Pup 17 weken luistert niet !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Janny vrouwtje van Luna

Wij hebben een pup van 17 weken ,ze bijt zo maar uit het niets aan mijn schoenen pantoffels ,verder is ze heel druk ,ondanks spelen uitlaten wandeling..ze slaapt sinds 5 weken in de bench ,gaat verder heel goed anderhalf uur spelen en wandelen dan 2 uur in de bench omdat ze anders de hele dag door ging :( wie heeft tips ?

honden page profiel NullNull 1 doggies

honden foto van Null

Ze bijt niet zomaar, ze bijt omdat ze wil spelen. En vaak als jij dan aandacht schenkt, door boos te worden of te blijven lopen is dat al helemaal top voor je pup. Wat hier helpt? De pantoffels uit schoppen en verder lopen op sokken. Die pantoffels zijn dan meteen niet leuk meer en dan kan ik ze weer aan doen. Of even blijven staan en geen aandacht aan schenken, als dat niet helpt zeg je 'nee' of 'afblijven' of 'niet doen' of iets in die trend, en lijd je haar af met n snoepje zodat ze stopt en beloon je haar. Zo leer je gelijk het commando. 

Ook wat minder forceren dat ze in de bench moet om te gaan slapen. Uiteindelijk zijn die schema's voor iedere hond anders, en dat bleek hier ook niet te kloppen. Is je hond moe, dan wordt die vaak wat bijterig. Dan negeer je de pup gewoon zodat ze uit zichzelf haar rust gaat pakken. Dus ga gewoon lekker tv kijken ofzo. Je hoeft niet continu door de kamer heen te rennen om je pup maar te vermaken als die wakker is. Moedig ook het zelfstandig spelen aan. Of geef af en toe een lekker kluifje of kong. Ook dat brengt ze vaak tot rust.

Je kunt ook denkspelletjes met je pup doen overigens, dat is ook vermoeiend. Net als met trainen, doe je dat gewoon een kwartiertje ofzo en niet gelijk uren achter elkaar. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik sluit me aan bij Brenda

 

Onderstaande link is ook echt de moeite waard om door te lezen

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

honden page profiel LizLiz 1 doggies

honden foto van Liz

Moeilijk. We kunnen van hieruit het gedrag van je pup over de dag heen niet zien en dan is goed advies geven moeilijk.

 

Hoe ben je tot nog toe met dat bijten omgegaan? Welk ras is het? Hoe gaat de pup met je oudere hond om en visa versa? Slaapt je pup ook die 2 uur in de bench? Geef je kauwmateriaal?

 

Hier was het bijten heel snel over door vanaf dag één duidelijk en met lage toon "Nee" te zeggen en dan niet verder 'uit te dagen' door door te gaan met wat we met de pup aan het doen waren of door onze benen op de zetel te trekken.

honden foto van Janny vrouwtje van Luna

Dank je voor jullie re ! wat het bijten betreft.. heb ik alles geprobeerd wat jullie ook gedaan hebben  de link geeft me wel inzicht hoe ze is nu ,en dat klopt ! dus ik blijf positief en rustig... en help haar verder naar volwassenheid  de hondjes op de foto zijn onze vorige hondjes ,hebben we vorig jaar allebei moeten laten inslapen in maart en oktober  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dank je voor jullie re ! wat het bijten betreft.. heb ik alles geprobeerd wat jullie ook gedaan hebben  de link geeft me wel inzicht hoe ze is nu ,en dat klopt ! dus ik blijf positief en rustig... en help haar verder naar volwassenheid  de hondjes op de foto zijn onze vorige hondjes ,hebben we vorig jaar allebei moeten laten inslapen in maart en oktober   "

 

Wat verdrietig dat de hondjes op je profielfoto moesten worden ingeslapen, sterkte nog.

Wat is Luna voor ras? Heb je van haar ook een foto?

 

honden foto van Janny vrouwtje van Luna

dat was een heel verdrietig jaar voor ons ,we missen ze nog steeds het waren onze maatjes en zoo lief ook !  dit is Luna het is een boomer schitz-zu Yorkshire maar volgens mij zit er ook nog een maltezer in vanwege de witte kleur :) en dank je wel voor je medeleven

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat een schatje jouw LUNA  ...om op te eten 

Alle pups zijn zó vermoeiend soms , wees blij dat ze zo actief is,  maar troost je die puppytijd gaat vlug voorbij. 

Voor mij veel te rap alleszins.

 

Als ze echt moe is , slaapt ze ook wel in mandje hoor, dat is mijn goede raad. Verder weet ge wel hoe het moet aangezien je een vorig hondje al had en spijtig genoeg  hebt moeten afgeven.

 

Doet pijn ja maar nu op ieuw een deugnietje in huis, ach....deugnietjes 

vergeef je vlug. 

Beetje oppassen met dingen in haar bereik te laten, kwestie van knabbelen...die periode gaat ook nog komen..

Dan testen ze hun tanden uit en hoe ver ze hierbij kunnen en mogen gaan. 

Veel succes met het bijten af te leren, zindelijk maken vergt ook  geduld en liefde.

Boosheid loont nooit.

Je komt er 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^