Onze chihuahua blaft veel buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Goedenavond 

Wij hebben een chihuahua van bijna ander half jaar. Ze is echt een super hondje alleen als we haar uit gaan laten gaat ze altijd heel erg te keer als ze een andere hond ziet. Ze blijf dan blaffen. Dit doet ze ook thuis als ze in het raamkozijn staat en er komt een hond langs. Iemand een tip hoe we dit kunnen afleren bij der? Ik denk zelf dat ze bang is,want in de buurt durf ze niet te komen buiten bij een andere hond. Binnen in huis is ze de baas van onze twee staffords. 

Groeten Jolanda 

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Chikes staan ook bekend als keffertjes (al merk ik daar bij die van mij niet veel van) sommige blaffen zelfs als ze een vlieg zien vliegen bij wijze van spreken.

 

Hoe is haar lichaamstaal als zij andere honden ziet?

Denk dat je hondje blaft omdat zij onzeker is. Het baas zijn (zoals je dat noemt) kan ook door de onzekerheid komen.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Hoi shiva 

Voor de rest blaft ze ook niet alleen als ze dus een andere hond ziet. Haar lichaamstaal is dan nerveus, bang staart tussen de benen als de hond te dicht bij kom. Van veraf staat ze stoer te doen tot ze dus dichterbij komen.

Ik heb het vaak gehad als ik met der naar het park ga en er een hondje op der af kom nou gillen dat ze dan doet of dat ze aangevallen wordt terwijl die andere hond niks doet. 

Ik probeer haar buiten ook af te lijden als ze  gaat blaffen maar tot nu toe geen resultaat. 

Ik hoopte  dat iemand hier de gouden tip had hihi

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

De gouden tip is héél véél trainen. Je hondje is onzeker en blaft daardoor zeg je. Waarschijnlijk is ze ooit geschrokken of zelfs bang geweest van een andere hond. Toen is ze gaan blaffen en de andere hond ging weg. Zo heeft ze geleerd dat als ze bang is van andere honden, ze kan blaffen en dan gaat de hond weg. En dat werkt elke keer, want als de hond blaft lopen we snel verder zodat hij stopt.

 

 

 

Nu zeg ik niet dat je maar moet blijven staan tot je hondje stopt met blaffen. Ze voelt zich onzeker en gestresst in zo'n situatie, dwing haar dan niet om daar in te blijven. Hou een (voor je hond) veilige afstand aan tot andere honden. Dat kan de overkant van de straat zijn, dat kan 200 meter zijn. Proberen af te leiden lijkt me een goed idee, dat zal beter gaan zolang je hondje zich veiliger voelt. Als je hondje dan oké is met een bepaalde afstand, ga je die langzaam verkleinen. 

 

 

BAT training zou hier ook kunnen helpen, maar daar heb ik zelf geen verstand van, daar zou iemand anders je vast veel meer over kunnen vertellen. Sociale wandelingen of ontmoetingen met rustige kleine hondjes zouden ook nuttig kunnen zijn. Van die hondjes die jouw hond compleet negeren, zodat jouw hondje leert dat ze niet altijd iets moet met die andere hond. Maar daarmee zou ik wachten tot ze iets zekerder is van zichzelf.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Een vraag;

Is ze buiten alleen tijdens het uit laten?

of is ze samen met de staffords?

Vaak reageren honden ook anders als ze niet met hun vertrouwde roedel zijn.(onzeker)

Als ze dat niet van jongs af aan hebben geleerd.

Om ook met andere honden te spelen buiten de roedel.

heeft ze wel contact gehad(spelen) met andere honden als pup?

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ze is soms met onze andere honden buiten ook dan blaft ze en soms alleen met mij. 

Denk best wat je zeg dat dat de oorzaak kan zijn, maar hier nog een probleem.  De staffs kunnen helaas niet met andere honden, eentje wel de andere niet. Als pup is onze chihuahua overal mee naar toe geweest maar ze heeft dit altijd gedaan bij andere honden. Ze is zélfs bang voor der eigen ras. 

Ik ga gewoon door met oefenen buiten en hopelijk gaat het me lukken. 

Vind het altijd zo rot als ik dan een baasje met hondje tegen kom ook van afstand dat ze zo te keer gaat. Dan kijken die ménsen me aan van kan ze de waffel niet houden. Ik probeer dan van alles maar zonder resultaat. 

Bedankt voor jullie reactie ik ga der mee aan de slag

honden page profiel BibicheBibiche

Herkenbaar Jolanda. Mijn puppy is paar weken geleden gebeten en nu extreem angstig en dus ook veel blaffen naar andere honden en hard trekken aan de lijn. Ik schaam mij ook dood als hij dat doet en de blikken soms van andere eigenaren. Ik leg het dan altijd uit en vaak hebben ze ook begrip gelukkig maar het is inderdaad niet relaxt wandelen meer. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^