Taste of the wilf of dog lover's gold

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik heb een rottweiler van 15 maanden nu, ik heb al een hele tijd aan het sukkelen met haar brokken, eerst gaf ik meradog (niet blij), dan royal canin, dan acana (had heel veel honger hiervan), naturis geprobeerd en nu terug royal canin maar wil haar iets anders geven en ben al een tijd aan het zoeken, nu kom ik eigenlijk op 2 merken uit: taste of the wild 'high prarie' of dog lovers gold 'DLG original formula HE', nu op zooplus kan ik zien hoeveel je per dag moet geven voor taste of the wild maar bij dog lovers gold kan ik dat niet vinden voor een hond van bijna 50kg (per dag bedoel ik) dus moest iemand mij dat kunnen vertelen zou dat heel vriendelijk zijn, nu ik moet zien dat ze genoeg krijgt aangezien toen ik haar acana gaf had ze overdreven veel honger. maar goed wat zouden julie mij aanraden tussen deze 2? ik hoop dat ik dan nooit meer hoef te veranderen

alvast bedankt

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

De ene hond doet het goed op het ene en andere weer goed op een andere dus het beste voer voor de hond klopt in mijn ogen niet helemaal. Maargoed ieder zijn eigen mening!

Die van mij staat nu op wolf of the wildernis.

Heb hiervoor ook taste of the wild gegeven en dat was eigenijk ook prima. 

De hoeveelheden weer ik niet uit mijn hoofd maar is dat niet online te vinden? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij mijn hond gingen beide merken niet. Ik geef nu Wolfsblut of Wolf of the Wilderness.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik ben van DLG naar Profine gegaan want van DLG kregen ze hele dunne poep. 

Maar de richtlijn van DLG is voor een actieve hond van 50kg 400-425 gram per dag. Zak kost 54,50 voor 13 kg. Voor een iets minder actieve hond is het 10% minder en voor een gecastreerde hond 30% minder. Dit is een richtlijn.. Verschilt natuurlijk per hond. Altijd voelen en kijken hoe die eruit ziet. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Royal Canin zou ik zowiezo niet geven, bevat heel wat granen enz. Wolfsblut, taste of the wild, acana, orijen zijn een goede brok waar ik ervaring mee heb. Raiko krijgt acana maar lees dat je die al eens nam, misschien moet hij een grotere portie? Bevat geen granen als in royal Canin, granen zijn een goedkoop vulmiddel...

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ik ben van DLG naar Profine gegaan want van DLG kregen ze hele dunne poep. 
Maar de richtlijn van DLG is voor een actieve hond van 50kg 400-425 gram per dag. Zak kost 54,50 voor 13 kg. Voor een iets minder actieve hond is het 10% minder en voor een gecastreerde hond 30% minder. Dit is een richtlijn.. Verschilt natuurlijk per hond. Altijd voelen en kijken hoe die eruit ziet.  "

Penny krijgt DLG passion, maar wij volgen die richtlijn totaal niet, anders zou haar buik over de grond slepen. Zij is 9 kilo en zou volgens de tabel ongeveer 140 gram moeten krijgen, ze krijgt vaak nog niet eens 80 gram en is actiever dan de meeste honden (en ook nog eens 10 jaar oud). Vroeger kreeg ze 120 gram maar toen was ze zo dik dat haar halsband onder een vetrol verdween.

 

Ik ben in ieder geval wel tevreden over DLG. Penny doet het er echt heel goed op. Ze heeft een hele mooie glanzende vacht.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Penny krijgt DLG passion, maar wij volgen die richtlijn totaal niet, anders zou haar buik over de grond slepen. Zij is 9 kilo en zou volgens de tabel ongeveer 140 gram moeten krijgen, ze krijgt vaak nog niet eens 80 gram en is actiever dan de meeste honden (en ook nog eens 10 jaar oud). Vroeger kreeg ze 120 gram maar toen was ze zo dik dat haar halsband onder een vetrol verdween.
 
Ik ben in ieder geval wel tevreden over DLG. Penny doet het er echt heel goed op. Ze heeft een hele mooie glanzende vacht. "

 Dat is nogal een verschil zeg. Vind sowieso vreemd dat bij DLG de tabel voor alle soorten geldt ondanks dat in de ene meer voedingswaarden en betere samenstelling zitten dan de ander. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

"  Dat is nogal een verschil zeg. Vind sowieso vreemd dat bij DLG de tabel voor alle soorten geldt ondanks dat in de ene meer voedingswaarden en betere samenstelling zitten dan de ander.  "

 Klopt, het verschil is groot. Ik denk dat het met haar bouw te maken heeft dat ze zo weinig nodig heeft. Ze eet ook nog steeds poep tijdens het wandelen (door trainen echt veel minder, maar ze doet het nog steeds) en misschien haalt ze daar ook voedingsstoffen uit.

Ze heeft het trouwens met elk merk, ze heeft gewoon weinig nodig. Ze kreeg eerst Purina en toen kreeg ze dus 120 gram. Toen woog ze 14 kilo terwijl 10 kilo voor haar echt maximaal is (9 kilo is perfect).

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Doglovers gold heeft een voer tabel:

Algemene voedings richtlijnen Doglovers gold

De klassieke Doglovers  Original voor een normale aktieve hond van 50 kg kom je op 515 gram per dag.

ik zou de richtlijn eerst aan houden en kijken hoe de hond het er op doet.

Voeren met je gevoel.

Blijft de hond mooi op gewicht of valt deze uit of wordt snel dikker.

dan dus voer aan passen eraf, dit aan houden of voer verhogen..

is de hond minder actief dan ongeveer 10 procent minder.

is deze juist erg actief  dan 10 tot zelfs 35 procent meer per dag maar dit staat uitgebreid beschreven op:

Algemene voedingsrichtlijnen Dog Lovers gold.

Zelf zijn wij erg tevreden met de Original.

39,25 per 13 kg.

Hoe meer zakken je besteld hoe goedkoper het wordt.

dat geldt ook voor de andere soorten brokken.

Bij twijfel kun je misschien een mailtje sturen naar hun..

Succes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn hondje deed het beter op Taste of the Wild, verschillende varianten, dan op DLG. TotW zijn overigens kleine brokken.

 

Toch vond ik de ontlasting van mijn hondje nog niet stevig genoeg.

 

Na jaren zoeken en proberen; ben ik uiteindelijk toch uitgekomen op Cpro Food Adult lam en rijst. Dit zijn wat grotere brokken; niet graanvrij. Eindelijk mooie stevige ontlasting en mijn hondje doet het hier goed op en eet deze brokjes met smaak op. Ik ben blij dat mijn zoektocht achter de rug is; heb vele merken graanvrij langere tijd geprobeerd. Prijs/kwaliteit verhouding van deze brok is uitstekend.

 

https://www.food4pets.be/cpro-food/cpro-adult-lam-and-rijst (zeer goede ervaring ook voor NL met deze webwinkel. Vanaf € 50 geen verzendkosten)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

De merken zelf zijn prima maar het is handiger om te kijken wat de activiteit is van de hond. Verbruikt deze veel en heeft deze weinig aanleg tot dikker worden dan is het vet percentage van DLG prima.

Voor honden die snel dik worden is het vet percentage in DLG vrij hoog, zoals bij Melissa en Penny hierboven. 

Volgende forumvraag: Milly
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^