Warmte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carolina (Gast)

Hallo  Vanochtend is mijn hondje bevallen van 3 mooie pups.  Mijn vraag is moet het hele huis zo watm zijn of alleen in de werpkist. En zo ja hoe warm en waar. Mijn hond is een kruising maltezer met pomeriaan en ze is gedekt door een pomeriaan en is voor haar en mij eerste nedtje. Alvast bedankt.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Sorry kan niet helpen iemand hier op hp misschien succes 

honden page profiel ElianeEliane

Er komen bij ons vele vragen binnen over welke vorm van verwarming men moet kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden en er gaan vele verhalen rond over alle vormen van verwarming. Wat is nu wel goed en nodig en wat niet........

De eerste week is het van belang de nesttemperatuur in de werpkist op circa 32 graden celsius te houden.  Pups kunnen namelijk de eerste week na de geboorte hun eigen lichaamstemperatuur niet zelf reguleren. Onderkoeling is daardoor doodsoorzaak nr 1.  Let op......die 32 graden is een richtlijn. Om de juiste temperatuur in de werpkist vast te stellen legt u bij voorkeur de thermometer op de bodem van de werpkist op de warmste plek, deze temperatuur wordt uw richtlijn waarna u uw pups gaat observeren.  Elk ras en elk nest stelt andere eisen. Het belangrijkst is dat u zelf uw pups steeds observeert en inschat of de temperatuur in het nest omhoog moet of omlaag!  Zorg dat er in de werpkist (groot of klein) altijd een warm deel en een koeler deel is. Pups moeten kunnen kiezen of ze in de warmte of juist op een koelere plek gaan  liggen. Kan dit niet dan ligt het risico op uitdroging op de loer. Hun ogen en oren zijn misschien nog niet volledig ontwikkelt maar hun gevoel is prima. Pups die op een hoopje kruipen op de warmste plek in het nest en soms erg luidruchtig zijn, kunnen vaak een wat hogere temperatuur gebruiken.  Gebruikt u een warmtelamp, hang deze dan enkele schakels lager, gebruikt u een verwarmde bodem met thermostaat zet deze dan 1 of 2 graden hoger, heeft u een warmtemat zorg dan dat de warmste kant omhoog ligt. Is dit niet voldoende, gebruik een lamp extra.  Gaan de pups juist heel erg verspreid in de werpkist liggen, zoeken ze de koelste plekken op en/of zijn ze te rustig, dan is de temperatuur te hoog en hangt u de warmtelamp enkele schakels hoger, zet de thermostaat van de verwarmde bodem één of twee graden lager of draait u de warmtemat om naar de koelere kant.  Voel regelmatig aan uw pups of ze niet uitdrogen door de huidplooi op de rug op te tillen. Zakt deze niet direct terug maar blijft de huidplooi staan, controleer de temperatuur in het nest en stel vast dat uw pup voldoende drinkt!

Welke verwarmingsmogelijkheden zijn er:

 

Verdere info -> https://www.fokkersplaza.com/c-1410553/info-over-verwarming/

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Bij 32 graden komt mijn moederhond niet meer in de buurt van de werpkist.  Al zal het formaat qua ras ook wel uitmaken. Mijn werpkist is de eerste 1,5 - 2 weken 26 graden. De huiskamer mag kouder zijn, maar de warmtelamp warmde die ook vrolijk op. Er mag absoluut géén tocht bij de werpkist komen, dus daardoor was ramen open bij ons geen optie. We zaten dus lekker met zijn allen in 26 graden (je moet er wat voor over hebben).

 

Dit is wel informatie die je eigenlijk  voordat het nest geboren werd had moeten uitzoeken. ;) Het is vrij essentieel om er voor te zorgen dat het nest bij de juiste temperatuur ligt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

32 graden is zwaar overdreven ,dat heb ik bij kleine en grote rassen echt nooit gedaan ,

Ik kijk gewoon ,liggen de pups netjes op rij ,dan is het prima , liggen ze op een hoopje  dan is het te koud , liggen ze verspreid dan is het te warm .

Kijk gewoon hoe de moeder en pups reageren ,dat is de beste maatstaaf .

Succes en veel plezier .

Volgende forumvraag: Ontlasting pas geboren pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^