Hoe leer ik mijn pup alleen te laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirandaMiranda

Hoi allemaal! Ik heb net een pup van 5 maand en ik zit met best nog wel wat vragen. Het is voor mij allemaal nieuw. Ze heet Mia en komt uit Cyprus.

Nu ben ik een week met haar thuis geweest en de periode voor het weer aan het werk gaan breekt weer aan. Ik kan Mia wel af en toe bij mijn vriend brengen maar ze moet ook leren om toch 3 uurtjes alleen te blijven. Dit 3 keer in de week of 2 keer in de week. Mijn vraag is, hoe ga en kan ik dit nu het beste aanpakken.

Ik neem haar nu als ik naar de winkel ga, mee in de auto en dan blijft ze netjes wachten tot ik weer terug ben maar ook dat moet ook veranderd worden zodat ze af en toe even alleen kan zijn.

Hebben jullie tips voor mij ? hoe ik hiermee kan gaan beginnen? 

  

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dit zul je rustig moeten aanleren. Een week vrij voor een pup van 5 maand uit een land waar ze al niet te lekker om gaan met honden, is niet lang. Dat kan gaan resulteren in problemen. 

 

Vaak bouw je het alleen zijn op met minuten. 

Dus naar de wc/douchen, deur dicht en weer terugkomen. 

Dan een stapje verder, vijf minuten naar buiten uit het zicht en weer terugkomen. 

Net zolang tot je bij het gewenste aantal uren bent wat ze alleen zou moeten zijn.

Ben je een hele dag weg, zorg dan dat er tussendoor iemand komt om uit te laten.

 

Natuurlijk ligt ook veel aan de hond zelf, dus blijf ernaar kijken. 

Als je hond zich niet prettig voelt alleen, zorg dan dat er iemand bij jou in huis kan komen die jou pup kent en weet hoe jij de pup gevormd wilt hebben en op dezelfde manier opvoed als jij.

 

Ga je er niet serieus tijd insteken, dan heb je straks een hond die helemaal niet alleen kan zijn.

 

Hoe zit het met de zindelijkheid van je pup? Het zou fijn zijn als die ook minimaal drie uurtjes dr behoefte kan ophouden.

honden page profiel MirandaMiranda

Ze gaat na haar laatste avondwandeling de bench in en de volgende ochtend gaat ze om 07.00 uur weer voor de eerste wandeling. Dit gaat helemaal goed. Ze doet niks in huis. 

Ik ga nu nog 6 keer per dag met haar naar buiten maar dat gaat natuurlijk wel afgebouwd worden hoor. 

Ik ben al bezig om steeds wat langer boven te blijven, 

eerst 5 minuutjes en dan wat opbouwen met 2 minuten erbij , dit gaat wel steeds beter maar echt weggaan en haar alleen thuis laten vind ik wel lastig,

Ze gaat eerst om te beginnen naar mijn vriend,  bij hem in huis en bij hem hem is ze vertrouwd. 

maar ik moet haar natuurlijk wel leren om alleen thuis te blijven en het opbouwen daarvan, daar kan ik wel goede tips bij gebruiken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Fijn dat ze eerst naar je vriend kan!

Volgens mij pak je het verder nu gewoon prima aan met het alleen zijn.

Blijf kijken naar je hond. Gaat het alleen zijn wat te snel voor haar, ga dan een stapje terug. Gaat het goed, dan is dat super fijn!

Beter nu veel tijd erin steken dan straks met een gestresste hond zitten.

honden page profiel MirandaMiranda

Dank je! Doet me goed om te horen dat ik het goed oppak, het is toch allemaal nieuw en voel me daar dan ook soms nog wel onzeker in.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Toch nog een tip na nog een keer je vorige tekst gelezen te hebben.

Ik ben al bezig om steeds wat langer boven te blijven, 

eerst 5 minuutjes en dan wat opbouwen met 2 minuten erbij , dit gaat wel steeds beter maar echt weggaan en haar alleen thuis laten vind ik wel lastig,

 

Je hond weet dat je nog in huis bent. Probeer ook de voordeur uit te gaan en de deur dicht te doen zodat je 'weg' bent.

Ik heb hier altijd een heel riedeltje. Eerst uitlaten, dan zeg ik altijd, afhankelijk van wat ik ga doen, baasje gaat werken/boodschappen doen/koffie drinken oid. Puck gaat dan op haar kussen, krijgt een snoepje en ik ga weg.

honden page profiel MirandaMiranda

hoelang kan ik daar het beste mee gaan beginnen?  En kan ik haar dan het beste in de bench doen?

Ze slaapt nu nog `s nachts in de bench omdat ze nu nog wel af en toe alles interessant vind om te pakken (kleedje of stoelpoot) wordt wel steeds minder maar ze kan nog niet vrij in de woonkamer denk ik als ik weg ben. Als ik boven ben gaat ze onder de trap liggen of onder de eettafel.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Onder de trap of tafel liggen is toch prima? Als je je huis goed opruimt en kabels goed wegwerkt voor je weg gaat kan er weinig gebeuren.

Maar als je hond zich prettig voelt in de bench is het ook goed.

 

Hoe je daar het beste mee kan beginnen? Gewoon zoals ik misschien net zei; zeggen dat je weggaat en snoepje geven. Dan de deur uit en na 1 of 2 minuten weer naar binnen. Weer belonen voor het alleen zijn.

Zo verder opbouwen met de tijd.

honden page profiel MirandaMiranda

Dank je ! ik ga er vandaag mee aan de slag, ga het proberen!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Er zijn mogelijkheden o.a. via IP camera te kunnen kijken hoe je hond zich thuis gedraagt.

 

Ook is het een mogelijkheid via (een aap waarvan ik helaas de naam niet weet) Je bijvoorbeeld een tablet zo kan neer zetten dat je de hond zou kunnen zien of tenminste kan horen. Via je smartphone kun je dan contact maken met je eigen tablet thuis  en zo kijken hoe het gaat.

 

Ik weet dit alleen van vertellen (heb er zelf nooit gebruik van gemaakt) maar zoiets als dit kan ik me voorstellen dat je zou kunnen gerust stellen als blijkt dat het prima gaat en soms kan attenderen van ik kijk toch effe of vriend langs kan om haar even uit te laten ter afleiding. Als het wat minder gaat en jezelf niet terug kan.

Volgende forumvraag: Een pup en niet kunnen genieten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^