Stevig kauwmateriaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hallo,

Mijn hond is gek op kauwen. Hij heel snel door zijn kluif heen. Hebben jullie mischien wat ideetjes voor kauwmateriaal wat lekker lang mee gaat? Voor een grote sterke hond?

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Farmfood dental roll. In veel afmetingen te verkrijgen. 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Waar ze hier net wat langer dan 5 min voor nodig hebben, runderkophuid (die lange stukken of platen), lamskophuid en bullenpezen.. 

 

Verder volg ik ook even, hoop dat er nog een aantal opties genoemd worden. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Dit is het enige wat hier nog heel is..
 
https://tims.nl/_1-nylabone-durable-chew-bone-kip-xl/?gclid=CI_6r5-45tQCFUQz0wod72YB2A "

 Klopt, is top spul! Per ongeluk een kleine besteld, stond geen maat bij, in de aanbieding, maar zelfs die doet het al een half jaar intensief kauwen. Had hiervoor een xl en 1,5 mee gedaan en heb hem half weggegooid omdat ze er toen niet meer naar keek. Even koken en de smaak zit er weer aan. Of koken met een boullionblokje als je smaakloos hebt.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Runderhoefje? Doen ze hier heel lang mee, en zijn goede knagers.  Al zullen ze minder sterk zijn dan de jouwe verwacht ik. 

 

Verder liggen hier een nylabone, hertengewei en kauwwortel. 

Maar misschien is een hertengewei niet geschikt als een hond heel hard knaagt, want dat is echt heel hard. Kan me voorstellen dat er dan een tand kan splijten ofzo. 

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Bedankt voor alle reacties. Hier kan ik zeker iets mee :D

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Runderhoefje? Doen ze hier heel lang mee, en zijn goede knagers.  Al zullen ze minder sterk zijn dan de jouwe verwacht ik. 
 
    "

 Inderdaad met sommige honden heel erg opppassen met hoefjes. Een kennis van ons zijn bullenteefje is gestikt in een hoefje. Ik krijg de rillingen van hoefjes, ook van varkensoren trouwens, daarbij heeft onze eerste hond bijna het leven gelaten.

Hier krijgen ze alleen nog nylabones.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hertengewei XL heeft Beer door midden gebeten, bullenpees wil Beer in zijn geheel doorslikken.... Ik dacht: wat kijkt hij raar. Geen wonder, want ik trok letterlijk dat hele stuk achteruit zijn keel. Dus die krijgt hij niet meer.

Alleen grote Nylabones blijven heel.

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Ik ga die nylabone bestellen. Ookal slikt hij nooit iets helemaal door. Ik vind die nylabone toch een fijner idee.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn kleintjes hebben ook een nylabone, al zijn ze weken bezig met een stuk runderkophuid, ze vermaken zich ook goed met de nylabone met kippensmaak. Ik was eerst bang dat ze er niet naar om zouden kijken.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier 4 nylabones, en ze kijken er gewoon niet naar om helaas. Voor het kleine hondje hebben we zo'n soort rubberen nylabone, die vindt mijn hond wél lekker maar dit durf ik niet te geven.. denk dat ze ze kapot kauwt. Hier zijn vaak botten die langer meegaan maximaal 3 dagen leuk, daarna kijken ze er niet meer naar om. Hier doen ze 'lang' (30 minuten)met runderkophuid, bullenpees, en rauwe botten die we mee bestellen met het vers vlees wat ze krijgen zoals knieschijven en grote mergpijpen. We blijven er wel áltijd bij. 

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

In welke winkel kan ik die grote nylabone kopen? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

 Dit is het enige wat hier nog heel is..
 
https://tims.nl/_1-nylabone-durable-chew-bone-kip-xl/?gclid=CI_6r5-45tQCFUQz0wod72YB2A "

 Inderdaad staffordproof zelfs,hij slaapt ermee,speelt ermee,knabbelt erop,begraaft hem soms. Vigo en zijn bot.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Runderkophuid...platen....hier twee sterke giga honden, ik bestel het online, dierenwinkels hebben alleen stokken....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

   En een ijsje is ook af en toe heeeel erg lekker..........de nylabone..... Beoordelingen Nylabone Naturel, voor honden tot 30 kg. Het Nylabone kauwbot is vervaardigd uit duurzaam hoogwaardig nylon. Nylabones zijn goed gekeurd door dierenartsen om aan de kauwdrift van uw hond te voldoen. Nylabones zijn eenvoudig te reinigen, stinken niet en geven niet af op de vacht van uw hond of op uw interieur. De voordelen van Nylabone op een rij: Bespaart geld - Nylabones gaan veel langer mee dan andere kauwproducten; Laat uw interieur heel - Je verplaatst de kauwdrift van de hond naar de Nylabone i.p.v. je interieur; Redt hondenlevens en bespaart kostbare operaties - De kleine stukjes Nylabone die je hond opeet vormen geen lichamelijke reactie en verlaten het lichaam in dezelfde staat als opgegeten. Dit in tegenstelling tot onder meer latex en vinyl speeltjes; Voorkomt infecties - Nylabones zijn eenvoudig te steriliseren door ze even in kokend water te leggen; Is gezond voor het gebit - Nylabones verwijderen voedseldeeltjes en plak en masseren het tandvlees; Nylabones worden aanbevolen door dierenartsen over de hele wereld! Tip! Een Nylabone even afkoken en het is weer als nieuw.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hier 4 nylabones, en ze kijken er gewoon niet naar om helaas. Voor het kleine hondje hebben we zo'n soort rubberen nylabone, die vindt mijn hond wél lekker maar dit durf ik niet te geven.. denk dat ze ze kapot kauwt. Hier zijn vaak botten die langer meegaan maximaal 3 dagen leuk, daarna kijken ze er niet meer naar om. Hier doen ze 'lang' (30 minuten)met runderkophuid, bullenpees, en rauwe botten die we mee bestellen met het vers vlees wat ze krijgen zoals knieschijven en grote mergpijpen. We blijven er wel áltijd bij.  "

 Die rubberen vind ik ook niks...

Na 4 maanden zien ze er zo uit bij mij. Terwijl op de nylabone (gele) constant gekauwd word en de roze (rubberen nylabone) word alleen apporteer spelletjes in huis mee gedaan, kauwen is ie niet goed voor, dat zie je meteen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"    En een ijsje is ook af en toe heeeel erg lekker..........de nylabone..... Beoordelingen Nylabone Naturel, voor honden tot 30 kg. Het Nylabone kauwbot is vervaardigd uit duurzaam hoogwaardig nylon. Nylabones zijn goed gekeurd door dierenartsen om aan de kauwdrift van uw hond te voldoen. Nylabones zijn eenvoudig te reinigen, stinken niet en geven niet af op de vacht van uw hond of op uw interieur. De voordelen van Nylabone op een rij: Bespaart geld - Nylabones gaan veel langer mee dan andere kauwproducten; Laat uw interieur heel - Je verplaatst de kauwdrift van de hond naar de Nylabone i.p.v. je interieur; Redt hondenlevens en bespaart kostbare operaties - De kleine stukjes Nylabone die je hond opeet vormen geen lichamelijke reactie en verlaten het lichaam in dezelfde staat als opgegeten. Dit in tegenstelling tot onder meer latex en vinyl speeltjes; Voorkomt infecties - Nylabones zijn eenvoudig te steriliseren door ze even in kokend water te leggen; Is gezond voor het gebit - Nylabones verwijderen voedseldeeltjes en plak en masseren het tandvlees; Nylabones worden aanbevolen door dierenartsen over de hele wereld! Tip! Een Nylabone even afkoken en het is weer als nieuw. "

 Ik mis altijd wel 1 ding bij de omschrijving van de nylabone... ze zijn hard. Heel hard. Geeft een rotklap als je hond ermee rond gooit hahaha

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Ik mis altijd wel 1 ding bij de omschrijving van de nylabone... ze zijn hard. Heel hard. Geeft een rotklap als je hond ermee rond gooit hahaha "

 Pff maar echt! En dat is nu net wat Kahlúa, en ik denk de meeste honden, leuk vinden om te doen. Hoog in de lucht gooien en dan NIET vangen. Ik schrik er altijd weer van haha. 

 

Die rubberen nylabone hebben we voor ons kleintje, zij is 3.5 kilo, heeft maar n klein mondje en niet veel kracht, dus een rubberen is voor haar perfect, voor Kahlúa niet. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Pff maar echt! En dat is nu net wat Kahlúa, en ik denk de meeste honden, leuk vinden om te doen. Hoog in de lucht gooien en dan NIET vangen. Ik schrik er altijd weer van haha. 
 
Die rubberen nylabone hebben we voor ons kleintje, zij is 3.5 kilo, heeft maar n klein mondje en niet veel kracht, dus een rubberen is voor haar perfect, voor Kahlúa niet.  "

 Jaa echt haha. Gelukkig pakt ze nu die roze om met ons en zichzelf te spelen. Dat ding mag wel de kamer door vliegen, merk je niks van. De gele verlaat nooit haar kussen gelukkig

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

...is ook voor grote sterke honden.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Boven ogin, nog een jonge hond, bams hoef er geen, maar heeft nimmer zoveel op botten gekauwd, ogin wel, die wil graag wat hebben.....

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Even over de nylabone.. Wij hadden er twee voor Yunah toen ze nog jong was, een echte van nylabone en nog zo'n soort ding van een ander merk maar hetzelfde idee. We gaven hem vaak als zij in de bench zat en wij aan het avondeten waren. Op een dag zijn we vergeten hem uit haar bench te halen en weer terug op tafel te leggen en heeft Bo hem te pakken gekregen. Bo is twee keer zo zwaar als Yunah en deze was dan ook niet geschikt voor zijn maat/gewicht. Voor ik doorhad waar hij mee bezig was, had hij dat halve bot al op en konden we naar de dierenarts en kreeg hij zo'n braak-spuitje. Alles is er (goddank) uit gekomen en thuis hebben we die beide dingen (wat er nog over was van die ene haha) meteen weg gegooid. 

 

Dit even als waarschuwing over nylabone.. Het zijn ontzettend leuke dingen maar let op de maat/het gewicht van je hond. 

 

Voor de rest krijgen ze hier bullepezen en ze hebben hier in de dierenwinkel nu donuts omringt met gedroogde kip. Ipv alleen die staafjes. Mijne vinden het super leuk en lekker! Runderkophuid is ook vrij stevig volgens mij, maar dat stinkt dan weer wat meer. Mijn honden zijn klein dus die doen meestal nog wel redelijk lang met de meeste dingen, kan me voorstellen dat veel grotere honden dit binnen twee tellen weg hebben.. 

 

Dit is zo'n donut: 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er wordt voor gewaarschuwd, laat je hond nimmer alleen met wat voor bot ook.........ogin en ook bams krijgen een bot, waar ik bij ben, ga ik weg dan neem ik de botten in beslag.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Er wordt voor gewaarschuwd, laat je hond nimmer alleen met wat voor bot ook.........ogin en ook bams krijgen een bot, waar ik bij ben, ga ik weg dan neem ik de botten in beslag. "

 

Denk dat dit voor mij was?  Ik zat er vlak naast... maar had het te laat door. Ach, we zijn allemaal mensen en het is gelukkig goed afgelopen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het bot wat ik geef is niet zomaar door midden....groot kauw plezier en lang kauwplezier....er kunnen geen grote stukken vanaf komen...het is veilig deze botten, ik heb ze van Boney Karlie Flamingo......en de runderkophuid platen daar wordt door beiden drie kwartier mee gedaan, maar de Boney, heeeeeeeeeel lang.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer vindt die grote dan weer niet zo heel boeiend, daar krijgt hij geen stukken af... we hebben nog wel kleinere, die kan hij makkelijker vasthouden en aan de hoeken knagen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Even over de nylabone.. Wij hadden er twee voor Yunah toen ze nog jong was, een echte van nylabone en nog zo'n soort ding van een ander merk maar hetzelfde idee. We gaven hem vaak als zij in de bench zat en wij aan het avondeten waren. Op een dag zijn we vergeten hem uit haar bench te halen en weer terug op tafel te leggen en heeft Bo hem te pakken gekregen. Bo is twee keer zo zwaar als Yunah en deze was dan ook niet geschikt voor zijn maat/gewicht. Voor ik doorhad waar hij mee bezig was, had hij dat halve bot al op en konden we naar de dierenarts en kreeg hij zo'n braak-spuitje. Alles is er (goddank) uit gekomen en thuis hebben we die beide dingen (wat er nog over was van die ene haha) meteen weg gegooid. 
 
Dit even als waarschuwing over nylabone.. Het zijn ontzettend leuke dingen maar let op de maat/het gewicht van je hond. 
 
Voor de rest krijgen ze hier bullepezen en ze hebben hier in de dierenwinkel nu donuts omringt met gedroogde kip. Ipv alleen die staafjes. Mijne vinden het super leuk en lekker! Runderkophuid is ook vrij stevig volgens mij, maar dat stinkt dan weer wat meer. Mijn honden zijn klein dus die doen meestal nog wel redelijk lang met de meeste dingen, kan me voorstellen dat veel grotere honden dit binnen twee tellen weg hebben.. 
 
Dit is zo'n donut:  "

 Wat apart. Ik had een nylabone in de aanbieding gekocht. Toen ie binnen kwam was ie wel een heel stuk kleiner dan verwacht. Dit botje is voor 5-10 kilo hond. Toch doet joy er al 4 maanden mee, is +-22 kilo. En ze kauwt er echt hard op hoor, zou niet mn vingers ertussen doen haha!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

"  Wat apart. Ik had een nylabone in de aanbieding gekocht. Toen ie binnen kwam was ie wel een heel stuk kleiner dan verwacht. Dit botje is voor 5-10 kilo hond. Toch doet joy er al 4 maanden mee, is +-22 kilo. En ze kauwt er echt hard op hoor, zou niet mn vingers ertussen doen haha! "

 Wij hadden zo'n puppy ding, rubberachtig en licht bruin geloof ik. Er zaten wel wat bijt plekjes in van scherpe puppy tandjes maar Bo had echt serieus de helft in nette kleine stukjes van dat ding in z'n maag (we hebben het naderhand even goed bekeken om te controleren dat alles eruit was, bah!). Die voor pups was tot een kilo of vijf en dat red Yunah net niet. Bo is net boven de 10kg dus blijkbaar was dat verschil in kracht zo groot dat dit kon.. Laat mijn verhaal een waarschuwing zijn in ieder geval 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Duonamen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^