Tweede hond wordt volwassen,begint andere uit te dagen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

We hebben een Maltezer reu van 7 jaar, gecastreerd, onze husky is nu 2 jaar,niet gecastreerd. De Maltezer hadden we eerst,de husky is er van pup dus bijgekomen. De laatste tijd doet de husky nogal fel naar de maltezer als hij bv hem wilt passeren,of nog maar in de buurt van zijn eten komt,soms is er zelfs geen reden en wilt de maltezer gewoon voorbij hem lopen en duwt hij zijn poot op de maltezer,die laat zich niet doen natuurlijk en gromt en blaft op hem,waardoor de husky zijn twee voorste poten volledig rond de maltezer zet,waardoor hij volledig vastzit en niet meer wegkan. Dit is heel eng om te zien natuurlijk,want ja de maltezer zo klein en de husky zo groot,ene hap en hij kan de maltezer goed pijn doen. De husky gromt en laat zijn tanden heel fel zien en ze happen elkaar precies zo wat,maar ze piepen niet of zo,dus pijn doet hij hem wel niet,dit duurt een paar seconden en dan laten ze elkaar los en doen ze alsof er niets aan de hand is. We blijven erbij staan en houden het in het oog,maar we willen er liever niet tussen komen omdat we denken dat ze aan het bepalen zijn wie er hoger in rang is van de twee omdat de husky volwassen aan het worden is? Of denken we verkeerd,want ik ben natuurlijk heel erg bang dat hij de maltezer eens goed gaat pijn doen en dat wil ik ook niet natuurlijk. De husky heeft dat altijd wel fel gedaan van zo zijn poot op de maltezer zijn lijf te duwen,maar die laat zich helemaal niet doen en als hij dan eens goed van zijn oren maakt,ging de husky omlaag op de grond of begon dan zot te doen en stopte uiteindelijk wel,maar dat zie ik niet meer zoveel gebeuren :-) soms wel soms niet,ik zie zo aan de husky zijn gezicht van nu gaat hij hem weer "aanvallen". Dit is nu even een situatie waar ik niet goed weet wat ik ervan moet denken. Ik heb al gevraagd aan de dierenarts of we hem zouden castreren of niet,maar ze zeggen dat ze dat afraden,dat er eigenlijk geen reden voor is om dat te doen. Hij is wel een redelijk schuwe husky,niet bij iedereen,maar van vele mensen heeft hij bang en heb ook gelezen dat als je hem dan zou castreren,ze angstagressie zouden kunnen krijgen,dus ja dat is ook weer niet goed dan...maar kan het daaraan liggen dat de ene wel en de andere niet gecastreerd is of is dit maar tijdelijk tot uitgemaakt is wie de "baas" van de twee wordt? Als de maltezer in zijn mand ligt bv en de husky komt in zijn buurt,gromt hij er ook wel op,heeft hij altijd gedaan. Dus soms denken we dat die kleine het de husky wel geleerd heeft he om te zeggen van ey niet aan mijn eten,niet aan mijn mand..:-) ik weet het niet,dus graag tips of ervaringen? :-) alvast bedankt

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Je schrijft dat ze misschien rangen uitvechten, of rangen nu wel of niet bestaan jij bent de baas, dus ik zou zeker ingrijpen, een Maltezer en een husky dat is toch wel een groot verschil.

Ik zou dus zeker ingrijpen het liefst voordat het gebeurd, ik snap dat je dat niet altijd kan zien, maar je ziet het soms wel aankomen, ik zou meteen ingrijpen.

Misschien kan je zachtjes......leren?

honden page profiel MelissaMelissa

Dat was ik ook aan het denken ja,ik zie het meestal wel gebeuren en heb al een paar keer duidelijk heeey geroepen of nee! en dan is dat gedaan,dus ze luisteren wel heel goed naar ons. Maar dan zei mijn vriend,ik denk dat we daar niet tussen mogen komen,dat ze nu even aan het bepalen wie van de twee de baas wordt..buiten ons dan,want wij blijven de baas uiteraard. Daarom dat we ze nu even lieten doen en niets meer zeggen als ze aan het "vechten" zijn,maar ik ben dan altijd zo bang,de husky is wel opgegroeid met de maltezer,maar het is en blijft idd een heel groot verschil he,zo een kleine dus onder die grote vastzit, is eng om te zien. Maar ze hebben ons altijd gezegd,ooit gaan ze eens ineen hangen en dan gaat uitgemaakt worden wie de "baas" is,maar ze laten allebei gewoon los en doen dan gewoon verder met wat ze ervoor bezig waren,daarmee snappen we het even niet:-) en ja het is nu al een paar weken zo en deze week bijna elke dag...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ikzellf tolereer geen gegrom naar de ander, ik zie het als er een ..woordenwisseling..ontstaat, ik stuur de kleinste die dan begint direct weg....het is normaal dat er wel eens een ..woordenwisseling..ontstaat...hier gebeurt dat ook...nou is het leeftijdsverschil groot, het zijn goede naatjes maar toch gebeurt het dat de jongste de oudste belaagd, en ik laat het ze niet zelf uitzoeken, ik grijp voor het begint gelijk in,.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou ook ingrijpen. Lekker dat jullie de maltezer het zelf laten uitzoeken. Beestje is straks helemaal beurs en zit je ermee bij de dierenarts omdat die husky hem een gebroken rug heeft bezorgd.

 

Jullie zijn de baas, dus jullie regels gelden. Jullie hebben het nu zover laten komen dat de husky z'n eigen plan gaat trekken. Jullie grijpen immers toch niet in.

 

Wat doen jullie daags met de husky? Krijgt die genoeg uitdaging? Dus datgene waar die oorspronkelijk voor gefokt is?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dat was ik ook aan het denken ja,ik zie het meestal wel gebeuren en heb al een paar keer duidelijk heeey geroepen of nee! en dan is dat gedaan,dus ze luisteren wel heel goed naar ons. Maar dan zei mijn vriend,ik denk dat we daar niet tussen mogen komen,dat ze nu even aan het bepalen wie van de twee de baas wordt..buiten ons dan,want wij blijven de baas uiteraard. Daarom dat we ze nu even lieten doen en niets meer zeggen als ze aan het "vechten" zijn,maar ik ben dan altijd zo bang,de husky is wel opgegroeid met de maltezer,maar het is en blijft idd een heel groot verschil he,zo een kleine dus onder die grote vastzit, is eng om te zien. Maar ze hebben ons altijd gezegd,ooit gaan ze eens ineen hangen en dan gaat uitgemaakt worden wie de "baas" is,maar ze laten allebei gewoon los en doen dan gewoon verder met wat ze ervoor bezig waren,daarmee snappen we het even niet:-) en ja het is nu al een paar weken zo en deze week bijna elke dag... "

 Je vriend denkt dat je daar niet tussen moet komen ,

En andere hebben gezegd dat ze ooit ineen gaan hangen om uit te maken wie de baas is .

Ik denk dat en vriend  en ze (wie dat ook moge zijn ) ongelijk hebben .

Je ziet de signalen zelf al bij het passeren van elkaar ,doorlopen  geen gedoe ,gelijk ingrijpen ,als je het ze zelf uit laat zoeken weet je nu al wie er zwaar gewond uit de strijd komt of nog erger en heb je straks geen maltezer meer .

Aan hun houding onderling kan je al zien of het spel of ernst is ,en bij ernst gelijk ingrijpen ,Als je doorgaat zo als nu  en het ze zelf uit laat zoeken ,wordt het met de dag erger ,

Ook het vastgrijpen met de poten van de husky om de maltezer niet toestaan ,voor dat hij dat van plan is al reageren .

Tot slot zou ik zeggen ,laat ze niet bij elkaar als je weg bent ,

Succes!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je jongste hond is een pestkop geworden omdat jullie hem

"laten bezig zijn".

 

Dat rangen laten uitmaken is nog een deeltje van de oude dominantietheorie en die is al zo'n 20 jaar achterhaald.

Honden worden met een natuurlijke rangorde geboren( net als vb een kip): die kan niet hoger of lager worden.

Vechten om hun rangorde of om de hoogste in rang te worden zullen ze dus nooit doen, het heeft geen zin.

Daarom is rangorde ook absoluut niet belangrijk voor honden, alleen bepaalde privileges krijgen tov elkaar of hun baasje telt.

honden page profiel MelissaMelissa

" Ik zou ook ingrijpen. Lekker dat jullie de maltezer het zelf laten uitzoeken. Beestje is straks helemaal beurs en zit je ermee bij de dierenarts omdat die husky hem een gebroken rug heeft bezorgd.
 
Jullie zijn de baas, dus jullie regels gelden. Jullie hebben het nu zover laten komen dat de husky z'n eigen plan gaat trekken. Jullie grijpen immers toch niet in.
 
Wat doen jullie daags met de husky? Krijgt die genoeg uitdaging? Dus datgene waar die oorspronkelijk voor gefokt is? "

 Dit is nog maar pas dus denk wel niet dat het al te laat is,want als ik het zie aankomen,blokkeerde ik hem al en werd alles weer normaal. Ze hebben dat op de hondenschool gezegd toen van best niet tussenkomen,dus verkeerde info gekregen en ook info bij iemand gevraagd die twee honden had,blijkbaar weten ze het ook allemaal niet goed. Daarom dat we ze nu eens lieten doen,maar zoals ik altijd al dacht,dit kan ik niet goedkeuren,gelijk iedereen zegt,wij zijn de baas en grommen naar elkaar,de husky is immers opgegroeid met de maltezer,dus hij hoeft zo niet te doen. Aan beweging heeft hij geen gebrek,we hebben ons heel goed geinformeerd voor we hem aanschaften en zo goed als al onze vrije tijd gaat naar hun,er wordt heeeel veel met hem gewandeld,we gaan naar speelweides,noem maar op. Ben toch blij dat ik op tijd mijn verhaal hier zet voor het te laat is,dank je.

honden page profiel MelissaMelissa

" Je jongste hond is een pestkop geworden omdat jullie hem
"laten bezig zijn".
 
Dat rangen laten uitmaken is nog een deeltje van de oude dominantietheorie en die is al zo'n 20 jaar achterhaald.
Honden worden met een natuurlijke rangorde geboren( net als vb een kip): die kan niet hoger of lager worden.
Vechten om hun rangorde of om de hoogste in rang te worden zullen ze dus nooit doen, het heeft geen zin.
Daarom is rangorde ook absoluut niet belangrijk voor honden, alleen bepaalde privileges krijgen tov elkaar of hun baasje telt. "

 De maltezer is inderdaad altijd ne felle geweest,dus ook al komt de husky bv in de buurt van zijn mand,best corrigeren dus? ze hoeven niet naar elkaar te grommen. voor de rest zijn het beste vrienden,ze spelen met elkaar,liggen in de tuin langs elkaar te slapen enzo dus het is niet dat ze elkaar niet kunnen verdragen,dat zou het nog ergere maken natuurlijk,alleen ja leek het erop dat ze de laatste tijd niet toelieten dat de ene de baas over de andere speelde...

honden page profiel MelissaMelissa

"  Je vriend denkt dat je daar niet tussen moet komen ,
En andere hebben gezegd dat ze ooit ineen gaan hangen om uit te maken wie de baas is .
Ik denk dat en vriend  en ze (wie dat ook moge zijn ) ongelijk hebben .
Je ziet de signalen zelf al bij het passeren van elkaar ,doorlopen  geen gedoe ,gelijk ingrijpen ,als je het ze zelf uit laat zoeken weet je nu al wie er zwaar gewond uit de strijd komt of nog erger en heb je straks geen maltezer meer .
Aan hun houding onderling kan je al zien of het spel of ernst is ,en bij ernst gelijk ingrijpen ,Als je doorgaat zo als nu  en het ze zelf uit laat zoeken ,wordt het met de dag erger ,
Ook het vastgrijpen met de poten van de husky om de maltezer niet toestaan ,voor dat hij dat van plan is al reageren .
Tot slot zou ik zeggen ,laat ze niet bij elkaar als je weg bent ,
Succes! "

 Ja op de hondenschool hebben ze dat toen gezegd,maar had er toen al geen goed gevoel over dat het daar goed was...en wat ik altijd dacht wordt hier door jullie dus allemaal bevestigd,goed dat ik op tijd hier mijn verhaal zet voor het erger wordt..ze luisteren heel goed,dus als ik zie dat het gaat gebeuren,roep ik al heel duidelijk eey of nee en is er niets aan de hand,dus best zo verder doen en het gegrom op elkaaar niet meer toestaan. Voor de rest is er nooit een probleem,ze zitten als we wegzijn altijd bij elkaar in de woonkamer,hebben vaak genoeg gefilmd. het zijn dikke vrienden,maar de laatste week ja leek het erop dat ze elkaar aan het uitdagen waren,maar als we nu op tijd corrigeren geloof ik wel dat dat allemaal terug in orde komt:-) alvast bedankt voor de reacties

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Dit is nog maar pas dus denk wel niet dat het al te laat is,want als ik het zie aankomen,blokkeerde ik hem al en werd alles weer normaal. Ze hebben dat op de hondenschool gezegd toen van best niet tussenkomen,dus verkeerde info gekregen en ook info bij iemand gevraagd die twee honden had,blijkbaar weten ze het ook allemaal niet goed. Daarom dat we ze nu eens lieten doen,maar zoals ik altijd al dacht,dit kan ik niet goedkeuren,gelijk iedereen zegt,wij zijn de baas en grommen naar elkaar,de husky is immers opgegroeid met de maltezer,dus hij hoeft zo niet te doen. Aan beweging heeft hij geen gebrek,we hebben ons heel goed geinformeerd voor we hem aanschaften en zo goed als al onze vrije tijd gaat naar hun,er wordt heeeel veel met hem gewandeld,we gaan naar speelweides,noem maar op. Ben toch blij dat ik op tijd mijn verhaal hier zet voor het te laat is,dank je. "

 Ik denk dat het goed is om het hen zelf uit te laten zoeken als ze redelijk gelijk zijn aan elkaar. Bij een groot leeftijdsverschil of een groot formaat/krachtsverschil zou ik ingrijpen.

 

Ik dacht het Elsa en Momo ook zelf uit te laten zoeken. Maar Elsa is jong en Momo echt oud. Dat gaat niet goed. Omdat Momo lichamelijke problemen heeft gekregen verdedigt ze zich feller en heeft minder geduld nu de puppyvergunning is verlopen. Elsa is naïef en wil alleen maar spelen. Dat kan op den duur tot bloedvergieten gaan leiden. 

 

Wat ik doe is dus Elsa leren Momo met rust te laten. Nu kunnen ze ook eindelijk uren naast elkaar op de bank liggen zonder gedonder. Soms is er nog wel wat onenigheid over een botje of aandacht maar daar zijn wij dan bij en grijpen meteen in. Ik laat ze niet alleen samen. Moet ik weg dan gaan ze in de bench.

 

Dus; Ingrijpen bij conflicten en voordat er meer gebeurt dan wat dreigen. Geen speeltjes of kauwmateriaal laten rondslingeren. Apart van elkaar voeren (andere ruimte of in de benches) en nooit alleen samen in één ruimte achterlaten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  De maltezer is inderdaad altijd ne felle geweest,dus ook al komt de husky bv in de buurt van zijn mand,best corrigeren dus? ze hoeven niet naar elkaar te grommen. voor de rest zijn het beste vrienden,ze spelen met elkaar,liggen in de tuin langs elkaar te slapen enzo dus het is niet dat ze elkaar niet kunnen verdragen,dat zou het nog ergere maken natuurlijk,alleen ja leek het erop dat ze de laatste tijd niet toelieten dat de ene de baas over de andere speelde... "

 De Husky wegsturen als hij te dicht in de buurt van de mand komt en de Maltezer corrigeren op het grommen.

De Husky moet leren dat hij de Maltezer ruimte geeft

De Maltezer moet leren geen agressie te gebruiken naar de Husky maar bij jou te komen klagen over wangedrag in zijn ogen.

honden page profiel MelissaMelissa

"  Ik denk dat het goed is om het hen zelf uit te laten zoeken als ze redelijk gelijk zijn aan elkaar. Bij een groot leeftijdsverschil of een groot formaat/krachtsverschil zou ik ingrijpen.
 
Ik dacht het Elsa en Momo ook zelf uit te laten zoeken. Maar Elsa is jong en Momo echt oud. Dat gaat niet goed. Omdat Momo lichamelijke problemen heeft gekregen verdedigt ze zich feller en heeft minder geduld nu de puppyvergunning is verlopen. Elsa is naïef en wil alleen maar spelen. Dat kan op den duur tot bloedvergieten gaan leiden. 
 
Wat ik doe is dus Elsa leren Momo met rust te laten. Nu kunnen ze ook eindelijk uren naast elkaar op de bank liggen zonder gedonder. Soms is er nog wel wat onenigheid over een botje of aandacht maar daar zijn wij dan bij en grijpen meteen in. Ik laat ze niet alleen samen. Moet ik weg dan gaan ze in de bench.
 
Dus; Ingrijpen bij conflicten en voordat er meer gebeurt dan wat dreigen. Geen speeltjes of kauwmateriaal laten rondslingeren. Apart van elkaar voeren (andere ruimte of in de benches) en nooit alleen samen in één ruimte achterlaten. "

 Ze kunnen niet zonder elkaar dus als we weg zijn ze uit elkaar halen gaat een heel gedoe geven. En het is ook niet heel de tijd,want ze komen heel goed overeen, liggen in elkaars buurt enzo. Maar die paar keren was eng ja. K hoop dat het nooit gebeurt als we wegzijn natuurlijk,  maar ik leg ook niks van speelgoed of botjes als ze alleen zijn. Dat er niks hun kan triggeren. Hopelijk is het snel weer zoals eerder en komt alles weer goed

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ze kunnen niet zonder elkaar dus als we weg zijn ze uit elkaar halen gaat een heel gedoe geven. En het is ook niet heel de tijd,want ze komen heel goed overeen, liggen in elkaars buurt enzo. Maar die paar keren was eng ja. K hoop dat het nooit gebeurt als we wegzijn natuurlijk,  maar ik leg ook niks van speelgoed of botjes als ze alleen zijn. Dat er niks hun kan triggeren. Hopelijk is het snel weer zoals eerder en komt alles weer goed "

 Het wordt voorlopig niet als eerder want de Husky is geen pup of puber meer. Het hoogst haalbare is een consensus maar dat gaat nog wel een tijdje duren. Helaas dus juist omdat jij ingrijpt (wat ik dus ook doe). Ben jij weg dan grijpt er niemand in en moeten ze het opeens zelf oplossen.

 

Je zal niet de eerste zijn die een bloedbad aantreft bij thuiskomst.

Just saying.

 

Kan je geen puppyren gebruiken voor de Maltezer?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Nu niet dadelijk de ergste drama's verwachten.

Is echt niet abnormaal dat honden onder elkaar een beetje kibbelen of pesten

 

Inderdaad, puppyren rond mandje zetten..

( ik heb hier een oud asielhondje, met een heel slecht verleden, dat de slechte gewoonte heeft om, als ze eten krijgt, de hele kamer door te vliegen om de andere aan te vallen. Heb onder de grote keukentafel nu een soort van afgesloten plekje gemaakt: iedereen terug gelukkig)

Ik zou hem wel nooit echt opsluiten, dan kan je weer andere frustraties krijgen.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ja op de hondenschool hebben ze dat toen gezegd,maar had er toen al geen goed gevoel over dat het daar goed was...en wat ik altijd dacht wordt hier door jullie dus allemaal bevestigd,goed dat ik op tijd hier mijn verhaal zet voor het erger wordt..ze luisteren heel goed,dus als ik zie dat het gaat gebeuren,roep ik al heel duidelijk eey of nee en is er niets aan de hand,dus best zo verder doen en het gegrom op elkaaar niet meer toestaan. Voor de rest is er nooit een probleem,ze zitten als we wegzijn altijd bij elkaar in de woonkamer,hebben vaak genoeg gefilmd. het zijn dikke vrienden,maar de laatste week ja leek het erop dat ze elkaar aan het uitdagen waren,maar als we nu op tijd corrigeren geloof ik wel dat dat allemaal terug in orde komt:-) alvast bedankt voor de reacties "

 Ja het kan 1000 x goed gaan als je weg bent ,maar het hoeft maar 1 x fout te gaan ,en bij menig fokker of iemand met meerdere honden hoor je verhalen die echt te voorkomen zouden zijn geweest.

De bel gaat  ,de postbode komt , er hoeft maar een beetje opwinding te zijn ,en zoals ik lees bij husky gaat dat toch een keer gebeuren .

Een mandje in een stevige puppyren voor de maltezer ,is zo gek nog niet .

Ze kunnen elkaar zien ,contact houden maar husky kan geen maaipoten om malthezer slaan .

honden page profiel MelissaMelissa

Ok dank je allemaal. Ik ben nu werken en ben thuis aan het filmen om te zien hoe ze zich dan gedragen. Komt allemaal goed. Inderdaad direct niet de grootste drama's bedenken, maar wel rekening mee houden dat de husky veel groter en sterker is natuurlijk. En ze zullen altijd wel eens discussies hebben, maar deze waren nu toch even te eng. Maar ik ben er nu op tijd bij en vanaf nu laat ik dit niet meer toe. Maar niemand reageert op dat castreren dat de ene wel en de andere niet gecastreerd is, dat maakt dus niet uit?

honden page profiel MelissaMelissa

"  Ja het kan 1000 x goed gaan als je weg bent ,maar het hoeft maar 1 x fout te gaan ,en bij menig fokker of iemand met meerdere honden hoor je verhalen die echt te voorkomen zouden zijn geweest.
De bel gaat  ,de postbode komt , er hoeft maar een beetje opwinding te zijn ,en zoals ik lees bij husky gaat dat toch een keer gebeuren .
Een mandje in een stevige puppyren voor de maltezer ,is zo gek nog niet .
Ze kunnen elkaar zien ,contact houden maar husky kan geen maaipoten om malthezer slaan . "

 Ja dat is ook zo. Als de bel gaat doet de kleine heel lelijk en kan de grote daar niet tegen en durft hij ook zijn poot als eens op hem te leggen dan wat inderdaad voor conflicten kan zorgen. Als ik thuiskom van werken zijn ze vrij kalm. Ik doe ook niet enthousiast als ik binnenkom maar heel gewoon en ze springen dan wel op mij van blijdschap,  maar dat is het ook. Als mijn vriend thuiskomt, hij is de baas van de husky, dan wordt hij wild en dan doet hij ook heviger tegen de kleine. Maar ik zou het erg vinden dat de husky is opgegroeid met de maltezer en hem dan plots toch zou kunnen verwonden,  maar alles kan ja jammer genoeg. Die ren is geen slecht idee, maar de maltezer begint snel te janken als hij het gevoel krijgt dat hij opgesloten wordt dus ik weet niet hoe hij daarop gaat reageren. Ze lopen nu los rond in de woonkamer

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ja dat is ook zo. Als de bel gaat doet de kleine heel lelijk en kan de grote daar niet tegen en durft hij ook zijn poot als eens op hem te leggen dan wat inderdaad voor conflicten kan zorgen. Als ik thuiskom van werken zijn ze vrij kalm. Ik doe ook niet enthousiast als ik binnenkom maar heel gewoon en ze springen dan wel op mij van blijdschap,  maar dat is het ook. Als mijn vriend thuiskomt, hij is de baas van de husky, dan wordt hij wild en dan doet hij ook heviger tegen de kleine. Maar ik zou het erg vinden dat de husky is opgegroeid met de maltezer en hem dan plots toch zou kunnen verwonden,  maar alles kan ja jammer genoeg. Die ren is geen slecht idee, maar de maltezer begint snel te janken als hij het gevoel krijgt dat hij opgesloten wordt dus ik weet niet hoe hij daarop gaat reageren. Ze lopen nu los rond in de woonkamer "

 Probeer het gewoon. En even doorzetten en niet bij de eerst jank kanonnade opgeven. Better safe than sorry. Het gebeurt gewoon en waarom zo zeker denken te weten dat dat jou niet zal overkomen? Er zijn wrijvingen tussen je honden; laat ze dan niet alleen bij elkaar.

 

Als je een dichte keuken hebt kan je ook een hekje plaatsen tussen keuken en woonkamer of anders tussen gang en woonkamer. Met een puppyren of hekjes kunnen ze elkaar zien, ruiken en zelfs opzoeken, contact met het hekje er tussen. Maar elkaar verwonden wordt dan erg lastig. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb twee grote honden, bijna even zwaar van kaliber, ik laat ze nimmer alleen als ik er niet bij ben, ik zet tussen hun in een traphekje of een gaat een ruimte in en de ander een andere ruimte....ik neem gen enkel risico, je weet niet wat er kan gebeuren als je er niet bij bent...... castratie is niet nodig, je hebt er een gecastreerd, de ander niet, houden zo...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ok dank je allemaal. Ik ben nu werken en ben thuis aan het filmen om te zien hoe ze zich dan gedragen. Komt allemaal goed. Inderdaad direct niet de grootste drama's bedenken, maar wel rekening mee houden dat de husky veel groter en sterker is natuurlijk. En ze zullen altijd wel eens discussies hebben, maar deze waren nu toch even te eng. Maar ik ben er nu op tijd bij en vanaf nu laat ik dit niet meer toe. Maar niemand reageert op dat castreren dat de ene wel en de andere niet gecastreerd is, dat maakt dus niet uit? "

 Ik ben altijd voor castratie en sterilisatie, of er nu problemen zijn of niet.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik ben altijd voor castratie en sterilisatie, of er nu problemen zijn of niet. "

 Ik ook. Niet te vroeg, dat wel. Met een loopse teef loop je altijd risico hoe goed je ook denkt alles dicht te timmeren en een intacte reu is daar de oorzaak van. Wil je niet fokken? Dan castreren/steriliseren.

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn advies: schakel een goede gedragstherapeut die een diploma heeft en traint volgens de meest wetenschappelijke methodes (positief). Dit probleem heeft niks met rangorde te maken, die theorie is al tientallen jaren geleden achterhaald.
Wanneer je zelf maar wat gaat uitproberen, kan de situatie echt uit de hand lopen en dan is het voor de hand liggend welke hond als eerst de dupe is.

@Liz
Ik vind niet dat je zomaar een grommende hond moet corrigeren. Dit hangt echt af van de situatie. Grommen is puur communicatie, dat hoort erbij, sterker nog, dat moet gebeuren. De maltezer laat die husky alleen weten dat hij een grens aan het bereiken is/te ver gaat.
Wanneer je die vorm van communicatie weg gaat halen, haal je het probleem nog niet weg. Als de emmer bij de maltezer volloopt, kan die alleen nog maar uitvallen zonder waarschuwing. Dan krijg je flight, freeze or fight en dat is iets wat je juist wilt voorkomen.

In plaats van die hond te corrigeren bij grommen, moet ze erachter komen waarom die gromt, dus de trigger moet zo veel mogelijk weggehaald worden, bijvoorbeeld door die husky meer afstand te laten nemen.

Wij kunnen vanachter een scherm niet zien wat er nou precies aan de hand is, waarom de honden zich zo gedragen. Dat kan enkel een specialist bepalen die het ook daadwerkelijk ziet gebeuren

Nogmaals ts, ga geen dingen uitproberen, want dat kan een situatie alleen maar verslechteren.
Castratie heeft alleen effect als het een hormonaal probleem betreft.

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel MelissaMelissa

" Mijn advies: schakel een goede gedragstherapeut die een diploma heeft en traint volgens de meest wetenschappelijke methodes (positief). Dit probleem heeft niks met rangorde te maken, die theorie is al tientallen jaren geleden achterhaald.Wanneer je zelf maar wat gaat uitproberen, kan de situatie echt uit de hand lopen en dan is het voor de hand liggend welke hond als eerst de dupe is.@LizIk vind niet dat je zomaar een grommende hond moet corrigeren. Dit hangt echt af van de situatie. Grommen is puur communicatie, dat hoort erbij, sterker nog, dat moet gebeuren. De maltezer laat die husky alleen weten dat hij een grens aan het bereiken is/te ver gaat.Wanneer je die vorm van communicatie weg gaat halen, haal je het probleem nog niet weg. Als de emmer bij de maltezer volloopt, kan die alleen nog maar uitvallen zonder waarschuwing. Dan krijg je flight, freeze or fight en dat is iets wat je juist wilt voorkomen.In plaats van die hond te corrigeren bij grommen, moet ze erachter komen waarom die gromt, dus de trigger moet zo veel mogelijk weggehaald worden, bijvoorbeeld door die husky meer afstand te laten nemen.Wij kunnen vanachter een scherm niet zien wat er nou precies aan de hand is, waarom de honden zich zo gedragen. Dat kan enkel een specialist bepalen die het ook daadwerkelijk ziet gebeurenNogmaals ts, ga geen dingen uitproberen, want dat kan een situatie alleen maar verslechteren.Castratie heeft alleen effect als het een hormonaal probleem betreft. "

 Hey ja je hebt gelijk,elke situatie is ook anders. De maltezer laat inderdaad merken dat hij te ver gaat en dat het hem niet aanstaat dat de husky zijn poot op hem zet,dat doet hij al van als hij pup is. Maar als de kleine dan gromde op de grote,vond die dat precies leuk,want dan begon die nog zotter te doen..maar hij gaf zich wel over en stopte uiteindelijk. ons hebben ze altijd gezegd dat we er niet tussen mochten komen,dat ze het zelf uitmaken,maar nu natuurlijk dat de grote de kleine begint aan te vallen, is iets anders natuurlijk..Het is wel vaak zo dat als de kleine de neiging heeft om naar de eetbak van de grote te gaan,of naar zijn beentje of naar een korrel eten die op de grond ligt,dan valt hij aan. maar in de week lag hij te slapen in de gang en de kleine wou passeren en hij viel ook aan,dus toen was er geen eten in de buurt,ik snap het dus niet altijd. En ja ook als we thuiskomen,vooral mijne vriend,dan doet de kleine enorm nerveus en daar kan de grote niet tegen en dan kan het ook zijn dat hij hem tussen pakt,hetzelfde als we de leiband pakken en de kleine doet te nerveus. Hij is altijd wel een nerveus hondje geweest. Net ook, ik heb ze een uur gefilmd als ze alleen thuis waren,de husky heeft een uur lang chill geslapen, de maltezer heeft zeker tien minuten zitten piepen en ging dan bij de husky staan die aan het slapen was, hij is niet in zijn mand gaan liggen en dan was hij niet meer in beeld,dus ik vermoed dat hij dan aan het raam heeft zitten wachten...

honden page profiel MelissaMelissa

En er is ook natuurlijk een verschil met eens grommen op elkaar en hoe het de laatste dagen gaat, dat hij zijn poten klem rond de maltezer zet,vind ik toch niet kunnen en die lip ging omhoog en tanden heel bloot van de husky en de maltezer maar grommen van beneden,ge zag hem amper. De maltezer pakt de husky ook regelmatig in zijn nekvel vast als hij te ver gaat,hij bijt niet door,ook waarschijnlijk omdat de husky dat niet voelt,maar hij liet dat allemaal toe en ging dan naar omlaag naar de grond toe,gaf zich over en alles was weer normaal. Maar heeft hij er nu genoeg van en wilt hij de rollen omdraaien..ik weet het niet..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"Het is wel vaak zo dat als de kleine de neiging heeft om naar de eetbak van de grote te gaan,of naar zijn beentje of naar een korrel eten die op de grond ligt,dan valt hij aan. maar in de week lag hij te slapen in de gang en de kleine wou passeren en hij viel ook aan,dus toen was er geen eten in de buurt,ik snap het dus niet altijd.
En ja ook als we thuiskomen,vooral mijne vriend,dan doet de kleine enorm nerveus en daar kan de grote niet tegen en dan kan het ook zijn dat hij hem tussen pakt,hetzelfde als we de leiband pakken en de kleine doet te nerveus. Hij is altijd wel een nerveus hondje geweest. Net ook, ik heb ze een uur gefilmd als ze alleen thuis waren,de husky heeft een uur lang chill geslapen, de maltezer heeft zeker tien minuten zitten piepen en ging dan bij de husky staan die aan het slapen was, hij is niet in zijn mand gaan liggen en dan was hij niet meer in beeld,dus ik vermoed dat hij dan aan het raam heeft zitten wachten...
En er is ook natuurlijk een verschil met eens grommen op elkaar en hoe het de laatste dagen gaat, dat hij zijn poten klem rond de maltezer zet,vind ik toch niet kunnen en die lip ging omhoog en tanden heel bloot van de husky en de maltezer maar grommen van beneden,ge zag hem amper. De maltezer pakt de husky ook regelmatig in zijn nekvel vast als hij te ver gaat,hij bijt niet door,ook waarschijnlijk omdat de husky dat niet voelt,maar hij liet dat allemaal toe en ging dan naar omlaag naar de grond toe,gaf zich over en alles was weer normaal. Maar heeft hij er nu genoeg van en wilt hij de rollen omdraaien..ik weet het niet.. "

 Ik denk dat jullie eerst zelf even moeten stilstaan bij hoe je de sfeer in huis wil zien.

Bijvoorbeeld:

De malthezer is al jaar en dag een hondje dat te nerveus doet, zeg je. De husky ergert zich daaraan en reageert erop.

Dan is de eerste vraag die je je moet stellen: wat vind ik zelf van dat nerveuze gedoe? Vind ik dat zelf wenselijk en toegestaan, of vind ik het fijner als het er kalmer aan toe gaat?

Als je wil dat de kleine hond zich leert beheersen, moet je eerst daaraan werken. Zo neem je dan meteen ook de bron van ergernis voor de andere hond weg.

 

Bekijk dus eerst wat jullie verlangen qua tolerantie, qua respect, qua samenleefgedrag in huis. In welke aspecten je vindt dat de ene hond de andere moet leren tolereren en in welke aspecten je vindt dat ze het recht hebben hun ruimte op te eisen. 

Bijvoorbeeld: je vindt dat de honden elkaar met rust moeten laten tijdens het eten, of elkaar met rust moeten laten als ze in hun mand liggen, dus dan elkaars ruimte moeten respecteren. Maar je vindt het niet goed dat ze speelgoed gaan claimen, of dwars in de deuropening gaan liggen en die plaats gaan claimen zodat de ander niet meer vrijuit kan langslopen.

 

Van daaruit kan je dan je honden leren daarmee om te gaan, rekening houdende met hun eigenheid en karakter.

Maar eerst dus duidelijkheid scheppen, zodat iedereen (mens én hond) de gewenste omgangsregels van jullie gezin kent. Dat mis ik een beetje in je verhaal, de basis van waar alles vertrekt.

honden page profiel MelissaMelissa

"  Ik denk dat jullie eerst zelf even moeten stilstaan bij hoe je de sfeer in huis wil zien.
Bijvoorbeeld:
De malthezer is al jaar en dag een hondje dat te nerveus doet, zeg je. De husky ergert zich daaraan en reageert erop.
Dan is de eerste vraag die je je moet stellen: wat vind ik zelf van dat nerveuze gedoe? Vind ik dat zelf wenselijk en toegestaan, of vind ik het fijner als het er kalmer aan toe gaat?
Als je wil dat de kleine hond zich leert beheersen, moet je eerst daaraan werken. Zo neem je dan meteen ook de bron van ergernis voor de andere hond weg.
 
Bekijk dus eerst wat jullie verlangen qua tolerantie, qua respect, qua samenleefgedrag in huis. In welke aspecten je vindt dat de ene hond de andere moet leren tolereren en in welke aspecten je vindt dat ze het recht hebben hun ruimte op te eisen. 
Van daaruit kan je dan je honden leren daarmee om te gaan, rekening houdende met hun eigenheid en karakter.
Maar eerst dus duidelijkheid scheppen, zodat iedereen (mens én hond) de gewenste omgangsregels van jullie gezin kent. Dat mis ik een beetje in je verhaal, de basis van waar alles vertrekt. "

 Ja dat is heel frustrerend dat de maltezer zo nerveus doet en waarschijnlijk heeft de husky er genoeg van ja...Mss toch best een gedragstherapeut erbij halen,we kennen onze honden en ik weet veel,maar ook niet alles natuurlijk :-) tot nu toe is alles heel goed gegaan,maar ergens is er toch iets dat we verkeerd gedaan hebben,kunnen niet meer dan ons best doen en ik ben al blij dat ik me hier bevraagd heb en toch weer wat te weten gekomen ben,zodat we uiteindelijk tot een goede oplossing komen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

we kennen onze honden en ik weet veel,maar ook niet alles natuurlijk :-) tot nu toe is alles heel goed gegaan,maar ergens is er toch iets dat we verkeerd gedaan hebben.

 Da's helemaal niet erg, dat is de kern van opvoeden: iedereen doet vanalles verkeerd, hahaha  Het is dan een kwestie van het geheel opnieuw te bekijken, even weer naar de basis te gaan en opnieuw op te bouwen. Dus dat komt bij jullie zeker wel goed! 

 

Volgende forumvraag: Hond durft plots niet meer binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^