Puppy in de Bench - in de nacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Hoi,

 

ik heb sinds 03-09-2017 een puppy. In het begin vond hij de Bench niet erg, nu wel.

 

hij slaapt erin als wij ook gaan slapen. De Bench staat in de woonkamer en wij slapen boven. Voordat hij gaat slapen ga ik nog even met hem naar buiten om te plassen. Dan lok ik hem in de Bench en blijf erbij totdat hij slaapt. Dit doenik ook in de nacht als ik even met hem buiten ben geweest om te plassen. Hij gaat echter heel hard piepen in de nacht, ook als hij niet hoeft te plassen. ik negeer dit maar het is heel lastig. Want ik hoor hem tot boven en hij begint ook te krabben aan de Bench en ben bang dat hij zich pijn doet. 

 

aan de ene kant krijg ik her advies: laat hem door piepen en ga pas als hij stil is.(wat echt heel lang kan duren) en aan de andere kant dat ik bij hem moet gaan slapen en hem gerust moet stellen de eerste paar nachten. Wat moet ik nou doen en hoe kan ik dit het beste aanpakken? Hij word helemaal gek in dat ding. En ik wil dat hij straks gewoon rustig kan gaan slapen in de Bench als hij ouder is en de nacht goed door komt. Ook als hij eens wakker word.

Ik wil wel dat hij straks alleen kan zijn en niet dat ik een hond heb die ik verplicht overal mee naar toe moet nemen. Help.. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als hij merkt dat jullie weg zijn, is hij onzeker, alleen en bang. Ik zou de bench boven zetten, bv op jullie slaapkamer, zodat hij weet, dat jullie in de buurt zijn. De pup is in een vreemde omgeving, weg bij zijn moeder en weg bij zijn broertjes/zusjes. Dat is heel ingrijpend. Als hij eenmaal gewend is, zet je de bench telkens een stuk verder weg, totdat de bench staat, waar hij nu staat. Romeo slaapt nog steeds in zijn bench en hij is 9! Ik heb de bench ook nooit als strafplek gebruikt, maar als een veilig terugtrekplekje. Het deurtje van de bench heb ik op een gegeven moment open gelaten. Als hij moe is, het onweert of met vuurwerk kruipt hij uit zichzelf in zijn bench en voelt zich veilig. Deze bench is nu wel een stuk groter dan gebruikelijk voor het ras.Veel succes met je pupje.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ooo je hebt hem nog maar een paar dagen. Lekker beneden slapen met hem, desnoods nog het deurtje van de bench open zetten of de bench naast je bed zetten. Waarschijnlijk is hij gewoon nog te bang om zondsr piepen beneden te blijven. 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Wanneer moet ik hem dan geruststellen? Hoe merk ik het verschil in piepen? Ik heb het idee dat als hij piept en ik geef aandacht dat hij weet: oh, ik ga piepen want dan krijg ik aandacht en mag ik er toch uit.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waarschijnlijk wil hij gewoon niet alleen zitten.

Is toch logisch: beestje is nog nooit alleen geweest en nu moet ie boem pats moederziel alleen in een kamer zitten.

Hoe zou jij je voelen?

Ik zou de longen uit mijn lijf schreeuwen....

Neem die bench gewoon mee naar je slaapkamer en zet hem naast je bed.

Wil je hem (veel) later niet meer op je slaapkamer dan verschuif je de bench elke dag een beetje verder weg. 

Hopelijk zit hij overdag niet te veel in die bench opgesloten?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Alhoewel ik tegen de bench ben voor voortdurend gebruik , heb ik ook in t begin een bench gekocht. Het hoorde precies zo...nieuw pupje bench erbij. Voorheen sliepen mijn honden in keuken op kranten als pup.

 

De eerste nachten sliep ik op sofa. Hoorde ik Lance  bewegen....buiten ermee

Dan zijn bench mee naast bed , weer van tzelfde...je slaapt niet vast dus bewegen was opstaan en buiten. Of op kranten zettenen belonen.

Ik moet wel zeggen dat Lance die  nachten rustig in heeft geslapen.

Juist omdat de bench vlak naast me stond denk ik. 

HET DEURTJE WAS WEL ALTIJD OPEN . 

NOoit heb ik hem laten janken terwijl opgesloten was. Zoiets doen vind ik vreselijk.

Bij mij ging deurtje alleen dicht voor de veiligheid , draden etc als ik even boodschap deed.

Nooit voor mijn eigen gemak.

 

Later als hij zindelijk is kan hij toch vrij rondlopen ? 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Het probleem is dat hij van onze huurbaas niet op het tapijt mag en boven ligt tapijt. Ik ga in ieder geval komende nachten op de bank slapen totdat hij de nacht door slaapt. Hij is nog niet zindelijk dus als het deurtje open staat en hij moet, dan zal het binnen liggen denk ik. Vandaar het deurtje ook dicht. Als hij zindelijk is dan blijft het deurtje gewoon open en kan hij in de mand.

Moet ik dan iedere x als hij piept opstaan en hem mee naar buiten nemen? Dan krijgt hij toch aandacht op een foute manier? Hij moet leren dat piepen niet leidt tot aandacht. 

 

Als hij in de nacht doorslaapt, kan ik dan gewoon naar boven?

Hester (Gast)

Wij hebben zelfs de eerste 5 weken beneden bij de pup geslapen. Onze vondt (vindt) de bench per definitie niet leuk. Net als Anny en Lance omschrijft heb ik ook een bench gekocht omdat, dat het advies was dat wij als verse "pup bezitters" kregen.

Je kunt als je er naast slaapt en hij piept, jezelf even omdraaien, kuchen, zuchten oid zodat hij weet dat je er bent. En inderdaad goed in de gaten houden hoeveel tijd er tussen het piepen zit. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij moet plassen.

Oh en onze hond slaapt allang niet meer in de bench (na advies hier op het forum) en hij slaapt heerlijk door. Alleen als de kat hem uitdaagt dan blaft hij soms nog..... Dan moet ik even naar beneden om orde op zaken te stellen (kat naar buiten, hond laten plassen en dan weer lekker slapen). Bench hebben we héél snel de deur uit gedaan!

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vgs mij piept een pup uit ongemak, dus dat hij moet plassen. Later leerst hij dat gevoel op te houden.

Toch zeker als dat piepen na een slaapje gebeurt.

 

Hoofdzaak bij een heel jonge pup is zindelijk maken.

Dan hoef je je nog niks aan te trekken van eventueel verkeerde reacties op zijn piepen. 

Ook gewoon rusteloos zijn , draaien of snuffelen langs de grond zijn signalen dat je direct moet leren herkennen. 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het probleem is dat hij van onze huurbaas niet op het tapijt mag en boven ligt tapijt. Ik ga in ieder geval komende nachten op de bank slapen totdat hij de nacht door slaapt. Hij is nog niet zindelijk dus als het deurtje open staat en hij moet, dan zal het binnen liggen denk ik. Vandaar het deurtje ook dicht. Als hij zindelijk is dan blijft het deurtje gewoon open en kan hij in de mand.
Moet ik dan iedere x als hij piept opstaan en hem mee naar buiten nemen? Dan krijgt hij toch aandacht op een foute manier? Hij moet leren dat piepen niet leidt tot aandacht. 
 
Als hij in de nacht doorslaapt, kan ik dan gewoon naar boven? "

 Een huisbaas mag zich niet bemoeien met jouw prive leven.

Dat is door een overkoepelende Europese wetgeving vastgelegd.

Anoniem (Gast)

Ik heb ook de eerste 5 nachten beneden op de bank geslapen met de bench ernaast. Wanneer ze piepte stak ik mn hand in de bench om haar gerust te stellen. ( het verschil wanneer ze moet plassen merk je wel) elke nacht de bench een stukje verder van de bank naar de plek waar ik het bench uiteindelijk wilde hebben. Daarna eigen in de nacht niets gehoord alleen wanneer ze moest plassen. 

Succes!

Anoniem (Gast)

Oh ja en toen de bench verder van de bank weg was, begon ze wel eens te piepen maar toen deed ik een lampje aan zodat ze kon zien waar ik was of maakte een geluidje en deed het licht na een poosje weer uit. Je pup wend er wel aan dat je toch in de buurt bent en dat boven ook oké is

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Kan de bench niet gewoon naast je bed? Slaap je veel lekkerder.

 

Je hand in de bench en hij slaapt vanzelf weer.

 

Blijft hij piepen dan even naar buiten.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

De bench naast je bed neerzetten, dan is hij toch niet op de vloer bedekking. Desnoods een kleedje eronder.

Of beneden bij hem slapen. Hij is pas een paar dagen bij jullie. Hij voelt zich alleen. 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Ben vannacht bij hem gaan slapen. Om 03.00 uur even moeten opstaan voor een plasje en toen doorgeslapen tot 6.45. :)

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Ben vannacht bij hem gaan slapen. Om 03.00 uur even moeten opstaan voor een plasje en toen doorgeslapen tot 6.45. :-) "

 Das toch heel keurig van hem.

Volgende forumvraag: Teef 5 maand rijdt tegen been aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^