Puppy wil niet aan de lijn!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Hallo allemaal

ik heb sinds kort een kleine eigenwijze eurasier x keeshond pup. Ze is verder heel lief en speels en gezellig. Alleen wanneer we van plan zijn naar buiten te gaan, gaat haar staartje al snel naar beneden. Ze vind het tuigje ook niet leuk, en lopen doet ze niet. Het is nu natuurlijk warm buiten en met die prive bontjas van haar, is het ook niet te doen, die hitte. maar toch moet ze leren aan de lijn te lopen... ze blijft niet alleen zitten als we eenmaal de poort uitzijn, ze reageert ook niet op snoepjes, mijn verhoogde stem of wat voor aandacht wat dan ook.

ook hebben wij een grasveldje voor en achter ons huis, daar gaat ze altijd in rollen en met gras spelen, of poep eten... en dat is nog het moeilijkste, haar daar vandaan halen. Niks helpt, iemand tips?

Gr Lara

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Hou oud is de pup?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Die bontjas is ook goed tegen de warmte hoor. Daar verkijk je je op.

 

Verder blijft het gewoon oefenen. Laat je pup ook thuis af en toe even met het tuigje om lopen.

 

Ga s ochtends vroeg en s avonds laat voor het oefenen met het aan de lijn lopen, neem daarvoor de tijd. Het is niet erg dat je pup bijvoorbeeld alleen maar blijft zitten ga er mooi bij zitten, de buitenwereld is spannend, veel luchtjes/geluiden/andere omgeving.

De rest van de dag gewoon voor een plas en hoop naar het gras. 

 

Het is warm, loop dus niet te lang en teveel op tegels en asfalt. Dat zorgt voor brandwonden op de pootjes. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hou het even bij haar naar de uitlaatplek tillen en na de behoefte als ze niet terug wil lopen, terug tillen. Spelen met gras is niet erg, let wel op dat ze geen poep kan eten.

Haar vacht zorgt er ook niet voor dat ze het extra warm krijgt hoor, dat is juist een lekkere isolatie tegen de warme zon. Maar je moet natuurlijk niet lang gaan wandelen nu.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

De vacht van een hond werkt vaak twee kanten op he ;) het houd kou tegen maar ook warmte volgens mij kwam hier laatst nog stukje van voorbij op dit forum 

Het is voor een pup natuurlijk ook dood eng een nieuw omgeving daar moet de ene pup harder aan wennen dan een ander.

Misschien idee om buiten de poort er gewoon bij te gaan zitten met een lange riem dan kan ze dicht bij je zijn en als ze nieuwsgierig word op onderzoek uit kan. 

Ben wel nieuwsgierig naar de adviezen dus volg verder ook even haha

 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Meelopen kan je de eerste dagen met zo'n pup wel vergeten LOL.

 

Maar zoek een plekje op in de schaduw zonder enge/vieze dingen die ze in haar mond kan steken, neem wat te drinken mee voor jou en de pup en zet haar daar neer. Desnoods neem je een picknick kleed mee.

 

Al duurt het uren, uiteindelijk zal je pup gaan lopen en snuffelen. Dat is dan ook het moment om te belonen en lokken. Tot die tijd doe je gewoon niets.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Hoelang heb je je pup? Die vacht beschermd juist tegen de warmte dus dat is het probleem niet hoor. Hier 2 honden met dubbele vacht en kunnen ook gewoon lopen. Tuurlijk krijgen ze het warm als ze lang in de zon lopen, maar ze kunnen gewoon uit. Lange wandelingen wel in de ochtend of avond uiteraard, maar je pup hoeft nog niet zo ver. 

 

Ik zou een halsbandje om doen en om laten voor een paar dagen, week of weken. Gewoon om te laten wennen dat er wat om zit. 

Dan thuis steeds oefenen met lijntje erom klikken en dan belonen. Neem wat lekkers bij je en als ze bij je komt, klik je de lijn aan en dan lekkers. En dit dan ook als je naar buiten gaat. 

Oh en je kan je pup nu eerst nog optillen. Ga elke keer naar hetzelfde veldje. Ook als je lopend kan doen, elke keer zelfde kleine rondje totdat je pup gewend is. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga mee met Liz. Het is allemaal nog erg spannend voor de pup.

 

Hou het dus eenvoudig en basic. Neem haar mee (met auto, of optillen) naar een rustige, schaduwrijke plek (zoals een bos of park) en laat de pup daar in alle rust op haar eigen tempo de omgeving verkennen. Gewoon samenzijn, zonder verplichtingen. Het gaat in de eerste plaats om vertrouwen/zelfvertrouwen. Van daaruit vertrekt al de rest . Nog tijd zat dus, om het aan de lijn lopen te leren. Eerst een goeie basis leggen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik neem aan, dat je je pup nog niet lang hebt.

 

Haar hele leven is verandert, sinds je haar hebt. Alles wat vertrouwd is is weg, dat is spannend.

Ze krijgt momenteel enorm veel nieuwe informatie te verwerken.

 

Ze zal zich daarom heel erg aan jou optrekken en zich eerst in je huis op haar gemak gaan voelen.

Buiten is nog heel spannend en overweldigend, vandaar het zitten en niet willen lopen. 

 

Dat is helemaal niet erg en komt vanzelf goed. Geef je pup de tijd.

 

Je kan haar wel optillen en thuis op het grasveldje zetten, kennelijk, voelt ze zich daar meer op haar gemak. Rollen is lekker in gras, maar misschien ook, om het tuigje te willen kwijtraken.

 

Laat haar lekker haar gang gaan en volg haar aan haar riempje. Als je poep ziet, til haar even op en zet haar ergens anders neer.

 

Je kan ook een halsbandje omdoen, misschien vind ze dat minder vervelend. Als ze daar aan gewend is, het tuigje om.

Je kan ook, het tuigje in huis omlaten, zodat ze er aan kan wennen.

Nu betekend, tuigje en naar het enge buiten. Als je tuigje om is, wordt het tuigje zelf niet meer eng, na even omhouden.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Mijn pup vond het tuigje en aan de lijn wandelen helemaal niks. Zonder lijn en tuigje liep ze altijd super braaf mee dus de eerste dagen zonder gedaan en op de drukke plekken haar opgepakt en meegenomen. Ze was namelijk zo onder de indruk van alles dat het teveel zou zijn voor haar. Na enkele dagen begonnen met het tuigje om te doen niet alleen tijdens het wandelen maar ook gewoon lekker in huis. Na een uurtje of iets deed ik hem weer af bij dr.

 

Nadat ze daar na een tijdje aan gewend was hebben we het met de lijn gedaan. Nu loopt ze keurig mee aan de lijn (:  ondanks dat het in het begin nog wel raar was voor haar. 

 

Het enige wat ze nu nog vervelend vind is het tuigje om doen is hij eenmaal om heeft ze nergens meer moeite mee (: misschien werkt het ook wel voor jullie (:

 

Wij hebben het echt op het tempo van haar gedaan ;)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb ook een keeshond x euradier gehad, die vond het tuigje in t begin helemaal niks. Ik heb daarom eerst een tijd de halsband gedaan.

 

Is je pup wel goed gesocialiseerd bij de fokker? 

 

Veel geluk met je pup!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^