stinkende oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Jaimy heeft stinkende oren. Ze zijn wel schoon van binnen. Ik heb er oorzalf in gedaan en er kwam niks uit. Aan de buitenkant van zijn oor zat wel een klein beetje wat ik er uit heb gehaald, maar dat was ook maar heel weinig.

 

Hij heeft niet veel oorhaar aan de binnenkant, want dat trek ik er uit. Wel zijn de haren rond zijn oren oranje achtig, ik denk toch van het oorsmeer. Maar ook als hij is gewassen stinkt het nog en blijft het die kleur.

 

Iemand goede tips?

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Wist je dat oorhaar een functie heeft?  Namelijk het oorsmeer diep in het oor naar buiten begeleiden. Het oor is zo diep dat je er niet helemaal in kan kijken dus het zou zomaar kunnen dat er diep verstopt nog wat oorsmeer zit. 

Ruikende oren zie je ook vaak bij een hond met allergie. 

Likt je andere hond aan Jaimy zijn oren?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier is een stink oor een oorontsteking. Zou toch even een afspraak maken bij de dierenarts om de oren te laten controleren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga er mee naar de dierenarts, waarschijnlijk is het met octoclean zo opgelost, niet mee tobben, oren die stinken daar is wat mee aan de hand....

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Wist je dat oorhaar een functie heeft?  Namelijk het oorsmeer diep in het oor naar buiten begeleiden. Het oor is zo diep dat je er niet helemaal in kan kijken dus het zou zomaar kunnen dat er diep verstopt nog wat oorsmeer zit. 
Ruikende oren zie je ook vaak bij een hond met allergie. 
Likt je andere hond aan Jaimy zijn oren? "

 Dat wist ik inderdaad, maar zo diep kan ik ze er niet uit trekken gelukkig.

Nee Puck likt hem daar niet volgens mij, Jaimy likt Puck haar oren trouwens wel.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik denk eigenlijk niet dat er iets ergs als een oorontsteking aan de hand is. Hij heeft eigenlijk altijd al stinkende oren gehad en hij heeft er verder geen last van.

 

Puck heeft wel eens oorontsteking gehad (waarschijnlijk inderdaad door een allergie, aangezien het nu goed gaat op ander voer wegens allergieën.), en dat was héél duidelijk aan haar te merken. Daar had ze veel last van.  

 

Hij is trouwens al een aantal keer bij de DA geweest, toen hij dus ook al stinkoren had. En hij heeft nooit iets gezegd dat er wat mee was, maar we hebben er ook niet specifiek naar gevraagd. Het kan natuurlijk nooit kwaad om er eens naar te laten kijken.

 

Ik denk eigenlijk dat het komt doordat het oorsmeer in zijn vacht blijft hangen. Jaimy is de bobtail dus hij heeft natuurlijk flinke flaporen met veel haar. Want onder zijn oren is het ook oranje, dat kun je goed zijn aan een kant waar zijn vacht wit is. Maar het gaat er niet goed uit met wassen.

Volgende forumvraag: casteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^