Hond 7 mnd jankt ineens 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Suzan, ik heb hem nog nooit gefilmd in de bench. Als ik jouw bericht lees, moet ik bij elke piep terugkomen, de deur opendoen enz? Eerlijk gezegd ben ik bang dat het dan nog veel erger wordt. Hij piept zeker niet voor niets, ik denk dat hij niet alleen wil zijn, maar altijd bij je in de buurt. Dat is ook logisch voor een hond, maar ik wil toch graag dat hij leert dat hij soms even alleen is. En dat wij altijd terugkomen. Dit hebben we ook keurig opgebouwd (in minuten)
Ik heb een erg kleine gang, daar past niet eens een grote hondenmand in. Ik kan me wel iets voorstellen bij het feit dat hij zich niet prettig voelt in de bench. Feit dat hij het misschien warm heeft kan ik me wel iets bij voorstellen, dat schreef gabber ook.
RVS uiteraard wil ik niet dat mijn hond leert dat hij niet op mij kan rekenen als er "iets" is, maar ik vraag ook bij jouw reactie af, of ik dan op elke piep moet reageren. Persoonlijk denk ik van niet en dat hij moet leren dat het allemaal niet zo erg is. Bij welk "iets" moet je reageren en bij welk "iets" niet. "

 Je kan bijvoorbeeld even naar beneden gaan en door de kamer lopen (net als dat je toevallig even daar moet zijn om iets te pakken). Je kan ook even een paar minuten op de bank gaan zitten en in een tijdsschrift bladeren. Je kijkt hem verder niet aan. Stopt het piepen dan, dan heeft het hoogstwaarschijnlijk te maken met zich verlaten voelen. Doordat je hem verder negeert maar wel z? probleem oplost wordt het verder geen dingetje.

Ikzelf zou, als je niet zeker weet of hij misschien toch iets moet doen, even met hem de tuin inlopen. Je ziet dan of hij snel iets gaat doen of je gelijk uit gaat dagen om te spelen. In beide gevallen is het weer snel naar binnen maar weet je iets  meer over wat er speelt.

 

(Je moet het ook een beetje aanvoelen. Je kent je eigen hond het beste. Misschien kan je hem wel gewoon begroeten als je de kamer inloopt. Bij mijn hond stond die dan gelijk te stuiteren dus kon ik dat beter niet doen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Hester (Gast)

RVS, ik heb iets soortgelijks gedaan door boven even heen en weer te lopen, ik woon in een huis van meer dan 100 jaar oud, dus dat hoort hij meteen. Ik loop dan even naar het toilet of kuch even. Op dat moment is hij direct stil. Zodra ik weer naar bed ga en het wordt stil, duurt het een min of 5 en dan begint hij weer. Ik ga vannacht de bench openlaten. Heb een elektronisch kattenluik en daar heb ik de batterijen uitgehaald zodat het niet zo klikt als één van mijn katten zich meld. Ik ga mijn katten niet opsluiten in de badkamer. Dat geeft nog veel meer onrust. Vanwege het weer is het ook erg warm bij mij in huis. Ik zet ook de ventilator aan vannacht. Deze is hij al gewend want die staat nu overdag ook aan. Hij is momenteel ook weer wat angstig buiten, blaft naar een emmer e.d. Ook begon hij vanmiddag op zijn speelmaat (ook een reu) ineens te rijden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" RVS, ik heb iets soortgelijks gedaan door boven even heen en weer te lopen, ik woon in een huis van meer dan 100 jaar oud, dus dat hoort hij meteen. Ik loop dan even naar het toilet of kuch even. Op dat moment is hij direct stil. Zodra ik weer naar bed ga en het wordt stil, duurt het een min of 5 en dan begint hij weer. Ik ga vannacht de bench openlaten. Heb een elektronisch kattenluik en daar heb ik de batterijen uitgehaald zodat het niet zo klikt als één van mijn katten zich meld. Ik ga mijn katten niet opsluiten in de badkamer. Dat geeft nog veel meer onrust. Vanwege het weer is het ook erg warm bij mij in huis. Ik zet ook de ventilator aan vannacht. Deze is hij al gewend want die staat nu overdag ook aan. Hij is momenteel ook weer wat angstig buiten, blaft naar een emmer e.d. Ook begon hij vanmiddag op zijn speelmaat (ook een reu) ineens te rijden. "

 Angstfase.

Rijden is een vorm van spanning kwijt raken,past wel in het gehele plaatje van opgroeien en door moeilijke fases gaan.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Angstfase.
Rijden is een vorm van spanning kwijt raken,past wel in het gehele plaatje van opgroeien en door moeilijke fases gaan. "

 Was met Sun ook dat er zo rond een maand of 7 allerlei dingetjes weer even opspeelden.

Hester (Gast)

Als ik jullie berichten zo lees en zijn gedrag de laatste dagen bekijk dan lijkt het inderdaad op een angstfase. Hij mag in ieder geval buiten de bench slapen ivm de warmte en dan zie ik wel even hoe het gaat.

 

Bedankt voor alle reacties.

Hester (Gast)

Leuke update: Sinds een week slaapt onze hond heerlijk los in de kamer en hij vindt het geweldig! We hebben hem niet meer gehoord.Bedankt voor de tips, jullie hebben onze hond (en ons) goed geholpen bij een vervelend probleem. De bench is intussen opgeruimd. Staat ook een stuk gezelliger in de woonkamer.....Leuk forum, ik lees vaak mee.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Fijn dat alles weer soepeltjes verloopt met jullie hond

honden page profiel SjaraiSjarai

" Even een test of ik als gast iets mag plaatsen "

Hallo hoe heb je dit opgelost? Ik zit namelijk ook opeens met dit probleem.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic. TS is een gast dus de kans dat er nog geantwoord wordt is erg klein. 
Dit topic gaat daarom op slot. 
Sjarai je bent altijd welkom zelf een topic te openen over dit onderwerp. 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 20 november om 09:37 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ‘Leave it’ generaliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^