Puppy epilepsie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

charlotte (Gast)

Hallo, Ik had een puppy Border collie Ziggy van 9 maanden en die heb ik moeten in laten slapen omdat hij vaak epilepsie had. Is alweer een jaar geleden. Epilepsie had hij al vanaf 8 maanden. Hij heeft daarvoor pillen gekregen maar die helpen niet. En de bloedonderzoek was goed. En hij kreeg steeds vaker epilepsie en de dierenarts zei dat het beter was om hem in te laten slapen. Maar ik las dat van teken en vlooien middel bravecto epilepsie kan krijgen. We dachten zelf aan dat de pup van een broodfokker dat of gewoon pure pech of door bravecto. Pup kwam niet bij de broodfokker weg, alles gecheckt nummer, plaats, naam enzo. En de mensen hebben zelf ook zo'n pup gehouden en ze zeggen dat alles goed gaat met hun pup. En pure pech zegt de dierenarts. En bravecto lijkt me veel logisch dat mijn hond daardoor epilepsie had. Op internet staan veel klachten over bravecto dus ik dacht dat. Maar nou weet ik niet meer zeker of het bravecto was ik weet wel dat het met een B begon. Ik heb mijn rekeningen even gekeken of er een merk bij stond maar dat stond er niet bij.  Het was mijn eerste hond. Voordat ik een andere hond wil, wil ik dit hoofdstuk eerst even afsluiten. Ik wil antwoorden waaraan mijn hond is overleden. Maar wat denken jullie waardoor mijn hond epilepsie had? Groetjes, Charlotte

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dus je hond is met 9 maanden ingeslapen en had met 8 maanden epilepsie? Wat dus betekend dat je hond nog maar 1 maand epilepsie had?

charlotte (Gast)

Ja dat klopt. Toen hij voor het eerst epilepsie had zijn we gelijk naar de dierenarts gegaan. We hadden toen pillen meegekregen. Hij moest gelijk 5 pillen per dag en een week laten zaten we al op 10 pillen per dag. Toen ging het 2 dagen goed en daarna was het weer mis. Wel 12 aanvallen per dag. Toen heeft de dierenarts nog een bloedonderzoek gedaan en dat was goed. En op het laatst kwam hij gewoon niet meer uit de aanvallen weg. En toen dacht ik al dit is niet goed. En de dierenarts zei dat het beter was om hem in te laten slapen en de dierenarts zei dat het gewoon pure pech was.

Groetjes, Charlotte

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat erg, hij was nog zo jong

 

Maar de dierenarts heeft vast wel ergens staan, of hij Ziggy bravecto voorgeschreven heeft? Zo ja zou ik het toch melden, al heb je uiteraard geen bewijs dat daardoor de epilepsie getriggerd werd.

charlotte (Gast)

Een maand geleden had ik gehoord dat je van bravecto kans hebt op epilepsie. Toen had ook al gebeld naar de dierenarts. Maar overleden dieren worden dan uit het systeem gehaald. Maar ze wisten het niet dat je van bravecto epilepsie kon krijgen. Volgens hun is bravecto gewoon goed. Maar op internet staan veel klachten erover. En veel honden net als mijn hond moesten ze gewoon in laten slapen. Op internet staan dat ze sinds januari de bijsluiter van bravecto is veranderd. Dus er is wel iets met bravecto lijkt mij maar hoezo weet de dierenarts hiervan niks van af dan?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Epilepsie komt best vaak voor bij honden, meestal gaat het om primaire epilepsie en daar is de oorzaak niet van gekend.

Ik begrijp dat je toch op zoek gaat naar het grote 'waarom', want het is erg ingrijpend om zo je hond te moeten verliezen, maar laat je ook niet te hard meedrijven door alle verhalen die je op internet kan vinden. Typ een willekeurige ziekte of geneesmiddel in, en je wordt gillend gek!

Wat niet wil zeggen dat Bravecto geen oorzaak zou kunnen zijn, maar bespreek het met de dierenarts, hij heeft de hond begeleid, hij zou je meer klaarheid moeten kunnen brengen.

Ook de fokker (als ie van een verantwoorde fokker vandaan komt) kan je meer vertellen over de ouderdieren en de andere voorouders/broers, zussen,… 

 

Maar als de oorzaak onbekend blijft, denk ik dat je het moet proberen een plaats te geven, hoe moeilijk dat ook is...

Veel sterkte gewenst!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Border collie's kunnen soms ook het mdr1 gen hebben, wat ze overgevoelig maakt voor belaalde medicijnen. Volgens mij ook voor bepaalde bestanddelen van bravecto. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^