Zindelijkheid Chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joke van KeulenJoke van Keulen

honden foto van Joke van Keulen

Ik heb een chihuahua van inmiddels ruim 6 maanden, maar zij is nog steeds niet zindelijk, wat doe ik niet goed?

Ik werk met een kook wekker die ik op 1 half uur zet, ze weet het al als de wekker gaat rent ze al naar de deur en doet keurig een plasje buiten, maar ben ik 3 minuten binnen, dan doet ze weer "keurig" een plasje maar dan wel binnen, en niet op de honden toilet maar telkens op een andere plaats.

Met het poepen gaat het wel goed, soms een ongelukje in de benz wat nog van de nacht is.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Misschien is het beter om niet met de kookwekker te gaan werken, maar op te letten wat ze doet. vaak herken je het gedrag wel als ze moeten plassen (onrustig rond lopen, rondjes draaien en snuffelen op de grond). Dan even naar buiten. Het beste is om altijd naar dezelfde plek te gaan. dit moet een rustige plek zijn zonder teveel prikkels, zodat ze de hele blaas leeg plassen. Anders plassen ze namelijk een beetje, zien wat voorbij komen waardoor ze afgeleidt zijn en wanneer ze dan weer thuis zijn (en dus geen prikkels meer zijn) gaat ze rustig de rest uit plassen.

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik ga er nu trouwens wel vanuit dat je hond verder gezond is en dat dit al vanaf het begin zo is. Als dit opeens het geval is , kan het ook een blaasontsteking zijn.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik lees dat je ook werkt met een hondentoilet binnen?? Misschien ook handig om daar mee te stoppen, dit kan verwarrend werken gezien je dat eigenlijk motiveert om binnen te plassen.. Succes!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou persoonlijk de kookwekker wegdoen. Kijk gewoon naar de hond. Die laat vanzelf zien wanneer die moet.

Ook het binnen plassen op een hondentoilet is niet nodig. Je leert zo je hond dat binnen plassen/poepen mag.

Hondentoilet weg dus. Gewoon om de 2 uur naar buiten voor een plas/hoop. Als die ouder is kun je het rekken naar een uurtje of 4.

 

S nachts is die nog niet zindelijk? Dan er s nachts ook gewoon even een keer uit.

 

Na het plassen buiten ga je naar binnen en de hond plast dan nog eens. Waarschijnlijk omdat die het spannend vind buiten. Probeer buiten een vaste plek te vinden waar die makkelijk en ontspannen gaat zitten voor een plas/hoop.

Ben je binnen, ga dan na twee minuten nog eens naar buiten naar hetzelfde plekje. 

honden page profiel Joke van KeulenJoke van Keulen

honden foto van Joke van Keulen

Dank jullie wel, de kookwekker ga ik niet meer zetten, en probeer voor mijzelf wat meer ontspannen te zijn.

En die honden toilet ja dat weet ik niet ze doet het er soms wel op, en als ik dat zie prijs ik haar de hemel in natuurlijk.

Nu las ik ook dat een kleine hond al met 6 maanden loops kan gaan worden, kan mij voorstellen dat het daar ook op reageert.

ik heb zlef zeker 30 jaar lang grote honden gehad en wel Herders, en die waren gewoon met een week of 3/4 gewoon dag en nacht zindelijk.

Ook ben ik met haar een week of 4 geleden naar de DA gegaan en ze bleek een beginnende blaas ontsteking te hebben, maar dat is nu voorbij.

Fijne zondag allemaal.

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Hoi Joke,

 

Hoe gaat het nu met de kleine?

honden page profiel Joke van KeulenJoke van Keulen

honden foto van Joke van Keulen

Hoi Esther,

Het blijft een getob, ik ben soms radeloos, ze blijft in huis plassen en zelfs als ze op schoot ligt.

Dan wil Myra opeens niet in haar mand en gaat ervoor liggen blijkt ze ook in de mand van Myra te plassen.Terwijl ze het buiten ook netjes doet.

 

 

honden page profiel Joke van KeulenJoke van Keulen

honden foto van Joke van Keulen

Kan ook nog zo zijn dat ze loops gaat worden uiteindelijk is ze nu 6 en halve maand, dus gooi ik het nu daar maar weer op.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Weet je wel zeker dat de blaasontsteking over is? Ik vind het eerlijk gezegt wel raar. zeker dat ze ook op schoot plast. ze lijkt het wel helemaal niet op te kunnen houden. Ik zou toch eens naar de dierenarts gaan ermee. Ze zou loops kunnen worden inderdaad. dan gaan ze wel wat vaker plassen en kan het ook zijn dat ze door het hele gebeuren binnen een plasje doen, maar ik vind het dan nog steeds raar dat ze het ook op schoot en in de mand doet.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Weet je wel zeker dat de blaasontsteking over is? Ik vind het eerlijk gezegt wel raar. zeker dat ze ook op schoot plast. ze lijkt het wel helemaal niet op te kunnen houden. Ik zou toch eens naar de dierenarts gaan ermee. Ze zou loops kunnen worden inderdaad. dan gaan ze wel wat vaker plassen en kan het ook zijn dat ze door het hele gebeuren binnen een plasje doen, maar ik vind het dan nog steeds raar dat ze het ook op schoot en in de mand doet. "

  Denk ook dat je beter een nieuw bezoekje aan de DA brengt. Mij lijkt het ook dat ze het echt niet kan ophouden! Zeker als het op je schoot en in de mand gebeurt.

Ben je ook zeker dat het geen deemoedsplasjes zijn? Want dan zou het wel kunnen dat ze, wanneer je ze aanhaalt, ze zich niet kan ophouden natuurlijk.

Dan is negeren de boodschap. Ik zou toch eerst naar de DA gaan.

honden page profiel Joke van KeulenJoke van Keulen

honden foto van Joke van Keulen

Ik kom net bij de dierenwinkel vandaan en die adviseerde ook naar de DA te gaan zei sprak van een incontinentie, de DA kan meten of de spier bij de urinebuis wel goed werkt. 

De urine is vorige week na gekenken en dat was helemaal schoon.

 

Dank voor jullie mee denken.

honden page profiel MarjankaMarjanka

honden foto van Marjanka

" Ik kom net bij de dierenwinkel vandaan en die adviseerde ook naar de DA te gaan zei sprak van een incontinentie, de DA kan meten of de spier bij de urinebuis wel goed werkt. 
De urine is vorige week na gekenken en dat was helemaal schoon.
 
Dank voor jullie mee denken. "

 goed advies over de dierenarts!! Want er klopt iets niet helemaal. Uiteraard hoeft het niet lichamelijk te zijn, maar dat zul je eerst helemaal zeker moeten weten.

Wat die dierentoilet binnen betreft: realiseer jij je dat je Chihuahua heel oud kan worden en dat jij haar hele leven vast zit aan zo'n toilet binnen?   Hoeft geen probleem te zijn want er zijn ook genoeg mensen met een aantal kattenbakken in huis.

Maar je zult wel die keuze zelf moeten maken voordat het diertje niet anders meer weet en altijd dat toilet als 1ste keuze gaat beschouwen.  (wel makkelijker zindelijk maken dan)

honden page profiel Sophie<3TeigetjeSophie<3Teigetje

honden foto van Sophie<3Teigetje

Mijn yorkshire kruising was ook niet zindelijk te krijgen. Had de hoop al bijna opgegeven, toen hij 7 1/2 maand oud was ging het ineens een stuk beter. Inmiddels is hij 9 maanden oud en doet hij het heel erg goed. 

Wat ik alleen niet snap is dat hij bij mijn moeder wel nog weleens ongelukjes heeft, maar bij mijn vader niet. 

Maar goed, ik zal als ik jou was nog maar eens goed nadenken over die hondentoilet. Het kan zijn dat je het nooit meer af te leren krijgt. En dat is dan misschien bij jou thuis niet zo erg. Maar als je dan op visite, of op reis gaat, dan kan hij dus op ongewenste plekken plassen. Simpelweg omdat hij het niet gewend is om zijn plas op te houden.

Wat ik heb gedaan om mijn hond zindelijk te maken, was gewoon volhouden. Als ik zag dat hij plast, riep ik hard "nee!" En klapte ik in mijn handen zodat hij ophield. Dan tilde ik hem naar de tuin en als hij daar dan verder plaste, prijste ik hem de hemel in. 

Je hond in een bench stoppen kan ook weleens werken. Maar als hij het dan echt niet op kan houden ligt hij wel in een vieze bench, dus daar moet je een beetje mee uitkijken. 

 

Volgende forumvraag: honden in openbare ruimtes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^