trekken aan de lijn, ik word er gek van hoe kan ik dit afleren in alle situaties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

" Bij Lenka werkte de U-lead ook niet. Ze trok er gewoon door heen. En  ze heeft zich ook een paar keer omvergetrokken

 

Wat bij haar het meest geholpen heeft is blijven staan als ze trok en niets zeggen.

 

Nu trekt ze nog aan het begin van een wandeling  op onbekend terrein. Gewoon omdat ze te opgewonden is. na 10 minuten is het over.  "

 Ik ben bang dat mijn hond er ook doorheen gaat trekken, hij is zo sterk..
Blijven staan en wachten helpt niet goed, de hond houd de lijn dan op spanning.
Hij kent op het oefenveld het commando wandel maar buiten het oefenveld luistert hij er niet naar.
Op de terug weg naar huis trekt hij wel altijd een stuk minder

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

ik heb een U lead geprobeerd maar dit werkt bij mijn hond echt helemaal niet, heel het tuig word scheef getrokken (het zit niet te los) en hij trekt gewoon door, hij loopt wel een beetje scheef maar hij blijft gewoon trekken.

ik heb een gentle leader geleend van iemand, hiermee trekt hij niet hard maar hij vind het echt totaal niet prettig dus dit is ook niet zo fijn voor de hond. Zou dit een kwestie van wennen zijn?

honden page profiel BlondieBlondie

Wat doe je anders op het trainingsveld dan met de dagelijkse wandelingen vraag ik me af? En aan welke band en lijn heb je hem op het trainingsveld, wijkt dat af van de band en leiband die hij op straat draagt?

Ik ben me er van bewust dat commando's op een trainingsveld soms anders worden uitgevoerd thuis, ik had een commando volg voor mijn honden en dat volgen was anders dan thuis volgen. Daarom gebruikte ik bij "gewone" wandelingen niet het woord volgen (waarbij ze met de kop omhoog naar de baas moesten kijken, maar thuis gebruikte ik "naast" of "even kort".

Dat laatste moest ik overigens ook aanleren, met wat langere wandelingen waarbij ze aan de lijn moeten laat ik mijn honden trouwens wel voor me lopen (mogen ze snuffelen en markeren) en meestal lopen ze aan de flexlijn van 8 meter. Maar de gangbare commando's kennen ze wel, niet trekken, wachten, terug bij de baas komen in bepaalde gevallen etc.

Doelgerichte wandelingen waar langere lijnen niet zo handig zijn daar heb ik ze bij aan de kortere lijn leren lopen. De wat grotere hond heb ik aan een halfslip/halfcheck band, dat vind ik zelf een prettige band.

Ik denk dat voor jou belangrijk is om na te gaan waarom hij wel zonder te trekken op het trainingsveld kan lopen en buiten niet. Ik gok dat buiten teveel afleiding is en er te weinig aandacht is voor de baas, als je de aandacht die je op het trainingsveld krijgt van de hond ook door weet te voeren naar buiten, dan ben je denk ik wel weer een stapje verder. Kunnen de mensen waar je traint je hier niet in adviseren?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hier 3 manieren om het aan te leren, je kan er zelfs een clicker bij gebruiken(moet je wel eerst de clicker even aanleren).

Afhankelijk van hoe goed je het zelf volhoud,zul je verandering gaan zien.

Oefen je wel met hem ook alleen? Of loop je met 3 honden tegelijk,dat kan de oefening tegen werken.

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^