Warme avond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Het is bij ons nu  nog 28 graden, terwijl het al 1900 uur is!! Laten jullie dan 's avonds wel jullie hond gewoon uit of alleen maar voor een plasje ? Ik vind het erg broeierig en twijfel of ik nu moet gaan lopen of niet. Mijn hond is ook al wat ouder (7).  

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik krijg Lance niet vooruit en hier in de straten die we doormoeten om tot aan ons groene long te geraken , is het ook bloedheet.

dus ligt meneerke zalig op terras waar nu schaduw is.

hij vraagt niet liever...  voordeel tuin hé.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik ben met mijn honden vandaag alleen naar de park achter ons huis gegaan. Daar loop ik dan een klein rondje. Verder zijn ze in de tuin en in huis gebleven en heb ik ze aan het eind van de ochtend wat hersenwerkjes gegeven

Gast (Gast)

Ok!  Mijn hond vraagt juist wel en dat vind ik sneu, hij verwacht minstens 1 hele lange ronde op een dag maar de kleine stukjes heb ik wel gedaan...Het is echt warm en vraag me af of hij zijn zweet wel kwijt kan, ben zelf enorm aan het zweten haha..

 

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Op warme dagen gaan we  sochtends eruit voor een snuffel wandeling,

smiddags alleen eruit voor een plas.

En savonds wachten we tot het koel genoeg is en dat de zon weg is.. Dus wel wat later op de avond.

Gast (Gast)

O en ik heb wel een tuin hoor (wel op het zuiden) dus hij kan lekker naar buiten. Probeer ook wel wat spelletjes met hem te doen om hem een beetje te vermaken. Als ik wel met hem lopen en het is in de buurt van een vijver dan springt hij er gegarandeerd in, ook niet fijn want hij heeft steeds van die hotspots na het zwemmen....lekker dit weer maar voor de (grote) honden minder....

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Ok!  Mijn hond vraagt juist wel en dat vind ik sneu, hij verwacht minstens 1 hele lange ronde op een dag maar de kleine stukjes heb ik wel gedaan...Het is echt warm en vraag me af of hij zijn zweet wel kwijt kan, ben zelf enorm aan het zweten haha..
  "

 Je kan wel met je hond naar een meertje gaan zodat hij lekker kan pootje baden of zwemmen.

Dan vermaakt hij zich toch en verkoelt hij ook

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hier zijn ze daarnet nog meegeweest naar de paarden. er is daar wel een vijver dus ze kunnen wel zwemmen.

Na het eten doe ik nog een ronde van zo'n 20minuten met alle honden (oudste is bijna 13). niet gaan wandelen gebeurt hier eigenlijk nooit.

Gast (Gast)

Maart, ook een ronde van 20 minuten als het nog 28 graden is? Mijn hond loopt dan als een gek te hijgen, zielig!

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

Wij gaan op dit soort warme dagen pas rond 20:30-21:00 de avondronde lopen, dan is het lekker koel en voor onze hond ook veel fijner wandelen dan als de zon nog vol op schijnt. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Maart, ook een ronde van 20 minuten als het nog 28 graden is? Mijn hond loopt dan als een gek te hijgen, zielig! "

 



tja, ik kan helaas het weer niet veranderen dus het is wat het is. in de winter loop ik dan weer te bibberen als zij zich in hun nopjes voelen ;-)

Gast (Gast)

Ja dat is wel waar Maart haha...alleen kunnen honden niet zweten (niet goed) he dus dat gehijg vind ik dan niet zo prettig...aangezien ze via hun tong alleen maar kunnen zweten ...en dat wij bibberen in de winter is vervelend maar daar blijft het dan bij ;) Bedankt voor het reageren in ieder geval.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Ja dat is wel waar Maart haha...alleen kunnen honden niet zweten (niet goed) he dus dat gehijg vind ik dan niet zo prettig...aangezien ze via hun tong alleen maar kunnen zweten ...en dat wij bibberen in de winter is vervelend maar daar blijft het dan bij ;-) Bedankt voor het reageren in ieder geval. "

 Honden verliezen ook hun warmte door hun voetzolen. Ook kan je je hond verkoelen hoor hun oren nat te maken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wij maken gewoon onze wandelingen als altijd en lopen minimum zo'n 10 à 12 km. We passen alleen de uren aan (wat vroeger en wat later op de dag)

Gast (Gast)

Ja precies, wat later als het afgekoeld is...Het is hier echt nog 28 graden....pff....Nu zie ik wel bij jou (Alaska's Finest) dat jij honden hebt die meer beweging nodig hebben, ik schrok eerst een beetje van je aantal km hihi....die lobbes van mij loopt geen 12 km per dag hoor!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kan ook je hond gewoon een korte wandeling aanbieden. Kijk wat die aankan. 

Laat de hond op zijn eigen tempo lopen, overal lekker uitgebreid snuffelen. Zo kan een korte wandeling van tien minuten zo een half uur duren hoor.

Snuffelen maakt de hond geestelijk moe, daar hebben veel honden meer behoefte aan dan lichamelijk moe worden. 

 

Als je brokken geeft, zou je er nog voor kunnen kiezen om de hond de brokken te laten zoeken. Strooi uit over het gras of leg op diverse plekken in de tuin een klein handje neer. Dat is met dit warme weer net zo leuk als wandelen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Net een snuffelrondje van 20 minuten gedaan, alles op haar tempo, geen probleem en tussendoor heeft ze haar boodschappen wel gedaan. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn hond vraagt er ook ontzettend om. Vanmorgen 1 uur naar het bos geweest, net ook 1 uur naar het bos geweest. Daar is de grond niet heet en is over het algemeen schaduw. Ze kan dan zelf bepalen of ze rent of loopt (het is altijd rennen) en tussendoor kon ze nog wat zwemmen. Maar het ligt er erg aan, vorige week toen het zo warm was niet veel met haar gedaan, mevrouw wil wel, maar ik niet, dus dan gaan we heel vroeg en heel laat wandelen. 

 

En veel hersenwerkjes aanbieden of wat kleine snuffelrondes lopen. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik ga dan meer tussen de bomen wandelen op niet verharde paden en in het gras.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wij hebben vanochtend en uur in het bos gewandeld.  Vanmiddag zijn we 2 uur naar het water geweest en lekker in de schaduw op een bankje gezeten en shadow is veel in het water geweest.  En ben net 3 kwartier naar het bos geweest. Rustig op het gemakje gewandeld. Ondanks de hitte wil Shadow echt er opuit. Die doe ik geen plezier met heel de dag binnen blijven. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij wandelen op dagen ongeveer +25 graden altijd s ochtend uitgebreid. Dan is het nog lekker koel en heeft hij toch een grote wandeling gehad. Ligt daarna de hele dag te luieren en doen alleen korte plasrondjes tussendoor. De laatste wandeling rond 22.00 uur doen we dan weer iets langer, vaak spelen met honden op het veld. Dan is die op zo een dag toch blij en voldaan. 

 

Kijk inderdaad goed naar je hond. Heel erg hijgen is niet goed. Maak dan een kort rondje en zoek de schaduw op. Niet op warm asfalt laten lopen, etc. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb twee newfoundlanders, in alle vroegte soms al om vijf uur wordt er gewandeld, als het warm zal worden, zwemmen wandelen, geen enkel probleem, dan nog een keer om kwart voor elf. zwemmen en wandelen, de rest van de dag kleine plasronders, en savonds is het hier in de rustmodus... ze komen niets te kort, per dag vier uurtjes..... kleine rondjes niet meegenomen, hier wordt om half zes ongeveer gegeten, en dan de volgende dag zijn ze weer aan de beurt.

 

is het niet te warm dan hou ik weer andere tijden aan...

Gast (Gast)

Oh  nou om vijf uur gaat hem niet worden......ik heb veel voor mijn viervoeter over en wil alle tijd nemen maar met een druk leven (zoals bijna iedereen heeft tegenwoordig) moet er ook af en toen nog geslapen worden. Maar fijn om alle tips en adviezen te horen!!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik durf best een dag niet te gaan.

Of zij er akkoord bij gaan of niet 

Heb wel een grote tuin.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Als jij zelf al twijfelt zou ik geen grote ronde doen of onderweg kijken naar je hond en eerder terug gaan. Vaak klopt je eigen gevoel wat dat betreft het beste want jij kent je eigen hond ;)

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Hier wordt ook in de vroegte een langere wandeling gedaan, ik zet me wekker dan om 6.30u en dan lopen we bijna een uur. Dan zit hij er ook al echt doorheen als het zonnetje schijnt. 

 

In de middag doen we een plas rondes en dan 's avonds een wat grotere wandeling. 

Maar ik denk dat het warme weer ook voor hem vermoeiend is... Want hij vraagt ook enkel maar om een plas te kunnen doen, dan is het al klaar voor hem. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

jammer genoeg kunnen wij niet vroeg wandelen vanwege Jenna haar pollenallergie. De pollenvlucht is op zijn hevigst tussen vijf en acht uur.

 

Gelukkig is het s ochtends nog lekker genoeg om een langere wandeling te maken.

Verder doen we dan alleen de rondjes die Jenna zelf wil lopen,soms wil ze helemaal niet wandelen, dan draait ze naar links de tuin in, soms alleen een kort rondje. Wel handig dat ze zelf aangeeft wat ze wil.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik ga hier vaak 's ochtends naar het strand, lekker relaxt pootjebaden, op een handdoekje liggen, zalmhuidje geven enzo en drinken bij. En als het te warm word gaan we weer naar huis. Ik ben er meestal van 9 tot 12 ofzo. Of gewoon een flinke ronde door de stad hier. Ik neem dan wel altijd water mee. Dan lekker niks doen, alleen nog korte rondjes om te plassen en poepen waarbij ze gewoon lekker op haar eigen tempo mag lopen en snuffelen. Ik zou Java er ook echt niet gelukkig mee maken om intensief te wandelen als het boven de 20 graden is.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hier vroeg in de ochtend, tussen 6 en 7 uur vertrekken en dat ongeveer anderhalf uur wandelen. 

Verder heel de dag alleen binnen en zijn behoefte doen kan hij in de tuin of we lopen even een klein blokje om. 

Ik ben net terug van de avondwandeling. Ook weer anderhalf uur. 

Vanavond niet zwemmen, normaal kan hij dat wel omdat we dan op een andere plek wandelen.

Nu gelijk de planten op het begraafplaats water gegeven en daar kan hij ook lekker drinken en kliederen met water. 

 

Als het echt al vroeg warm is gaan we ook in de ochtend zwemmen. 

Hij is verzot op water. 

We moeten er wel een klein stukje voor met de auto weg maar dat vindt hij leuk. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^