Té dun?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Een vraag.. Past wel in dit topic.. Wie weet dit. Ik had begrepen dat voordat een hond aan de buitenkant dik word (wat je kunt zien dus) hij eerst al veel vet rondom zijn organen heeft opgeslagen en dat als je het aan de buitenkant ziet je eigenlijk al te ver bent?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik vind dat zo stom. Je steekt je honden toch ook niet preventief in het gips omdat ze misschien eens een poot gaan verzwikken met wandelen?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik vind dat zo stom. Je steekt je honden toch ook niet preventief in het gips omdat ze misschien eens een poot gaan verzwikken met wandelen? "

 Hahaha dat is waar. 

 

Ik ben er eigenlijk bijna zeker van dat mócht Kahlúa ziek worden, dus een paar dagen diarree etc, ze daar sterk genoeg voor is. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Idd, als ze meteen aan een infuus moeten hangen als ze eens een beetje ziek zijn, zou ik me toch meer zorgen maken dan enkel hun gewicht : /

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben er eigenlijk bijna zeker van dat mócht Kahlúa ziek worden, dus een paar dagen diarree etc, ze daar sterk genoeg voor is.  "

 Uiteraard. Gezien het gewoon een energieke, sterke en gezonde hond is, toch?

Het is me een raadsel waarom er zo snel gedacht wordt dat dikker zijn automatisch meer weerstand geeft. Het is toch niet omdat je dikker bent dat je immuunsysteem beter werkt, of omgekeerd: omdat je slank bent dat je immuunsysteem slechter is?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Uiteraard. Gezien het gewoon een energieke, sterke en gezonde hond is, toch?
Het is me een raadsel waarom er zo snel gedacht wordt dat dikker zijn automatisch meer weerstand geeft. Het is toch niet omdat je dikker bent dat je immuunsysteem beter werkt, of omgekeerd: omdat je slank bent dat je immuunsysteem slechter is? "

 Inderdaad. Nu kan ik natuurlijk niet in haar kijken, maar kwa gedrag en conditie is ze absoluut gezond. Ik denk dat het juist andersom is, dat bij te dikke honden het immuunsysteem slechter werkt. Kahlúa heeft gisteren zelfs nog een tijdje gezwommen zonder het daarna koud te hebben terwijl ik al bevroor door ernaar te kijken. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Misschien kan je in het vervolg beter op Facebook zoiets in een herder groep vragen. Eentje gericht op sporthonden, actieve honden.

 

Mensen met een gezelschaps Corgi vinden de mijne vaak te dun en vinden dat ze steviger hoort te zijn. Mensen in de groep voor sporthonden vinden haar op 'huisdiergewicht' zitten, dus niet atletisch maar ook niet dik. 

Uiteindelijk moet je het zelf weten en ben jij degene die je hond ook echt kan voelen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Waarschijnlijk is ze niet te dun, maar ze heeft geen massa.

Daardoor lijkt ze misschien te dun terwijl ze het niet is.

En ik bedoel met massa geen overtollig vet, maar volume door  vlees/spieren/bot zeg maar. 

Kan ook best dat het haar bouw is, dat ze nooit massa zal krijgen.

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Een vraag.. Past wel in dit topic.. Wie weet dit. Ik had begrepen dat voordat een hond aan de buitenkant dik word (wat je kunt zien dus) hij eerst al veel vet rondom zijn organen heeft opgeslagen en dat als je het aan de buitenkant ziet je eigenlijk al te ver bent? "

 

Zo is het bij mensen wel. Onlangs een heel bericht van in de krant gelezen. 

Denk dat het bij dieren ook zo werkt. 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Altijd lastig van een foto maar zoals ik het nu zie lijkt het gewicht me prima.

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Altijd lastig van een foto maar zoals ik het nu zie lijkt het gewicht me prima.
Krijg zelf ook over mijn hond de opmerking dat die te dun is (overigens niet van de dierenarts) en mensen vinden dat je de ribben niet mag zien. Denk zelf dat mijn hond voor 1,5 jaar oud prima op gewicht is... ?! Hij komt gewoon ook niet aan.. we geven zelfs na veel activiteit pemmikan voor extra calorieën, want van meer voeren gaat die alleen maar aan de dunne .  "

 Ik vind jouw hond niet te mager, is juist zeer mooi gespierd! 

Pemmikan kende ik nog niet, heb het net even gegoogeld en is misschien ook wat voor June, mocht ze van de winter weer aan de schrale kant zijn

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby 3 doggies

honden foto van Marjolein & Toby

Vind beide honden (de herder en de boxer) prima op gewicht. 

Bij mijn hond zie je van bovenaf ook een deukje ik de flanken. De ribben zijn goed te voelen maar niet te zien. Hij weegt 9.5 kg en krijgt 200 gram kvv op een dag en daarnaast 2 kauwsnacks en wat trainers. Ik heb mijn hond liever 'schraal ' dan net te dik. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ze lijkt op de foto's mooi op gewicht. Misschien iets te mager op de stand foto, maar dat kan ook aan haar bouw liggen, het is tenslotte geen echte herder. 

Maar als ze zo op het randje zit zou ik gewoon vragen aan een dierenarts wat zij ervan vinden. 

 Wij kunnen namelijk nu niet voelen...

 

honden page profiel KimKim 3 doggies

Hey, 

 

hoe oud is ze? Is ze gesteriliseerd of niet? 

Groetjes 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Hey, 
 
hoe oud is ze? Is ze gesteriliseerd of niet? 
Groetjes  "

 Ze is 4 jaar, en is gesteriliseerd. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

.

honden page profiel KimKim 3 doggies

Ik denk dat men vooral voorzichtig moet zijn om voedingsadvies te geven als men hiervoor niet is opgeleid. Verder denk ik dat je eigenlijk moet kijken naar wat ongeveer een goed gemiddeld gewicht is voor je ras, geslacht en leeftijd en dat je dan moet kijken op de aanbevelingstabel op je voedingszak voor dat gemiddelde gewicht en die richtlijn best opvolgt. Indien je dan je hond plots blootstelt aan meer, extra fysieke inspanning, gaat je hond inderdaad gewicht verliezen dat misschien toch gecompenseerd dient te worden in extra voeding. Meer fysieke inspanning levert extra cortisol (hormoon) in het lichaam waardoor ook meer insuline geproduceerd wordt voor de afbraak van suikers. Als je daar allemaal meer over wilt weten kan je zelf wat opzoekwerk doen.

stabiele voeding voor een hond is belangrijk want is 1 van de grote peilers voor comfort, stabiliteit en stresspreventie. 

 

Hoop dat je hier iets aan hebt maar streef vooral naar een goed gemiddeld gewicht dat bij je ras, geslacht en leeftijd past en laat je daardoor leiden.

 

groetjes kim

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Kijken naar gewicht van je ras is natuurlijk evenmin een goed advies.

Mijn teven wegen 33kg en 37kg. Volgens de rasstandaard zouden ze 20-25 kg mogen wegen... Zet ik ze op dat gewicht, dan waaien ze weg.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb wat filmpjes gemaakt, op mijn camera is dit goede kwaliteit, maar via mn camera op mn telefoon, en via mn telefoon op youtube zetten doet de kwaliteit van de filmpjes niet veel goed, hopelijk zie je het wel beter zo, haar spieren, en ook het vel wat ze nog over heeft. Op de foto's lijkt ze echt een stuk dunner dan ze naar mijn idee is. De filmpjes zijn een paar dagen gemaakt ná dit topic, ik heb ze alleen vandaag pas kunnen uploaden. (normaal altijd een tuig aan tijdens het fietsen, dit was puur voor het filmpje)

Hier de filmpjes

 Aan de fiets

In stand

Los op het gras

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik denk dat men vooral voorzichtig moet zijn om voedingsadvies te geven als men hiervoor niet is opgeleid. Verder denk ik dat je eigenlijk moet kijken naar wat ongeveer een goed gemiddeld gewicht is voor je ras, geslacht en leeftijd en dat je dan moet kijken op de aanbevelingstabel op je voedingszak voor dat gemiddelde gewicht en die richtlijn best opvolgt. Indien je dan je hond plots blootstelt aan meer, extra fysieke inspanning, gaat je hond inderdaad gewicht verliezen dat misschien toch gecompenseerd dient te worden in extra voeding. Meer fysieke inspanning levert extra cortisol (hormoon) in het lichaam waardoor ook meer insuline geproduceerd wordt voor de afbraak van suikers. Als je daar allemaal meer over wilt weten kan je zelf wat opzoekwerk doen.
stabiele voeding voor een hond is belangrijk want is 1 van de grote peilers voor comfort, stabiliteit en stresspreventie. 
 
Hoop dat je hier iets aan hebt maar streef vooral naar een goed gemiddeld gewicht dat bij je ras, geslacht en leeftijd past en laat je daardoor leiden.
 
groetjes kim "

 Bedankt voor je antwoord. 

 

Ik lees me veel in over voedingen, ze krijgt overigens kvv (Dogmeat, Kivo en Lotgering, minimaal 5 verschillende diersoorten per week, en in het weekend Barft ze, waaronder 1 pens en 1 vis dag) 

 

Het gemiddelde gewicht van een Hollandse herder teef is 23 kilo. Maar de vader van mijn hond, een Hollandse herder weegt 35 kilo terwijl het gemiddelde van een reu 28 is, en hij heeft een stamboom dus een echte Hollander. De grootte van een HH teef is overigens 55 tot 60 cm, terwijl die van mijn zo'n 64 cm hoog is. 

De moeder van mijn hond is een kruising, we weten niet precies wat erin zit en dus is het onmogelijk om het gemiddelde gewicht van de Hollandse herder te pakken. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zeg prima op gewicht! Mooie atletische hond. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Kijken naar gewicht van je ras is natuurlijk evenmin een goed advies.

Mijn teven wegen 33kg en 37kg. Volgens de rasstandaard zouden ze 20-25 kg mogen wegen... Zet ik ze op dat gewicht, dan waaien ze weg. "

Bij mij precies andersom, zou 18-22 moeten wegen, weegt 15, heeft de juiste maten en mag echt niks meer aankomen. Het kan inderdaad nogal afwijken van de 'voorschriften'.  

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ze ziet er gewoon prima uit hoor, helemaal niet te dun, ik kan er echt niet bij dat je daar opmerkingen over krijgt.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ze ziet er gewoon prima uit hoor, helemaal niet te dun, ik kan er echt niet bij dat je daar opmerkingen over krijgt. "

 Ik verbaas me er ook nogsteeds over, mijn moeder en zusje snappen het wel, die vinden haar ook echt te dun. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

De beweegfilmpjes kan ik niet zien, maar in stand vind ik haar prachtig! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Ik verbaas me er ook nogsteeds over, mijn moeder en zusje snappen het wel, die vinden haar ook echt te dun.  "

 Er lopen gewoon veel te veek te dikke honden rond! Dat vertekent het normaalbeeld.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ontzettend mooi op gewicht vind ik! Zo zouden meer honden mogen zijn!

Ik doe zelf met mijn hond aan treksport. Toen hij 2 was kreeg ik bij de dierenartscontrole op wedstrijd van de dierenarts te horen dat hij te mager was en dat ze hem eigenlijk niet mee wou laten doen. Toen naar mijn eigen dierenarts gegaan, die vond hem perfect.

Zoveel meningen. Als de hond zich goed voelt, niks aan de hand.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

De foto's vertekenen inderdaad best wel. Op het filmpje vind ik haar prima zo!

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

Het ideale gewicht bestaat nooit, een afwijking van een 20% is logisch.
Overgewicht is schadelijk, een dag per week vasten is voor veel dieren ideaal. Ze drinken dan wat meer, eten wat gras en kruiden. De hond kiest natuurlijk zelf of ze al of niet wil eten.

Je hond is mooi strak en sterk

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ik snap op ich best wel waarom mensen haar misschien te dun vinden. Vanwege de mooie grote borst en de slanke taille. Dit geeft een wat dunner uiterlijk zoals bij een windhond en mensen zijn dit gw niet gewent  van herders.

 

Ik vind haar overigens niet te dik hoor. Ze ziet er mooi atletisch en gespierd uit. Ik zeg houden zo

pagina 4 van 5 12 3 45
^