Agressief door ruiken geuren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marleen (Gast)

Hey iedereen,  Ik heb een vraag deze vraag is misschien wat appart maar mijn hond wordt chagrijnig als er mensen komen die zelf ook honden hebben. Hij besnuffeld ze en ruikt aan hun schoenen en reageert vervolgens alle prikkels op mijn andere hond af. Vandaag waren wij bij iemand geweest die een pup had bij thuiskomst rook hij aan onze schoenen en gromde dus weer. Buiten zelfde....als er één hond in de buurt is geweest reageert mijn hond zich op mijn andere hond af. Mijn hond is ook reactieve naar andere honden toe op mijn andere hond is hij normaal gesproken helemaal gek.. Wat moet ik hier nu mee want ik woord dit aardig zat. Het gebeurt overigens niet alleen bij teefjes. Zelfs bij honden die hij normaal kent... Mijn moeder bijv als ze langs komt ruikt hij aan er voeten en woord hij dus ook zo terwijl hij wel met mijn moeders honden overweg kan heel vreemd vind ik dit.. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Niet meer aan schoenen laten ruiken en buiten met  zijn reactiviteit  aan de slag gaan, met een goed opgeleidde gt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De hond zet een poot verkeerd en je wordt het zat, probeer de hond eens op dat moment af te gaan leiden....ga er niet mee in, als je ziet dat als de hond ergens aan ruikt en op dat moment doet de hond agressief, lelijk dan direct afleiden, buiten dito, laat je hond niet bij anderen mensen ruiken, je weet het nu, hou je hond bij je en afleiden, komt je mams en je hond ruikt aan haar, je weet nu dat tie dan tegen anderen lelijk gaat doen, voorkomt het dat tie aan je mams snuffelt, begroeten okee, hou het daarbij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan ook gedrag ombuigen.

Ruiken aan schoenen roept bij hem een negatieve assocoatie op. Als hij ruikt aan een schoen, gelijk voertjes geven een hoop voertjes, blijven geven, tot hij blij is.

Als je dit blijft herhalen, zal hij bij het ruiken van voertjes een positieve associatie krijgen. Vreemde honden geur, wordt de voorspeller van iets lekkers.

 

Ga wel ook buiten aan de slag met vreemde honden

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Niet meer aan schoenen laten ruiken en buiten met  zijn reactiviteit  aan de slag gaan, met een goed opgeleidde gr "

 Die schoenen,eens.

 

Hier deden alle honden het.

Heb het nooit toe gestaan.

Niet omdat ze dan lelijk gaan doen ik vind het een stom aanwensel en ook niet fris.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Misschien heb je iets aan dit stuk, hierin wordt het gedrag verklaard en tips gegeven hoe je het kan ombuigen

 

wat-is-redirected-aggression-hoe-kunnen-we-het-herkennen-en-wat-kunnen-we-eraan-doen/

Marleen (Gast)

Mijn moeder wil helaas haar schoenen niet uittrekken. De schoenen die op de gang staan laten ze met rust. Nu had ik dus met het pupje geknuffeld waar wij op bezoek waren en reageerde hij op mijn shirt... Vriend en ik meteen kleding in de was gegooid vind het heel vreemd want dit is dus nieuwe.. Hij ging wel zelf voor de slaapkamer staan omdat hij blijkbaar de ruimte nodig had en ging daar netjes zitten dat vond ik dan ook gewoon goed. Toevallig las ik vandaag iets over redirected aggression en moest erg aan mijn verhaal denken. Wij hebben trouwens al 2 jaar een gt het ging ook echt steeds beter zij davht eerst dat het met teefjes te maken had maar nu merk ik dus dat het ook bij de geur van reuen gebeurt. Ze is met vakantie en dacht dat we geen vervanging nodig zouden hebben. Zou trouwens een thundershirt kunnen helpen als ondersteuning? 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn moeder wil helaas haar schoenen niet uittrekken. De schoenen die op de gang staan laten ze met rust. Nu had ik dus met het pupje geknuffeld waar wij op bezoek waren en reageerde hij op mijn shirt... Vriend en ik meteen kleding in de was gegooid vind het heel vreemd want dit is dus nieuwe.. Hij ging wel zelf voor de slaapkamer staan omdat hij blijkbaar de ruimte nodig had en ging daar netjes zitten dat vond ik dan ook gewoon goed. Toevallig las ik vandaag iets over redirected aggression en moest erg aan mijn verhaal denken. Wij hebben trouwens al 2 jaar een gt het ging ook echt steeds beter zij davht eerst dat het met teefjes te maken had maar nu merk ik dus dat het ook bij de geur van reuen gebeurt. Ze is met vakantie en dacht dat we geen vervanging nodig zouden hebben. Zou trouwens een thundershirt kunnen helpen als ondersteuning? 

 
"

 Zeker is dit redirecte agressie.

 

Hij raakt overprikkelt bij de vreemde geiren en reageert zijn agressie af.

 

 

Wat ik al schreef, voorkomen en oefenen om bij hem een andere emotie te krijgen bij de geur van andere honden.

 Ga zeker ook buiten aan de slag.

 

Een thundershirt kan bij angst verlichting geven. 

Volgende forumvraag: Blaffende buren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^