Schapendrijven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanaDana

Hallo,

Ik zoek voor mijn bordercollie een adresje waar ze kan leren schapendrijven. Alleen in de omgeving doetinchem kan ik niks vinden. Weten jullie adresjes wie dat in onze omgeving doen?

Mvg

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hallo! Op de website van de BCCN staan verschillende trainingslocaties. Zie deze link: http://www.bccn.nl/index.php/centra 

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Op FB is er een groep schapendrijven trainingsadvies, stel daar de vraag anders ook eens.

https://www.facebook.com/groups/226456840876227/

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Op BCCN staan volgens mij alleen de bedrijven die cursussen geven. Dat soort cursussen hebben ook nadelen; na het leren wil je er ook iets mee doen toch?

Zelf ben ik aan een adresje gekomen via de schaapsherder. Een groep liefhebbers die zelf schaapjes hebben en onderhouden en met behulp van professionele herders iedere week samen trainen. Ook meer gericht op plezier hebben en eventueel ooit de grote kuddes dan op het oefenen voor het lopen van trails (wedstrijden met kleine groepjes schapen).

Het grote voordeel vind ik dat er veel minder druk op staat, je dit 'eeuwig' kunt blijven doen en dat je ook voor de schapen zorgt. Dus voeren, weiland bijhouden, bekappen, scheren enz.

Als jou dat aanstaat zou je eens kunnen informeren bij de schaapsherder in Doetinchem. Op facebook kan je hem benaderen op de pagina: Schapenbegrazing Doetinchem.

Volgende forumvraag: Vraag over hondensport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^