leuke hondencamping belgie/frankrijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Hallo! 

 

Ik en mijn vriend willen graag kamperen dit jaar en willen onze trouwe viervoeter niet achterlaten, dus gaat ze mooi met ons mee. We willen graag naar België/Noord-Frankrijk, onze hond is nog wel eens wagenziek dus we willen het haar niet aandoen om langer dan een paar uurtjes te rijden.

 

Nu zie ik op veel websites van campings dat honden aangelijnd welkom zijn. Eigenlijk ben ik op zoek naar een plek waar ik mijn hond niet hoef aan te lijnen. Noor blijft altijd dicht bij ons in de buurt (beetje verlatingsangst ook), ze gaat hoogstens een stukje verderop snuffelen, maar ligt altijd snel weer aan je voeten. Ik vind het zo zielig om haar de hele vakantie aan de lijn te hebben liggen en bovendien vind ik het veel gedoe en niet relaxt voor mijzelf.

 

Met andere honden kan Noor heel goed samen. Onbekende mensen mijd ze liever maar als ze een keer willen aaien is het geen probleem, ze bijt niet ofzo. Ik denk dus niet dat andere campinggasten last van haar zullen hebben, maarja.. regels zijn regels. 

 

Weet iemand een leuke plek (omheind?) waar we lekker kunnen kamperen zonder dat we de hele tijd met riemen in de weer moeten zijn? 

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Geen ervaring, wel een site gevonden:

http://www.leuke-hondencampings.nl/8-over-leuke-hondencampingsnl/873-losloopcampings

 

Zelf zou ik toch liever kiezen voor een camping waar honden aangelijnd zijn, of waar je een eigen stukje omheind hebt. Jouw hond kan namelijk nog zo lief en sociaal zijn, als de hond van jouw camping buurtjes dat niet is zit je ook niet op je gemak 

 

Wij nemen zelf altijd een grondpin en een paar meter lijn mee. Kan de hond gewoon rond scharrelen maar zit officieel wel aangelijnd. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als je trouwens een relaxte natuur camping zoekt die niet te ver weg is, maar waar op korte afstand wel prachtige wandelingen van rond de 15

km zijn: https://www.camping-wesertal.com

Wij zijn daar een paar keer per jaar te vinden. Hond moet officieel aan de lijn maar als je 'm gewoon bij je tent houdt zal er niet snel iets van gezegd worden. Vooral niet als je een rustig plekje achterin het bos neemt. Dan heeft niemand last van je.

 

(in het bos is alleen geen stroom aansluiting, dus ik weet niet hoeveel luxe je wil. Telefoon en accupakket etc opladen kan in de serre)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Neem je eigen oprolhek mee, is even een investering maar gaat jaren mee, schapennetten noemen ze het ook wel geloof ik, die kan je met soort lange haringen in de grond plaatsen en je hebt een hek.

Volgende forumvraag: Hondenfietskar zijspan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^