Plaqueoff.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Balou heeft ondanks dat hij alleen voor honden bestemde voeding en snacks krijgt waaronder dentastix en runderkophuid toch last van tandsteen. Balou is geen gemakkelijk hondje, hij laat zijn tanden niet poetsen. Nu mag Balou omdat hij hartafwijkingen heeft alleen in het uiterste geval onder (gas)narcose dus zijn tanden door de dierenarts laten reinigen kan beter voorkomen worden. Hierbij zijn de dierenarts en Balou geen vriendjes dus even in zijn bek kijken is een probleem. Zijn bek word bij de dierenarts altijd angstvallig dicht gehouden hierbij geeft een bezoek aan de dierenarts veel stres wat ook niet goed is voor Balou maar het tandsteenprobleem zit er.

 

Nu zag ik het middel plaqueoff dat plaque en tandsteen zou verwijderen maar ik vraag mij ondanks de ook wel positieve reacties af of dit middel wel echt helpt.

 

Dus mijn vraag, heeft iemand ervaring met dit middel of tips wat ik zelf tegen het tandsteen op Balou zijn gebit kan doen.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik zou beginnen met de Dentasticks weg te laten. Daar zit juist veel granen in, wat ook weer plaque oplevert.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Geen ervaring ermee. Wel zou ik de dentastix achterwege laten. Die zijn niet zo gezond als de fabrikant doet vertellen. 

 

Beter kun je een keer in de week een klein stukje lap pens geven en poetsen met kokosboter/olie.

 

Wat voor een brokken krijgt Balou? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Iedere dag een mespuntje zeewier, niet teveel, dat voorkomt tandsteen, een x per dag een mespuntje door het voer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Daarnaast is zeewier goed voor het gebit van uw hond.               Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van de volwassen honden gebits- of tandvleesproblemen heeft!                   Zonder goede gebitsverzorging ontstaat er tandplak en later tandsteen.                   Tandplak zit vol bacteriën die ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken, met als gevolg los zittende tanden en mogelijk ook tandverlies.                                Een slechte adem, moeilijk kauwen en gevoelig tandvlees zijn aanwijzingen voor gebitsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat zeewier het ontstaan van tandplak en tandsteen verminderd.                       Tevens helpt zeewier bij het oplossen van reeds bestaand tandplak.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Ik zou beginnen met de Dentasticks weg te laten. Daar zit juist veel granen in, wat ook weer plaque oplevert. "

Dit heb ik inmiddels gedaan maar dan om het verstikkingsgevaar, nu krijgt hij runderkophuid. Eerder liet ik hem ook regelmatig op een mergpijp knagen maar ook dit gebeurd omdat er tegen word gewaarschuwd niet meer.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Die plaque off deed hier helemaal niks. Heb het geluk dat ik Vigo zijn tanden kan poetsen en dat hij hele dagen op zijn dynobot bijt.

Poetsen vindt ik nog altijd het beste maar als het niet lukt dan is dit een ander verhaal.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Geen ervaring ermee. Wel zou ik de dentastix achterwege laten. Die zijn niet zo gezond als de fabrikant doet vertellen. 
 
Beter kun je een keer in de week een klein stukje lap pens geven en poetsen met kokosboter/olie.
 
Wat voor een brokken krijgt Balou?  "

Poetsen kan niet dit laat hij niet toe. Hij krijgt dieetbrokken voor honden met maag/darmproblemen en gestoomd vlees, hij verdraagt ook niets anders.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Daarnaast is zeewier goed voor het gebit van uw hond.               Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van de volwassen honden gebits- of tandvleesproblemen heeft!                   Zonder goede gebitsverzorging ontstaat er tandplak en later tandsteen.                   Tandplak zit vol bacteriën die ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken, met als gevolg los zittende tanden en mogelijk ook tandverlies.                                Een slechte adem, moeilijk kauwen en gevoelig tandvlees zijn aanwijzingen voor gebitsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat zeewier het ontstaan van tandplak en tandsteen verminderd.                       Tevens helpt zeewier bij het oplossen van reeds bestaand tandplak. "

Dit ga ik zeker proberen, Lotus en de kat ga ik het ook geven maar dan om deze problemen te voorkomen.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Kun je Balou het tandenpoetsen niet leren dan? Zorg voor een lekkere smaak tandpasta, doe dat op je vingers en zeg 'tandjes poetsen'. Vervolgens laat je het hem er lekker aflikken zodat 'tandjes poetsen' een feest wordt. Als dat goed verloopt, dan ga je verder met de lip ietsje aanraken/optillen en raak je de tandjes aan en zo ga je steeds verder tot je de tandenborstel kan gebruiken.

Doe dit elke keer hele korte momenten, zorg dat het een succes blijft en geen irritatie.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Die plaque off deed hier helemaal niks. Heb het geluk dat ik Vigo zijn tanden kan poetsen en dat hij hele dagen op zijn dynobot bijt.
Poetsen vindt ik nog altijd het beste maar als het niet lukt dan is dit een ander verhaal. "

Oké, weggegooid geld dus. Helaas is Balou ook niet zo'n knager, hij is  nooit zolang met het runder kophuid bezig als Lotus. Met een mergpijp was hij wel altijd een poosje zoet, misschien moet ik hem dit toch weer gaan geven ik laat hem er toch niet alleen mee.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Dingen zoals plaque off, zeewierpoeder, werken inderdaad niet als je de tanden niet poetst. Het enige wat het doet is plak en steen zachter maken. Het moet dus nog wel gepoetst worden..

 

Hier werkt het fantastisch, iedere avond een klein schepje zeewierpoeder bij het eten en 1x per week tanden poetsen. Bijna geen plak meer op de kiezen. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Kun je Balou het tandenpoetsen niet leren dan? Zorg voor een lekkere smaak tandpasta, doe dat op je vingers en zeg 'tandjes poetsen'. Vervolgens laat je het hem er lekker aflikken zodat 'tandjes poetsen' een feest wordt. Als dat goed verloopt, dan ga je verder met de lip ietsje aanraken/optillen en raak je de tandjes aan en zo ga je steeds verder tot je de tandenborstel kan gebruiken.
Doe dit elke keer hele korte momenten, zorg dat het een succes blijft en geen irritatie. "

De tanden poetsen was niet mogelijk met Balou. Balou had er in het verleden geen enkel probleem mee om zijn tandjes in mij te zetten als hij zich bedreigt voelde en dit voelde hij zich al snel. Met de hulp van een gedragsdeskundige heb ik indertijd zijn vertrouwen weten te winnen. Maar ik heb al tijden niet meer geprobeerd om zijn tanden te poetsen in plaats hier van geef ik hem voor het reinigen van zijn gebit materiaal om op te knagen. Maar ik ga je tandenpoets tips wel uitproberen en kijken hoe hij nu reageert als ik aan zijn tanden kom.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

 Haal deze in de duerenwinkel of koop ze op internet, lekkere hondentandpasta, en begin met rustig in zijn bek het er af te laten likken, af en toe even een tand en kies aanraken als gewenning, doe dat als je bent wezen wandelen en de hond is moe....doe dat iedere dag even, zodat het een normaal iets wordt......iedere pup moet leren dat er verzorgd wordt, borstelen kammen en tanden poetsen....met dwang bereik je niets, rustig eerst af laten likken en dan eens een tand aanraken.....zo beginnen.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik ben het met Ruby eens , zo zou ik het ook gaan proberen . Kokosolie vinden veel honden ook lekker en daar kan je het ook prima mee doen . Het kost misschien enige tijd , maar oefening baart kunst

Als er al plaque aanwezig is dan zal je toch echt moeten gaan poetsen (en dan hopen dat je het er nog vanaf krijgt )

Je hondje heeft al hartproblemen
Plaque zorgt voor veel bacterieen , die weer kunnen leiden tot hartklep , nier en leverontstekingen
Maar ook pijn , wat weer gedragsproblemen kan veroorzaken . Een hond met tandpijn kan intolerant worden , slecht gaan eten enz .

En wat gasnarcose betreft : Ik heb een oude Bulldog gehad , die is op 12 jarige leeftijd nog geholpen aan haar gebit . Ze had een loszittende klierende tand en een kies waar ze last van had
Een ervaren d.a weet gerust wel wat ie doet t.av narcose . Iedereen verklaarde mij indertijd voor gek , hoe haal je het in je hoofd om een bejaarde kortsnuit nog onder narcose te brengen voor zo iets

En juist de kleine rassen staan er helaas vaak om bekend een niet al te goed gebit te hebben
Dus : Wat mij betreft een aandachtspunt
Ik heb ooit eens een oudere JRT ter herplaatsing opgenomen . En maar grommen als we te dicht bij haar kwamen . Oorzaak ? Een klierende hoektand , de neusholte was ook al ontstoken . Laten behandelen en het werd weer een blij ei , grommen deed ze hierna niet meer

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Dingen zoals plaque off, zeewierpoeder, werken inderdaad niet als je de tanden niet poetst. Het enige wat het doet is plak en steen zachter maken. Het moet dus nog wel gepoetst worden..
 
Hier werkt het fantastisch, iedere avond een klein schepje zeewierpoeder bij het eten en 1x per week tanden poetsen. Bijna geen plak meer op de kiezen.  "

Helaas laat niet iedere hond zijn tanden poetsen, Balou is hier 1 van maar ik ga het samen met het zeewier toch nog weer proberen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

"  Haal deze in de duerenwinkel of koop ze op internet, lekkere hondentandpasta, en begin met rustig in zijn bek het er af te laten likken, af en toe even een tand en kies aanraken als gewenning, doe dat als je bent wezen wandelen en de hond is moe....doe dat iedere dag even, zodat het een normaal iets wordt......iedere pup moet leren dat er verzorgd wordt, borstelen kammen en tanden poetsen....met dwang bereik je niets, rustig eerst af laten likken en dan eens een tand aanraken.....zo beginnen. "

 Dit lijkt mij handiger als een tandenborstel, ik ga er een kopen.

 

Mowgli wilde een tijd lang absoluut niet dat ik aan haar oren kwam. Ze heeft als pup een flinke oorontsteking gehad en het onder dwang druppelen van haar oren is heel traumatisch voor haar geweest. Toch heb ik door er een heel ritueel van te maken met koekjes en knuffels haar oren gewoon kunnen schoonhouden. Maar als die mini bliksems van mij iets niet willen zijn ze niet zo makkelijk over te halen. De staart van Lotus kammen is ook zo'n drama maar zij bijt niet iets wat Balou als hij zich bedreigt voelt wel doet.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Helaas laat niet iedere hond zijn tanden poetsen, Balou is hier 1 van maar ik ga het samen met het zeewier toch nog weer proberen. "

 Hopelijk lukt het, gewoon niet teveel willen in een keer. Eerst de tandpasta van de borstel laten likken en dan telkens even een paar seconden poetsen en dan even pauze. Normaal gesproken hoef je alleen de buitenkanten te poetsen maar ik weet niet of Balou ook aan de binnenzijde plak heeft? 

honden page profiel Cindy, BinkyCindy, Binky 3 doggies

honden foto van Cindy, Binky

Zo'n vingertandenborstel is veeeeeel te groot voor zo'n bekje als bij Balou.

 

Binky accepteert dat echt niet.

 

Ik doe gewoon een gaasje om mijn vinger en dat laat hij toe.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

"  Haal deze in de duerenwinkel of koop ze op internet, lekkere hondentandpasta, en begin met rustig in zijn bek het er af te laten likken, af en toe even een tand en kies aanraken als gewenning, doe dat als je bent wezen wandelen en de hond is moe....doe dat iedere dag even, zodat het een normaal iets wordt......iedere pup moet leren dat er verzorgd wordt, borstelen kammen en tanden poetsen....met dwang bereik je niets, rustig eerst af laten likken en dan eens een tand aanraken.....zo beginnen. "

 
Die heb ik voor Thara ook , plus een zachte borstel die ook om mijn vinger heen kan . Ik heb het als setje gekocht bij mijn d.a
Ik vind deze heel prettig werken

Ik heb verschillende kleine honden gehad
Er was er slechts eentje die tot zijn 15e jaar een erg goed gebit had . Hij had ook geen aanleg voor plaque

Met de rest was het toch echt een ander verhaal
Het was altijd een belangrijk punt van aandacht

Ik denk dat het ook een onderschat probleem is , zeker bij rassen die hier gevoelig voor zijn
Het is echt niets geks als dergelijke hondjes al op vrij jonge leeftijd rotte tanden en /of kiezen hebben


honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ter info zodat er geen verwarring ontstaat: Plaque-off = zeewier. Het heeft alleen een naampje gekregen.

 

Ik heb het trouwens een tijdje aan onze honden gegeven en dat werkte prima! Ik merkte echt verschil. Nu zijn het ook wel echte knagers/kauwers, dus de combinatie van nylabones/gewei en plaque-off werkte hier goed.

 

De Plaque-off zelf zal het tandsteen niet verwijderen, je moet het (zachter geworden) tandsteen er nog steeds af zien te krijgen, maar het stopt wel de tandplakvorming en dat scheelt al een hoop.

Poetsen lijkt me zoals door anderen gezegd dan inderdaad het meest effectief, maar hier was dat dus niet eens nodig 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Ik ben het met Ruby eens , zo zou ik het ook gaan proberen . Kokosolie vinden veel honden ook lekker en daar kan je het ook prima mee doen . Het kost misschien enige tijd , maar oefening baart kunst

Als er al plaque aanwezig is dan zal je toch echt moeten gaan poetsen (en dan hopen dat je het er nog vanaf krijgt )

Je hondje heeft al hartproblemen
Plaque zorgt voor veel bacterieen , die weer kunnen leiden tot hartklep , nier en leverontstekingen
Maar ook pijn , wat weer gedragsproblemen kan veroorzaken . Een hond met tandpijn kan intolerant worden , slecht gaan eten enz .

En wat gasnarcose betreft : Ik heb een oude Bulldog gehad , die is op 12 jarige leeftijd nog geholpen aan haar gebit . Ze had een loszittende klierende tand en een kies waar ze last van had
Een ervaren d.a weet gerust wel wat ie doet t.av narcose . Iedereen verklaarde mij indertijd voor gek , hoe haal je het in je hoofd om een bejaarde kortsnuit nog onder narcose te brengen voor zo iets

En juist de kleine rassen staan er helaas vaak om bekend een niet al te goed gebit te hebben
Dus : Wat mij betreft een aandachtspunt
Ik heb ooit eens een oudere JRT ter herplaatsing opgenomen . En maar grommen als we te dicht bij haar kwamen . Oorzaak ? Een klierende hoektand , de neusholte was ook al ontstoken . Laten behandelen en het werd weer een blij ei , grommen deed ze hierna niet meer "

Ik ga weer proberen om Balou zijn tanden te poetsen in de hoop dat hij dit nu wel toe laat?

 

Het tandsteen is nog geel dus ik hoop dat het nog zacht is te krijgen en is weg te poetsen. Ik denk ook niet dat hij er al last van heeft en ik wil natuurlijk voorkomen dat hij er last van gaat krijgen.

 

Zijn gebit bij de dierenarts laten reinigen is het laatste wat ik zal doen. Balou mist een tussenwand in zijn hart en al zijn hartkleppen lekken hierbij heeft hij een hartklep te veel. Door al deze aangeboren afwijkingen heeft hij last van hartritmestoornissen dus de kans dat hij niet uit de narcose komt is reëel aanwezig. Maar als hij zijn tanden niet laat poetsen zit er niets anders op om toch contact met de dierenarts op te nemen al is het alleen maar om advies te vragen.

 

 

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Zo'n vingertandenborstel is veeeeeel te groot voor zo'n bekje als bij Balou.
 
Binky accepteert dat echt niet.
 
Ik doe gewoon een gaasje om mijn vinger en dat laat hij toe. "

Inderdaad voor zo'n klein hondje zal gaas beter lukken. Met zo"n siliconenborstel die ik ook heb, kom je moeilijk achteraan de tanden. Mijn hond heeft een slange smalle snuit en weinig lip.

 

Gebruik ik zelf bij Charlie ook buisvormig vingerverband. Gaat perfect.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Zo'n vingertandenborstel is veeeeeel te groot voor zo'n bekje als bij Balou.
 
Binky accepteert dat echt niet.
 
Ik doe gewoon een gaasje om mijn vinger en dat laat hij toe. "

 Daar zeg je wat, Balou is idd maar klein.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Zo'n vingertandenborstel is veeeeeel te groot voor zo'n bekje als bij Balou.

 

Binky accepteert dat echt niet.

 

Ik doe gewoon een gaasje om mijn vinger en dat laat hij toe. "

 Daarom kan je beter ter plekke kijken
Ik heb voor Thara een heel klein maatje bij de d.a gekocht

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

"  


Die heb ik voor Thara ook , plus een zachte borstel die ook om mijn vinger heen kan . Ik heb het als setje gekocht bij mijn d.a
Ik vind deze heel prettig werken

Ik heb verschillende kleine honden gehad
Er was er slechts eentje die tot zijn 15e jaar een erg goed gebit had . Hij had ook geen aanleg voor plaque

Met de rest was het toch echt een ander verhaal
Het was altijd een belangrijk punt van aandacht

Ik denk dat het ook een onderschat probleem is , zeker bij rassen die hier gevoelig voor zijn
Het is echt niets geks als dergelijke hondjes al op vrij jonge leeftijd rotte tanden en /of kiezen hebben "

Balou is een kruising chihuahua/pinscher gaat deze vingertandenborstel wel in zijn bekje passen?

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

" Helaas laat niet iedere hond zijn tanden poetsen, Balou is hier 1 van maar ik ga het samen met het zeewier toch nog weer proberen. "

 Paddy laat poetsen ook met geen mogelijkheid toe. Ik heb Dentisept van de da gekregen, maar of dat zinvol is weet ik niet. Hij vindt t niet fijn.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Wat je ook nog kan doen is een hele kleine maat tandenborstel kopen

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Ter info zodat er geen verwarring ontstaat: Plaque-off = zeewier. Het heeft alleen een naampje gekregen.
 
Ik heb het trouwens een tijdje aan onze honden gegeven en dat werkte prima! Ik merkte echt verschil. Nu zijn het ook wel echte knagers/kauwers, dus de combinatie van nylabones/gewei en plaque-off werkte hier goed.
 
De Plaque-off zelf zal het tandsteen niet verwijderen, je moet het (zachter geworden) tandsteen er nog steeds af zien te krijgen, maar het stopt wel de tandplakvorming en dat scheelt al een hoop.
Poetsen lijkt me zoals door anderen gezegd dan inderdaad het meest effectief, maar hier was dat dus niet eens nodig  "

Ik hoopte door Balou te laten knagen en hem geen zoetigheid te geven tandproblemen te voorkomen, helaas is dit dus niet gelukt.

Mowgli (grote hond) heeft alleen knaagmateriaal gehad ik heb nooit haar tanden gepoetst of iets tegen plaque vorming gegeven, toch heeft zij tot haar dood een mooi gebit gehad. Het lijkt idd een probleem dat vooral bij kleine hondjes voorkomt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Zo'n vingertandenborstel is veeeeeel te groot voor zo'n bekje als bij Balou.
 
Binky accepteert dat echt niet.
 
Ik doe gewoon een gaasje om mijn vinger en dat laat hij toe. "

 Het is helemaal niet zo groot.....mijn wijsvinger is echt niet zo groot, of je er nu een gaasje omdoet of dit, veel verschil zit er niet in...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Regenjas, zin of onzin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^