunnen sluiten. Ik hoop dat je erachter komt wat het is. "

 Mijten zie je niet, niet met het blote oog, handig om te weten welke mijt het paard heeft inderdaad, maar de meeste mijten zijn besmettelijk, zeker als je weerstand niet helemaal goed is.

Demodex is dan weer niet besmettelijk.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ja, de dierenarts heeft hem gezien. Hij heeft geen schilders, geen korstjes en geen rode plekken. Alleen last van haaruitval. Is het niet zo dat je bij mijt juist die drie dingen zou moeten zien? Hij heeft ook niet echt jeuk ofzo.  "

 

Jeuk komt toch juist veel voor bij allergieen?? 

Althans mijn hond krabt heel veel als ze last heeft van een allergie. 

 

Met mijt heb ik verder geen ervaring. 

 

Ik zou alleen niet een tunnel visie krijgen op een voedsel allergie want het kan van alles zijn(maar uiteraard moet je ergens beginnen). Planten/bloemen in huis, wasmiddel, schoonmaakmiddel, stof etc. 

 

Ik zou ook bij een vermoeden van een voedsel allergie álles testen dat de hond binnen krijgt, als voorbeeld: 

Mijn hond is niet allergisch voor wortels. Normaal bereiden we dit vers voor haar maar ze heeft ze ook heel af en toe eens uit een glazen potje gekregen. Opeens kreeg ze last van een allergie en na even zoeken kwamen we erachter dat het om het vocht uit het glazen potje wortels ging. Iets waar je snel overheen kijkt want mn hond is niet allergisch voor wortels... dus test vooral álles op voedsel gebied. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Haaruitval kan zoveel oorzaken hebben, schildklier, bijnieren, cushing....mijt, voedselallergie maar wel met jeuk meestal.

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Ik heb het nagevraagd en deze mijt kan niet van paard naar hond overgebracht worden. Dus weer een zorg minder. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb het nagevraagd en deze mijt kan niet van paard naar hond overgebracht worden. Dus weer een zorg minder.  "

 Maar je hond heeft wel kale plekken, dan zou ik liever willen dat het mijt is... ik hoop dat je de oorzaak gaat vinden.

Volgende forumvraag: Cherry Ey
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^