Foto's honden in tassen gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeanineJeanine

Goedenavond,

Ik moet voor mijn studie een product ontwerpen om kleine honden op een fijne manier te vervoeren. Hiervoor ben ik op zoek naar foto's van kleine honden die vervoerd worden (tas/buidelzak etc.) met evt. een kleine toelichting

Als u tijd heeft om de volgende vragen erbij te antwoorden, zou dit heel erg helpen!

1) Welke problemen heeft u met bestaande hondentassen?
2) Wat maakt voor u een perfecte hondentas?

Alvast bedankt

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

De perfecte hondentas bestaat eigenlijk al in mijn ogen en is de Fundle. Lichtgewicht, groot genoeg dat de hond er lekker in kan zitten en liggen maar je ook niet met een te grote tas loopt (zelfs geschikt voor honden met een hernia weet ik uit ervaring)... Ruimte voor andere spullen zoals een portemonnee e.d. en een goed design waardoor het gewicht goed verspreid wordt en ik zelfs met mijn slechte rug een hond van 3,5 kilo in een tas kan meedragen. Enige kritiekpuntje wat ik heb op de tassen is dat ze erg prijzig zijn, maar daar tegenover staat wel weer dat ze nauwelijks slijten dus je jarenlang met een tas doet.



Verder heb ik sinds kort ook een Mewgaroo shirt wat een soort buidelzak is. Gewoon voor de leuk maar zeker ook wel handig in sommige gevallen als je een tas net even niet bij de hand hebt of zo. Deze worden niet in Nederland verkocht dus dat is wel een kritiekpuntje en is alleen geschikt voor hele kleine honden met niet al te lange pootjes.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vind een tas voor zowel hond als mens erg oncomfortabel, en heb nu een wandelkar aangeschaft.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik had een buidelzak voor mijn hondje.

Mijn hondje is 6 kilo en na 10 minuten lopen wordt het toch erg zwaar.

Ik vond het ook niet comfortabel voor hem, en voor mezelf ook niet.

Dus ik vind het iets voor korte afstanden.

Misschien dat het meer iets is voor de echt kleine hondjes, van zo'n 2 a 4 kilo.

 

 

honden page profiel JeanineJeanine

" De perfecte hondentas bestaat eigenlijk al in mijn ogen en is de Fundle. Lichtgewicht, groot genoeg dat de hond er lekker in kan zitten en liggen maar je ook niet met een te grote tas loopt (zelfs geschikt voor honden met een hernia weet ik uit ervaring)... Ruimte voor andere spullen zoals een portemonnee e.d. en een goed design waardoor het gewicht goed verspreid wordt en ik zelfs met mijn slechte rug een hond van 3,5 kilo in een tas kan meedragen. Enige kritiekpuntje wat ik heb op de tassen is dat ze erg prijzig zijn, maar daar tegenover staat wel weer dat ze nauwelijks slijten dus je jarenlang met een tas doet.


Verder heb ik sinds kort ook een Mewgaroo shirt wat een soort buidelzak is. Gewoon voor de leuk maar zeker ook wel handig in sommige gevallen als je een tas net even niet bij de hand hebt of zo. Deze worden niet in Nederland verkocht dus dat is wel een kritiekpuntje en is alleen geschikt voor hele kleine honden met niet al te lange pootjes. "

 



Wat een superleuke foto's! :-D Vooral die trui is echt heel leuk en interessant om te zien (ik wist niet eens dat dat bestond)! Heel erg bedankt voor de reactie!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

De meeste honden zijn voorzien van 4 pootjes, die (meestal...)  net lang genoeg zijn om bij de grond te kunnen! Dus ze kunnen ermee lopen.

Dat geldt ook voor kleine hondjes. Dus er zullen niet zo héél veel mensen zitten te wachten op tasjes om de hondjes in te vervoeren....

 

Paris Hilton met Tinkerbell.....

honden page profiel JeanineJeanine

" De meeste honden zijn voorzien van 4 pootjes, die (meestal...)  net lang genoeg zijn om bij de grond te kunnen! Dus ze kunnen ermee lopen.

Dat geldt ook voor kleine hondjes. Dus er zullen niet zo héél veel mensen zitten te wachten op tasjes om de hondjes in te vervoeren....

 

Paris Hilton met Tinkerbell..... "

 



Hoi, klopt! Alleen ik hoor soms toch nog van mensen dat ze tassen gebruiken omdat hun pup lange afstanden nog niet aankan of hun hond bijvoorbeeld te oud is om nog goed zelf te lopen. Ook kan het voor drukke plekken of openbaar vervoer heel handig zijn! Maarja, iedereen natuurlijk zijn eigen ding :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" De meeste honden zijn voorzien van 4 pootjes, die (meestal...)  net lang genoeg zijn om bij de grond te kunnen! Dus ze kunnen ermee lopen.
Dat geldt ook voor kleine hondjes. Dus er zullen niet zo héél veel mensen zitten te wachten op tasjes om de hondjes in te vervoeren....
 
Paris Hilton met Tinkerbell..... "

Precies wat Jeanine hierboven al zegt. Mijn eerste tas schafte ik aan toen ik een pup kocht van een klein ras en nog twee andere honden had rondlopen. Zo kon zij makkelijk mee en had ik mijn handen vrij tijdens te lange wandelingen. Ik merkte dat ik ook meer winkels in mocht met een hond in een tas omdat dit door de meeste toch als hygiënischer gezien wordt. Zo kreeg ik meer zelfstandigheid want ik durfde voor die tijd niet alleen te winkelen en wist toen ook nog niet dat je hulphonden voor zulk soort functies had. In winkels ging ze in de tas en daarbuiten liep ze lekker mee. Deze zelfde hond kreeg uiteindelijk met 4jr een acute hernia en partiële epilepsie. Ze kon nog wel lopen maar moest ook regelmatig rusten en mocht niet meer alleen thuis blijven. Ideaal was het toen dus dat ze zo gewend was aan de tas want hierdoor kon ze nog alles doen wat ze leuk vond, met mate, en bijna overal mee naartoe. 

Ik heb nadien de tas voor de socialisatie van vele andere pups ook nog gebruikt (en zelfs uitgeleend aan vrienden om deze reden). Tijdens lange wandelingen maar ook bij drukke locaties om ze veilig hier aan te laten wennen. Of bij terrasjes zodat ze lekker zacht konden slapen ipv op de grond te moeten liggen. De meeste honden hier vonden het heerlijk en lagen van rustig te slapen in de tas als deze eens gebruikt werd. 

 

Natuurlijk moet een tas niet gezien worden als mode middel of reden om je hond maar niet te laten lopen... Maar ik merk zelf nu al ruim 10jr hoe fijn zo'n hulpmiddel ook kan zijn. Het heeft mij een stukje vrijheid terug gegeven en daarbij ook nog eens voor een prachtige band met mijn hond gezorgd, want zoveel samen kunnen doen versterkt je relatie gewoon. Bovendien vind ik een groot pluspunt van een tas ten opzichte van een buggy of zo dat je de hond dicht bij je draagt, goed contact houdt dus en ook makkelijker kunt ingrijpen indien nodig. Tassen hebben misschien een slecht imago omdat hier soms verkeerd gebruik van wordt gemaakt maar dat betekend niet dat de functie van een tas per definitie slecht is. Het is alleen wel zo dat voor honden boven de 4 kilo een tas eigenlijk niet meer te doen is. Nu ben ik niet gezond, maar 3,5 kilo is echt mijn max. wat ik kan dragen in een tas en ik denk dat dit voor velen met mij geldt. Een tas is dus echt alleen interessant bij hele kleine hondenrassen en/of jonge pups. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

 

Wat ik mis is een tas waar je meer in kunt vervoeren dan enkel je hondje. 

Wanneer wij bijv. in de bergen wandelen moet mijn hondje soms een stukje in de tas tijdens een stijle afdaling of lastige ondergrond. 

Maar dan moet hij nu dus in mijn normale rugtas tussen m'n brood en drinken etc etc. 

Ik zou dus graag een rugtas zien met een gedeelte voor de hond. En daar onder een gedeelte voor mijn eigen spullen. 

 

@ Jantien, zoals in de post hierboven ook gezegd wordt zijn er genoeg redenen om een hondje in een tas te dragen. Toen Twinko aan z'n gebroken knie was geopereerd heb ik hem ook een aantal keer mee naar buiten genomen in een tasje. Heerlijk een frisse neus halen. 

Maar dan al dat commentaar onderweg van mensen: "Heeft ie geen pootjes" en "Wat zielig, laat die zelf lopen" of "Zo'n hondje mag natuurlijk niet spelen." en "Dat is ook gewoon een hond hoor, laten lopen!" 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom


Maar dan al dat commentaar onderweg van mensen: "Heeft ie geen pootjes" en "Wat zielig, laat die zelf lopen" of "Zo'n hondje mag natuurlijk niet spelen." en "Dat is ook gewoon een hond hoor, laten lopen!"  "

Heel herkenbaar... Of termen zoals 'Paris Hilton' of 'Tinkerbell' naroepen. Heel irritant af en toe!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja hier zoek ik binnenkort ook een tas. Ik ben van plan om lekker in mijn eentje (nou ja met Moh dan) rond te gaan toeren in Scandinavische landen. Maar er moeten natuurlijk ook boodschappen gedaan worden... 

Hond bij de winkel achterlaten is niet fijn. In een auto achterlaten terwijl het warm is kan ook niet. Met een hondenbuggy ga ik echt niet lopen, dus dan een tas. Dan kan ze mee de winkel in als ik boodschappen moet doen. 

Maar zal wel beetje lastig worden om goede tas te vinden want mijn hondje is redelijk groot...

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" De meeste honden zijn voorzien van 4 pootjes, die (meestal...)  net lang genoeg zijn om bij de grond te kunnen! Dus ze kunnen ermee lopen.
Dat geldt ook voor kleine hondjes. Dus er zullen niet zo héél veel mensen zitten te wachten op tasjes om de hondjes in te vervoeren....
 
Paris Hilton met Tinkerbell..... "

 Ik denk dat juist wel veel mensen zitten te wachten op een fatsoenlijke tas....

Althans ik wel.

Ik heb nu een eastpak sporttas zelf aangepast.

Omdat ik dus echt niet met zo'n truttig ding wil lopen ala Paris Hilton

 

En ja met 3 border collie die graag lange afstanden lopen en 1 chevy met 8 metalen platen in zijn achterpoot en 4 in zijn voorpoot..  

Moet ik hem dan maar thuis laten met zijn verlatings angst?

 

Ik zou graag een normale tas willen. Gewoon zwart ofzo 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  
Wat ik mis is een tas waar je meer in kunt vervoeren dan enkel je hondje. 
Wanneer wij bijv. in de bergen wandelen moet mijn hondje soms een stukje in de tas tijdens een stijle afdaling of lastige ondergrond. 
Maar dan moet hij nu dus in mijn normale rugtas tussen m'n brood en drinken etc etc. 
Ik zou dus graag een rugtas zien met een gedeelte voor de hond. En daar onder een gedeelte voor mijn eigen spullen. 
 
@ Jantien, zoals in de post hierboven ook gezegd wordt zijn er genoeg redenen om een hondje in een tas te dragen. Toen Twinko aan z'n gebroken knie was geopereerd heb ik hem ook een aantal keer mee naar buiten genomen in een tasje. Heerlijk een frisse neus halen. 
Maar dan al dat commentaar onderweg van mensen: "Heeft ie geen pootjes" en "Wat zielig, laat die zelf lopen" of "Zo'n hondje mag natuurlijk niet spelen." en "Dat is ook gewoon een hond hoor, laten lopen!"  "

 Chevy is net te groot voor in mijn rug tas.

Maar ik heb eigenlijk geen last van het commentaar maar misschien is dat omdat ik er nog 3 mee heb.

En chevy als hij zelf loopt in het zand ook echt mank loopt.

Als mensen dat zien krijg ik juist: hij loopt mank je moet hem tillen!

Ja weet ik maar hij moet ook ff rennen. En rollen en gek kunnen doen en hij heeft geen pijn alleen een raar loopje...

 

Volgende forumvraag: Katten op galerij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^