onweer, fabel of niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cathy (Gast)

ik heb een vraagje over een angstige hond bij onweer.
Heb ooit gelezen dat als je een hond hebt die bang is voor het onweer dat je die niet bij een andere hond mag zetten,is dat waar of niet ?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dat hangt er van af. Als je zo'n bange hond bij een andere bange of sterk beïnvloedbare hond zet, dan zullen ze waarschijnlijk beide bang gedrag laten zien. Zet je zo'n bange hond bij een stabiele hond die niet bang is voor onweer en zich ook niet de kop gek laat maken door de bange hond, dan zou de bange hond juist heel veel kunnen hebben aan een soortgenootje.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Het gedrag zou een pup kunnen beïnvloeden doch zal niet alle honden beïnvloeden.Wij zijn de gene die het meeste invloed hebben op hoe dit gedrag wel of niet kan 'overslaan'.

 

Mijn Border Collie was bang voor onweer ( en vuurwerk) doch de andere honden hadden nergens last van of kregen dit ook niet van zijn gedrag.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hier een hond die panisch is. Zit gewoon bij de andere honden. De een kijkt niet eens op en de ander gaat dan bij haar liggen. Maar verder ook niets. Merk dat mijn bange hond zich daardoor juist sneller hersteld. Ze is nog wel bang maar sneller weer hersteld als het onweer ect voorbij is. Zeker met knallen tijden het wandelen...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, ook nooit gemerkt dat het invloed heeft op de andere honden.

Ik heb er altijd wel eentje tussen zitten die onweer en vuurwerk absoluut niet leuk vindt.

Zou het ook maar heel zielig vinden als je een hond die angstig is voor onweer ook nog eens ergens heel alleen zou zetten. 

 

En dat wij invloed hebben en zo'n hondjes angstiger maken, daar geloof ik absoluut niet meer in.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ligt denk ik aan bij wat voor soort hond je hem wil zetten. 

 

2 bange honden kunnen elkaar alleen maar gekker maken. Maar als je je hond bij een stabiele niet-bange hond zet kan het hem juist helpen om minder angstig te worden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als twee onzekere honden hebt, kunnen ze elkaar aansteken, is de een echt niet bang en goed stabiel zou dat niets moeten uitmaken, de hond die bang is trekt zich dan op aan de stabiele hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ligt denk ik aan bij wat voor soort hond je hem wil zetten. 
 
2 bange honden kunnen elkaar alleen maar gekker maken. Maar als je je hond bij een stabiele niet-bange hond zet kan het hem juist helpen om minder angstig te worden.  "

 Dubbel.

honden page profiel ..

honden foto van .

 

Hahaha ja precies hetzelfde. 

 

Maar dubbele bevestiging is juist goed. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Hier een hond die panisch is. Zit gewoon bij de andere honden. De een kijkt niet eens op en de ander gaat dan bij haar liggen. Maar verder ook niets. Merk dat mijn bange hond zich daardoor juist sneller hersteld. Ze is nog wel bang maar sneller weer hersteld als het onweer ect voorbij is. Zeker met knallen tijden het wandelen... "

 Ik heb precies dezelfde ervaring.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Hahaha ja precies hetzelfde. 
 
Maar dubbele bevestiging is juist goed.  "

 Top......een bange hond bij een zeer stabiele hond zetten.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

En toch gaat die waaier lang niet op. Wat als de in onze ogen en naar maatstaven gevoeligere er zelf van overtuigd is dat de rest juist 'idioot' is en niet naar behoren reageert....veiligere plek zoeken of het gevaar proberen weg te blaffen? Waarom zou hij dan net doen of zijn neus bloed zoals de rest?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Onze buren hebben een doodsbange hond bij onweer, ook knallen ban vuurwerk ze vieren oud en nieuw hier bij ons. Vroegen zich af of ze de hond mee konden nemen, mijn hond is heel stabiel, vindt onweer en knallen niet erg, maar toen die andere hond er was, werd mijn hond er helemaal verneus van, dus besloten dat de andere hond naar zijn huis ging, en meteen had mijn hond weer rust, ging mee naar buiten en was weer blij.. het zou dus kunnen werken voor de bange hond, het kan ook de niet bange hond verpesten. (Dat was hier niet het geval gelukkig, maar beter voorkomen dan genezen. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Onze buren hebben een doodsbange hond bij onweer, ook knallen ban vuurwerk ze vieren oud en nieuw hier bij ons. Vroegen zich af of ze de hond mee konden nemen, mijn hond is heel stabiel, vindt onweer en knallen niet erg, maar toen die andere hond er was, werd mijn hond er helemaal verneus van, dus besloten dat de andere hond naar zijn huis ging, en meteen had mijn hond weer rust, ging mee naar buiten en was weer blij.. het zou dus kunnen werken voor de bange hond, het kan ook de niet bange hond verpesten. (Dat was hier niet het geval gelukkig, maar beter voorkomen dan genezen.  "

 



Ik denk dat het ook scheelt als de honden echt samen wonen. Denk dat als ik hier een relatief vreemde hond erbij zou zetten die heel bang is dat de rest ook hierop zou reageren.

Volgende forumvraag: Wandelen in buitenland?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^