Bijvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendy van der Vennenwendy van der Vennen

Hoi hoi, ik heb een reutje die ik aan het bijvoeden ben maar hij komt maar 3 Gr aan. Is 24 mrt geboren en heeft geen zuigkracht ( geen open gehemelte ) genoeg om de tepel vast te houden, heb vanalles geprobeerd wat ik hier lees op forum maar lukt niet. Flesjes, spuitjes ( dan verslikt hij enzo) sondevoeding durf ik niet. Heeft iemand andere tips? Geef nu toch flesvoeding om het uur en knijp erin komt er iets binnen. Hoor het graag groetjes Wendy

honden page profiel ..

honden foto van .

Lijkt me dat de dierenarts gewoon een sonde kan inbrengen toch?? 

Die kan ook beoordelen of er verder geen problemen zijn. 

 

Ik ben geen fokker maar het lijkt me dat als je zelf alles geprobeerd hebt dat je toch verder gaat kijken bij de dierenarts. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

heb je al een dierenarts geraadpleegd? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat zegt de dierenarts hiervan? Is de pup door hem/haar al grondig onderzocht? 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Als er geen zuigkracht is dan heeft flessen weinig zin en is als ik eerlijk ben de prognose ook erg slecht vrees ik... Bovendien kan flessen zelfs gevaarlijk zijn want als de melk in het verkeerde keelgat schiet kan het bij de longen terecht komen met alle gevolgen van dien. Er zijn sponstechnieken waarover je online meer kunt vinden die je nog zou kunnen proberen maar ik vrees dat dit bij een pup met niet/nauwelijks zuigkracht ook weinig nut heeft.

Ik denk dat in zo'n geval sondevoeding de enige optie is in de hoop dat het zuigreflex maar de tijd dan alsnog optreed. Je zou je dierenarts kunnen vragen dit te doen of anders een ervaren fokker in je omgeving. Een andere oplossing weet ik helaas zo snel ook niet. Het is hoe dan ook een zeer lastige situatie en een heel zwak pupje dus de vraag is hoe/of deze hier uit zal komen. Succes en sterkte ermee in ieder geval! 

honden page profiel wendy van der Vennenwendy van der Vennen

Hoi bedankt voor al de reacties, ik heb het niet getroffen met mijn da!! dus ik bel morgen een andere da. Hij is van 09.00 tot nu, 4 Gr aangekomen met spuitje dus ik heb hoop en hoor het morgen van da. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Je kan toch altijd een andere arts of spoeddienst bellen?? 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Er zijn dierenartsen die ook op zondag Willen helpen. Ik zou echt niet wachten tot morgen! Lees de reactie van wichita nog eens door! Ze weet waar ze over praat. Is dit pupje de enige? Geen broers en zussen? Welk ras is het? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoi bedankt voor al de reacties, ik heb het niet getroffen met mijn da!! dus ik bel morgen een andere da. Hij is van 09.00 tot nu, 4 Gr aangekomen met spuitje dus ik heb hoop en hoor het morgen van da.  "

 

Euh, morgen pas? Lijkt me toch dat je met dit soort dingen gelijk een da belt? Of dat nou je eigen is of een ander dat maakt niet uit.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

volg

honden page profiel Ellen BlomEllen Blombijna goedgekeurde fokker

honden foto van Ellen Blom

Er zijn verschillende spoeddiensten en medisch centra's die 24uurs diensten bieden, ook voor dieren die niet staan ingeschreven. 

Lijkt me niet dat, als je hier zelf geen verstand van hebt, je dit zelf moet proberen. 

Met een sonde kan de kleine weer op kracht komen en is de kans het grootste dat hij uiteindelijk zelf weer zal gaan drinken. Maar je moet hem wel laten checken om te weten of er geen achterliggende oorzaak is. 

Succes

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik zou zo snel mogelijk naar je DA gaan en om instructie voor sondevoeding vragen

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoe gaat het nu?

Volgende forumvraag: mijn kangal is zwanger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^