Plassen in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirandaMiranda

Een collega van mij heeft een Stafford teefje van 2 jaar. 

Nu plast zij ineens regelmatig in huis.. ze heeft al onderzoeken gehad of er medisch iets aan de hand was maar dit blijkt niet het geval.. Even een voorbeeld is gisteren.. ze zaten Savonds te eten en de hond lag onder een stoel bij 1 van hun. mijn collega stond op om 1 van de kinderen te helpen en de hond stond op en keek met een blik van oeii.. dus mijn collega wist al die heeft iets gedaan.. ze keek onder de stoel en ja hoor geplast.. ze gaat een paar keer per dag met haar uit en als ze moet plassen gaat ze bij de achterdeur staan en laat ze dus weten dat ze nodig moet. in de keuken kan ze dit niet aangeven omdat daar geen deur naar buiten zit. Ze snappen niet waar het plas gedrag vandaan komt. 

We hopen dat hier iemand misschien een idee heeft en wat eraan te doen is. Want ze plast dus steeds van zich af en soms ook op de meubels..... heel vervelend....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is de hond gesteriliseerd....?    Je beschrijft dat de hond onder de stoel lag, en gaat staan en er ligt een plas....ook beschrijf je dat als de hond eruit moet dat tie het aangeeft en voor de deur gaat staan.....is er een plasje opgevangen en heeft ze het naar de dierenarts gebracht, dat ze is nagekeken okee, maar is het plasje van de hond wel gebracht ., bij de arts ..?

honden page profiel MirandaMiranda

Bedankt voor de snelle reactie. Ze is indd gesteriliseerd. Ook is een plasje al meerdere malen opgestuurd geweest. 1x een blaasontsteking gehad , medicatie voor gehad maar daarna niet meer. Was niks te vinden maar nog wel plassen in huis.. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de snelle reactie. Ze is indd gesteriliseerd. Ook is een plasje al meerdere malen opgestuurd geweest. 1x een blaasontsteking gehad , medicatie voor gehad maar daarna niet meer. Was niks te vinden maar nog wel plassen in huis..  "

 Gesteriliseerd, dan kan het zo zijn dat ze plasjes laat, en daar kan ze niets aan doen, niets.....je beschrijft dat ze onder de stoel lag en opstond en zich schuldig voelt, de plas laat ze lopen doordat ze incontinent wordt door de sterilisatie, dat is geen moedwil.....wat kan je vriendin daar aan doen......hond meenemen naar de dierenarts het vertellen wat ze heeft geconstateerd en om medicatie vragen voor de incontinentie, die zijn er...wel is het in het begin even aftasten welke....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Miranda, wanneer en teefje gesteriliseerd is spreek men van castratie omdat alles wordt weggenomen, baarmoeder en ijerstokken, dan vallen de hormonen weg die de blaasspanning hoog houden, geen hormonen dan valt de spanning weg van de blaas, wanneer de hond gaat liggen dan drukt de blaas de urine naar buiten, ze laat het dan lopen, dat is geen onzinderlijkheid.....en daar zijn medicaties voor die heel goed werken, alleen is het even uitvogelen welke de beste zijn, maar doe dat in overleg met je dierenarts......

honden page profiel MirandaMiranda

Heel erg bedankt! Ik ga dit aan haar doorgeven.. ze had zelf toen al aangegeven aan de dierenarts dat ze medicatie wilde als t incontinentie is maar die gaf aan dit nog niet te willen geven maar ik denk dat dit toch nader besproken moet worden! Uit plas onderzoeken en echo’s is niks gebleken dus ik ben bang dat t dan idd incontinentie is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Om erger te voorkomen, veel beweging, niet te dik laten worden.....en wat meer uitlaten zodat er geen volle blaas is...en nogmaals de hond kan er niets aan doen, ze voelt zich er heel onprettig bij als de urine er zo uitloopt, vandaar dat schuldig kijken...nimmer bestraffen...is het in de nacht erg, dan heb je goede broekjes voor honden voor de nacht...zelfs voor op de dag, maar met medicatie is dat misschien niet nodig..

honden page profiel MirandaMiranda

" Miranda, wanneer en teefje gesteriliseerd is spreek men van castratie omdat alles wordt weggenomen, baarmoeder en ijerstokken, dan vallen de hormonen weg die de blaasspanning hoog houden, geen hormonen dan valt de spanning weg van de blaas, wanneer de hond gaat liggen dan drukt de blaas de urine naar buiten, ze laat het dan lopen, dat is geen onzinderlijkheid.....en daar zijn medicaties voor die heel goed werken, alleen is het even uitvogelen welke de beste zijn, maar doe dat in overleg met je dierenarts...... "

Ooo jaaa sorry haal castratie en sterilisatie altijd door elkaar hihi.. 

honden page profiel MirandaMiranda

" Om erger te voorkomen, veel beweging, niet te dik laten worden.....en wat meer uitlaten zodat er geen volle blaas is...en nogmaals de hond kan er niets aan doen, ze voelt zich er heel onprettig bij als de urine er zo uitloopt, vandaar dat schuldig kijken...nimmer bestraffen...is het in de nacht erg, dan heb je goede broekjes voor honden voor de nacht...zelfs voor op de dag, maar met medicatie is dat misschien niet nodig.. "

 Ze bestraffen het niet. Merken ook dat het niet express gaat. 

Zal haar zeggen dat ze terug moet naar haar dierenarts. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heel erg bedankt! Ik ga dit aan haar doorgeven.. ze had zelf toen al aangegeven aan de dierenarts dat ze medicatie wilde als t incontinentie is maar die gaf aan dit nog niet te willen geven maar ik denk dat dit toch nader besproken moet worden! Uit plas onderzoeken en echo’s is niks gebleken dus ik ben bang dat t dan idd incontinentie is.  "

 Ik begrijp dat de dierenarts daar mee wil wachten, medicatie is voor levenslang, maar met goede beweging, en goed op gewicht houden, wat meer laten plassen op de dag, voorkomt men een hoop., helemaal voorkomen zal niet lukken dan..maar grote kans dat de medicatie helpt in een lagere dosering.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ooo jaaa sorry haal castratie en sterilisatie altijd door elkaar hihi..  "

 Geef niets, doe ik ook.....we zeggen steriliseren,  maar is castratie, en dan denken we aan een reu, hahahaha

honden page profiel MirandaMiranda

"  Geef niets, doe ik ook.....we zeggen steriliseren,  maar is castratie, en dan denken we aan een reu, hahahaha "

 Hahaha ja indd.. 

gelukkig is het een fitte gezonde uitziende hond. Hopelijk gaan ze er wat voor krijgen. Voor beide partijen fijn als t daarmee verholpen kan worden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi, hoop dat ik je een beetje wegwijs hebt gemaakt....en in de jonge jaren hoef er niet altijd medicatie gegeven worden, wie weet is het voor even, de medicatie zorgt er weer voor dat de blaasspanning er weer komt.....goed bewegen, goede conditie opdoen....en niet te dik laten worden, teefjes die gecastrerd zijn ontwikkeln heel snel buikvet....en helaas hormonen zijn nodig voor blaasspanning en bij castratie vallen die weg....

Volgende forumvraag: Rufflwear front range harnas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^