Opeens uit de halsband!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Shadow draagt gewoonlijk tuig maar dat was nog nat dus daarnet even de halsband om voor te plassen. Ik doe net de deur dicht en hij gaat toch te keer tegen een mevrouw met twee kleine hondjes die vlak voor mn tuin stond.  Ik had geen mogelijkheid om terug naar binnen te gaan en kon dus nergens heen. Op het moment dat die mevrouw oversteekt schiet shadow toch uit de halsband en achter haar aan. Mevrouw gillen, rondjes rennen en hondjes aan riem omhoog trekken. Ik Shadow bij zijn nekvel gepakt. Mevrouw uiteraard erg boos op mij, ze vond dat ik hem maar moest muilkorfen. Ik heb gezegd dat het me ontzettend spijt en verder was er niet te praten dus ben ik uiteindelijk weggelopen. Shadow heeft gelukkig niet gebeten. Maar oef wat ben ik ook geschrokken en schaam ik me rot. Nooit meer aan halsband uit dat is duidelijk. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Schrikken !!

dan zat de halsband toch te los.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jeetje, dat moet flink schrikken zijn geweest! Gelukkig dat hij niet heeft gebeten.

 

Wat voor halsband was het? Een kliksysteem? Want daar is Kahlúa ook wel eens uitgeschoten. Ik heb nu alleen nog maar stevige halsbanden met een gesp, die kan niet kapot, en kunnen niet over haar kop. 

 

 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ja was idd een kliksysteem en zal idd toch te los hebben gezeten. Maar voorlopig geen halsband meer met uitlaten 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ja was idd een kliksysteem en zal idd toch te los hebben gezeten. Maar voorlopig geen halsband meer met uitlaten  "

 Ik wissel het af, vind het belangrijk dat ze met halsband en tuig gewoon normaal kan wandelen. Misschien een idee om over een tijdje dan een betere halsband aan te schaffen, een met gesp.   

 

Toen Kahlúa uit haar halsband met kliksysteem schoot, rende ze de weg op, 1 auto moest echt met piepende banden remmen, ik schrok me dood, sindsdien vertrouw ik het niet meer. 

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Als je toch eventueel een halsband zou willen gebruiken, kan je ook nog kijken naar een halfslip met stop, hier kunnen ze niet uit ontsnappen, als de hond trekt, trekt de band aan, door een stop zal de band niet wurgen mits deze goed afgesteld staat.

Dit soort halsbanden gebruik ik voor mijn honden, de ring rechts aan het oranje deel is een verschuifbare ring, dit is de stop ( ik maak dit soort banden zelf van paracord, zijn zeer sterk )

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Een martingale gebruiken, wordt ook wel een half-slip genoemd. Speciaal gemaakt voor honden die uit hun halsbanden kunnen komen omdat hun hoofd bijvoorbeeld even breed is als hun nek, zoals windhonden. 

Je hebt ze van stof, leer, roestvrij staal, net wat je zelf graag wil. Wij hebben een leren halsband met roestvrijstalen ketting. 

 

Dit is trouwens geen correctie- of trainingshalsband, het is puur om ontsnappen tegen te gaan en wurgt niet. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja Martingales worden over het algemeen gebruikt voor ontsnappers zoals windhonden. Ik maak de martingales met kettingen tot aan biothane stukken. 

 

Laats heb ik deze gemaakt 

 

En die zelfde persoon heeft er nu nog eentje besteld alleen nu met een martingale touw systeem 

 

Maar met ketting heb ik ze ook al gemaakt. Eddy draagt er een met ketting. 

 Nu moet ik zeggen Maylo heeft een kliksluiting maar wel een die speciaal voor honden is ontworpen. En laats zag ik toevallig een halsband van mij met een plastic lock klikgesp en die hield zich heel netjes. Die hond hing echt in zijn halsband....die vloog een aantal keren goed uit. 

 

Ook gespen kunnen breken met name als ze van leer zijn en helaas zijn er nog steeds geen roeststaal vrije holnieten....dus heb je een band met holnieten en de hond zwemt overmatig in bijv. De zee dan gaan die ook helaas door. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Om deze reden laat ik Obi met tuig en halsband uit. Harry Houdini zou geen slechte naam voor hem zijn geweest. Owja voor ik het vergeet tuig en halsband zitten dan vast aan elkaar.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Kheb niet alles gelezen maar Jazz doet dit nog. Loopt niet weg ofzo.

 

Ik gebruik ook tuigen soms niet,dan een nylon halsband met een slip stukje ertussen van metaal.

Daar ontsnapt hij niet uit.

Misschien kun je dit in nood proberen?

 

Een bepaalde manier met de kop en hup ze zijn uit de gewone halsband.

 

Allebei geschrokken,misschien kom je haar nog tegen en kan je het nog een uitleggen?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Één van mijn grootste angsten als baasje met een klein hondje; grote drukke honden aan een halsband. Soms zie ik ze lopen en denk ik "Een keer z'n kop naar achter trekken en hij is los."  Zelfs uit zo'n half slip heb ik al eens een hond zien ontsnappen. Kop naar achter en de band schoof er gewoon overheen. Ging niet dicht omdat de hond het heel vloeiend deed zonder te trekken. Maar waarschijnlijk was die band dan toch te groot, want het lijkt me dat dat niet moet kunnen. 

 

Wat moet jij geschrokken zijn en gebaald hebben. Het is nooit leuk als andere mensen last hebben van je hond. Gelukkig is het goed afgelopen. Misschien is het een idee om een simpel tuig te kopen voor als de ander nat is. Mijn hondje heeft nog nooit van z'n leven een halsband om gehad. Ik vind het ondingen. Wij hebben gewoon een paar tuigjes hangen.

 

Hopelijk kom je die mevrouw nog eens tegen zonder je hond zodat je het rustig kunt uitleggen. Meer kun je niet doen.

Volgende forumvraag: levend speelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^