Dove, Demente Cocker Spaniel & Nieuwe pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bjorn EmbrechtsBjorn Embrechts

Hey Forum leden,

 

Men vrouw en ik zijn enorme honden liefhebbers en willen graag binnen enkele weken een pup adopteren.

Er is echter een probleem,
Mijn schoonmoeder heeft een Amerikaanse Cocker Spaniel, 12 jaar oud, potdoof en dement. een probleemgeval om alleen te laten.
Blaffen, krabben, huilen.
Bench training heeft gefaald, ze breekt de bench...
Enige oplossing voor haar in een hondenoppas, of ze meenemen. 

Daarom komt Muffin bij ons logeren als mijn schoonmoeder even weg moet. Soms weken lang.
Als wij niet thuis zijn wordt Muffin in een zolderkamer gezet, met alles wat ze nodig heeft om comfortabel de dag door te brengen (Geloof me, klinkt ergeer dan het is). Ze kiest er echter voor om heel de dag te blaffen, 8 uur aan een stuk als het moet. bij thuiskomst is ze uitgeput, drinkt ze 4 koppen water leeg en valt ze omver van de vermoeidheid.

Wij hebben een vrijstaande woning dus de buren hebben er geen last van, maar mijn schoonmoeder heeft buren aan alle kanten en de politie is er al klant aan huis.

Dit kan zo niet lang meer aanhouden, ik vrees voor haar leven en comfort.
Gedragen kleren, Tv aan, pilletjes. niets helpt.
Ten einde raad probeerde we ook een slaappilletje voor het reizen,
Maar ze blijft gewoon wakker! de wilskracht in deze hond is bewonderenswaardig. 

Nu lijkt het ons een slecht idee om een pup op te voeden met zo´n probleemgeval in huis. En toch zijn er forumpagina waar een 2de hond het enige is waarmee het probleem opgelost is. een verhaal waar een 14 jarige hond dezelfde symptomen vertoond, en enkel met de border colli van de dochter op bezoek rustig alleen kan blijven.

Dus lieve forum lezers, willen we jullie vragen wat jullie denken,
Zal de pup het gedrag beginnen kopiëren, of zal het gezelschap van een 2de hond Muffin geruststellen.
We hebben 4 weken vrij om de pup huisgewenning te geven.

We horen graag jullie tips, advies en ervaringen hiermee.

we zijn ten einde raad.

 

Groetjes,

Julie & Bjorn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De oudere hond niet afzonderen, nergens voor nodig, zet een traphekje tussen de beiden honden in, zodat ze elkaar zien en ruiken....wanneer het traphekje weg is ben je er zelf bij, zorg je dat de pup de oudere niet belaagd, als dat toch gebeurd, even het traphekje er weer tussen, en ook snachts, niet bij elkaar houden, maar wel dat ze elkaar zien en ruiken....      even terzijde, de hond blaft 8 uur achter elkaar, is er niemand dan voor de hond? Zorg dan voor oppas.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou het persoonlijk niet doen. Mocht je pup wel dat gedrag overnemen ben je ver van huis, want leer dat maar eens af.

 

Waarom is er geen oppas als de hond niet alleen kan zijn? Het moet voor dat beestje een hel zijn om acht uur lang alleen te zijn terwijl die hartstikke bang is. De hond kiest trouwens niet zelf om zo tekeer te gaan, hij heeft geen andere keuze. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En vier weken vrij voor de pup... En de andere weken dan? Is iedereen dan alweer acht uur weg? Wie zorgt er dan voor dat de pup op tijd naar buiten gaat voor het plasje en wie zorgt er dat er voor de pup zijn tweede maaltijd komt?

Wie leert de pup wat wel en niet mag?

 

Weet dat opvoeding het hele hondenleven doorgaat, je bent niet klaar na die vier weken huisgewenning. 

Je pup moet zindelijk gemaakt worden, je pup moet gesocialiseerd worden, je pup moet leren alleen thuis te blijven (anders krijg je zo'n hond waar je nu op past).

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou hier nooit een pup bij zetten. Maar nog belangrijker, ik begrijp dat de hond 8 uur lang alleen zit?  

En dan zo over haar toeren raakt? 

Denk dat je er goed aan doet om die situatie eerst een stuk aangenamer te maken voor de hond, voordat je aan een pup gaat denken. 

Een pup is nl geen oplossing voor het probleem van een andere hond. 

Is de pup er eenmaal dan gaat ie niet weg, lijkt me. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik zou het niet doen, better safe than sorry.
Wie weet blijft de hond zo tekeer gaan en dat is ook niet leuk voor de pup. 8 uur alleen voor zo'n angstige hond vind ik wel kwalijk. Is er niet een adres (bijv via stichting oopoeh bijv) waar de hond heen kan als jullie er niet zijn?

Verder, jullie hebben (nu?) 4 weken vrij om een pup op te voeden, daarna moet deze ook 8 uur alleen zijn?

Hebben jullie al een pup op het oog? Want een goed verantwoordelijk gefokt pupje ga je niet op zo'n korte termijn vinden!! Lees je goed in over broodfok.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Och wat hartverscheurend om dat oude hondje urenlang te laten blaffen en daarna valt ze uitgeput in slaap, wat een treurig leven is dat. Ze kiest dat blaffen niet hoor, ze kan voor haar gevoel niet anders. Ze kan blijkbaar niet (meer) alleen zijn.

Hier een filmpje met uitleg en ook tips, maar ik ben bang dat een dement hondje toch permanente begeleiding nodig heeft

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

 

Ik neem aan dat je schoonmoeder geen andere keus heeft dan regelmatig langer weg te zijn?

 

In elk geval heeft de hond een fulltime liefdevolle opvang nodig waar ze zich veilig voelt. Wat al gezegd is, stichting Oopoeh zou je in kunnen schakelen.

 

Ook voor een eventuele pup is die situatie niet goed, te lang alleen zijn is voor geen enkele hond fijn en voor een pup al helemaal niet, dus daar zou dan ook een vaste oppas voor moeten komen.

honden page profiel Bjorn EmbrechtsBjorn Embrechts

" De oudere hond niet afzonderen, nergens voor nodig, zet een traphekje tussen de beiden honden in, zodat ze elkaar zien en ruiken....wanneer het traphekje weg is ben je er zelf bij, zorg je dat de pup de oudere niet belaagd, als dat toch gebeurd, even het traphekje er weer tussen, en ook snachts, niet bij elkaar houden, maar wel dat ze elkaar zien en ruiken....      even terzijde, de hond blaft 8 uur achter elkaar, is er niemand dan voor de hond? Zorg dan voor oppas..... "

 Hey Willemijn,

Bedankt voor je reactie, zou ze niet volledig afschermen natuurlijk,
mijn vrees is vooral dat de jonge gaat leren van Muffin dat blaffen OK is als wij er even niet zijn. De hoop is dan volgens het forum dat Muffin niet eenzaam is en rustig is in het bijzijn van haar nieuw vriendje:

het geval van 8 uren alleen is extreem, tot hier toe slechts 2 keer voorgekomen, een oppas regelen is niet altijd mogelijk.

we vinden het verschrikkelijk om haar bezig te horen...

We hebben alles geprobeerd..., jammer genoeg kan ze het ok niet helpen :(

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  Hey Willemijn,
Bedankt voor je reactie, zou ze niet volledig afschermen natuurlijk,mijn vrees is vooral dat de jonge gaat leren van Muffin dat blaffen OK is als wij er even niet zijn. De hoop is dan volgens het forum dat Muffin niet eenzaam is en rustig is in het bijzijn van haar nieuw vriendje:het geval van 8 uren alleen is extreem, tot hier toe slechts 2 keer voorgekomen, een oppas regelen is niet altijd mogelijk.
we vinden het verschrikkelijk om haar bezig te horen...We hebben alles geprobeerd..., jammer genoeg kan ze het ok niet helpen :( "

Dat is ook verschrikkelijk..

zo'n hondje moet gewoon niet alleen gelaten worden.., en sorry dat ik het zeg, maar ik vind dat haar welzijn nu eerste prioriteit zou moeten hebben..

een pup zal zeker geen oplossing zijn..

ze wil gewoon 'haar' mensen om zich heen...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het lijkt me voor zo'n oude hond geen pretje als er een pupje bijkomt.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Volledig dement?

Waarom laten jullie het beestje niet inslapen?

Beter worden zal het toch niet meer...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als de oudere hond niet alleen is zoals boven in dr eentje maar beneden is, zou de hond dan ook nog blaffen ? Dan ruikt de hond dat er iemand is...is de hond niet alleen....hier ook éen oudere en een jonge hond, als ze alleen zijn staat er altijd een traphekje voor, ze kunnen elkaar dan zien maar niet bij elkaar...en zijn dan niet alleen....

honden page profiel Bjorn EmbrechtsBjorn Embrechts

" Och wat hartverscheurend om dat oude hondje urenlang te laten blaffen en daarna valt ze uitgeput in slaap, wat een treurig leven is dat. Ze kiest dat blaffen niet hoor, ze kan voor haar gevoel niet anders. Ze kan blijkbaar niet (meer) alleen zijn.
Hier een filmpje met uitleg en ook tips, maar ik ben bang dat een dement hondje toch permanente begeleiding nodig heeft
https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE
 
 
Ik neem aan dat je schoonmoeder geen andere keus heeft dan regelmatig langer weg te zijn?
 
In elk geval heeft de hond een fulltime liefdevolle opvang nodig waar ze zich veilig voelt. Wat al gezegd is, stichting Oopoeh zou je in kunnen schakelen.
 
Ook voor een eventuele pup is die situatie niet goed, te lang alleen zijn is voor geen enkele hond fijn en voor een pup al helemaal niet, dus daar zou dan ook een vaste oppas voor moeten komen. "

 

Hey Dobry,

Absoluut hartverscheurend, We zoeken nog steeds nieuwe dingen om te proberen. tot hiertoe helpt niets. We hebben ons er al bij neergelegd dat ze steeds een oppas nodig zal hebben.

Ze krijgt heel veel liefde als we er zijn en we gooien onze agenda´s volledig om als ze komt logeren on er zo lang mogelijk bij te zijn.
Oohpoe is in Belgie nog niet werkzaam.

Een puppy is hier niet echt een "oplossing", we willen gewoon zelf graag een hondje, en was niet zeker of dat wel gaat met een hond die wat minder gedrag vertoond vanwege ziekte.

Het is niet de bedoeling de pup na 4 weken 8 uur alleen te laten, en uiteraard krijgt hij/zij onze volle toewijding :)

honden page profiel Bjorn EmbrechtsBjorn Embrechts

" Volledig dement?
Waarom laten jullie het beestje niet inslapen?
Beter worden zal het toch niet meer... "

 

Ik weet het... maar het breekt ons hart... je laat je kind van 12 toch ook niet inslapen als ze ziek zijn? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Ik weet het... maar het breekt ons hart... je laat je kind van 12 toch ook niet inslapen als ze ziek zijn?  "

 

Dat is dus gewoon het geluk van hond zijn. Mensen worden niet snel ingeslapen, daar zijn vele regels voor en voordat dat allemaal nageleefd is, zijn velen al wel overleden als het echt ernstig is.

 

Maar als, in mijn ogen, de hond geen kwaliteit van leven meer heeft en meer hinder ondervind van zijn aandoeningen dan dat hij gelukkig is... Ja, dan is bij mij de keuze wel heel snel gemaakt. Ik houd van mijn hond en houden van is ook tijdig loslaten en meer ellende besparen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  
Ik weet het... maar het breekt ons hart... je laat je kind van 12 toch ook niet inslapen als ze ziek zijn?  "

 Natuurlijk breekt het je hart.. Niemand kan beslissen wanneer dat moment daar is, behalve de mensen die de hond elke dag zien. Wij van achter ons scherm kunnen dat ook niet. Maar wat ik wel wil zeggen is dat een kind van 12 dat even ziek is, niet te vergelijken is met een hond van 12 die blind, doof, angstig én dement is. Als leven, lijden wordt en als de hond geen momenten meer heeft van opleving en echt geluk dan is het niet eerlijk om hem alleen te laten, terwijl hij de uren weg jankt en krabt.  Doet ze dit niet als ze in gezelschap is dan is de oplossing vrij voor de hand liggend: oppas zoeken voor de dagen dat jullie niet de hele dag thuis zijn. En dan komt het volgende 'dingetje': laat je een dove, demente,  blinde hond nog bij een vreemde achter?

Lastige situatie voor jullie. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Bijna een jaar moeten we onze oude engelse cocker spaniel missen.

Ze kon niet meer.

Kon ook niet meer alleen zijn.

Wilde altijd in mijn buurt .

Haar staartje kwispelde nog altijd,zelfs nog toen de dierenarts kwam om haar in te laten slapen hier thuis.

 

Je hart breekt.

 

Je komt op een punt dat je geen keuze meer hebt.

Vind de hond het nog fijn.

Vinden jullie dat de hond het nog fijn heeft.

 

Ik ben van mening dat een hond geen kind is hoewel ik begrijp wat je bedoeld.

En voor een hond mag jij als mens een beslissing nemen voor als het niet meer gaat.

 

Denk goed na ook je moeder wat voor fijns de hond nog heeft.

En of dat wel echt waar is.

 

En of ik onze hond nog steeds mis,maar hoe ze was op haar leeftijd,het ging gewoon niet meer.

 

Je weet dat een hond een aantal jaren bij je is en dat dan het afscheid komt.

 

De hele dag blaffen echt dat is zo sneu

honden page profiel Bjorn EmbrechtsBjorn Embrechts

"  Natuurlijk breekt het je hart.. Niemand kan beslissen wanneer dat moment daar is, behalve de mensen die de hond elke dag zien. Wij van achter ons scherm kunne... blinde hond nog bij een vreemde achter?
Lastige situatie voor jullie.  "
 
Dat is dus gewoon het geluk van hond zijn. Mense... ellende besparen. "

Op dit moment is ze in het zuiden van Frankrijk en moet ze geen seconde alleen zijn :-)

Dat gunnen we haar zeker,

vanaf het moment dat ze te veel afziet van de situatie zal het moeilijkste zijn om mijn schoonmoeder die alleen woont en enkel Muffin nog heeft te overtuigen dat ze beter af is zo.

:(

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Ik weet het... maar het breekt ons hart... je laat je kind van 12 toch ook niet inslapen als ze ziek zijn?  "

 Dat is geen vergelijking,wat voor leven heeft dat hondje nu? Ik vind het te triest voor woorden.

 

Trouwens als mijn kind zo ongelukkig zou zijn dan zou ik die niet 8 uur per dag opsluiten op de zolder,en laten huilen tot ze neervalt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bijna een jaar moeten we onze oude engelse cocker spaniel missen.
Ze kon niet meer.
Kon ook niet meer alleen zijn.
Wilde altijd in mijn buurt .
Haar staartje kwispelde nog altijd,zelfs nog toen de dierenarts kwam om haar in te laten slapen hier thuis.
 
Je hart breekt.
 
Je komt op een punt dat je geen keuze meer hebt.
Vind de hond het nog fijn.
Vinden jullie dat de hond het nog fijn heeft.
 
Ik ben van mening dat een hond geen kind is hoewel ik begrijp wat je bedoeld.
En voor een hond mag jij als mens een beslissing nemen voor als het niet meer gaat.
 
Denk goed na ook je moeder wat voor fijns de hond nog heeft.
En of dat wel echt waar is.
 
En of ik onze hond nog steeds mis,maar hoe ze was op haar leeftijd,het ging gewoon niet meer.
 
Je weet dat een hond een aantal jaren bij je is en dat dan het afscheid komt.
 
De hele dag blaffen echt dat is zo sneu "

 dit is op zich helemaal waar, en de hond heeft zo idd een afschuwelijk leven, maar we moeten voorzichtig zijn om dan maar te constateren dat het haar tijd is, omdat anderen geen tijd voor haar hebben.

 

Niet dat jij dat doet, alleen iets om bij stil te staan

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  dit is op zich helemaal waar, en de hond heeft zo idd een afschuwelijk leven, maar we moeten voorzichtig zijn om dan maar te constateren dat het haar tijd is, omdat anderen geen tijd voor haar hebben.
 
Niet dat jij dat doet, alleen iets om bij stil te staan
 
  "

 Geen tijd hebben is geen reden nee.

Je weet dat je hond ouder word,blij mag zijn dat je 12 ofmeer jaren daar deel uit van mag maken.

Wij bv 14 jaar.

Het laatste stukje van de oudere hond moet je juist zuinig zijn op die laatste jaren.

 

Je leven om de oudere hond heen inrichten.

Het is even niet anders.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Iedereen die ooit een echte demente hond in huis gehad heeft weet dat het niet meer mogelijk is om zo'n hond nog gelukkig of tevreden te krijgen.

Het is enorm afzien voor het beestje zelf.

En ikzelf laat mijn dieren niet afzien.

Dat is je verantwoordelijkheid opnemen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

 

" Iedereen die ooit een echte demente hond in huis gehad heeft weet dat het niet meer mogelijk is om zo'n hond nog gelukkig of tevreden te krijgen.
Het is enorm afzien voor het beestje zelf.
En ikzelf laat mijn dieren niet afzien.
Dat is je verantwoordelijkheid opnemen.
  "

 Onze eerste maltezer was ook dement. Het was een hel voor 't beestje. Hij zag met een oog al niet meer, was eigenlijk helemaal verkankert van binnen, kon zijn plas en poep niet meer ophouden en was dan dus ook nog eens dement. Het was echt zielig voor 't beestje. Ik vind dat hij een jaar te lang heeft door geleefd zijn symptomen waren uiteindelijk van dusdanige aard dat vrolijk leven niet meer kon.

Mijn zusje kon nog geen afscheid nemen en helaas heeft mijn moeder daarnaar geluisterd.

honden page profiel RenateRenate

"  

Ik weet het... maar het breekt ons hart... je laat je kind van 12 toch ook niet inslapen als ze ziek zijn?  "

 



Ik zou dan eerder zeggen, je laat je demente moeder/vader op 80 jaar toch ook niet inslapen...maar dan nog is het geen correcte vergelijking. Voor een dier kunnen we soms "menselijker" zijn dan voor een mens.

honden page profiel RenateRenate

"  Natuurlijk breekt het je hart.. Niemand kan beslissen wanneer dat moment daar is, behalve de mensen die de hond elke dag zien. Wij van achter ons scherm kunnen dat ook niet. Maar wat ik wel wil zeggen is dat een kind van 12 dat even ziek is, niet te vergelijken is met een hond van 12 die blind, doof, angstig én dement is. Als leven, lijden wordt en als de hond geen momenten meer heeft van opleving en echt geluk dan is het niet eerlijk om hem alleen te laten, terwijl hij de uren weg jankt en krabt.  Doet ze dit niet als ze in gezelschap is dan is de oplossing vrij voor de hand liggend: oppas zoeken voor de dagen dat jullie niet de hele dag thuis zijn. En dan komt het volgende 'dingetje': laat je een dove, demente,  blinde hond nog bij een vreemde achter?

Lastige situatie voor jullie.  "

 



Waar lees je dat het hondje blind is? Doof en dement is natuurlijk al erg genoeg.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Voor zover ik heb begrepen kan het hondje alleen niet meer alleen zijn. Komt wel vaker voor bij oude hondjes. 

Ik heb nergens gelezen dat hij/zij verder ongelukkig lijkt. 

Waarom wordt er dan meteen weer begonnen over inslapen?  Je kan dan gewoon regelen dat hij/zij niet meer alleen is.

honden page profiel bentebente

Ik vind het persoonlijk echt niet oké een pup in huis te nemen bij echt al een bejaarde hond. (En met bejaard bedoel ik niet de 9-jarige goedzak van willemijn

 

De oude hond is dement en doof zeg je. Dus waarschijnlijk vaak gedesorienteerd, een tikkeltje angstig, en daarbovenop nog algemene ouderdomskwaaltjes.. Verder kan hij superslecht alleen zijn zeg je, maar waarom zorg je er dan niet voor dat er iemand bij hem is? Of dat je alleen zijn aan gaat leren? Heb je hem wel geleerd alleen te zijn in jullie huis of verwacht dat hij daar ook alleen kan zijn omdat hij dat bij je schoonmoeder kon?

 

Als je dan al doorgaat, zijn er een aantal situaties mogelijk.

-De oude hond word bang en valt de pup aan, pup word agressief, neemt alle 'slechte' gewoonten van het oudje over.

-het botert tussen de twee, maar de pup neemt nog steeds gewoonten over.

-de twee leven samen, maar daar houd het ook mee op.

-het gaat goed tussen de twee en de pup neemt niks over van de oude hond.

 

Persoonlijk zou ik hopen op uitkomst nummer drie.. maarja, daar hebben we niks aan. 

 

Je kan pup en oude hond heel goed begeleiden zodat ze overweg kunnen natuurlijk, oudere hond in bescherming nemen enz. maar dan blijft het alsnog de vraag of de pup dingen overneemt ja dan nee.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Een dement hondje op een kamertje zetten alleen is de hel voor dat hondje ,

Dat blijkt wel als ze zoveel water daarna drinkt ,volledig overstuur is dat beest ,

Zo'n hondje zou nooit meer alleen moeten zijn ,als ze doof worden verandert er al veel voor ze ,ze kunnen schrikachtig zijn ,op die leeftijd gaat het zicht ook achteruit ,dus moeten ze het van hun neus hebben .

Als ik schoonma was dee ik geen stap meer zonder hond ,en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit hondje erg blij zal zijn met een pup .

Hier hebben we ook honden die wat dement zijn ,ze hoeven daarvoor niet afgemaakt te worden als het leven nog te leven is , maar er wordt wel rekening met ze gehouden ,

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik vind het ook dood sneu voor de demente hond.

En een hond die hele dag  overstuur blaft  boven

en een pup beneden leren alleen zijn?

Dat is vragen om problemen

Je wil niet dat de pup "alleen thuis zijn" gaat zien als onrust en stress

Ik zou vaste oppas zoeken voor de demente hond of het dier laten inslapen.

Het dier kiest niet om te blaffen

jullie kiezen daarvoor..je weet dat de hond niet alleen kan zijn

Het dier is 8 uur overstuur.

Dat is lijden

Die pup kan je beter even uitstellen al snap ik heus wel dat dat niet leuk is

Sterkte met je dilemma..maar ik zou eens  serieus met je moeder gaan praten hierover...want dit is echt zielig voor haar hond

terwijl jullie duidelijk erg gek zijn op het dier

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

ik zou het niet doen
een pup heeft energie over en dat kan voor een demente hond teveel zijn

wat je wel kan doen is diverse asiels in je buurt afgaan (kijk maar eens op de site van ikzoekbaas.nl) en daar eens kijken naar een oudere hond
een hond van 6 jaar oud is al wat rustiger en die hoef je niet meer zinlijk te maken
bel de asiels zelf ook want niet alle honden staan op de site...soms willen ze die bewust niet plaatsen op de site en andere zijn net binnen die nog niet op de site zijn gezet

 

zoek een hond uit die geleerd heeft alleen thuis te blijven
een oude rot in het vak die van geen boe of baa mee opkijkt

dan kan de oude hond dit gedrag copieren
ook kan je gelijk bij het asiel kijken of beide honden goed met elkaar kunnen opschieten

dit blaffen gebeurt wel eens vaker bij dementerende honden en het is lastig om er weer vanaf te komen omdat de brein achteruit gaat

een andere optie is om er een gedragsdeskundige erbij te halen
die willen vaak dan dat je de hond gaat filmen op het moment dat die weer gaat blaffen en stress laat zien

ik hoop dat je wat aan deze tips heb

 

Volgende forumvraag: Afvallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^