Wij zijn terug!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Vind je helemaal niks in de zorg leuk dan? Want binnen de gehandicaptenzorg kun je bijvoorbeeld met een zorgachtergrond ook binnen dagbesteding werken enzo. "

 ik heb anderhalf jaar in de gehandicapten zorg gewekt, ook heel veel verschillende stages gehad. Uiteindelijk voor ik vertrok gewerkt op een kleinschalig wonen afdeling met dementerenden, waaronder een paar met een psychische problemen, ik vindt het werk niet erg, maar het is niets voor mij om de rest van mijn leven te doen :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  ik heb anderhalf jaar in de gehandicapten zorg gewekt, ook heel veel verschillende stages gehad. Uiteindelijk voor ik vertrok gewerkt op een kleinschalig wonen afdeling met dementerenden, waaronder een paar met een psychische problemen, ik vindt het werk niet erg, maar het is niets voor mij om de rest van mijn leven te doen :-)  "

 

Je zou het dan nog wel een tijdje kunnen doen. Als je er nou echt een verschrikkelijke 'hekel' aan had bijvoorbeeld, dan werd het zoeken naar werk wat moeilijker.

 

Maar je zou ook nog rond kunnen kijken en zien of er bij een grote boer een vacature openstaat. Dat is wel iets waar je nu ervaring mee hebt. Weliswaar op een iets ander niveau, maar misschien vinden de boeren hier dat niet erg. Deze ervaring getuigd natuurlijk van pit en hard werken, kunnen afzien (neem aan dat het werk niet altijd even gemakkelijk ging). Misschien maak je dan een goede kans bij een boer in Nederland?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Je zou het dan nog wel een tijdje kunnen doen. Als je er nou echt een verschrikkelijke 'hekel' aan had bijvoorbeeld, dan werd het zoeken naar werk wat moeilijker.
 
Maar je zou ook nog rond kunnen kijken en zien of er bij een grote boer een vacature openstaat. Dat is wel iets waar je nu ervaring mee hebt. Weliswaar op een iets ander niveau, maar misschien vinden de boeren hier dat niet erg. Deze ervaring getuigd natuurlijk van pit en hard werken, kunnen afzien (neem aan dat het werk niet altijd even gemakkelijk ging). Misschien maak je dan een goede kans bij een boer in Nederland? "

 Klopt, maar dat zie ik ook niet zo zitten haha, boerderij werk in NL. Ik hoef ook niet persé met dieren te werken, en zoals in Australië zou het toch niet zijn. Ik ben er echt heel moeilijk in hoor, ik wist al voor in de opleiding verzorgende IG startte dat ik er niet in wilde werken voor altijd, maar ik was nog leerplichtig, mijn beste vriendin ging er heen en ik ook, en ik heb het afgemaakt omdat ik persé een diploma wilde, wel besloten niet door te studeren voor verpleegkundige. Ik wacht totdat ik weet wat ik wél wil, en tot die tijd wordt het waarschijnlijk in de zorg, tenzij ik iets anders leuks vindt :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als werken in Australie in je hart zit, dan doe je dat toch gewoon, joh! Je hebt al vooruitzicht op een werkplek voor een jaar. Eens je daar bent, komt er gegarandeerd weer een nieuwe aanbieding, en blijf je er gewoon lekker hangen, zolang je 't leuk vindt. 

 

Don't settle for less! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Klopt, maar dat zie ik ook niet zo zitten haha, boerderij werk in NL. Ik hoef ook niet persé met dieren te werken, en zoals in Australië zou het toch niet zijn. Ik ben er echt heel moeilijk in hoor, ik wist al voor in de opleiding verzorgende IG startte dat ik er niet in wilde werken voor altijd, maar ik was nog leerplichtig, mijn beste vriendin ging er heen en ik ook, en ik heb het afgemaakt omdat ik persé een diploma wilde, wel besloten niet door te studeren voor verpleegkundige. Ik wacht totdat ik weet wat ik wél wil, en tot die tijd wordt het waarschijnlijk in de zorg, tenzij ik iets anders leuks vindt :-)  "

 

Super goed dat je hebt doorgezet en in ieder geval je diploma hebt gehaald. Het is soms zo verschrikkelijk moeilijk om te kiezen wat je leuk lijkt. Vooral omdat je met een jonge leeftijd eigenlijk nog niet heel goed weet wat de wereld aan werk te bieden heeft. Daar kom je vaak pas veel later achter.

 

Ik moest uiteindelijk van m'n moeder de zorg in, daar was altijd werk in te vinden zei ze. Eerst deed ik niveau 2. Ik vond het verschrikkelijk. De stage, toen ik mensen moest wassen voor het eerst, ben huilend het kamertje van een bewoonster uitgelopen van een verzorgingshuis hihi.
Uiteindelijk heeft die mevrouw mij geleerd hoe ik iemand moest wassen en heeft zij me het vertrouwen gegeven dat het niet eng was. Dat was echt een schat!
Daarna doorgegaan voor niveau 3 omdat ik dat moest van m'n vader. Hij zei, anders ga je nooit weer naar school. Daar had ie 100% gelijk in hihi. Dus ik ben nu ook vz-ig, vind het geweldig leuk. Maar als ik nogmaals zou kunnen kiezen, had ik een andere opleiding gekozen. Iets richting groen/dier verzorging denk ik.

 

Je hebt in ieder geval je diploma. Je kunt nog verder kijken naar een andere opleiding, mocht je toch in Nederland blijven en het nog leuk vinden om iets anders te leren. Of misschien iets van cursussen in de richting die jou leuk lijkt.

 

Ach, je moet het natuurlijk ook allemaal zelf weten. Als je maar iets om handen hebt waar je je prettig en goed bij voelt. Je moet, vind ik altijd, wel met plezier naar je werk gaan. Je moet er energie uit kunnen halen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^