Labmaraner aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Border terrier ;-) Voor je wijsneuzerig gaat doen wel eerst het volledige topic lezen zodat je niet lullig overkomt ;-) En deze is niet echt actief neen. Ermee gaan hardlopen zit er niet in bijvoorbeeld. 
De kruising die ik had was een border / herder. Ik heb al ontiechelijk veel honden gehad, zoals je uit het topic kunt opmaken. Dat kan natuurlijk wat verwarrend zijn als je niet alles leest. 
Vind het wel fijn hoe iedereen hier bezorgd is om gezondheid en brodfok, ondanks dat ik hier natuurlijk al op voorhand op ging letten ;-) Ik merk dat steeds minder mensen bij tenten à la hezehof kopen e.d. "

 Zo hee. Voor iemand die het allemaal zo goed weet is het misschien een goed idee om niet allemaal halve rasnamen te gebruiken in een topic met een titel van een ras dat niet bestaat. Als je dan uithaalt naar iemand die een logische conclusie trekt met een vraagteken, staat dat namelijk nog veel lulliger.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Is een van deze pups niks voor jullie?
Dit is de moeder en de vader is onbekend. In de moeder zie ik wel pointer en labrador.

Door een pup te adopteren steun je trouwens meteen een goede stichting, en zeker geen br00dfokker.

https://www.facebook.com/Hondenherplaatsingennl

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Ik heb genoeg ervaring met honden hoor, snap het allemaal heel erg goed. Maareh, eerlijk bijna altijd kruisingen gehad via asiel (of gered nadat ze achtergelaten werden) en hier prima ervaringen mee. Het is een gevoel waarvoor ik mij absoluut ook niet hoef te verantwoorden. Nog nooit eentje gehad vanaf pup, maar dat maakt allemaal niet uit voor mij. Ik werk nergens aan mee en weet goed genoeg hoe een brodfokker werkt ;-) Geld is absoluut geen issue (ik verdien rond de 5k netto per maand hoor), maar ik word wel strontziek van fokkers die hun honden aanprijzen als de beste ooit door hem te laten fokken met showwinnaars (en daarom opeens €1200 ervoor vragen). Of het doorfokken van herders om een steeds verder afslopende rug te krijgen (genoeg foto's van en anatomisch bewijs, misselijke trend die vanuit de VS naar hier is gekomen en de overhand heeft genomen tussen 1950 en nu). De fokker van de border fokte bvb op de lijn van de neus...  waar zijn we mee bezig? 
Zoals ik al eerder aangaf kan je nooit zeker zijn wat het karakter is, of hoe hij gaat uitzien. We zijn nog niet zover dat je net als bij baby's kunt bepalen hoe je kind eruit kan gaan zien. Echter weet je dat bij een lab en setter kruising het geen hond gaat worden met een schofthoogte van driekwart meter hoog.
Ook weet ik dat er nog genoeg ECHTE oepsnestjes bestaan, en dit soort honden verdient ook een goed tehuis voordat ze OOK in het asiel belanden omdat ze oud zijn en niemand ze neemt. Dat is vaker het geval dan mensen denken, het asiel zit er vol mee! Het probleem komt vaker voor bij katten, maar ook bij honden. 
Ik ben blij dat ze nu wat meer open staat voor een grotere hond die geen labmaraner is (hoe prachtig ook, het blijft idd een hond die voor 80% uit de brodfok komt), binnenkort komt er een stabij langs van vrienden en dan bewerken we het steeds verder ;-)  "

 

Eigenlijk lees ik dit topic met heel veel verbazing.

De titel alleen al.

Wat is dat toch met die kruisingen en mensen die pups willen kopen bij "fokkers" die bewust verschillende "rassen" mixen ...

 

En daar weet je beter van welk karakter ze gaan hebben?

Je kan zelfs nooit nagaan welke "rassen" (zeg maar look a likes) er in zijn voorouders zaten.

 

Er zijn genoeg fatsoenlijke fokkers die geen tentoonstellingen plat lopen.

Zo te lezen heb jij totaal geen ervaring met rashonden en rashondenfokkers.

 

Een mixje adopteren uit asielen is natuurlijk een andere zaak.

En in al die "oepsnestjes" geloof ik niet, daar is meestal heel weinig oeps aan, maar wel "ik heb een paar honden zitten en ik wil een cent bijverdienen met pups te verkopen". 

 

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

De ideale karakter/grootte combo ???
Het gaat om een kruising, dus je weet nooit hoe het karakter gaat worden of hoe groot hij uiteindelijk wordt.
Een goede fokker ga je er zeker niet van vinden, en je zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen bij de broodfok.
Staar je niet blind op de hond die je toen had.
Je gaat nooit dezelfde krijgen, en al zeker niet bij een kruising.

Zo heb ik (volgens de broodf*k term) 2 Boomers...
Ze lijken in de verste verte niet op elkaar !
Ze verschillen dag en nacht qua karakter en uiterlijk, terwijl het om hetzelfde "ras" zou gaan (volgens de broodf*k)

Ik zou zeggen... neem er een goed boek bij met verschillende rassen en lees ze allemaal door.
Haal de rassen eruit die je aanstaan qua uiterlijk, grootte, verzorging, opvoeding, ...
Laat je partner net hetzelfde doen...
Komen er bij beide een paar dezelfde rassen uit, verdiep jullie dan verder in die rassen...
En zo ga je verder tot je een ras gevonden hebt dat het beste bij jullie past.

Let wel op, elke hond is natuurlijk anders, dus wat je in boeken of internet leest is niet perse ook zo bij jullie pup, maar dan heb je toch al een goed beeld van wat je allemaal kan verwachten

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ken je deze site?

 

https://hhin.nl

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^