hond overgenomen maar niet geregistreerd. nu wilt de oude eigenaar m terug

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

Goedenmorgen beste leden. 

 

Een vriend van mij heeft een hond overgenomen vorige week. De oude baasjes zijn uit elkaar en mw had geen tijd meer voor de hond.

 

Nu is hij vannacht gebeld dat ze de hond terug wil. En hij wil graag weten wat ze rechten zijn hierin.

De hond staat nog op haar naam maar hij heeft wel ze paspoort enzo. En bewijs van overname (gesprekken over het adopteren ed) 

Kan iemand aub helpen. Ben bang dat er anders zo met het hondje gesleurd wordt hij is pas 5mnd

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Als hij vannacht gebeld is... Wat ik heel raar vind, dan zal die mens waarschijnlijk te diep in het glaasje hebben gekeken... 

 

Ik zou het telefoontje negeren en zorgen dat de hond niet alleen in de tuin komt te zitten of los loopt tijdens de wandeling. 

Bonnetje van wat er wordt uitgegeven aan de hond goed bijhouden. 

 

Paspoort is geen eigendomsbewijs, meestal kijken ze vooral naar de uitgaves voor de hond. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

In het paspoort zitten als het goed is de stickers met het chipnummer van de hond. 

Daarmee kun je de hond op je eigen naam zetten en dat is wat je vriend moet doen. 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Als hij vannacht gebeld is... Wat ik heel raar vind, dan zal die mens waarschijnlijk te diep in het glaasje hebben gekeken... "

 Of wakker liggen van het piekeren...

Ik ben zelf zo'n iemand die dat heel goed kan, hele nachten liggen van het piekeren... (gelukkig pieker ik niet zo vaak) 

 

Ik heb zelf 1 keer mijn pony verkocht, wat vreselijk was dat, maar ik dacht dat ik er goed aan had gedaan.

Hele nachten wakker gelegen, gek werd ik ervan. En toen werd hij ook nog achter mijn rug om doorverkocht aan een handelaar. Gelukkig ben ik hem niet uit het oog verloren en heb ik hem terug kunnen kopen.

Maar ja ik kan me voorstellen dat je denkt er goed aan te doen om je hondje te herplaatsen, maar er echt wel wakker van ligt. Als je dat dan al paar nachten hebt gedaan, dan kan je best gekke dingen doen... Zoals midden in de nacht iemand bellen... 

 

Maar goed door is geen oplossing voor je probleem @ ts. 

Ik weet verder ook niet precies wat iemand tot rechtmatige eigenaar maakt, maar naast mijn idee zijn chip gegevens wel erg belangrijk. Waarom staat deze nog niet op jullie naam? 

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

Nee niet mijn naam. Een vriend van mij. 

Hij heeft de hond pas een week en ze zou samen met hem overschrijven maar door familieredenen bij hem is dit niet gebeurd. Ze zou geen tijd hebben voor de hond nadat hun uit elkaar zijn gegaan hij zou hele dagen alleen zitten in de bench als die daar zou blijven. 

Nu schijnt ze ineens een ander rooster te hebben dus de hond mag weer terug komen.

Zo werkt dit niet natuurlijk het is geen stoel waar je t over hebt. Ze eisde dat ze m vandaag om 1 uur kwam ophalen en werd net dus door die vriend in paniek gebeld van wat moet ik hier nou mee. Het is ook gewoon zielig voor t beestje.. stel ze krijgt volgende week weer een nieuw rooster moet die dan weer weg:(

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Een pup van5 maand, geen tijd voor, dan weer wel... Dat is geen goede basis voor het beestje. Ik snap dat niet. Als het zo slecht gaat in jullie relatie koop je toch geen dier dat 15jaar gemiddeld zal leven. Is als een kind krijgen in de hoop dat je relatie beter wordt... Ik zou bewijs van aankoop goed bijhouden. (gegevens van de aankoop, asiel of zo? Staat het op papier?) Als er niets op papier staat vrees ik ervoor...

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

Het is via fb gegaan. Hij gaat iig da bellen wat hij kan doen. Heeft iig overal screenshots van

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

gewoon vandaag niet thuis zijn. Je staat in je recht ze hebben de hond verkocht. ( is er geld van de een naar de ander gegaan en is daar bewijs van. ) er is geen contract afgesloten met bedenkt tijd of zo. Dus hebben ze pech. zoals je aangeeft denken die mensen niet echt na voor ze iets doen.
eerst nemen ze een hond 5mnd gooien ze hem weg en nu willen ze hem terug. nu dan hebben ze al 2 keer
impulsief gehandeld. ik zou ze nooit de hond terug geven. ze moeten maar eerst wat levensjaren erbij krijgen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ben ik de enige die vindt dat je zijn oude baasje wel een kans mag geven? Je vriend heeft de hond nog maar net, er zitten honderden honden in t asiel.

 

Ik zou zeggen, ga t gesprek aan zonder hond.

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

" Nee niet mijn naam. Een vriend van mij. 
Hij heeft de hond pas een week en ze zou samen met hem overschrijven maar door familieredenen bij hem is dit niet gebeurd. Ze zou geen tijd hebben voor de hond nadat hun uit elkaar zijn gegaan hij zou hele dagen alleen zitten in de bench als die daar zou blijven. 
Nu schijnt ze ineens een ander rooster te hebben dus de hond mag weer terug komen.
Zo werkt dit niet natuurlijk het is geen stoel waar je t over hebt. Ze eisde dat ze m vandaag om 1 uur kwam ophalen en werd net dus door die vriend in paniek gebeld van wat moet ik hier nou mee. Het is ook gewoon zielig voor t beestje.. stel ze krijgt volgende week weer een nieuw rooster moet die dan weer weg:( "

 Inderdaad dat laatste. Wispelturige mensen kun je niets mee. Bij mij kregen ze de hond iig toch echt niet mee en te eisen hebben ze al helemaal niets. Mijn advies aan je vriend is om vandaag nog de chip online te registreren op www.ndg.nl
Succes.

 

 

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Ik denk eigenlijk hetzelfde Paddy, misschien toen de hond weg was en ze besefte dat ze hem wel erg mist en dat ze misschien wel een fout heeft gemaakt heeft ze overlegd over haar rooster ? Was het wel echt ook haar keus of zag ze geen andere optie omdat de relatie over is en ze werk heeft en niet wist hoe ze dit allemaal moest gaan doen. Het is natuurlijk wel heel naar voor je vriend die heeft zich al helemaal ingestelt op de hond, ik zou ook proberen het gesprek aan te gaan zonder hond.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ben het ook eens met Kees. Wie weet hoe ze er aan toe was toen ze besloot de pup weg te doen, wat er allemaal op haar bordje kwam. Een overhaaste beslissing is zo genomen. En dan als je weer normaal kunt nadenken besef je dat je toch wel dingen had kunnen regelen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Misschien moeten ze eerst eens heel goed en in alle redelijkheid gaan praten, en het belang van de hond voorop stellen, zónder dat de emoties te hoog oplopen (want dat gebeurt nu aan beide kanten!)

 

's Nachts uit je bed gebeld worden met de mededeling "ik kom morgen de hond ophalen", daar kan niemand iets mee. Daarom is het ook niet goed om maar meteen iets te besluiten.

 

Laat de emoties eerst maar even zakken en biedt aan dat er over gepraat kan worden.

Dat geeft voor die andere persoon ook rust en mogelijk besluit die zelf dan al "het is toch niet zo'n goed idee". En je vriend heeft even tijd om alles op een rijtje te zetten en erachter te komen welke rechten hij heeft, etc.

 

Welke mogelijkheden kan het oude baasje bieden? Kunnen ze samen iets bedenken waardoor de hond een paar dagen bij de een en een paar dagen bij de ander is?

 

NB; Ik zou wél de chip van de hond zelf registreren bij de databank die hierboven is aangegeven, je vriend heeft alle andere papieren immers ook al. Zo voorkom je in elk geval gedoe als het allemaal emotioneel blijft en er gedreigd gaat worden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Is het niet zo dat op het chipnummer staat wie het baasje is, als je nog geen doktersrekeningen hebt.

Ik denk ook dat er goed gepraat moet worden, wat is het beste voor de hond, tja na een week zich bedenken, dat kan natuurlijk wel, maar de vraag is, kan ze er dan wel goed voor zorgen?

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

" Als hij vannacht gebeld is... Wat ik heel raar vind, dan zal die mens waarschijnlijk te diep in het glaasje hebben gekeken... "

 Dat was ook mijn eerste gedachte. Zelfs als je piekert als een gek ga je niet midden in de nacht bellen, lijkt me.

Ik denk echter wel dat tenzij er iets op papier staat, of er geld is betaald, je vriend niet heel sterk staat. Heel veel kosten zullen er nog niet gemaakt zijn en ik geloof dat een rechtbank pas kijkt naar kosten in levensonderhoud over een periode van 2-3 maanden. Dus de beste optie is alsnog afwachten (of het geen dronkenmanspraat was en ze het alweer vergeten zijn) en indien ze alsnog komt, in gesprek te gaan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Tja wat is midden in de nacht? 11 uur , 12 uur? later?

 

honden page profiel bentebente

Tsja.. heel fijn dat ze de hond mist en terug wil, maar dat betekent niet dat ze er ook voor kan zorgen jongens. Mag toch aannemen dat je nadenkt voordat je een hond weg doet!? En als je dat niet doet.. handel je impulsief en kan je in mijn ogen geen hond onderhouden. Dat is geen stabiel iemand dan. 

 

Voor zover ik weet staat je vriend in zijn recht, ze kunnen de hond niet via juridische wijze weghalen ofzo. Hij heeft het paspoort, bewijs van “aankoop”, zorgt voor de hond.. laat hem de bonnetjes bewaren van aankopen van de hond, voer etc. En laat hem de hond goed in de gaten houden, dus niet alleen ergens laten of te ver los laten lopen.. zorg dat hij hem gewoon heel heel goed in de gaten houd. Mensen doen soms gekke dingen namelijk...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Tsja.. heel fijn dat ze de hond mist en terug wil, maar dat betekent niet dat ze er ook voor kan zorgen jongens. Mag toch aannemen dat je nadenkt voordat je een hond weg doet!? En als je dat niet doet.. handel je impulsief en kan je in mijn ogen geen hond onderhouden. Dat is geen stabiel iemand dan. 
 ... "

 Dat heb je even snel beoordeeld zonder de feiten te kennen.

 

Een situatie kan ineens compleet veranderen. Dat maakt iemand geen slecht baasje.

honden page profiel bentebente

"  Dat heb je even snel beoordeeld zonder de feiten te kennen.
 
Een situatie kan ineens compleet veranderen. Dat maakt iemand geen slecht baasje. "

 Daar verschillen we dan van mening in. 

 

Ik vind dat je als baasje een stabiele omgeving moet kunnen bieden, als dit ineens niet zo is... fix je de situatie, dan doe je niet de hond weg. 

 

Er zijn twee scenario’s mogelijk;

het was een weloverwogen beslissing om de hond weg te doen.

het was een impulsieve beslissing om de hond weg te doen.

 

als het een weloverwogen keuze was.. zou deze persoon er 100% achter staan, en had ts dit nu niet gepost. Daarom ga ik ervanuit dat het impulsief bedacht is.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Daar verschillen we dan van mening in. 
 
Ik vind dat je als baasje een stabiele omgeving moet kunnen bieden, als dit ineens niet zo is... fix je de situatie, dan doe je niet de hond weg. 
 
Er zijn twee scenario’s mogelijk;
het was een weloverwogen beslissing om de hond weg te doen.
het was een impulsieve beslissing om de hond weg te doen.
 
als het een weloverwogen keuze was.. zou deze persoon er 100% achter staan, en had ts dit nu niet gepost. Daarom ga ik ervanuit dat het impulsief bedacht is. "

 Heb je alles wel gelezen of alleen de op?

 

 

honden page profiel bentebente

"  Heb je alles wel gelezen of alleen de op?
 
  "

 Jazeker heb ik alles gelezen. Hoezo vraag je dat? 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  Dat heb je even snel beoordeeld zonder de feiten te kennen.
 
Een situatie kan ineens compleet veranderen. Dat maakt iemand geen slecht baasje. "

 Dat een situatie opeens kan veranderen, dat is inderdaad heel goed mogelijk. Maar als je midden in de nacht iemand uit zijn bed gaat bellen, dan ben je in mijn ogen niet bepaald 'stabiel'.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

De hond is begot 5maand, mag niet voor 2mnd weg bij de mama dus ze hebben hem 3mnd, als ze nu al overwogen hebben de hond weg te doen, dan weer terug, de gezinssituatie die verandert... Als het tussen mij en mijn man niet goed zou boteren had ik Raiko niet gekocht. Een dier leeft gemiddeld 10 tot 15jaar. Waarschijnlijk een impulsaankoop, wat kunnen zij de hond bieden? Een hond heeft idd stabiele mensen nodig vind ik, ik zou er alles aan doen dat de pup niet terug bij die mensen moet want na 6maand zit die weer elders of kijken ze er niet meer naar ofzo

honden page profiel toto

Snowie en Bella heb je al een afstandsbewijs bij de hond??

Vorige week hebben wij een hond overgenomen, er moest voor de verzekering een afstandsbewijs worden overlegt zodat het oude baasje de verzekering kon stoppen..

Daar staat ons beider handtekening op..

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

Nou de volgende dag heeft hij tegen dr gezegd van ik snap dat je m mist je mag m ook gewoon zien en als je m echt terug wil dan wil ik wel zeker weten dat die dalijk niet alsnog weg moet. 

Toen was t ineens sorry nee was dronken je mag m houden.

Ze is wel langs geweest maar hij is vandaag iig overgeschreven naar zn huidige baas. 

Tnx voor de adviezen allemaal ?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Nou de volgende dag heeft hij tegen dr gezegd van ik snap dat je m mist je mag m ook gewoon zien en als je m echt terug wil dan wil ik wel zeker weten dat die dalijk niet alsnog weg moet. 
Toen was t ineens sorry nee was dronken je mag m houden.
Ze is wel langs geweest maar hij is vandaag iig overgeschreven naar zn huidige baas. 
Tnx voor de adviezen allemaal ? "

 Gelukkig voor jouw vriend!

Er zou moeten strenger opgetreden worden tegen zulke gevallen. Voor hetzelfde geld halen ze volgende maand ergens een nieuwe pup.. kan mij daar zo kwaad om maken!!

Maar je vriend zal wel opgelucht zijn!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nou de volgende dag heeft hij tegen dr gezegd van ik snap dat je m mist je mag m ook gewoon zien en als je m echt terug wil dan wil ik wel zeker weten dat die dalijk niet alsnog weg moet. 
Toen was t ineens sorry nee was dronken je mag m houden.
Ze is wel langs geweest maar hij is vandaag iig overgeschreven naar zn huidige baas. 
Tnx voor de adviezen allemaal ? "

 Mooi dan is t nu duidelijk!

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Fijn dat er nu duidelijkheid is. En de hond nu ook officieel op zijn naam staat.

Volgende forumvraag: Veiligheid boven alles
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^