Welke hond stinkt niet (zo erg)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sara (Gast)

Hoi, ik heb een vraagje: ik en mijn vader willen graag een hond, maar mijn moeder niet. ze vindt dat ze stinken en dat ze nooit meer eventjes weg kan. maar welke hondenrassen stinken niet en zijn een beetje zelfstandig? sara

Sara (Gast)

het liefste een beetje groot ras want mijn ouders houden niet zo van kleine honden...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geen enkel hondenras is zo zelfstandig dat hij uit zichzelf uren alleen kan blijven. Zo iets vergt veel tijd en training. 

 

Veel schoonmaken en de kleedjes van de hond wassen scheelt al, maar als je hond zijn vacht nu eenmaal die lucht bij zich draagt kom je daar niet van af. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het klopt dat je niet altijd zomaar even weg kan. Je moet altijd rekening houden met de hond. Hij moet op tijd uit, wil ook graag veel aandacht. 

Een hond kan inderdaad stinken. Mijn zusje heeft er een, die draagt zo'n vieze kaaslucht bij zich. Komt omdat op de neus het vel en de vacht zich ophoopt en dat gaat stinken. Ze zegt wel dat ze ' goed schoonmaakt.

Ook hangt er daar echt een hondenlucht in huis.

Bij mij ruik je dat niet.

 

Ook is veel afhankelijk van het voer wat je geeft.

 

Verder vind ik dat heel het gezin achter de keuze 'hond' moet staan. Het is een hele verantwoording waar je niet te licht over moet denken.

Sara (Gast)

de verantwoordelijkheid van een hond snap ik natuurlijk, maar mijn moeder wilt overtuigt worden dus ik moet genoeg argumenten verzamelen. ik heb er al heel wat maar ze wilt geen stinkende hond. dus welke rassen stinken niet of minder en welke meer? 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je je keuze voor een ras gaat laten afhangen van geur...tja...

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik heb een Friese stabij die ik persoonlijk totaal niet vind stinken. Maar ik denk dat het soms ook een kwestie is van waar je aan gewend bent/raakt  Want iemand die ik ken heeft een maltezer en die vind ik dan weer enorm stinken (al is het wel een schatje)

 

Een hond heeft echt heel veel invloed op je leven. En het is dus zeker waar dat iedere keer dat je weggaat je rekening zal moeten houden met de hond. Je zal uitgebreid de tijd moeten nemen om dat goed aan te leren, ongeacht of de hond zelfstandiger is of aanhankelijk. (al vind ik het erg goed dat je daar wel naar kijkt )

 

Willen jullie als jullie een hond nemen gaan voor een herplaatser of een puppy? Met een puppy is het even weggaan veel moeilijker in het begin. Het kan best even duren voordat de pup lang genoeg alleen kan zijn.

Dus misschien zou een herplaatser die al gewend is om alleen te zijn geschikter zijn (al heeft die ook even tijd nodig om te wennen in huis en moet het ook voorzichtig opgebouwd worden) 

 

Maar mij lijkt het dat het grootste struikelpunt de "beperking" in vrijheid zou moeten zijn inplaats van de stank  

Want geloof me je hond komt nog wel eens stinkend thuis na lekker baggeren in de modder/sloot of een wandeling in de regen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Deze stinkt niet en je moeder kan weg wanneer ze wilt.

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ligt heel erg aan het individu ook. Mijn teefje heeft eigenlijk nauwelijks aanleg voor stank, alhoewel andere mensen ruiken het wel als ze in huis komen maar ik vind haar zelf niet sterk ruiken. De reu die ik had, had wel een stuk meer aanleg om te ruiken. Ook al kreeg hij goed te eten, vers vlees, hij rook toch nog flink uit zijn bekkie en in zijn vacht. Maar het heeft ook geen zin om in een nestje aan alle pups te ruiken, want dan hebben ze allemaal nog een puppygeur en die is vrij sterk 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik vind dat het bij mij thuis niet stinkt, omdat ik aan de geur gewend ben.  Een bezoeker zal er misschien anders over denken.  De ene mens is gevoeliger voor geuren dan de andere mens.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" de verantwoordelijkheid van een hond snap ik natuurlijk, maar mijn moeder wilt overtuigt worden dus ik moet genoeg argumenten verzamelen. ik heb er al heel wat maar ze wilt geen stinkende hond. dus welke rassen stinken niet of minder en welke meer?  "

 Een 

Poedel heeft niet een honden geur, moet geplukt worden, als je daar mee wacht dan gaat de hond toch ruiken....honden die ruien krijgen als de rui inzet best wel een geur , komt door het oude haar, verzorg je je honden goed....dan voorkom je dat, kom maar hier, twee newfoundlanders, geen honden stank...gewoon ruikend naar ...hond...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

O en als het regent geef je je honden een paraplu mee, natte honden ruiken....naar hondenweer.....

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Er zijn inderdaad rassen met vachten die wat minder ruiken. Maar ik vind dat je je daar niet op blind moet staren. Op een gegeven moment ruik je het niet meer. Waar je naar moet kijken is
raseigenschappen/karakter. Hoeveel beweging heeft de hond nodig en kunnen jullie bieden. Terriers en jachthonden hebben bv vaak veel energie. De grote van de hond zegt niets over hoe lang er gewandeld moet worden. Je moeder lijkt er niet zo voor te zijn. Het kan niet zo zijn dat uitlaten na verloop van tijd op haar neerkomt. Hebben jullie gedacht over uitlaten. Vakantie. Hoe lang de hond alleen moet zijn. Een pup moet je in de begin periode veel bij zijn.
Mag de hond waaks zijn? Wat willen jullie met de hond gaan ondernemen. Hoe vaak wandelen? Speels en gek van balletje. Of rustig? Hebben jullie omheinde tuin voor de hond? Mag het een eigenwijs ras zijn? Of gehoorzaam?

Sara (Gast)

dus als ik het goed begrijp moet je gewoon aan de geur wennen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je zoekt een ras wat een beetje zelfstandig is, deze, die neemt een plu mee als het regent, juist om niet te stinken......       

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  Een 
Poedel heeft niet een honden geur, moet geplukt worden, als je daar mee wacht dan gaat de hond toch ruiken....honden die ruien krijgen als de rui inzet best wel een geur , komt door het oude haar, verzorg je je honden goed....dan voorkom je dat, kom maar hier, twee newfoundlanders, geen honden stank...gewoon ruikend naar ...hond... "

 Poedels moet je niet plukken hoor, dan komt het haar nooit meer terug! Knippen, scheren, maar nooit plukken! Foxterriërs en Basset Griffons moeten geplukt worden.

 

Maar inderdaad, poedels ruiken weinig. Ik heb zelf een Spaanse Waterhond, die heeft ook 'poedelhaar' en die ruikt echt niet naar hond. Kan trouwens ook goed een paar uur alleen zijn.

 

Als honden sterk naar hond gaan ruiken, komt dat vaak ook door het verkeerde voer. Ik hoor vaak van mensen dat hun hond minder 'stinkt' als ze vers vlees gaan voeren in plaats van brokken.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Als je van honden houdt, ruiken ze ( bijna) altijd lekker.....

( ik zit regelmatig met mn hele gezicht in dat donzige, zachte hondelijf van Wanda....heerlijk! Die geur)

Als je niét van honden houdt, dan vind je ze stinken. En alles waar het slaapt of ligt.

En als iemand er zó over denkt, doe je haar /hem geen plezier met een levende hond in huis. 

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Het went zeker wel. Als je altijd in de geur van je huis zit ruik je het zelf niet meer.
Al ruik je de vacht van die van mijn ras ook niet zo. Maar staar je je er niet op blind.
Straks heb je hond die je niet ruikt maar past de hond helemaal niet in jullie levensstijl.
Bv sportieve hond vol energie en druk waar jullie gek van worden omdat jullie energie niveau anders is. Of misschien vinden jullie dat wel leuk. Of waakse hond en jullie willen dat iedereen binnen kan komen. Denk er goed over na. Het is een belangrijk besluit. Je legt je voor jaren aan zo'n lieverd vast. Ze hechten zich aan je. Het is vreselijk als het toch niet gaat. Misschien kunnen jullie beter beginnen met eens op te passen op hond van een ander. Of logee hond van kennis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een ras wat zelfstandig is, maken smorgens zelf hun ontbijt klaar, heel makkelijk.......

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hangt erg van de vacht af of een hond aanleg heeft tot stinken 

Een vettige(waterproof) vacht ruikt sterker na natworden

maar ook slechte voeding of gebit kunnen een hond doen stinken

Deel heb je dus zelf in de hand

goed voor je hond zorgen scheelt al een heleboel

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een hondengeur went heel snel. Veel mensen ruiken hun eigen hond bijvoorbeeld niet en ruiken ook niet dat hun huis ruikt naar hond. Vraag je een bezoeker die geen huisdieren heeft en die geeft eerlijk antwoord, dan ga je waarschijnlijk horen dat het bij jou ruikt naar hond.  Bij ons niet anders. Tegelijkertijd ruik ik het onmiddellijk als ik bij een ander kom met een hond, ondanks dat ik zelf ook een hond heb. Honden verschillen nou eenmaal van geur. Ik vind mijn hond niet stinken, maar sommige andere honden wel, pfff. 

 

Sommige rassen hebben minder 'hondengeur' dan andere rassen, maar het komt uiteindelijk ook veel neer op goede voedingen goede vachtverzorging. Was je je hond regelmatig en heeft hij een schoon gebit, dan valt de hondengeur reuze mee. 

 

Moet er ook bij vermelden dat ondanks goed eten en wassen, sommige honden toch een hele opvallende eigen geur hebben. Wij noemden onze vorige cocker spaniel niet voor niks 'stinky'.  

 

Kortom: je eigen hond ga je al snel niet meer ruiken. Als je het vervelend vind dat bezoekers bij jou in huis een hondengeur ruiken en je je daar echt niet overheen kan zetten, kan je beter maar niet aan een hond beginnen. Of een geur stinkt, daar kan je van mening over verschillen, maar een geur hou je toch. Maar goed, ieder huis ruikt anders, met of zonder huisdieren. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Een bull terriër stinkt niet en heeft zeker geen hondenlucht. Maar ik denk niet dat dit de geschikte hond is voor jullie. Ze zijn heel erg aanwezig, worden door vele als "lastig" gezien, je moet een enorme dosis humor hebben om hun gedrag te kunnen waarderen. Maar ze stinken niet 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Het stinken is nog niet zo erg, maar wil je moeder wel haar heel huis onder de honden haren?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Het stinken is nog niet zo erg, maar wil je moeder wel haar heel huis onder de honden haren? "

 en zand

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Een bull terriër stinkt niet en heeft zeker geen hondenlucht. Maar ik denk niet dat dit de geschikte hond is voor jullie. Ze zijn heel erg aanwezig, worden door vele als "lastig" gezien, je moet een enorme dosis humor hebben om hun gedrag te kunnen waarderen. Maar ze stinken niet  "

 Bullen ruiken heeeeeerlijk. Maar ik zou ze niet aanraden nee

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  en zand "

 Kilo's....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  en zand "

 En spetters/modder aan de muur wanneer de hond zich na een regenachtige wandeling uitschud.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

En je moet geen hond nemen met hanglippen, want dan zit alles onder het kwijl. 

 

Ik heb honden met krulvachten, dan vind je geen haren in huis.

Maar wel zand, blaadjes etc wat ze in de vacht meenemen het huis in.

En als ze rollen in iets vies (één of ander lijkje wat ze gevonden hebben), dan is het een hele klus om die geur er weer uit te krijgen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  En spetters/modder aan de muur wanneer de hond zich na een regenachtige wandeling uitschud. "

 snot op je ramen ivm ze kijken waar je uithangt

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Het stinken is nog niet zo erg, maar wil je moeder wel haar heel huis onder de honden haren? "

 En niet te vergeten: die vieze zachte stink scheetjes die ze heel onschuldig laten 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Rat terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^