7 mnd. Diagnose HD beide heupen, re. Met atrose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Corry Koning (Gast)

Hallo mensen. Bij onze lieve stabij(na)  Froukje van 6.5 jr. is HD. Geconstateerd, in beide heupen,  recht met flinke artrose. Na de eerste schok, zijn we op zoek gegaan naar een behandeling of therapie. Uiteindelijk geven we haar s'morgens pijnstillers/instekingsremmers, (Novacam 1.5 Mg ) Daar naast krijgt ze brokken van Royal Canin Mobility.  Ze moest wat afvallen dus 1 maaltijd word vervangen door sperziebonen ( wat haar maagje wel vult) Ze is inmiddels bijna 1 kg. kwijt, om haar heupen mede te ontlasten.  Verder maken we korte wandelingen rechtlijnig en opbouwend aan de fiets gewennen en ik zwem met haar bijna elke dag.  Plank in de auto waarover zij naar binnen kan lopen. Ze mag immers niet springen, trap lopen etc. We hebben het idee dat dit, tot nog toe, allemaal een beetje helpt. Haar klachten zijn momenteel, stijfheid (bij opstaan) en de typische rennen met 2 achterpoten tegelijk (als een konijn) . Mocht het erger worden dan kan onze DA evt. nog een Prednisolon-kuur voorschrijven.  Soms wil ze spelen/rennen, dan laat ik het even geworden, het is tenslotte ook nog een pup/puber van inmiddels 8 maand. Spelen met onze oudste hondenvriend Robby vind ze heerlijk, houden we dan in de gaten.  We dagen haar ook uit om spelletjes te doen met brokje verstoppen in snuffeldoek / hondenpuzzel. Verder is er Advies ingewonnen bij de 1elijn Dierenkliniek.  Advies totale kunstheupconstructie rechts. Heup Links even mee wachten. Maar dan moet ze eerst volgroeit zijn. Tip: verwarmd honden-therapie-zwembad  in Wasgemeer Het Natte neuzenbad, kosten 17 euro per keer dit kunnen we voor de herfst en winter maanden doen. Hopelijk gaat zij binnenkort zwemmen ook leuk vinden, want momenteel vind ze er niets aan.  Wie heeft met haar/zijn jonge hond hier ervaring mee of meer tips van alternatieve behandeling, advies.  Kunnen we de fokker aansprakelijk stellen of vergoeding vragen.  Hoor graag terug. Vriendelijke groet,  Henk & Corry Robby & Froukje

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is erg, HD in beide heupen!

 

Hoe oud is je hond?

In de titel staat 7 maanden, en in je verhaal staat 6.5 jaar?

Dat is namelijk nogal een verschil in het advies wat gegeven kan worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een triest bericht.

 

ze is 6,5 jaar ...dan is ze toch al volgroeid ?of bedoel je maanden ? Dan is het zeker erg.....zo jong nog 

Al weet ik niet of ik die heupreconstructie zou laten doen....

Heel moeilijk om te beslissen .

Zorg vooral dat ze geen pijn heeft en ja ik begrijp ook dta ge ze soms toch laat rennen, ....arm beestje . Zulke berichten maken me droevig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

HD hoeft niet gerelateerd te zijn aan slechte fok, er kunnen ook andere dingen meespelen. Is er gefokt met HD vrije ouders?

 

Voedsel is ook een belangrijk punt. In het boek give your dog a bone van Ian Billinghorst bijv. spreekt hij over de relatie tussen vitC tekorten en andere vitaminen/mineralentekorten en HD.

Om dit punt uit te sluiten/aan te pakken zou ik een holistisch dierenarts raadplegen. Deze zal je waarschijnlijk ook acupunctuur aanraden en misschien bepaalde supplementen geven. En een natuurlijke ontstekingsremmer.

 

Verder kunnen verkeerde bewegingen meespelen, met een bal gooien waardoor de hond steeds abrupt moet afremmen bijv. Rustig met de hond joggen zodat hij in 1 tempo loopt is dan bijv. beter.

Uiteraard ook letten op gladde vloeren, waar natuurlijk ook niet op gespeeld/gerend mag worden.

 

Ik zou dat zwemmen in verwarmd water zeker proberen, het versterkt de spieren.

Een orthopedisch bed zou ik ook aanraden.

 

Mocht er toch teveel pijn ontstaan zou ik goudstaafjes laten plaatsen (goudacupunctuur) en niet eerst aan de prednison en zeker geen operatie (maar dat is mijn mening)

http://www.gold-akupunktur.eu/13.html

dit is een eenmalige behandeling die ervoor zorgt dat de hond pijnvrij is. Lang niet zo duur als een operatie, geen revalidatietijd, geen dure medicamenten, geen narcose, alleen een licht roesje.

 

 

Ik weet het niet, maar het zou kunnen dat de arthrose aan de rechterkant betekend dat er misschien iets in haar ruggegraat te verhelpen zou kunnen zijn? Dan zou een orhtomanueel therapeut als dr. Aharon misschien iets kunnen betekenen.

https://www.kreupeldier.nl/ervaringen/91/duitse-herder-sparky-heeft-hd-en-artrose-in-beide-heupen

 en is het wel HD.....

 

https://www.kreupeldier.nl/ervaringen/49/erythros-van-zwerfhond-tot-hulphond

 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dobry die link ivm goud acupunctuur vind ik ongelooflijk ! Moest zoiets kunnen en ze hun heel leven pijnvrij zijn....

Zijn er ook al reacties bekend van hondenbaasjes die het hebben laten doen ? 

 

Ik had er nog niks van gehoord, bedankt voor de info. 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Bij onze vorige chow werd reeds jong HD vastgesteld.Ze was mobiel en speels maar hierdoor brak de femur. Zware operatie met eventuele therapie tot zwembad toe. Ze pastte zich goed aan en genas volledig maar wandelen wilde ze niet, ze voelde zelf haar beperking. Rond haar 9° jaar werd de baarmoeder verwijderd, haar eetlust nam toe en ze werd niet dikker maar kreeg meer spieren.

Ik was zelfs bereid titanium implantaten te laten zettenn de specialist zei dat we het beter niet deden, hij had gelijk ze leefde nog 9 jaren zielsgelukkig.

Rond haar twaalfde jaar kreeg ze meer pijn en elk medicament, therapie en veearts werden erbij gehaald.

Opstaan deed haar echt pijn, ze wilde steeds bij ons zijn tot ik het niet meer aan kon zien.Ze is zachtjes mogen vertrekken met ons allen erbij, we waren meer dan kapot.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat mooi van jullie JM dat je die operatie  liet doen en vooral dat het lukte .

Ik denk dat ook de kunde van de chirurg een grote rol erbij speelt. Maar hoe weet ge of ge geen prutser hebt....

 

Zo heeft ze nog een fijn leven gehad  en toen het tijd was hebt ge haar laten gaan....respect .

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry die link ivm goud acupunctuur vind ik ongelooflijk ! Moest zoiets kunnen en ze hun heel leven pijnvrij zijn....
Zijn er ook al reacties bekend van hondenbaasjes die het hebben laten doen ? 
 
Ik had er nog niks van gehoord, bedankt voor de info.  "

 ja he, het zou in 95 procent van de gevallen helpen volgens de site

 

Goudacupunctuur werkt in 95 % van de gevallen. Zelden werkt ze niet, maar het goud zou in ieder geval geen andere therapievorm in de weg staan (b.v. operatie, medicijnen)

maar ik zou dus denk ik eerst naar dr Aharon gaan kijken of zij iets kan doen. Het verhaal van de jonge golden retriever bijv. zet je ook aan het denken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Waskemeer in friesland...zemmen is uitstekend...als je een abonnement neemt bij haar dan is het wat goedkoper, dacht een 10 baden kaart....aan de lijn en spieren opbouwen, kreeg er ook geen hoogte van hoe oud je hond is....7 maanden ???? Heb je contact gelegd met de fokker ?.. op deze leeftijd is het wel erg de hd, weet je ook de graad ? Als de graad niet al te slecht is kan je met goede bespiering een heel eind komen......

Volgende forumvraag: Allergie ..Weet het ff niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^