Opzoek naar een nieuwe pup! Bang voor broodfokkers / kruising labrador en friese stabij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Wanneer een Labrador met HD wordt gekruist met een Friese Stabij met HD, dan zullen de pups echt niet een grotere kans hebben om HD vrij te zijn, omdat het een kruising is...

 

Hebben jullie al overwogen om het asiel in de gaten te houden? Daar komen vaak jonge honden voorbij die op zoek zijn naar een huis, ook pups (nu de zomer er aan komt). Op deze manier weet je zeker dat je de broodfok niet steunt.

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Ik ben het eens met de reacties hierboven. Ik heb niets tegen kruisingen. Ook ik ben voor een kruising gegaan maar beide ouders zijn wel getest op erfelijke aandoeningen, reu heeft een stamboom, ze is verantwoord gefokt. Als je goed zoekt, kun je namelijk ook goed gefokte kruisingen vinden. 

 

Onze vorige kruising (labrador X bordercollie X flatcoat) hebben we uit het asiel gehaald toen ze 4.5 maand was. Zij was heel gezond, mankeerde nooit iets en is 15 jaar geworden. Waarom ga je niet voor een leuke kruising uit het asiel? Daar zitten ook jonge honden en vaak weet je al of ze iets mankeren. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik heb gevraagd naar bewijzen van testen op ziektes etc van ouders dan zeggen ze dat mensen ook niet eerst grondig getest worden. En dat de honden kerngezond zijn en dat ze niet fokken met stamboombonden en bewust zo kruisen om gezonde honden ter wereld te brengen. En als er toch iets mee is we terug kunnen vallen op de koopovereenkomst "

 Wat wil je nu eigenlijk?

De raad die hier gegeven wordt aanvaardt je niet want dan kom je met de uitleg van de verkoper af.

 

Wat voor onzin is dat nu, dat mensen niet eerst getest worden?

 

Ik hoop dat je zelf inziet dat dit nu echt de reactie is van een br**dfokker : dan kan je terugvallen op de verkoopovereenkomst.

 

Die verkoopovereenkomsten zijn pure onzin; als je het ongeluk hebt (of liever als de pup het ongeluk heeft) om toch iets te mankeren, verwacht je toch niet dat de verkoper je na een jaar of twee jaar, als de ziekte vastgesteld wordt, je nog gaat vergoeden?

Je denkt toch, hoop ik, niet dat je je geld zal terugkrijgen?

 

En dan nog, wie koopt er nu een hond met in het achterhoofd dat ie vergoed wordt als er iets mis is?

 

Je koopt een pup, je houdt van die pup en je kan die pup niet vervangen door geld of een andere pup als hij sterft!  Die pup is niet te vervangen...

En gezondheidsproblemen zijn niet goed te maken, voor de pup/hond, met geld of een ander dier.

 

Wat een denkwijze!

 

 

 

 

Gast (Gast)

Als je op zoek bent naar een leuke kruising zou je ook kunnen overwegen een hond uit het buitenland re adopteren via een goede stichting!!! Veel honden zijn al bij een gastgezin, zodat je eerst kunt kennismaken.  Succes!!

honden foto van Love is a four-legged word

Ik heb de advertenties bekeken en bij mij gaan alle alarmbellen rinkelen. Als je geen broodfokpup wil, sla dit nest dan over.

Als je gewoon een leuke, rasloze pup zoekt zou ik je aanraden (net als de Gast hier boven mij) via goede stichtingen te zoeken. Dit zijn vaak onherleidbare mixjes die dringend een warme mand nodig hebben.

Zie hier bijvoorbeeld deze pláátjes van pups, ze zitten al in een opvanggezin in Nederland.

Tejo

http://www.sos-strays.nl/nederlands/tejo.html

Haya

http://www.sos-strays.nl/nederlands/haya.html

honden page profiel PupYPupY

honden foto van PupY

Ik moet zeggen dat iedereen wel heel negatief is...

Er is geen bewijs dat het een br--dfokker is en als er bewijs is van een gezondheidsverklaring van de DA tja.. en verder wel een leuke kruising is. Tuurlijk blijft het een gok en als ik zou ga kijken ( stel dat ) let ik echt wel op moederhond omgeving daar etc. Ook al denk ik dat deze het niet meer gaat worden..

Als je een hond uit het asiel haalt heb je ook risicos op angstige honden, honden met een verleden die hierdoor een bepaald karakter ontwikkeld hebben de vraag is dan ook maar in hoeverre dit hondje zicn ontwikkeld en als het verleden het hondje achter na blijft jagen. Dus dat is net zon groot risico. En van die ouders is helemaaal niks beke d en ook niet altijd van het ras. Wie weet wat voor soorten rassen daarbij allemaal door elkaar gefokt zijn? Waarom is dat dan wel normaal?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik moet zeggen dat iedereen wel heel negatief is...

Er is geen bewijs dat het een br--dfokker is en als er bewijs is van een gezondheidsverklaring van de DA tja.. en verder wel een leuke kruising is. Tuurlijk blijft het een gok en als ik zou ga kijken ( stel dat ) let ik echt wel op moederhond omgeving daar etc. Ook al denk ik dat deze het niet meer gaat worden..

Als je een hond uit het asiel haalt heb je ook risicos op angstige honden, honden met een verleden die hierdoor een bepaald karakter ontwikkeld hebben de vraag is dan ook maar in hoeverre dit hondje zicn ontwikkeld en als het verleden het hondje achter na blijft jagen. Dus dat is net zon groot risico. En van die ouders is helemaaal niks beke d en ook niet altijd van het ras. Wie weet wat voor soorten rassen daarbij allemaal door elkaar gefokt zijn? Waarom is dat dan wel normaal? "

 Op HP komen we zo vaak verhalen tegen van mensen die toch in een foute fokker gestonken zijn. Ik bedoel het totaal niet negatief, maar wil graag voorkomen dat jullie geen zieke pup krijgen en daarmee een "foute" fokker zouden steunen. In mijn ogen is een slechte fokker een fokker die er niet alles aan doet om gezonde pups op de wereld te zetten. Een gezondheidsverklaring van een dierenarts is niet volledig.

 

Klopt in het asiel zitten ook hondjes waarvan je niet weet wat erin zit, onbekende afkomst en je weet niets over de gezondheid. Maar die honden zijn er al, zoekend naar een nieuw huisje. Waarom dan een fokker steunen die alleen maar vermeerderd zonder aan de gezondheid te denken? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik moet zeggen dat iedereen wel heel negatief is...

Er is geen bewijs dat het een br--dfokker is en als er bewijs is van een gezondheidsverklaring van de DA tja.. "

 Ik zal je weer een illusie armer maken:

Die gezondheidsverklaringen zijn van dierenartsen die samenwerken met dergelijke hondenhandelaren en krijgen daarvoor grof geld.

Die bekijken de pups zelfs niet. 

 

Jouw geweldige fokker staat nochtans in de lijst van (brood)fokkers:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1663532220590503&id=1518169211793472

 

honden page profiel PupYPupY

honden foto van PupY

Hoe weet je dan wel als je een goede keuze maakt op mp? Er zijn ook professionele fokkers? Hoe pik ik die er uit?


@Luz ik ga er geen welles nietes iets van maken maar ik zie in die lijst idd Twijzelerheide met nummers namen staan maar ik zie niet de naam van de mevrouw van de advertentie en ook niet haar nummer ook al kan ze veranderen. Haar naam/adres kan ze niet veranderen.. twijzelerheide is vol met fokkers maar er kunnen ook goede tussen zitten toch? Waaruit maak je dat deze fokker hier tussen staat als ik vragen mag?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb gevraagd naar bewijzen van testen op ziektes etc van ouders dan zeggen ze dat mensen ook niet eerst grondig getest worden. En dat de honden kerngezond zijn en dat ze niet fokken met stamboombonden en bewust zo kruisen om gezonde honden ter wereld te brengen. En als er toch iets mee is we terug kunnen vallen op de koopovereenkomst "

 Dat is een goed excuus om goedkoop te fokken. Je hebt al 2 x pech gehad met jullie vorige honden. Maar ik heb het gevoel dat jullie daar niet uit geleerd hebben. Als je dan toch perse een kruising wil ga dan bij een "oeps nestje" of het asiel maar steun aub niet de broodfok 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Hoe weet je dan wel als je een goede keuze maakt op mp? Er zijn ook professionele fokkers? Hoe pik ik die er uit?


@Luz ik ga er geen welles nietes iets van maken maar ik zie in die lijst idd Twijzelerheide met nummers namen staan maar ik zie niet de naam van de mevrouw van de advertentie en ook niet haar nummer ook al kan ze veranderen. Haar naam/adres kan ze niet veranderen.. twijzelerheide is vol met fokkers maar er kunnen ook goede tussen zitten toch? Waaruit maak je dat deze fokker hier tussen staat als ik vragen mag? "

 Een professionele fokker fokt met 1 ras, en doet testen die verplicht zijn door de rasvereniging, fokt volgens het fokbeleid van de raad van beheer.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Op Marktplaats is de kans vrij groot dat je een broodfokker treft. Broodfokkers zijn sluw en werken zelfs samen met gezinnen. Die gezinnen ontvangen de pupkopers en hebben gewoon die pups in huis. Of deze 'onschuldige gezinnen' hebben een schuur achter het huis waar je als pupkoper niet zou wíllen komen. 

Kijk dan eens bij de rasvereniging van de Labrador of de Stabij.  Dan weet je dat de ouders van je pup gewoon gezonde en geteste huis(!!)honden zijn, en niet ondertussen in een vies hok zitten te verpieteren.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoe weet je dan wel als je een goede keuze maakt op mp? Er zijn ook professionele fokkers? Hoe pik ik die er uit? Op marktplaats maak je zelden kans op een goede keuze als je voor dieren gaat. Het stikt er van de broodfokkers en ze zijn nog moeilijk te herkennen ook. Blijf dus ver weg van alle zoeksites zoals marktplaats en dergelijke. 

 

Wil je een goedgefokte pup, dan ga je naar de rasvereniging van desbetreffend ras. Daar staan diverse sites van fokkers die zich houden aan de afspraken die gelden omtrent het fokken.

 

Zo moeten de honden waarmee gefokt gaat worden dus getest worden op erfelijke afwijkingen en een dusdanige score hebben dat er gezonde pups ter wereld komen.

Ook doen deze fokkers er alles aan om een zo goed mogelijk gesocialiseerd pupje aan jou te 'geven'. 

Dat vind je op marktplaats niet.

 

Weet je, ik en mn zusje zijn ook in de leuke praatjes gestonken tien jaar geleden. Dat heeft ons erg veel leed gebracht. De hond had namelijk een fikse kronkel in zijn hersens en was dus gewoon echt gevaarlijk. Hij viel namelijk aan, schroomde niet om te bijten. 

 

We proberen je hier met z'n allen te laten zien hoe fout die fokker is. Waarom geloof je dat niet? De leden hier zijn niet van gisteren, sommigen hebben bakken aan ervaring en kennis over de broodfok en pretnest handel.

Je zegt zelf dat je een goed gefokte pup wilt en weg wilt blijven bij de malafide handel.

 

Neem dan de tips die hier zijn gegeven ten harte. Ga dus kijken bij de rasvereniging van de labrador en bij de rasvereniging van de Stabij. Zoek fokkers die je aanspreken, maak met die fokkers een afspraak, ga er op de koffie en vraag ze de oren van hun hoofd over alles wat je wilt weten, de uitleg en inzage van de erfelijkheidstesten, de keuze ouder combinatie en weet ik veel.

 

Blijf dus echt ver weg van marktplaats en dergelijke. 

honden foto van Love is a four-legged word

" Hoe weet je dan wel als je een goede keuze maakt op mp? Er zijn ook professionele fokkers? Hoe pik ik die er uit?


"

 Goede fokkers adverteren in principe niet op Marktplaats. Zo wel, dan pronken ze sowieso niet met nietszeggende gezondheidsverklaringen maar met de testuitslagen van de gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren (minstens HD, ED, ECVO, DNA-test). Zonder deze onderzoeken weet je niets van de gezondheid van de ouderdieren en is de kans zeer groot dat je pup lijdt aan erfelijke ziekten.

Bij zowel de labrador als de Friese stabij komen namelijk zeer veel erfelijke afwijkingen voor, zoals:
- Heupdysplasie
- Elleboogdysplasie
- Cataract (oogziekte)
- Retina Dysplasie
- Entropion & Ectropion
- Pcrd-PRA (progressieve retina atrofie)

Verder lijdt een groot aantal Labradors aan verschillende soorten allergieën, ook epilepsie en Patella Luxatie komen regelmatig voor.
Bij de Friese stabij komt ook epilepsie regelmatig voor, verder nog PDA (hartaandoening), Cerebrale Dysfunctie (neurologische aandoening), Von Willebrands Disease (bloedstollingsafwijking) en Aseptische Meningitis (auto-imuunziekte).

Maar succes met je broodfokpup hoor. ;-) Vooral de portemonnee van de zakkenvullers blijven spekken en het ernstige dierenleed in stand houden.

honden page profiel PupYPupY

honden foto van PupY

Ik neem de reacties van jullie wel van harte en geloof het wel. Ik probeer alleen alles op te helderen om het duidelijk te maken waar ik op moet letten.

Jammer van opmerkingen succes met je br--dfok pup, beetje kinderachtig.. we maken niet zomaar een keuze en al helemaal niet als het een br--dfokker is waar ik dmv van dit forum probeer achter te komen dus trek aub niet meteen conclusies dat ik br--dfokkers geloof, ik zelf niet goed nadenk etc. Ik maak niks voor niks dit forum aan toch?


En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck
En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties "

 Nee, want ze hebben zeer waarschijnlijk de ouderdieren niet laten testen op erfelijke afwijkingen en de allergrootste mogelijkheid is dat ze beide hun hond ook nog bij een broodfokker hebben gekocht ook nog. Raszuiver is die dan allerminst, het is dan een look a like.

Dus dan loop je nog een zeer grote kans op een zieke pup.

 

Er is echt maar een handjevol mensen die buiten de rasvereniging om, fokken zoals het hoort, verantwoord dus, en dus kijkend naar de gezondheid en het karakter van de ouderdieren. 

 

Het is echt zooooo belangrijk om dus voor een hond met stamboom te gaan. Alleen dan zie je terug of er gefokt is met gezonde dieren.

honden foto van Love is a four-legged word

Alsjeblieft, een kant-en-klare checklist:
https://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

Er zijn heus ook particulieren die goed op de gezondheid letten, ook in het geval van kruisingen (al is dit wel zeldzaam). Maar dat is dus iets heel anders dan benoemen dat de ouders 'kerngezond' zijn en de pups een 'officiële gezondheidsverklaring van de dierenarts hebben'. Zonder onderzoeksresultaten weet je niets.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik neem de reacties van jullie wel van harte en geloof het wel. Ik probeer alleen alles op te helderen om het duidelijk te maken waar ik op moet letten.

Jammer van opmerkingen succes met je br--dfok pup, beetje kinderachtig.. we maken niet zomaar een keuze en al helemaal niet als het een br--dfokker is waar ik dmv van dit forum probeer achter te komen dus trek aub niet meteen conclusies dat ik br--dfokkers geloof, ik zelf niet goed nadenk etc. Ik maak niks voor niks dit forum aan toch?


En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties "

 De kans dat je via Marktplaats bij een malafide fokker, een broodfokker, een veel te naïeve gelegenheidsfokker of een handelaar uitkomt is gewoon heel erg groot.

 

Sowieso is het zoeken naar specifieke kruisingen risicovol wat dat betreft; ze hebben geen 'ras'vereniging die toeziet op het welzijn van de ouderdieren en pups dmv strenge regels en eisen.

 

Op HP komen te vaak verhalen voorbij dat mensen er toch weer ingestonken zijn. Deze 'fokkers' worden steeds gehaaider in hun verkoopmethodes. De pups zijn vaak niet van de honden die als 'ouderdieren' worden getoond maar te vaak rare mengelmoesjes die op zo'n kruising zouden kunnen lijken (look-a-likes) en die uit een donkere kelder of schuur in een MOEland komen waar de teef aan de lopende band pups moet werpen.

 

Bekende 'nieuwe' trucs:

  • Pups aanbieden vanuit een huis situatie terwijl ze daar niet zijn geboren (handelaren)
  • Ouder dieren tonen die niet de ouders zijn
  • Vervalste paspoorten en papieren
  • Een DA die Nederlandse/Belgische paspoorten verstrekt aan buitenlandse pups
  • Te vroeg enten waardoor entingen niet aanslaan

 

Bij een oprecht nest zijn testen aanwezig van de ouderdieren. Je kan de pups al vanaf 1 week oud komen bewonderen. Er zijn foto's van de pups bij de fokker thuis vanaf dag 1. Een goede fokker geeft je niet direct een pup mee maar eist dat je eerst terug gaat en er eens goed over na gaat denken minimaal een paar dagen voordat je een pup gaat halen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik neem de reacties van jullie wel van harte en geloof het wel. Ik probeer alleen alles op te helderen om het duidelijk te maken waar ik op moet letten.

Jammer van opmerkingen succes met je br--dfok pup, beetje kinderachtig.. we maken niet zomaar een keuze en al helemaal niet als het een br--dfokker is waar ik dmv van dit forum probeer achter te komen dus trek aub niet meteen conclusies dat ik br--dfokkers geloof, ik zelf niet goed nadenk etc. Ik maak niks voor niks dit forum aan toch?


En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties "

 Sommige mensen die de zogezegde pret nestjes fokken (lees eenmalig huis tuin keuken nestje) zijn zich vaak niet bewust van de erfelijke ziekten die hun hond mogelijk meedragen. Deze honden hebben vaak een onbekende afkomst (meerendeel oorsprongkelijk aangekocht bij broodfok). Die fokken dan omdat ze het eens leuk vinden of Perongeluk. Deze mensen hebben niet direct kwade opzet maar hebben vaak geen kennis over de achtergrond van hun honden waarmee ze een nestje hebben. Gezondheidsverklaring van de dierenartsen is een oppervlakkig uitwendig onderzoek (en alsook een moment opname) en zegt niets over erfelijke aandoeningen of aandoeningen die niet direct gemerkt worden. 

 

Ik zal nooit zeggen dat stalboomhonden per definitie gezonder zijn maar Dankzij een stamboom kan jij als koper en als fokker wel meer inzicht krijgen in de inteeltgraad, erfelijke aandoeningen, ... Als je geen stamboomhond wil is dat geen probleem en zullen wij dat respecteren. Maar dan is het wel belangrijk dat je niet bij een broodfokker terecht komt. Er wordt in de hondenwereld zoveel gesjoemeld ook door dierenartsen zelfs dat jij als pupkopers dus weinig info hebt vaak. Dankzij een stamboom kan je toch al een beetje research doen. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoe weet je dan wel als je een goede keuze maakt op mp? Er zijn ook professionele fokkers? Hoe pik ik die er uit?


@Luz ik ga er geen welles nietes iets van maken maar ik zie in die lijst idd Twijzelerheide met nummers namen staan maar ik zie niet de naam van de mevrouw van de advertentie en ook niet haar nummer ook al kan ze veranderen. Haar naam/adres kan ze niet veranderen.. twijzelerheide is vol met fokkers maar er kunnen ook goede tussen zitten toch? Waaruit maak je dat deze fokker hier tussen staat als ik vragen mag? "

 Een paar dagen geleden maakte iemand met een chihuahua pup een topic aan omdat ze naar een gezin met kinderen en een nestje was gegaan.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/215718/chihuahua-pup-.php

'Eigenaren' leken er erg mee begaan, uit niets leek dat het broodfok was. Tot ze thuis kwam en zag dat haar pup uit Hongarije kwam, en dat de geboortedatum ook niet klopte toen ze bij haar eigen dierenarts langs ging.

 

Br00df0kkers zijn érg slim. En een dealtje met de dierenarts komt dus ook dan erg vaak voor. Zo'n gezondheidsverklaring van de dierenarts zegt dus niet perse iets.

Mijn ouders hond was/leek als pup ook gezond, de HD kwam later om de hoek kijken, toen ze al volgroeid was. Ze kwam bij een boerderij vandaan, waar ze deden alsof dat ook maar een eenmalig nest was, hoewel mijn ouders meer honden kunnen blaffen. Hoewel goedkoop duurkoop is, gingen mijn ouders alsnog voor de goedkoop :/

Anoniem (Gast)

Op marktplaats ben ik weleens een Fokker tegengekomen die met stamboom fokt, het ging om een Golden retriever.

 

2 dingen, ik vind het nogal irrelevant om mensen en honden met elkaar te vergelijken, zo krijg je een kansloos gesprek.

De wetenschap dat je terug kunt vallen op een koopoverkeenkomst helpt niets aan een eventueel onnodig gezondheidsprobleem van een hond, noch de omstandigheden waarin gefokt wordt.

Ik ben niet perse tegen kruisingen, maar wel als er bewust met zo'n broodje aap verhaal wordt gefokt.

Laat je niet teveel wijsmaken.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik neem de reacties van jullie wel van harte en geloof het wel. Ik probeer alleen alles op te helderen om het duidelijk te maken waar ik op moet letten.

Jammer van opmerkingen succes met je br--dfok pup, beetje kinderachtig.. we maken niet zomaar een keuze en al helemaal niet als het een br--dfokker is waar ik dmv van dit forum probeer achter te komen dus trek aub niet meteen conclusies dat ik br--dfokkers geloof, ik zelf niet goed nadenk etc. Ik maak niks voor niks dit forum aan toch?


En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties "

Ik vind het fijn om te lezen dat je het serieus neemt

Het zal goed zoeken zijn, maar er zijn volgens mij wel betere fokkers op marktplaats. Maar dan moet je bereid zijn om heel kritisch te zijn, want br**dfokkers hebben vreselijke trucs om het er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Je kan ze herkennen aan volledige openheid. Ze zullen erg trots zijn op de uitslagen van de testen van hun hond en dit dus ook uitgebreid laten zien. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"

En dus particulieren op marktplaats met raszuivere labradors bv zijn ook niet te vertrouwen? Tenminste zo ervaar ik dat vanuit jullie reacties "

 Alleen honden met stamboom mag je raszuiver noemen.

Zonder stamboom zijn het honden die op een rashond lijken: look a likes. 

honden page profiel PupYPupY

honden foto van PupY

Oké. En ik zie nu bv een nestje labradors (raszuiver is dus de vraag). Maargoed beide ouders zijn aanwezig en hebben beide paspoorten geen stamboom. Pups hebben gezondheidsverklaring. Ik heb extra fotos gekregen de pups zien er wel goed en gezond uit. Ook heb ik fotos vd ouders gekregen. Hoe kan ik dan hieruit maken of het goede pups zijn? Niet toch? Is dus ook een gok.. maargoed kan wel ouders zien etc. Het is een particulier.

Ps: heb gekeken naar labradors met stamboom etc op die speciale sites maar dan lopen de prijzen wel errug hoog op.. en ik weet het duurkoop is goedkoop enzo vaak maar dat geld willen mijn ouders er niet voor betalen. Wat ik ook wel snap als je die prijzen met andere vergelijkt en met wat we gehad hebben

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Oké. En ik zie nu bv een nestje labradors (raszuiver is dus de vraag). Maargoed beide ouders zijn aanwezig en hebben beide paspoorten geen stamboom. Pups hebben gezondheidsverklaring. Ik heb extra fotos gekregen de pups zien er wel goed en gezond uit. Ook heb ik fotos vd ouders gekregen. Hoe kan ik dan hieruit maken of het goede pups zijn? Niet toch? Is dus ook een gok.. maargoed kan wel ouders zien etc. Het is een particulier.

Ps: heb gekeken naar labradors met stamboom etc op die speciale sites maar dan lopen de prijzen wel errug hoog op.. en ik weet het duurkoop is goedkoop enzo vaak maar dat geld willen mijn ouders er niet voor betalen. Wat ik ook wel snap als je die prijzen met andere vergelijkt en met wat we gehad hebben "

 Vraag naar de testen en de resultaten daarvan. Ze kunnen er een foto van iedere hond op zetten als ze willen, dat hoeft dus zeker geen bewijs te zijn :)

Ik snap je ouders enigszins, maar je betaald dat niet voor niets. Testen zijn duur, maar geven wel een bepaald soort zekerheid. Dat is heel wat waard. 

Anoniem (Gast)

Paspoort zegt niets, foto's zegt niets, dat ze er gezond uitzien zegt niets, gezondheidsverklaring, waar zegt die wat over?

Linksom of rechtsom ben je aan het zoeken naar antwoorden die je niet krijgt. Je ouders willen niet zoveel geld aan een hond uitgeven, dat is het hele verhaal volgens mij.

Daar is niks mis mee, maar dan neem je in theorie iets meer risico. Het kan een ontzettend gezonde hond zijn waar je nooit kosten aan hebt, maar je kunt het nergens op baseren.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik krijg het idee dat je de beslissing van je ouders aan het goedpraten bent. Mensen hier geven je een boel waarschuwingen. Ook over bijv. het gesjoemel met ouderdieren die helemaal niet de ouders zijn. 

En vervolgens post je 'ik kan wel de ouders zien'. Dit betekend dus helemaal niets. 

Ook vertellen mensen in dit topic dat een gezondheidsverklaring niks zegt over erfelijke afwijkingen. En dat er genoeg malafide dierenartsen zijn die zo'n verklaring tegen betaling afgeven.

En vervolgens gebruik je dit toch als argument in het voordeel van die fokker..

 

Mijn mond staat open. 

 

Maar goed, ik begrijp uit je verhaal dat de beslissing uiteindelijk bij je ouders zal liggen. Lastig hoor. Ik vind het goed van je dat je probeert een soort middenweg te vinden tussen wat je ouders willen, en wat jij wil. Want na alle tips en waarschuwingen hier weet je zelf inmiddels wel waar je op moet letten lijkt me. Hopelijk maken jullie uiteindelijk een verstandige keus. Help een asielhondje of spaar even door voor een rashond. Maar steun alsjeblieft geen onverantwoordelijke fok. 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou nog eerder voor een (liefst onherleidbare) mix gaan dan voor een 'raszuivere' onverantwoord gefokte labrador, in verband met de grote kans op erfelijke (rasgebonden) afwijkingen.

Maar als je toch niet voor een getest (stamboom)nestje wilt gaan, waarom dan geen adoptiehondje uit het asiel of via een stichting? Daar betaal je nota bene nog een stuk minder voor dan voor alle 'pretnestjes' op Marktplaats.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Tweede hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^