Varkensvlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bulletje (Gast)

Mag een hond varkensvlees eten? – Wat mag een hond eten

Honden en voeding Een hond is natuurlijk een echte vleeseter. Het is daarom ook niet vreemd dat mensen een hond vaak stukken vlees geven. Soms warm, maar soms ook gewoon rauw. Hoewel het in de meeste gevallen geen problemen oplevert, is het toch goed om hier mee uit te kijken. Vooral het eten van (rauw) varkensvlees kan hele vervelende en soms zelfs levensgevaarlijke problemen voor je hond met zich meebrengen. Wat precies de problemen zijn en waar je mee uit moet kijken hebben we voor je uitgezocht!

http://www.watmageenhondeten.nl/mag-een-hond-varkensvlees-eten/

Ik geef mijn hond wel eens varkensvlees, maar nu lees ik op internet dat dit helemaal niet verstandig is. Ik merk er nooit iets van. Advies? Wel of niet doen? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Varkensvlees rauw is men bang voor de ziekte van   Aujeszky,  in nederland is er geen angst hiervoor, toch zou ik het je hond niet geven, jeuk kan bij sommigen honden door het eten van varkensvlees ontstaan....laat het weg, er zijn genoeg andere diersoorten die je wel kan geven.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik geef wel eens leverworst e.d aan Vigo maar geen rauw varkensvlees.

Ik koop mijn vleeswaren bij een slager die alles zelf maakt,geen kleur,conseveer of smaakstoffen gebruikt.

Restjes beleg die te lang liggen gaan Vigo zijn etensbak in.

Vigo is de kliko hier.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik geef mijn hond wel eens varkensvlees, maar nu lees ik op internet dat dit helemaal niet verstandig is. Ik merk er nooit iets van. Advies? Wel of niet doen?  "

 Niet rauw geven, vanwege een enge ziekte met een A.

 

https://www.mcvoordieren.nl/varkensvlees-hond-kat

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Varkensvlees rauw is men bang voor de ziekte van   Aujeszky,  in nederland is er geen angst hiervoor, toch zou ik het je hond niet geven, jeuk kan bij sommigen honden door het eten van varkensvlees ontstaan....laat het weg, er zijn genoeg andere diersoorten die je wel kan geven. "

 Nee, komt niet in Nederland voor, Aujeszky wordt ook wel 'pseudorabiës' genoemd, dan weet je het wel... Het komt wel voor in vele andere landen ter wereld, o.a. in Oost Europa.

Maar met alle recente schandalen van fipronil in eieren, paardenvlees in de 100% runderhamburgers en Argentijnse hazenkadavers met Brucella Suis die vernietigd moesten worden maar als Barf voor Fikkie zijn verkocht - durft iemand er nog op te vertrouwen dat het varkensvlees dat je aan je hond geeft echt veilig is en er niet mee gesjoemeld is?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Al is het wel veilig, varkensvlees rauw is voor de hond niet geschikt, veel honden krijgen daar jeuk van, er zijn genoeg andere soorten vlees die veilig gegeven kunnen worden....een plak varkensworst (broodbeleg) is meestal niet rauw...dat kan je wel eens gerust aan je hond geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Nee, komt niet in Nederland voor, Aujeszky wordt ook wel 'pseudorabiës' genoemd, dan weet je het wel... Het komt wel voor in vele andere landen ter wereld, o.a. in Oost Europa.
Maar met alle recente schandalen van fipronil in eieren, paardenvlees in de 100% runderhamburgers en Argentijnse hazenkadavers met Brucella Suis die vernietigd moesten worden maar als Barf voor Fikkie zijn verkocht - durft iemand er nog op te vertrouwen dat het varkensvlees dat je aan je hond geeft echt veilig is en er niet mee gesjoemeld is? "

 Dan kan je niets meer eten voor jezelf niet en niet voor de hond...er is altijd wel wat, herinner jullie nog twee jaar geleden de komkommer ? Ook zo iets.

Volgende forumvraag: vraag over hondenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^