KVV met laag orgaan/purinegehalte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CethinCethin

Hallo allemaal,

Mijn reu van 3 jaar staat al ongeveer 2 jaar op specific antistruvite voer omdat hij anders zeer snel blaasgruis ontwikkeld. Hier doet hij het goed op. Echter... mijn teefje staat op kvv en ik zou graag willen kijken of dat voor mijn reu ook een optie is. Van Cees Fauna begreep ik dat het dan vlees zou moeten zijn met een laag purinegehalte (bijv. kip, rund, lam, kabeljauw, witvis) en geen orgaanvlees omdat daar veel purine in zit. Pens mag wel.

Dus nu mijn vraag.. zijn er complete mixen te vinden (of eventueel te maken door te combineren) die een laag purine en evt. eiwitgehalte) bevatten.. aangezien er vaak toch ook een bepaald gehalte aan orgaanvlees in een kvv rol zit.

Ben benieuwd of er mensen ervaringen en tips hebben.


honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

je hebt ook kvv met alleen een dier soort wat niet compleet is, bijvoorbeeld van smuldier, vlees, of hart, daar zit dacht ik geen orgaan bij...kan je even op googlen, pens kan je dan apart erbij geven.....toch zal je uit moeten kijken met deze soorten te geven, wat niet compleet is.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik zelf zou als mijn hond het goed doet op het speciale voer niet gaan experimenteren...grote kans dat er weer blaasgruis ontstaat en dan kan je weer opnieuw beginnen.....

honden page profiel CethinCethin

" Ik zelf zou als mijn hond het goed doet op het speciale voer niet gaan experimenteren...grote kans dat er weer blaasgruis ontstaat en dan kan je weer opnieuw beginnen..... "

 Dat ben ik ergens met je eens en daarom ben ik ook aan het oriënteren. Echter is de blaasgruisvoeding ruim 5/6 euro per kilo en is het in mijn situatie toch echt wel de moeite waard om te kijken of ik met kvv goedkoper uit ben áls dat ook werkt. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar ervaringen. Eventueel afwisselen; 4 dagen kvv en 3 dagen speciaal voer..  Ik heb urinestrips in huis dus kan regelmatig checken of zijn PH-waarde nog ok is. 

honden page profiel CethinCethin

" je hebt ook kvv met alleen een dier soort wat niet compleet is, bijvoorbeeld van smuldier, vlees, of hart, daar zit dacht ik geen orgaan bij...kan je even op googlen, pens kan je dan apart erbij geven.....toch zal je uit moeten kijken met deze soorten te geven, wat niet compleet is..... "

 Heeft indd wel de voorkeur om iets compleets te geven. Ik ga tannetje koning nog even proberen en ook nog verder dit advies uitzoeken want het lijkt me voor een hond ook niet gezond om helemaal geen orgaanvlees te krijgen, behalve pens; of is dat voldoende? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Orgaan is niet iets wat je zomaar uit zijn dieet kan houden. Bandit heeft wel een speciaal nier/blaas/suikerziekte dieet en volgens mij zijn er nog wel meer merken. Misschien is dat iets? Misschien ook handig om een topic te openen op het forum van barfplaats? De mensen daar hebben echt heel erg veel kennis en kunnen je vast nog beter helpen

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Heeft indd wel de voorkeur om iets compleets te geven. Ik ga tannetje koning nog even proberen en ook nog verder dit advies uitzoeken want het lijkt me voor een hond ook niet gezond om helemaal geen orgaanvlees te krijgen, behalve pens; of is dat voldoende?  "

 Ja zou ik dien, tannetje advies vragen....weet dat cees lameijn heus wel goed advies kan geven maar is geen dierenarts, tannetje wel....nier en lever is een belangrijk orgaan voor de hond.....

Anoniem (Gast)

Tannetje Koning is lid van Barfplaats.Ik zou daar een account aanmaken want op barfplaats weten ze echt heel veel van dit onderwerp.Het onderwerp is ook al heel vaak op bp voorbij gekomen.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ik voer geen KVV dus kan ik je niet helpen, maar ik wou even zeggen dat je een prachtige hond hebt! <3

Volgende forumvraag: Renske gestoomd naast RC brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^