Hypothyreoïdie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elle Van HaalstElle Van Haalst

Hallo,

Mijn hond heeft hypothyreoïdie (te traag werkende schildklier) en dat is na geruime tijd geëxperimenteer met dosering van de medicatie wel onder controle. Alleen is hij geruime tijd te zwaar geweest toen de waarden nog goed waren, weinig energiek, wat down etc.

Dat verbetert allemaal wel, maar hij heeft er wel veel last van (gehad).

Mijn vraag is: kun je zoiets de fokker nou aanrekenen of niet?

Vast bedankt,

Elle

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb het zelf, mijn hond heeft het en de hond van mijn broer.

Het kan wel erfelijk zijn, maar het heeft ook meerdere oorzaken, ik zou contact zoeken met broertjes en zusjes want als het erfelijk is dan ligt zou ik het zeker met de fokker bespreken.

De hond van mijn broer is heel dik, nu net eindelijk goede bloedwaarden door de medicatie maar nog steeds aan het aankomen.

Wanneer ging jouw hond afvallen?

Mijn hond is een beetje lastig te vergelijken want ik wandelde gerust 2 uur met hem in de middag, dus die was 5 kilo afgevallen en is nu goed op gewicht.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat is je hond voor ras, en hoe oud is hij?

 

Een schildklierprobleem ligt in de meeste gevallen niet aan de schildklier zelf. De schildklier is onderdeel van een heel systeem, hij wordt aangestuurd door de hypofyse, die weer informatie krijgt vanuit het zenuwstelsel. Als daar iets mis gaat door bijv. veel stress, of bepaalde tekorten aan vitamines en mineralen kunnen problemen ontstaan.

 

Is er ooit onderzocht of de hond genoeg jodium (een heel belangrijke stof voor een schildklier, vaak erg onderschat) heeft, is zijn zenuwstelsel onderzocht? Heeft hij allergieen, zit er veel chemie in zijn voedsel, heeft hij veel stress. Allemaal zaken en nog veel meer, die tot een schildklierprobleem kunnen leiden.

 

Dit is hoog interressant qua uitleg en oplossing, (tot het einde kijken ) en deze man heeft nog verschillende andere filmpjes over de schildklier, zoveel is daarover te vertellen.

 https://www.youtube.com/watch?v=F1rxW9IzYrA

 

Een te lage schildklierfunctie op zich lijkt mij niet iets met erfelijkheid te maken te hebben. Maar misschien wel met de adviezen die de fokker gaf, en/of hoe de teef behandeld en gevoerd werd? Als een pup al geboren wordt in een stressvolle omgeving, met een moederhond die tekorten heeft, kan ik me voorstellen dat er voor een pup problemen ontstaan.

 

Een goede holist zou de schildklieronderfunctie weer op peil moeten kunnen brengen door de oorzaak, die dus eerst onderzocht moet worden ervan weg te nemen.

honden page profiel Elle Van HaalstElle Van Haalst

Het is een Basset Hound van 5 jaar, hij krijgt BARF en is ontzettend relaxed en vriendelijk tegen letterlijk alles en iedereen. Stress heeft hij niet.

Het gaat ook echt de goede kant op en hij valt af, maar ik begrijp dus dat erfelijkheid doorgaans geen grote rol speelt.

Hij heeft overigens ook cystinurie, dus die fokker heeft haar huiswerk sowieso niet helemaal goed gedaan, of ik heb gewoon enorme pech.

Het was een nogal grootschalige Belgische fokker, maar de honden zagen er allemaal goed uit, huiselijke omgeving, en zijn karakter is ook echt geweldig, maar ik zal toch wel niet voorzichtig genoeg zijn geweest, ben ik bang...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Cystinurie, zou het dan kunnen (is alleen meedenken hoor) dat in BARF misschien teveel dierlijk eiwit voor hem zit? Is het biologisch voer?

 

 

 

honden page profiel Elle Van HaalstElle Van Haalst

Dat lijkt me heel sterk, ik heb hem echt op de minimale hoeveelheid proteine staan, veel lager (heb ik doorgerekend) dan die Hills dieetvoeren, en veel vochtrijker natuurlijk. Ik maak het zelf, vers.

Mn eerste hond, hartstikke lief en leuk beest en wel al dat medische gedoe. Zo jammer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja zonde dat hij zoveel medische problemen heeft, dat verdiend niemand en zeker een onschuldig dier niet.

 

Goed dat je zelf kookt voor hem, ik doe dat ook en geef inmiddels meer plantaardig eiwit dan dierlijk eiwit (5 dagen alleen plantaardige proteine en 2 dagen dierlijke proteine) bij ons pakte dat heel goed uit met Jenna haar allergieen die daardoor veel beter onder controle gekomen zijn.

 

Met zijn nierproblemen zou ik dan ook geen vaccinaties en andere chemie meer geven, vanwege een te grote belasting voor het lichaam.

honden page profiel Elle Van HaalstElle Van Haalst

O dat is wel interessant, hoe lang doe je dat al, meer plantaardig eiwit?

En merk je niets van dat ze minder energie hebben oid?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" O dat is wel interessant, hoe lang doe je dat al, meer plantaardig eiwit?
En merk je niets van dat ze minder energie hebben oid? "

 ze heeft nog altijd veel energie en is heel snel alhoewel ze al minstens tien jaar moet zijn. (ze is gevonden dus de juiste leeftijd is onbekend)

Ze was eerst volledig op barf, ik ben zelf vanwege juist een te snelle schildklier vegan gaan eten, dat was vorig jaar november, en daarbij langzaam aan bij Jenna ook overgestapt naar vegane dagen, wat zonder problemen ging want ze vindt alles lekker. Het is natuurlijk wel even inlezen wat je dan gaat geven, in principe eet ze meestal gewoon met ons mee, maar ik maak ook basiseten voor haar en ze krijgt een paar supplementen.

 

Volgende forumvraag: Help! Hond heeft Blistex opgegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^