Ervaring/ tips bij agressieve chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aa

honden foto van a

Hoi hoi, 

ik ben op zoek naar mensen die tips of ervaringen hebben. Ik heb een chihuahua reutje van 2 jaar die behoorlijk agressief kan zijn.thuis kan hij weleens uithalen maar over het algemeen is het een leuk en lief hondje voor het gezin, maar op het moment dat er mensen/ kinderen over de vloer komen is hij heel gemeen hij blijft blaffen en grommen en het lieft zou hij ze bijten als hij de kans kreeg.ik wil hem niet apart houden op het moment dat er mensen komen en corrigeer zijn gedrag alleen helpt het niet vaak als er verjaardagen zijn moet ik hem wel apart zetten wat ik erg jammer vind. Het uitlaten is een groot probleem want hij blaft gromt alleen maar naar alles wat hij hoort en ziet. Zo vroeg mij zoon een keer toen we de honden gingen uitlaten of hij hem mocht vasthouden waarop ik zei ja maar houd hem goed vast, toen er een fietser voorbij kwam en hij losraakte hing hij in het been van de fietser niet eeg leuk dus.zo heeft hij 2 kinderen en 3 volwassenen gebeten.alle drie de honden krijgen dezelfde opvoeding en de andere twee zijn erg lief dus daar ligt het niet aan.naar een gedragstherapie of honden cursus durf ik niet naar toe omdat je niet in zijn buurt kan zijn zonder zich agressief te gedragen en ik bang ben dat ze hem niet toelaten vanwege zijn gedrag. Er is nooit wat met hem gebeurt wat zijn gedrag kan verklaren dus ik snap het niet. Kortom heb ik een hondje dat overal om blaft en bijt als hij de kans krijgt.iemand ervaringen of tips voor mij. Alvast bedankt 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Probeer hem eens goede ervaringen op te laten doen met visite. Corrigeren maakt het waarschijnlijk alleen maar erger omdat hij elke keer als er visite is, op zijn plek gezet wordt. Waarschijnlijk is het voor een deel ook angst geworden, het is dus belangrijk dat visite hem niet of heel rustig benadert en niet bedreigend over komt.  Je hondje is klein, anderen kunnen al gauw groot en eng over komen en al helemaal omdat er bij kleine honden vaak gewoon door geaaid wordt, ook als de hond aangeeft dat hij het eng/vervelend vindt in de vorm van grommen of blaffen. 

 

Laat visite eerst rustig kennis maken of hem compleet negeren. Als dat goed gaat kun je misschien kijken of hij eten wil aanpakken, of laat de visite hem een nieuw speeltje geven bijvoorbeeld. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ben jij zijn eerste eigenaar?

Heb je in die 2 jaar iets aan opvoeding gedaan?

Oh sorry, ik lees dat alle 3 je honden dezelfde opvoeding genoten hebben.

honden page profiel aa

honden foto van a

Ja klopt corrigeren alleen helpt niet ik probeer hem ook te laten wennen aan mensen dring hem niks op. Hem negeren helpt niet niemand kan hem aaien en in zijn buurt komen als me broer en zijn gezin komt die hij ook al twee jaar kent heeft hij ook nog steeds hetzelfde gedrag je zou toch zeggen het is vertrouwd en zo gaat dat met andere bekenden ook ze laten hem ook met rust maar op het moment dat er maar iemand opstaat van de bank of stoel dan is het bal. Met snoepjes of wat lekkers heb ik het ook al geprobeerd. En of dat ik wat aan zijn opvoeding heb gedaan jazeker alles net wat ik zeg me andere honden krijgen dezelfde opvoeding en die zijn niet zo iedere hond is anders dat weet ik maar niks lijkt te helpen op wat voor manier ik probeer

honden page profiel aa

honden foto van a

Ik moet er wel bij zeggen op het moment dat ik hem kreeg was hij 7 weken en ik weet niks over zijn socialisatie vanuit zijn nest ook waren zijn ouders niet aanwezig ik heb hem vanaf het moment dat ik hem kreeg aan alles laten wennen geluiden mensen kinderen etc de mensen die hij al vanaf kleins afgaan kent lijken nu wel zijn vijand 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Een chihuahua is een grote hond gecomprimeerd in een klein pakketje.

Ik denk dat er in de basis ergens iets fout gaat hoe je met deze hond omgaat. Kan je hond wel genoeg hond zijn? Til je hem veel op? En om wat voor redenen precies? Wordt hij vaak afgezonderd en waarom dan?

Het lijkt erop dat je hond misschien niet genoeg kansen heeft gekregen om positieve ervaringen op te doen met kinderen, vreemde mensen en andere honden. Nu is alles eng en vreemd. En een chihuahua is best een fel hondje. Als hij bang is en merkt dat zijn lip optrekken helpt om het enge te verjagen, doet hij dat.

Gelukkig zijn honden vaak wel om te kopen met voer. Daar zou ik me in gaan verdiepen. Bezoek hem wat lekkers laten geven etc. Op straat even afleiden met wat lekkers. Geef hem af en toe een hondenpuzzel met wat lekkers erin etc. of een voerbal.

honden page profiel aa

honden foto van a

Hij kan genoeg hond zijn en ja we tillen hem op om te knuffelen want in het gezin kunnen we alles met hem doen. Ik zonder hem alleen af op een verjaardag omdat het dan erg druk is ik merk aan hem dat hij daar niet tegen kan tegen zoveel drukte. Als er visite komt dan blijft hij wel gewoon ik zeg ook altijd laat hem maar als hij wilt komt hij vanzelf ik heb hem altyijd met vreemde mensen honden etc grootgebracht maar hij blijft zich zo gedragen het is jammer dat mensen zijn andere kant niet zien zelfs de mensen die vertrouwd moeten zijn na 2 jaar zijn dat nog steeds niet wat ze ook doen en geven. Voorbeeld als me broer op visite komt die hij al twee jaar kent en alles met hem heeft gedaan dan gaat hij eerst zitten en begeerd hem en als hij hem op een rustige manier probeert te benaderen gaan zijn haren overeind staan als hij een koekje heeft en wilt geven blijft hij blaffen en zodra hij weer gaat zitten en hem negeert maar vervolgens op wilt staan om naar de wc toe te gaan hangt hij in zijn broek

honden page profiel JamaicaJamaica

Hier loopt ook een valse chihuahua rond, black en tan. Onze da zegt dat 3/4 van de chihuahua's gewoon zo zijn en dat er weinig aan te doen is, vooral de langharige 2-kleuren schijnen feller te zijn.

Ons monster heeft iedereen al gebeten hier in huis, een buiten probeert hij ook mensen en honden te pakken, alleen krijgt hij de kans niet. Als we bezoek krijgen moeten we hem een paar minuten vasthouden, tot hij stopt met blaffen. Daarna is er niets meer aan de hand en kruipt hij op schoot.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik kan niet geloven wat ik lees, Chihuahua's die mensen bijten en dat kan gewoon blijven gebeuren!

Als het een grote hond was geweest, werd ie ingeslapen!  Over meten met twee maten en twee gewichten gesproken.

 

Na het eerste incident moet je toch al werk maken van dat bijten!  Als je het zelf niet kan, ga dan naar een GT.

Dit vind ik dus zo erg, van die kleine venijnige keffertjes die gewoon kunnen verderdoen met dit gedrag...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik moet er wel bij zeggen op het moment dat ik hem kreeg was hij 7 weken en ik weet niks over zijn socialisatie vanuit zijn nest ook waren zijn ouders niet aanwezig ik heb hem vanaf het moment dat ik hem kreeg aan alles laten wennen geluiden mensen kinderen etc de mensen die hij al vanaf kleins afgaan kent lijken nu wel zijn vijand  "

 Denk dat daar het begin van je probleem is ontstaan:

(broodfok)pupje dat niet de kans heeft gehad om tijdens de inprentingsfase te wennen aan allerlei dingen en uit bloednerveuze ouderdieren gefokt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik kan niet geloven wat ik lees, Chihuahua's die mensen bijten en dat kan gewoon blijven gebeuren!

Als het een grote hond was geweest, werd ie ingeslapen!  Over meten met twee maten en twee gewichten gesproken.

 

Na het eerste incident moet je toch al werk maken van dat bijten!  Als je het zelf niet kan, ga dan naar een GT.

Dit vind ik dus zo erg, van die kleine venijnige keffertjes die gewoon kunnen verderdoen met dit gedrag... "

 Hier stond eens iemand binnen. Obi ernaast wantja... er werd gekeken naar de schildpadden en dan wil Obi weten waarom toch? Want schildpadden zijn zo saai. Zegt die persoon ineens:"Neeeee!!!" tegen Obi uit het niets. Obi deinst terug. Ik zeg wat mankeert jou? Zegt ie:"hij had zijn bek open, hij wou me bijten!"

Obi heeft nooit iemand gebeten en alleen omdat ie als een teletubbie naast je staat met zijn bek en tong op half 11 wil niet zeggen dat ie je gaat bijten...


Als onze terriër (serieus) naar zo iemand hapte en je de klap hoorde van der kaken die op elkaar sloegen met kracht dan lachen ze:"kleine druktemaker!"

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Veel te jong bij de moeder weg, waarschijnlijk br**df*k. Bovendien weet je dus niets over het karakter van de ouders.

'Chiwafwafs' zijn vaak bang, hetgeen ze uiten door blaffen en angstbijten.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik kan niet geloven wat ik lees, Chihuahua's die mensen bijten en dat kan gewoon blijven gebeuren!
Als het een grote hond was geweest, werd ie ingeslapen!  Over meten met twee maten en twee gewichten gesproken.
 
Na het eerste incident moet je toch al werk maken van dat bijten!  Als je het zelf niet kan, ga dan naar een GT.
Dit vind ik dus zo erg, van die kleine venijnige keffertjes die gewoon kunnen verderdoen met dit gedrag... "

 Vooroordelen, allemaal vooroordelen.

 

Als ik die fietser was geweest had ik denk ik toch uit reflex even mijn voet er krachtig opgezet.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

"  Vooroordelen, allemaal vooroordelen.
 
Als ik die fietser was geweest had ik denk ik toch uit reflex even mijn voet er krachtig opgezet. "

 Probleem opgelost dan!

 

het is wel waar wat veel mensen hier zeggen hoor. Joep is medium formaat en lizzy is echt mini, en mensen kunnen van Lizzy veel meer hebben. Ze schieten ook meteen op zo’n kleintje af, ik kan me voorstellen dat ze daar ook niet van gediend zijn. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^