Hondennaam veranderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hoi, we krijgen binnenkort een hond uit het buitenland van 5 jaar en willen graag zijn naam veranderen. Is dit nog mogelijk? En hebben jullie leuke suggesties voor namen voor een reutje? We houden niet zo veel van die finse/Noorse namen maar wel van oud Hollandse.  Zolang het niet te menselijk is.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja hoor dat kan zeker. Misschien dat er in zijn paspoort zijn oude naam blijft staan (denk het wel) maar een hond kan vaak prima wennen aan een andere naam.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De naam kan je altijd veranderen, bijvoorbeeld.....de hond heet BORIS, en je wilt graag de naam MAX ...in het begin veel zeggen/roepen...BORISMAX...op een gegeven moment laat je BORIS weg, en roep je MAX...niet direct maar wisselend net zolang dat tie luisterd naar de naam MAX...   heel veel hondeneigenaars hebben bij de naam van de hond een..koosnaampje, door dat vaker te zeggen/roepen, luisterd de hond daar ook naar...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Mijn Ogin heet Ogin...vaak roep ik REUS, en ook daar op komt ze.hahaha.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja hoor dat moet vast wel lukken. 

Puk luistert ondertussen ook naar bijnamen van haar haha. 

 

Ik zou in het begin gewoon de oude naam gebruiken en de nieuwe naam er tussendoor gebruiken. Zo kan je de nieuwe naam steeds meer gaan gebruiken en de oude langzaam vergeten. 

 

 Puk luistert ondertussen goed naar Poekie en Draak. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja hoor, in t paspoort kun je t ook veranderen, de naam wordt niet bij de gemeente geregistreerd. Bij databases waar je de chip registreert kun je de naam ook altijd aanpassen.

 

Ik zou zelf dan kiezen voor een naam die er op lijkt, maar ze wennen ook wel aan een compleet andere naam.

Nicky (Gast)

Túúrlijk kun je die naam veranderen. 

 

 Zelf heb ik sinds 8 weken 2 herplaatsers , en mij werd gezegd ; " een nieuwe leven , een nieuwe naam".

 Ze zijn er ook zó aan gewend geraakt. 

Ikzelf doe het nooit , maar je zou alleen in 'noodsituaties' zijn originele naam kunnen roepen/gebruiken. (In het begin)

 

 

Toen ik mijn vorige hond vond , had die ook geen paspoort bij zich met haar originele naam erin ..... Wij hebben haar toen Django genoemd. 

;)

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

De oudere honden die ik in 30 jaar allemaal geadopteerd heb kregen ook steeds een andere naam. Het is verbazend hoe vlug ze hun nieuwe naam kennen.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Haha, leuk die bijnamen.
Noem Zina vaak Trees, als ze haar puberkuren heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja hoor dat kan makkelijk

 

Oudhollandse hondennamen zijn voor mij: Fikkie, Loebas,Bruno, Rakker, Joep, Jip, Stroepi.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik heb zelf 2 Spanjaarden die al langer hun naam hadden en er goed heen luisterden.

 

Ons Zebee heette Repu

Ons Zabaa heette Bina.

 

Binnen heel korte tijd waren ze de nieuwe namen gewend.

De eerste dagen zei ik de namen dubbel Repu-Zebee

Steeds vaker alleen Zebee en een koekje als ze reageerde.....dat begreep ze heel vlug

 

In de paspoorten en de registratie heb ik de namen ook veranderd in mijn namen.

 

De hond van een neef heette Bello.....echt Hollands.......Bello

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja hoor geen probleem gewoon vanaf begin de nieuwe naam gebruiken. Moh heette Dorrie en ik heb haar gewoon meteen Moh genoemd. Ze wennen er echt bijzonder snel aan!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Qua namen vind ik de volgende erg leuk:

 

Nuri 

Teun(tje)

Daan

Olaf of Olav 

Pelle

Ludo 

Yoep 

Moby 

Bono 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Kan prima inderdaad!

Waarschijnlijk kent ze haar naam niet eens als ze nog in het buitenland zit en niet in een gastgezin. 

Heb in een Spaans asiel gewerkt, en bijna geen hond kende zijn naam. Ze worden er wel mee aangesproken Door de verzorgers, maar het is ze niet aangeleerd en ze reageren er ook niet op. Is meer dat het handig is voor de verzorgers om de honden een naam te geven. Dat onthoudt makkelijker dan een nummer en is ook gewoon wat persoonlijker, maar de honden merken er eigenlijk niks van. 

 

Dus kan prima! Zou zelf gewoon meteen de naam zeggen en aanleren en niet met dubbele Namen, al kan dat ook geen kwaad. 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ze zijn er in notime aan gewent hoor, Rasta heette eerst Nero maar dat hoorden we later pas, hij was met 10 sec aan zijn naam gewend bij wijze van spreken.

Ziggy heette eerst Ren en de eerste 2 weken bleef die naam zo want hij zou toch niet blijven, hij luisterde niet echt naar zijn naam, toen ik besloot dat hij mocht blijven had ik eerst een paar namen uitgeprobeerd want Ren bekte niet lekker.

hij zat op zijn kontje.....Farii, kóómmmm dannnnnn, kwispelen koppie schuin maar hij bleef zitten.

Ziggyyyyyy, zoef, kwispelen, springen, helemaal happy de peppie en vanaf het eerste uur luisterde hij prima naar die naam dus je kunt eigenlijk wel stellen dat ie zijn eigen naam heeft uitgekozen 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik wilde hetzelfde gaan zeggen als Naomi, vaak kennen ze hun naam niet eens zolang ze in een asiel zitten. Hun naam leren gebeurt als ze eenmaal een (nieuwe) baas hebben en daarmee in interactie treden, de naam is onderdeel van de relatie die jullie opbouwen.

 

Zelfs de honden die bij mij in opvang zijn geweest, sommige best lang en dus al echt gewend aan hun naam, hebben vrijwel direct hun nieuwe naam geleerd bij hun nieuwe baas. Ze hebben snel genoeg door dat je hun bedoelt als je hun naam noemt, dat heeft ook met je intentie te maken. Dus kun je het beste inderdaad, vanaf het moment dat ze in een nieuwe omgeving komen, bij een nieuw mens, meteen de nieuwe naam gaan gebruiken.

 

(Mijn honden reageren ook op andere namen, als ik "hé pannenkoek, kom eens hier" roep, werkt ook... ze voelen heel goed aan dat ze aangesproken worden.)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Kan prima inderdaad!
Waarschijnlijk kent ze haar naam niet eens als ze nog in het buitenland zit en niet in een gastgezin. 
Heb in een Spaans asiel gewerkt, en bijna geen hond kende zijn naam. Ze worden er wel mee aangesproken Door de verzorgers, maar het is ze niet aangeleerd en ze reageren er ook niet op. Is meer dat het handig is voor de verzorgers om de honden een naam te geven. Dat onthoudt makkelijker dan een nummer en is ook gewoon wat persoonlijker, maar de honden merken er eigenlijk niks van. 
 
Dus kan prima! Zou zelf gewoon meteen de naam zeggen en aanleren en niet met dubbele Namen, al kan dat ook geen kwaad.  "

 Mijn hond komt ook uit Spanje, hij heeft er wel jaren gezeten maar hij kon zijn naam, nu paste de naam bij hem, dus hebben we het zo gelaten.

Maar een hond leert dat snel hoor, als je zijn nieuwe naam roept en een snoepie geeft dan leert hij het zo, daar hoef je helemaal niet ingewikkeld voor te doen.

Gast (Gast)

Heel erg bedankt allemaal. Bij onze vorige hond uit Polen hebben we het niet gedaan en daar hebben we altijd wel spijt van gehad

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Het zou zelfs zomaar juist heel goed kunnen zijn om de naam van je hond te veranderen. Je weet natuurlijk nooit zeker wat een hondje allemaal heeft meegemaakt in de eerste 5 jaar van zijn leven. Misschien zijn er wel negatieve associaties met zijn huidige naam geweest. Dat hoeft niet, maar om je hondje echt een nieuw begin te geven, zou ik hem daarom juist een nieuwe naam geven. En dat mag in het begin wel extra positief benadrukt worden, geef hem maar lekkere snoepjes/koekjes zodra je zijn nieuwe naam uitspreekt. Dan zal hij zeker snel gewend zijn ;-). 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Het zou zelfs zomaar juist heel goed kunnen zijn om de naam van je hond te veranderen. Je weet natuurlijk nooit zeker wat een hondje allemaal heeft meegemaakt in de eerste 5 jaar van zijn leven. Misschien zijn er wel negatieve associaties met zijn huidige naam geweest. Dat hoeft niet, maar om je hondje echt een nieuw begin te geven, zou ik hem daarom juist een nieuwe naam geven. En dat mag in het begin wel extra positief benadrukt worden, geef hem maar lekkere snoepjes/koekjes zodra je zijn nieuwe naam uitspreekt. Dan zal hij zeker snel gewend zijn ;-) "

Als hij negatieve dingen heeft meegemaakt, is dat hoogst waarschijnlijk gebeurd voor zijn tijd in het asiel. Kans is groot dat hij toen naamloos was, of iig een andere naam had. Want meestal krijgen ze in het asiel een (nieuwe) naam. Dus kans is groot dat hij geen negatieve associaties heeft met die naam, ik mag tenminste hopen dat ze in het asiel de honden niet mishandelen, etc.

 

Maar als hij wel negatieve associaties aan die naam heeft lijkt het me inderdaad ook beter om een andere naam te geven. Sowieso zijn honden daar heel makkelijk in, dus als je de naam niet mooi vindt kun je gewoon een nieuwe geven.

 

Ik baal stiekem ook een beetje van Puck haar naam. Maar heb haar in het asiel al 6 weken zo genoemd en het past eigenlijk ook goed bij haar, dus het voelde heel raar om haar een andere naam te geven. Dus toch maar zo gelaten. Maar vind het heel jammer dat het zo'n onoriginele naam is. Ik kom zoooo veel Pucken tegen. (ik werk wel met honden, dus zie er ook veel natuurlijk)

Dus eigenlijk is het jammer dat ik haar naam niet heb veranderd. Maar aan de andere kant maakt het me ook niet zo veel uit. Het gaat me op Puck zelf en niet om haar naam.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Als hij negatieve dingen heeft meegemaakt, is dat hoogst waarschijnlijk gebeurd voor zijn tijd in het asiel. Kans is groot dat hij toen naamloos was, of iig een andere naam had. Want meestal krijgen ze in het asiel een (nieuwe) naam. Dus kans is groot dat hij geen negatieve associaties heeft met die naam, ik mag tenminste hopen dat ze in het asiel de honden niet mishandelen, etc.
 
Maar als hij wel negatieve associaties aan die naam heeft lijkt het me inderdaad ook beter om een andere naam te geven. Sowieso zijn honden daar heel makkelijk in, dus als je de naam niet mooi vindt kun je gewoon een nieuwe geven.
 
Ik baal stiekem ook een beetje van Puck haar naam. Maar heb haar in het asiel al 6 weken zo genoemd en het past eigenlijk ook goed bij haar, dus het voelde heel raar om haar een andere naam te geven. Dus toch maar zo gelaten. Maar vind het heel jammer dat het zo'n onoriginele naam is. Ik kom zoooo veel Pucken tegen. (ik werk wel met honden, dus zie er ook veel natuurlijk)
Dus eigenlijk is het jammer dat ik haar naam niet heb veranderd. Maar aan de andere kant maakt het me ook niet zo veel uit. Het gaat me op Puck zelf en niet om haar naam. "

 dat had ik bij Lola ook wel, een vrijwilligster van het asiel had haar zo genoemd, ze had vast ook een naam bij een vorige eigenaar, maar aangezien ze gevonden is, is die onbekend. Vier jaar lang was ze in het asiel en werd dus al die tijd Lola genoemd. Wij wilden dat eigenlijk veranderen eerst, maar hadden intussen al zoveel over Lola gesproken dat het Lola gebleven is. Achteraf vind ik het dan wel weer een leuke naam.

 

Jenna is ook gevonden en had geen naam in het asiel, ze werken daar met nummers. Zij was nr. 1048.

honden page profiel anoniemanoniem

Ik heb de oude naam meteen niet meer genoemd. Geen geplak met namen of ander gedoe. Gewoon de nieuwe naam vaak gebruiken, koekjes, liefde, met geduld komt allemaal goed.

Max werd Snorro (roep eens max op een hondenuitrenveld en je hebt ineens 5 herders en labradors om je heen...beetje originaliteit mag wel haha)
Pinkie werd Merel (of Merel de Kerel, de officiele naam)

Lijkt allemaal niet eens op elkaar.
En zo nog wel een aantal. Ik ben nu ook voor een herplaatser kijken en verzin de naam later ibj het karakter. Ik zeg nu wel eens een naam van het vorige leven, maar nooit een hond die er op reageert hoor. Ook geen dramatische flashbacks trouwens. Gaat altijd goed.

honden page profiel anoniemanoniem

" De oudere honden die ik in 30 jaar allemaal geadopteerd heb kregen ook steeds een andere naam. Het is verbazend hoe vlug ze hun nieuwe naam kennen. "

 Ja he, vind ik ook altijd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna reageert trouwens nog wel op poolse commando's nu na drie jaar nog,  dat is ook iets om rekening mee te houden als je voor een hond uit het buitenland kiest dat ze misschien ook wel aan de vreemde taal moeten wennen. Aan Jenna kon je echt merken dat het vreemd was voor haar. Al was dat nooit echt een probleem of zo.

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Geen énkel probleem!

Wacht even tot je de hond in levende lijve ziet, dan valt je misschien direkt een naam in...

(Makker  Hannes Doerak  Gijs)

 

Succes en kom t.z.t. wat meer over de hond vertellen hier!

honden foto van Paco, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Papadopoulos en ????(Terra+, Dinky+)

Kan heel goed hoor. 

Onze Paco heette Gualter toen hij uit Spanje kwam. Hij kende heel snel zijn nieuwe naam. 

Saltarin en Terra hebben we niet veranderd, die vonden we wel leuke namen. 

Ook Zara behielden we, maar omdat ze altijd op Marty's buik springt, en bij voorkeur als hij net gegeten heeft, riep Marty altijd : ik zei nog zo : geen Bommetje. En zo zijn we haar Bommetje gaan noemen. 

 

En onze Muis heette eigenlijk Aleika. Toen ze in opvang kwam, zei Marty : "wat een muus" en uiteindelijk adopteerden we Aleika en werd haar naam : Muis (of Muizemans-Muizejong-Muisie, ook daar reageert ze allemaal op). 

 

honden foto van Paco, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Papadopoulos en ????(Terra+, Dinky+)

Kan heel goed hoor. 

Onze Paco heette Gualter toen hij uit Spanje kwam. Hij kende heel snel zijn nieuwe naam. 

Saltarin en Terra hebben we niet veranderd, die vonden we wel leuke namen. 

Ook Zara behielden we, maar omdat ze altijd op Marty's buik springt, en bij voorkeur als hij net gegeten heeft, riep Marty altijd : ik zei nog zo : geen Bommetje. En zo zijn we haar Bommetje gaan noemen. 

 

En onze Muis heette eigenlijk Aleika. Toen ze in opvang kwam, zei Marty : "wat een muus" en uiteindelijk adopteerden we Aleika en werd haar naam : Muis (of Muizemans-Muizejong-Muisie, ook daar reageert ze allemaal op). 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Mijn Ogin heet Ogin...vaak roep ik REUS, en ook daar op komt ze.hahaha. "

 Dikzak, dikkie, speknek, bolletje, snoezenbol, oopke, bubbelbeer etc etc.. Allemaal bijnamen van Obi en hij komt meteen als ik er 1 van gebruik. Al gebruik ik elke week een andere t zal Obi een worst wezen.

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Roepnaam kun je gerust veranderen......hondje gaat die link echt wel weer leggen met je. Eventuele stamboomnaam natuurlijk niet.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Een stamboomnaam bij een buitenlander?  Dat zou wel heel zeldzaam zijn.

 

Naam verander kan inderdaad prima.

Heb je een foto van de hond? Dan kunnen we kijken welke namen we daarbij vinden passen.

 

Ik vind teven namen altijd makkelijker als voor een reu. Maar kwam laatst een reutje tegen die Jikke heet, dat vond ik wel leuk. Zelf hebben we een Igor, Sam, Radja en Jaimy gehad.

Of Aiko, Bayo, Hidde, Seppe, Siem??

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: radius curves syndroom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^