Loslopen en andere honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Mijn hond is twee weken wezen logeren en heeft daar amper losgelopen. Vonden ze met een drukke jonge hond teveel risico. Ook begrijpelijk en hij heeft daar veel beweging en liefde gehad. Nu als hij bij mij weer los loopt is hij door het dolle heen en rent op alle honden af. Wandel daarom nu in rustige gebieden om andere honden zoveel mogelijk te mijden. Maar je komt in een losloopgebied natuurlijk altijd wel een andere hond tegen.

 

Voor het logeren was het niet zo een groot probleem. Als ik doorliep kwam die altijd wel weer mee. Nu is er gewoon totaal geen contact meer met hem te krijgen. Kan echt achter hem aan om te vangen want hij rent van de ene naar de andere hond het halve bos door.... 

 

Als ik hem roep en hij heeft een andere hond in het oog komt hij niet. Echter als er geen afleiding is of ik zie het aankomen en ben het voor komt hij wel meteen als ik roep. Doe hem dan ook even aan de lijn nu. Loop langs de andere hond en hij mag daarna weer los. Aan de riem kan hij andere honden prima negeren. Loopt dan netjes mee zonder overdreven trekken. Het is echt tijdens het loslopen een issue geworden. 

 

Ik wil nu gaan oefenen bij andere honden in de buurt met een lange lijn. Want ik wil graag dat hij weer gewoon los kan lopen zonder obsessie van andere honden. En als ik roep dat hij weer mee loopt. Daarbij wil ik ook weer dat hij pas naar een andere hond toe gaat als ik dat zeg en anders met mij mee loopt. 

 

 

Wie kan mij vertellen hoe ik dit het beste aan kan pakken? Is tijdelijk een lange lijn een oplossing om dit beter te kunnen controleren en te oefenen? Dacht als hij niet luistert op zo een moment kan je makkelijk op de lijn gaan staan en hem binnen halen en doorlopen. 

 

De reden dat ik dit nu wil proberen is dat ik afgelopen week alles al geprobeerd heb, hele lekkere snoepjes, favoriete speeltje, wegrennen, verstoppen, enz.

 

 

Kortom aan de lijn is er niks aan de hand. En los zonder andere honden luistert hij heel goed. Maar zodra hij nu een andere hond ziet en hij loopt los ontstaat er een soort blinde vlek en kan ik geen contact meer krijgen. Heel vervelend. 

 

Misschien nog wat extra info, het is een ongecastreerde reu van 1 jaar oud en erg met geurtjes bezig. Zal er ook vast mee te maken hebben dat andere honden ineens een soort obsessie zijn geworden of niet? Ben sinds deze week begonnen met Puur hypersex om te kijken of dit weer iets meer rust in het koppie gaat geven. Krijg de indruk dat zijn hormonen op moment een beetje de overhand hebben. Wil ook zeker  niet zomaar chemisch castreren. Maar begin er wel over te twijfelen. Die onrust in z'n lijf en die onbereikbaarheid als hij een andere hond ziet of ruikt. Hopelijk is het een fase en met de juiste begeleiding komen we hier ook wel doorheen. Tips zijn welkom! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Denk niet gelijk dat castratie zal helpen, hier ogin drie weken vastgezeten was loops, dat was ook niet leuk voor dr, snappen deed ze het niet, nu mag ze los, echt de eerste dagen was het een veulen die voor het eerst de wei in mocht, dat gaat over na een paar dagen...ook hier als er een vreemde hond aankwam foetsie, loopt de hond los dan laat ik haar, als de hond vast zit grijp ik gelijk in, en bied mijn excuus aan, helpt echt...zou toch even naar wat rustige gebieden gaan, zodat tie even zijn ei kwijt kan en doe wat met  de hond zodat je zijn aandacht kan pakken....

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Leeftijd en hormonen kan een factor zijn en ook een logeerpartij kan soms wat verwarring geven bij een hond.

Aan de lange lijn is gewoon een prima oplossing omdat hij dan toch het gevoel heeft los te lopen.

Ga ook werken en belonen met de zogenaamde check looks, dus als hij even omkijkt ga je hem belonen, als hij even bij je komt uit zich zelf ga je belonen.

Eerst gewoon met een super lekker voertje en daarna is een vriendelijke lach en oogcontact al genoeg.

Zo gaat je hond meer en meer leren jou in de gaten te houden en dat het hem ook iets oplevert.

Dan natuurlijk werken met een een "hier" die goed gaat werken.

Steeds meer afleiding zoeken en hem belonen met een vrij dat hij wel naar de honden mag.

Komt vast goed...............en je kunt ook best kiezen voor een chemische castratie als je denkt dat de hormonen de overhand gaan nemen.

Op you tube kun je veel leuke recall games filmpjes vinden

Gast (Gast)

Wat je nu doet is goed. Aan een lange lijn ipv helemaal los. Komt hij bij je gelijk belonen. Als hij bij je komt terwijl er een andere hond in de verte loopt nog uitbundiger belonen dan anders en dan de afstand tussen jou en de andere hond steeds kleiner maken. Dit is 100% een opvoed ding en castratie gaat niet helpen.

Wel zou ik echt voorkomen dat je hond op deze manier naar andere honden toe gaat. Vaak zat meegemaakt dat andere honden vooral de reuzen. een jonge reu niet in hun buurt willen en als ze dan ook nog eens druk gaan doen dan is het hap. Er lopen dan ook nog honden die helemaal geen vreemde hond in de buurt dullen en dan kan je naar de dierenarts. Met een beetje pech heeft je hond gelijk een trauma en gaat uit angst zelf kiezen voor aanval is de beste verdediging.... En dan ben jij de gene waar andere hun hond voor bij zich moeten houden.

Misschien klink dit heel zwart wit maar ik zie helaas genoeg honden om mij heen die op deze manier zijn veranderd van super sociaal in hond agressief. Losloopgebied is voor iedereen en dus ook voor mensen die hun agressieve super goed luisterende hond willen laten rennen achter een bal. Of willen laten spelen met hun eigen honden als dat wel goed gaat.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Dank voor de reacties tot dus ver. Helemaal mee eens dat ik inderdaad het op andere honden afstormen moet voorkomen want wil zeker niet dat hij een nare ervaring opdoet. Vandaag een longeerlijn gekocht en ga oefenen in een heel rustig losloop gebied. 

 

Daarbij beginnen we nu ook langzaam met een uitlaatdienst. Heb een hele fijne gevonden die helemaal weg is van mijn hond. Beginnen in een heel klein groepje (twee tot drie andere honden) met stabiele honden. Wil heel graag dat hij leert om ontspannen met andere honden te wandelen. Dat drukke gedrag nu is ook een stukje onzekerheid krijg ik de indruk. Deze uitlaatservice voelt heel goed en heb er alle vertrouwen in dat mijn hond dan ook soortgenoten minder obsessief gaat benaderen, samen met trainen en begeleiden aan de lange lijn voorlopig als ik alleen met hem op pad ga. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt toch een boxer?

Tegen de tijd dat hij volwassen is, rond een jaar of drie, kan je hem waarschijnlijk wel terug roepen, als hij een andere hond ziet.

Dat is de leeftijd, dat ze zich beter kunnen concentreren.

 

Een boxer, lang leven de lol.

 

Uit logeren geweest, stres, dat is logisch en nu thuis, even de grens weer uitproberen, samen met echt alles is leuk en lang leven de lol.

Het hormoon level van een puber is 7 x zo hoog als bij een volwassen hond, dus alles bij elkaar veel in dat koppie.

 

De lange lijn, is het enige wat dan echt effectief is.

 

Het is geen echt hormonaal gestuurd gedrag, castreren zal niet helpen.

Stel dat er sprake is van onzekerheid, zal dat kunnen verergeren.

 

Accepteer dat een boxer heel erg speels is en blijft en dat ze zeker als ze jong zijn, andere honden geweldig vinden.

 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Het is inderdaad een boxer. En dat speelse en lang leven de lol zijn we ons bewust van en vinden we juist leuk 

 

Echter betekent dit niet dat we dit gedrag accepteren. Vanaf dag 1 hebben we dit ook begeleid en gaf nooit echt problemen. Nu na het logeren ineens wel. Werk aan de winkel. Verder gaat het namelijk super goed en luistert (zonder andere honden in de buurt dus) al enorm goed. En gek genoeg op de hondentraining negeert hij andere honden wel volledig met oefeningen waarbij die los loopt.  Kan het dus wel 

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Ik lees ook even mee, Java is nu bijna 1 en kan ook niet meer los terwijl het anders altijd zo goed ging. Zelfs weglopen tot ze me niet meer ziet helpt niet. Als ze weet dat we naar huis gaan of als ze een andere hond ziet heeft ze bananen in dr oren.

Tijdens speeldates met een hondje uit de buurt, lijkt ze wel beter te luisteren en in de buurt te blijven.. maar owee als ik dr aan wil lijnen als ze nog niet moe is :')

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is inderdaad een boxer. En dat speelse en lang leven de lol zijn we ons bewust van en vinden we juist leuk . 
 
Echter betekent dit niet dat we dit gedrag accepteren. Vanaf dag 1 hebben we dit ook begeleid en gaf nooit echt problemen. Nu na het logeren ineens wel. Werk aan de winkel. Verder gaat het namelijk super goed en luistert (zonder andere honden in de buurt dus) al enorm goed. En gek genoeg op de hondentraining negeert hij andere honden wel volledig met oefeningen waarbij die los loopt.  Kan het dus wel .  "

 Boxers kunnen ook heel goed luisteren, maar hun interesse in de omgeving, andere honden en mensen, zit er heel erg diep in.

Als ze jong zijn, is die prikkel zo enorm groot.

 

Ik denk wel, dat je het zal moeten accepteren, zo zijn ze als ze jong zijn.

Dat wil niet zeggen, dat je er niet mee aan de slag moet gaan.

Je kan er op blijven oefenen, met een lange lijn. Belonen als hij kijkt en komt. Zelf kijken, gelijk belonen.

 

Op bekend terrein, met bekende omgeving, daar kennen ze hun omgeving wel.

Daarom, heb je daar wel hun volledige aandacht.

 

Dat zal je ook terug zien, op locaties buiten het trainings veld, als ze volwassen zijn.

 

Tot die tijd, gebuik als nodig de lange lijn en weet, dat het niet stout, of ongehoorzaamheid is  als ze toch naar die andere hond gaan.

Die prikkel is gewoon niet te weerstaan voor jonge boxers.

 

 

 

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Dit klinkt wel een beetje zoals Willem (labrador) was.. 

 

Liep hij los en zag hij een hond? Foetsie was meneer! 

 

Dan moest ik hem echt ophalen, roepen, fluiten niks hoorde hij meer! 

 

Willem wordt in oktober 3 jaar en ik merk nu zo'n enorm verschil! 

 

Hij dendert niet meer zomaar overal op af, hij kijkt rustig schat de andere hond in.. Mooi om te zien! 

 

Ik heb Willem toen hij nergens oren naar had ook aan de lange lijn gedaan en op rustige stukken gewoon los laten lopen.. Precies zoals bij jou, ging het bij Willem zonder prikkels fantastisch! 

 

Dus gewoon even geduld, je af en toe even schamen voor wat je hond nou weer heeft uitgevreten en er vervolgens heel hard om lachen! 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Even uit nieuwsgierigheid is Willem inmiddels 'geholpen' of nog volledig intact?

 

Zijn ook misschien wel hele hoge verwachtingen van een boxer van 1 jaar die super speels is om te luisteren als er zoveel leuke speelmaatjes zijn. Hij stormt ook niet direct op de hond af, ontmoeting gaat redelijk voorzichtig. Netjes met een boog, lage vaak wat onderdanige houding, even voorzichtig snuffelen en als de andere hond wil spelen gaan alle remmen los... dan kan ik roepen wat ik wil, maar 0,0 reactie.

 

 

Heel vaak zijn het begripvolle baasjes, die roepen hun hond zodat ik mijn hond weer kan aanlijnen en kan doorlopen. En als het een baasje is die het niet waardeert dan vang ik mijn hond en bied mijn excuses aan. Maar nogmaals dit gedrag moet niet structureel worden en ga met de lange lijn oefenen. Dan hoef ik ook niet te vangen wat hij ook weer als hilarisch spel ziet...zou ik ook vinden als ik een jonge hond was.. 

 

Die check looks, zijn trouwens ook een goede. Al doet hij dit zelf ook al. Even tijdens het wandelen met z'n neus tegen m'n hand bijvoorbeeld, of als die te ver bij me vandaan loopt verstop ik me snel. Of als die me even opzoekt krijgt die een snoepje. Zonder andere hond gaat dit allemaal heel goed. Maar een andere hond is zoeffff .... en als die andere hond niet wil spelen komt die ook wel mee, maar er zijn zoveel speelse honden hier, of mijn hond is gewoon super overtuigend om even te spelen.... 

 

Kan zoals jullie merken, hier hele verhalen over schrijven 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Labradors hebben dat idd ook heel sterk.

 

Een volwassen lanrador, vind ik meestal serieuzer geworden. Een boxer blijft echt zo een lolbroek.

Onze oudste werd 13 en nog net zo gezellig gek als toen ze pup was.

Wel wat stijver en niet meer zo snel.

 

 

 

Idd Pim, weet dat je een boxer hebt en accepteer dat. Ik zeg niet, dat je niet moet blijven trainen.

Blijf dat echt doen, maar als je boxer je even niet ziet staan, het is geen stoutigheid, of onwil.

 

Werk met een lange lijn en weet dat het enorme sociale pret letters zijn

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Nee ik word ook niet boos op hem in zo een situatie. Want uiteindelijk moet komen natuurlijk geen straf zijn. Dan snap ik al helemaal als die niet meer komt. Ik probeer hem rustig aan te lijnen, laat hem zitten, beloon hem en loop door. Daarna mag die weer los. Hij vindt loslopen gewoon helemaal het einde, lekker rennen en snuffelen. Dus vind het vooral voor hem vervelend als ik hem moet beperken door aan de riem te houden als we een hond tegenkomen. Maar een nare ervaring van een hond die uitvalt is natuurlijk nog vervelender. 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Even uit nieuwsgierigheid is Willem inmiddels 'geholpen' of nog volledig intact?
 
Zijn ook misschien wel hele hoge verwachtingen van een boxer van 1 jaar die super speels is om te luisteren als er zoveel leuke speelmaatjes zijn. Hij stormt ook niet direct op de hond af, ontmoeting gaat redelijk voorzichtig. Netjes met een boog, lage vaak wat onderdanige houding, even voorzichtig snuffelen en als de andere hond wil spelen gaan alle remmen los... dan kan ik roepen wat ik wil, maar 0,0 reactie.
 
 
Heel vaak zijn het begripvolle baasjes, die roepen hun hond zodat ik mijn hond weer kan aanlijnen en kan doorlopen. En als het een baasje is die het niet waardeert dan vang ik mijn hond en bied mijn excuses aan. Maar nogmaals dit gedrag moet niet structureel worden en ga met de lange lijn oefenen. Dan hoef ik ook niet te vangen wat hij ook weer als hilarisch spel ziet...zou ik ook vinden als ik een jonge hond was.. 
 
Die check looks, zijn trouwens ook een goede. Al doet hij dit zelf ook al. Even tijdens het wandelen met z'n neus tegen m'n hand bijvoorbeeld, of als die te ver bij me vandaan loopt verstop ik me snel. Of als die me even opzoekt krijgt die een snoepje. Zonder andere hond gaat dit allemaal heel goed. Maar een andere hond is zoeffff .... en als die andere hond niet wil spelen komt die ook wel mee, maar er zijn zoveel speelse honden hier, of mijn hond is gewoon super overtuigend om even te spelen.... . 
 
Kan zoals jullie merken, hier hele verhalen over schrijven .  "

 Nee hoor, Willem is niet gecastreerd.. Nooit de noodzaak van ingezien... Onze andere reu ook niet trouwens! 

 

Ik vind, als er geen medische oorzaak is, lekker intact laten.

 

Ik heb het ook zo gedaan, als je niet kan luisteren dan ga je aan de lange lijn.. 

 

Voor elke kleine blik, terugkomen etc etc ben ik heeeel veeeel gaan belonen..

 

Komt goed (ooit) 

Volgende forumvraag: Vernieling in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^