Buiten zijn / aan de lijn / zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeroenJeroen

Zo dat zijn een paar onderwerpen in het topic 

ik ben nieuw in de hondenwereld en wil graag een goede start met onze pup maken. Helaas heb ik het idee dat na twee eigenlijk ok weken het nu erg snel achteruit gaat met het gedrag van onze pup. Even een korte intro:

vorig jaar zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar frankrijk. Een jaar met het gedeeltelijk renoveren van onze woning bezig geweest. Nu erg lekker leefbaar dus tijd voor een hond! lang gezocht totdat we een leuk nestje vonden met een hond waarvan wij denken dat zij prima bij ons past. Een golden retriever / border collie kruizing.

 

na het ophalen hebben we haar zo welkom mogelijk laten voelen, veel aandacht rust en ruimte geven. Een paar weken ging dit prima, zo nu en dan een poep of plas binnen maar niet echt om wakker van te liggen met twaalf weken. 

De laatste dagen veranderd ze hierin in een vrij snel tempo, we hebben een vrij groot terrein en wat ze doet als ze hier rondloopt is gelijk eten..... alles wat maar los en vast zit. Het is niet te doen om alle takjes weg te halen en mocht ik op een plek zijn waar toevallig geen takjes zijn trekt ze pollen gras uit de grond. Los laten lopen is dus voor nu geen optie meer. Aan de lijn ging het eventje goed, maar dit werkt ook niet lekker meer, kauwen op de lijn, trekken en alsnog alles oppakken wat maar kan. 

 

Ik denk dat door al dit gedoe ze vergeet te plassen/poepen en dit dus binnen is gaan doen. Ook eet ze als je niet snel genoeg bent haar eigen poep op (niet echt lekker lijkt me)

 

Uitlaatschema:

 

7:00 eventjes voor de poep/plas

7:30 eten

8:00 wat langer buiten, lopen/spelen

dan slapen en als ze wakker wordt naar buiten

12:30 eten

13:00 weer wat langer, lopen spelen

slapen buiten na wakker worden

18:00 eten

18:30 weer naar buiten

wanneer we denken dat nodig is weer naar buiten

 als laatste gaan we rond 23:00 nog even

's nachts als ze gaat drentelen.

 

Noa is nu bijna 15 weken

 

ik heb nu eigenlijk geen idee hoe ik dit gedrag moet doorbreken, we geven haar alle liefde en rust maar ze haalt een gedeelte van de dag echt jet bloed onder je nagels vandaan. Vooral uitlaten en buitenspelen is een groot probleem.

 

ik hoop dat jullie ons wat tips en truuks kunnen geven om dit gedrag te doorbreken zodat we allemaal wat meer ontspannen met mekaar om kunnen gaan en dat buiten zijn weer leuk wordt haar en ons.

 

alvast dank en excuus voor het lange verhaal ;)

 

Jeroen

 

honden page profiel AnoukAnouk

Anoniem (Gast)

Wat ik begrijp is dat je de pup veel rust geeft, terwijl die het juist leuk vindt om te spelen. Ga eens lekker binnen stoeien en spelen met je pup! Als ze de energie vervolgens besteedt heeft aan gezellig spelen met de baas, kan ze mee naar buiten! Voordeel is dat ze dan beter op jou let, want baas = spelen, spelen = leuk! Hier raakt ze dan ook wat minder afgeleid van. 

Mijn ervaring is ook dat het uiteindelijk minder wordt. Met eten en alles in de bek stoppen is ook een manier om de grote wereld te ontdekken. 

honden page profiel JeroenJeroen

Bedankt voor je reaktie Anouk, er wordt veel gespeeld maar laten haar vaak uit zich zelf wakker worden. Geen probleem als ik haar wakker maak om te spelen om vervolgens naar buiten te gaan?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als ik het goed begrijp gaat niet alles naar wens....en haalt ze het bloed onder je nagels vandaan.....oeps...dat is erg, dat je dit zo beschrijft...een pup moet nog zoveel leren, leer met beleid af dat tie alles van straat of waar dan ook opeet, hou je pup aan de lijn, afleiden....... geef binnen een veilige ruimte waar die geen kwaad kan, en speel met je hond, en leer rustig wat basis oefeningetjes met je pup....laat je pup niet daar alleen spelen, wees erbij....ga toch wat meer uit, en beloon je pup als het buiten gebeurd.....rustig blijven, een pup van die leeftijd verkent de wereld, dat doet tie samen met jou, aan jou om de weg te wijzen wat kan en niet kan en mag, rustig aan, .....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je pup slaapt, laten slapen, niet wakker maken, nergens voor nodig, juist fijn als je een pup hebt die zelf dr rust pakt.

honden page profiel JeroenJeroen

Bedankt voor je reaktie!

Bloed onder de nagels zijn wel grote woorden hoor ;) had ik misschien anders moet formuleren. Rustig blijven gaat goedkomen, we willen het vooral goed doen voor noa en onszelf natuurlijk.

Als ze straks wakker wordt zal ik eerst binnen met haar gaan spelen voordat we naar buiten gaan.

Als ze weer een gekke bui krijgt buiten en als een malle takjes gaat eten, lijn trekken etc. luisterd ze niet en afleiden met een flostouw, peipend speeltje bal etc werkt dan ook niet meer. Is het dan wel een optie om haar rustig naar binnen te dragen en daar dan nog even verder te spelen?

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed zo jeroen dat je dat even rechtzet, wanneer je pup geslapen heeft....eerst buiten zetten, want zodra die geslapen heeft en gaat lopen gaat de plas lopen....dus eerst buiten zetten, dan kan je met de pup gaan spelen, laat het niet te lang duren, en zet dan na het spel weer je pup buiten, plassen of poepen.....en als je pup gegeten heeft, ja weer naar buiten, iedere keer zal je pup wat doen. Prijzen en belonen...of met wat lekkers of met je stem......

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jeroen je hebt een account aangemaakt, kan je ook fotoos neerzetten, ben wel nieuwsgierig naar je hond.    En Noa, een hele mooie naam...... en zeker kan je haar weer naar binnen dragen, maar wees dan alert, want binnen een mum van tijd moet ze plassen....je ziet aan de hond, dan hoppa oppakken en buiten zetten...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind dat je voor een pup van 15 weken weinig naar buiten gaat. Net 1 keer meer dan mijn pup van een half jaar nu.

Van 13:00 tot 18:30 is ook wel erg lang.

Er zit ook geen ritme in:

7:00 opstaan en uit.

1 uur later uit

5 uur later uit

5,5 uur later uit

4,5 uur later soms wel soms niet uit..

Bij niet: 12,5 uur tot de ochtend

Bij wel: 8 uur tot de ochtend

 

Waarom niet een indeling van elke 4 uur?

honden page profiel JeroenJeroen

Foto komt eraan.

 

ja waarom niet elke vier uur...... als ze slaapt hoor ik van veel kanten dat laten slapen beter is en ze slaapt veel op een dag. Dus vandaar, qua eten regelmaat vind ik denk ik belangrijker.

ik ga natuurlijk wel gelijk naar buiten als ze wakker wordt. Nu dan voorafgaand met even spelen, ging opzich goed maar het duurde wel lang voordat er een plasje kwam. 

Nu weer binnen om te rusten, straks weer proberen.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Alles loslaten Jeroen.

Elke hond is anders, elke pup is anders.

Geen druk, geen regeltjes, tijd genoeg...

Gewoon kijken wat voor jou en je pup werkt.

 

Mijn laatste pup, een Engelse springer spaniel, at echt alles op buiten.

Onmogelijk om haar constant in het oog te houden, een uitputtingsslag.

Op een bepaalt moment was ik het zo beu, dat ik gewoon niks meer deed en haar gewoon liet doen.

Stilletjes aan is het er gewoon uitgegroeid.

honden page profiel JeroenJeroen

Helemaal mee eens Liz.

lastige is dat mijn vrouw voor een week naar Nederland moet en ik het dus nu even zelf moet doen. Ik heb geen ervaring met honden dus het is enorm zoeken, wel leuk hoor.

dat alles eten is iets wat erg lastig is, eigenlijk het lastigste. Als ze dit niet of minder zou doen kan ik haar los laten in de tuin en langer aan het riempje meenemen. Ik wil niet dat ze zich verbijt in een stukje hout oid nl. 

Alles proeven is natuurlijk normaal. 

Zal erg moeilijk voor me zijn om dit te negeren maar waarschijnlijk is de lol voor haar er dan snel af. Lastige keuze.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^