Irish Soft Coated Wheaten Terriër

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kiana (Gast)

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar irish soft coated wheaten terriër pups. Alleen vind ik nergens hoeveel zo een pup ongeveer kost. Kan er mij iemand helpen die bijvoorbeeld zo een hond heeft of er ervaring mee heeft? De pup hoeft geen stamboom te hebben.   Bedankt voor de hulp!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Er rust een taboe op het noemen van prijzen van pups. Op het web zal je het niet makkelijk vinden en als je een fokker belt/mailt dan wordt het niet op prijs gesteld als je al snel in het contact 'DE' vraag stelt.

Dit heeft volgens mij te maken met het voorkomen dat mensen gaan shoppen op prijs ipv op gezondheid, karakter, verzorging en opvoeding/socialisatie.

Dit gaat eigenlijk op voor alle rassen.

 

Ga er vanuit dat een pup duur is. Mijn eerste hond kostte me 10 jaar geleden €800.-. De pup die ik besteld heb gaat me €1000.- kosten. Maar ik heb voor diverse rassen prijzen gehoord van €450.- tot €3000.-.

Eigenlijk vind ik dat niet erg want als je geen financiële ruimte hebt om te sparen, heb je ook geen financiële ruimte om noodzakelijke medische hulp of dieetvoer te betalen.

 

Verder wil ik je waarschuwen tegen broodfok en malafide fokkers. Als je een rashond wilt is een officieel stamboekregistratie bij een rasvereniging al een beetje een verzekering tegen nare toestanden. Je kan bij die rasvereniging hun reglement waaraan de fokker minimaal moet voldoen, lezen.

 

Anders loop je risico op sterk verwaarloosde moeder dieren met niet gesocialiseerde pups die niet of niet goed ingeënt zijn en allerlei ernstige afwijkingen kunnen hebben (broodfok). Je redt geen hondje als je er daar eentje koopt maar houdt die drama's in stand; financiert ze.

 

Pups op marktplaats zijn vaak goedkoper maar wees alert! Google naam, kennelnaam, email en telefoonnummer van de aanbieder los van elkaar als extra check. Er zijn ook sites die je leren waar je op moet letten bij het kiezen van een verantwoorde fokker. Neem die ook ter harte.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik heb zitten twijfelen of ik wel zou reageren.

Het schiet me helemaal fout dat je schrijft....hij hoeft geen stamboom te hebben.

 

Mijn vriendin heeft 3 Wheatens en mijn trimster heeft er 5.

Zelf ben ik beheerder op een Irish soft coated wheaten terriër forum.

Dus ja, ik weet veel van wheatens.

 

De gemiddelde prijs van een pup is ongeveer 1250 euro (1000 tot 1500 euro)

MET stamboom , uiteraard.

 

Er komen deze maand 2 nestjes die ik weet.

Uit volledig geteste ouders en met stamboom.

 

Wat weet jezelf over de wheaten, waarom een wheaten.....??

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Stamboom is niet zomaar een papiertje he :). Veel mensen vinden dat papiertje niet belangrijk, omdat het toch maar een huishond gaat worden oid. Dus dan zijn kampioenen in de voorouders niet belangrijk. Maar een stamboom geeft ook aan of de voorouders gezond zijn. En aangezien rassen voort gekomen zijn uit inteelt en dergelijke (uitzonderingen daargelaten), is het belangrijk dat men nu op de goede manier fokt. Dus mét stamboom en ouders die getest zijn op de veelvoorkomende aandoeningen binnen dat ras...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een hond is pas een echt ras als ie een stamboom heeft.

Alle andere zijn look lik's en geen rashonden.

honden page profiel AlexAlex

honden foto van Alex

Een hond zonder stamboom is dus eigenlijk geen hond, als ik het zo lees. Wat een onzin lees ik hier af en toe. Volgens sommige is een hond nog heiliger als onze lieve heer.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Een hond zonder stamboom is dus eigenlijk geen hond, als ik het zo lees. Wat een onzin lees ik hier af en toe. Volgens sommige is een hond nog heiliger als onze lieve heer. "

 Neen, wat jij schrijft is hier nergens gezegd en is onzin.

Een hond zonder stamboom is wel degelijk een hond, maar kan nooit een rashond zijn omdat je de raszuiverheid van zijn voorouders niet kan nagaan.

Dus als je een hond zonder stamboom koopt heb je een hond gekocht, nooit een rashond.

honden page profiel AlexAlex

honden foto van Alex

Op deze site wordt altijd zo fel gereageerd als iemand maar naar een hond kijkt die geen stamboom heeft. Het hoeft niet altijd slecht te zijn. 

Mijn hond heeft ook geen stamboom. Maar geen mopshond met stamboom die van hem wint met agility.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Op deze site wordt altijd zo fel gereageerd als iemand maar naar een hond kijkt die geen stamboom heeft. Het hoeft niet altijd slecht te zijn. 
Mijn hond heeft ook geen stamboom. Maar geen mopshond met stamboom die van hem wint met agility. "

 Het nut van een stamboom is hier nu een paar maal besproken.

  • Lidmaatschap Raad van Beheer
  • Lidmaatschap rasvereniging
  • Gebonden aan fokreglement
  • Verplichte testen en keuringen voor de ouder dieren
  • Regels omtrent medische zorg pups
  • Bescherming moederdieren
  • Bescherming tegen teveel nestjes van dezelfde combinatie (genenpool)

Kan je je daar ook niet in vinden?

 

Kijk, jouw hondje zal vast fantastisch zijn, dat geloof ik meteen. Op de foto is het ook een doetje. Maar zonder stamboom/rasvereniging is het toch meer een vorm van Russische roulette waarbij jij geluk hebt gehad (de teef ook?).

Volgende forumvraag: Puppy voer vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^