Puberhond niet meer zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lillerd (Gast)

Hey,  Zoals de titel al zegt, we zitten thuis met een puberende Golden Retriever van 6 maanden. Ik weet niet zeker of het aan de leeftijd ligt of aan iets anders, maar hij neemt het tegenwoordig niet meer nauw waar hij zijn behoeften doet. We hebben daar nochtans lang op geoefend en hij deed het altijd heel goed. Na een tijd konden we hem meer vrijheid geven want hij ging zelf buiten op de juiste plaats zijn behoeften doen. Die tijd is alleszins voorbij. Nu plast en kakt hij waar hij zin heeft en meestal is dat in huis. Onze honden kunnen altijd buiten, er staat altijd een deur open. Toch slaagt hij er in om op anderhalve meter van een open deur, zijn behoeften toch binnen te doen. Nu proberen we, zoals toen hij jong klein was, om op cruciale momenten zoals na het slapen/eten/spelen/... mee naar buiten te gaan en te wachten. Hij doet dan zijn behoeften buiten en dan 5min later binnen nog eens. We weten niet zo goed wat we nog meer kunnen doen. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

pff het kan zoveel zijn:

- Puberteit. 

- Verandering van iets in huis, bv andere werkuren, nieuwe geuren, soms zelf een nieuwe plant buiten die naar zijn normen stinkt

- medische problemen

- ...

 

Zoek even het probleem bij jezelf. Is er is aangepast in huis? In de situatie, in de tuin,.....Deze probs zijn het makkelijkste om op te lossen..Maar ze vinden is moeilijker 

 

IS het enkel dit of zijn er nog andere problemen met zijn gedrag? Want dan kan het misschien puber zijn. Welkom....zeer tof hahaha

 

Of zijn er met de hond zelf andere medische problemen? Kijk eens naar zijn vacht, zijn oren, ogen....ff een kleine checkup doen. Eet hij nog goed, is de stoelgang ok?

Lillerd (Gast)

Hey, bedankt voor de reactie! Voor de rest is hij gewoon heel druk, blaft ook veel meer, zeker als hij iets wilt hebben (bv. eten, snoep, ..), jankt tegenwoordig als we gaan slapen, dat is ook iets recent. 

Medisch gezien lijkt mij alles in orde. Vacht ziet er goed uit, is zijn babyvachtje aan het verliezen. Veel tandjes gewisseld de laatste tijd. Stoelgang is in orde. Ik zal eens bekijken of er thuis iets is verandert de afgelopen weken. Ik kan zo direct niets bedenken, maar als het inderdaad iets klein kan zijn is dat moeilijk natuurlijk. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zou het inderdaad weer zoals bij een pup aanpakken. Natuurlijk super vervelend dit gedrag maar negeer het binnen en ruim zonder te mopperen op (hoe moeilijk dat ook is) en beloon de behoefte buiten weer uitbundig. 

 

Ga zoals je ook al zegt en doet wat vaker naar buiten. Denk inderdaad een vervelende fase, al ken ik het zelf niet van onze puber.

 

En de oorzaak... Lastig vanaf een scherm te zeggen. Misschien is er in de thuissituatie iets veranderd en resulteert dit in het ongewenste gedrag? Misschien verveling? Wat doe je zoal op de dag, krijgt die genoeg uitdaging? 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Lillerd,

je schrijft de honden kunnen de hele dag naar buiten en ook daar hun behoefte doen de deur staat altijd open.

Nu vraag ik mij af hoeveel keer wordt de hond(honden) uitgelaten voor een wandeling?

je schrijft dat je hem cruciale momenten mee naar buiten neemt en staat te wachten dat hij wat gaat doen.

Uittlaten aan de riem en misschien waar het is toegestaan loslaten buiten het eigen terrein/tuin is nl ook geestelijke afleiding, nieuwe luchtjes ook lekker om tegen te plassen ed spelen met andere honden.

Als hij zo druk is met op de dag meer blaffen en zelfs s'avonds bij het naar bed gaan..

Dan kan het heel goed zijn dat hij veel meer behoefte heeft aan zowel  lichamelijke en geestelijke afleiding. 

(hier gaan onze honden 3 a 4 maal per dag uit in principe 4x per dag)

 

Ik zou ook nog tussendoor de puber even extra aan de lijn tussen door kort uit laten net als je een pup behandelt en hem erg prijzen met je stem en of lekkere beloning..

 

Ik probeer maar mee te denken..

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

prijzen bedoel ik als hij plast buiten.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ik vroeg me hetzelfde af als bailey.

ga je ook lopen met je hond(en) ?

enkel in de tuin voorzie je je hond niet in zin behoefte.

vaak na beweging of rennen moeten ze ook wel kakken.

hier toch wel.

 

Volgende forumvraag: Wat voor beloning?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^