Zindelijk, bijten en wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

shelby (Gast)

Ik heb een chihuahua van een half jaar oud, ze wilt overal in bijten, en als ik er mee wil gaan wandelen wilt zij niet :( hoe kan ik haar best zindelijk maken en overal in bijten afleren?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zindelijk maken; niet steeds lange wandelingen maken. Zoek een plekje dichtbij huis en laat haar daar plassen/poepen.

Als je hondje verder wil wandelen, dan ga je gezellig samen verder. Laat haar eens de weg kiezen en overal lekker snuffelen. Wie weet vind ze dat wel erg leuk en wandelt ze zo wat verder.

Zet er niet al teveel druk op. Niet willen wandelen is niet willen wandelen.

 

Puck heeft dat hier ook een hele tijd gehad dat ze niet verder wou dan de hoek van de straat. Dat bezorgde me veel stress. Op een gegeven moment maar naar Puck geluisterd en dat heeft ons beide goed gedaan.

 

Bijten afleren; geef iets waar ze wel in mag bijten. Lekkere gedroogde konijnen of lams oortjes doen het bij kleine hondjes vaak goed. Puck is er verzot op.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Alles stap voor stap doen en niet te snel willen.

 

Zorg dat je altijd een speeltje bij de hand hebt. Als je dan bijvoorbeeld bij haar op de grond gaat zitten en ze gaat je dan bijten, dan kun je haar afleiden met behulp van het speeltje. Maar ook als ze in iets bijt, waar ze niet in mag bijten, kun je haar afleiden met een speeltje. Geef haar daarnaast iets lekkers waar ze wel op mag kauwen of een kong.

 

Na het spelen, druk doen, eten en slapen direct naar buiten voor een plasje. Zodra ze buiten gaat plassen, kun je het commando 'plasje doen' geven en haar uitbundig belonen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang heb je haar al en wat heb je tot nu geprobeerd om haar zindelijk te krijgen.

Hoe vaak en hoelang ga je naar buiten?

Volgende forumvraag: een beagle kennel inFriesland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^