mijn zusje is bang voor honden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel May May

honden foto van May

hallo,
1 van mijn 2 zusjes is echt als de dood voor honden,zodra ze er 1 ziet gaat ze gelijk helemaal paniekerig doen en ze wil zo snel mogelijk weg.
hoe het kwam dat ze bang is? toen ze 2 was draaide ze zich 1 keertje om en toen keek ze recht in de bek van een grote hond.
sindsdien is ze dus bang voor honden...
mijn vriendin heeft een BC en een teckel en de teckel durft ze al een beetje te aaien als we haar goed vasthouden... en ze trekt vaak meteen haar hand weg als de teckel wil snuffelen want ze denkt dat ze haar wil bijten...
we hebben echt al zo vaak gezegd dat ze niks doet/doen maarja met praten los je dat niet echt op...
en aangezien hier in de buurt veel honden wonen...
en er veel loslopen ( wat dus niet mag...)
heeft iemand hier ervaring mee?
en hoe kan ik hiermee leren omgaan?
en hoe kan ik met mijn ouders haar van de angst afhelpen?

alvast bedankt!

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Hoe oud is je zusje?

 

Kennen jullie iemand met een hele lieve, rustige knuffelige hond die niet heel groot is? Dan is het vaak makkelijker om even te aaien.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Heb je al ooit gehoord van een training voor honden genaamd BAT.

 

Om heel kort door de bocht te gaan leer je de hond met zijn angst om te gaan. Dit door de hond te leren wennen voor wat hij angst heeft op een zodanige veilige afstand waarbij hij zonder in paniek te geraken kan ondervinden dat er niets gebeurt. Zeer langzaam aan leert men het wennen op te bouwen door steeds een beetje dichter te komen.

 

Dat kan dus ook toegepast worden op mensen. Leer haar eerst wennen op afstand dat het niet eng hoeft te zijn. Zonder al meteen te willen dat er geaaid wordt.

 

Het is een oefening die toch de nodige tijd en geduld vergt.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn zoon had het zelfde probleem. Die heeft een training gedaan bij een mevrouw die daar in gespecialiseerd was. Zij kwam met haar hond bij ons thuis en ging met hem oefenen. 

 

Het heeft geholpen, daardoor kan ik nu honden hebben. 

 

Er is ook wel gedragstherapie voor via de reguliere weg, dan moet je bij de ggz of zo informeren.

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik weet niet of ze graag leest, maar je kan kijken voor boeken die je hondentaal leren/ laten zien. Als je dat dan toe kan passen op honden in de buurt dan merk je al gauw dat bijna geen hond agressief is en kun je zelf ook beter met de situaties omgaan, omdat je de hond kunt begrijpen. 

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" hallo,1 van mijn 2 zusjes is echt als de dood voor honden,zodra ze er 1 ziet gaat ze gelijk helemaal paniekerig doen en ze wil zo snel mogelijk weg.hoe het kwam dat ze bang is? toen ze 2 was draaide ze zich 1 keertje om en toen keek ze recht in de bek van een grote hond.sindsdien is ze dus bang voor honden...mijn vriendin heeft een BC en een teckel en de teckel durft ze al een beetje te aaien als we haar goed vasthouden... en ze trekt vaak meteen haar hand weg als de teckel wil snuffelen want ze denkt dat ze haar wil bijten...we hebben echt al zo vaak gezegd dat ze niks doet/doen maarja met praten los je dat niet echt op...en aangezien hier in de buurt veel honden wonen...en er veel loslopen ( wat dus niet mag...)heeft iemand hier ervaring mee?en hoe kan ik hiermee leren omgaan?en hoe kan ik met mijn ouders haar van de angst afhelpen?alvast bedankt! "

 Sommige hondenscholen hebben soms een les/therapie-uurtje waarin kinderen die bang zijn voor honden kennis kunnen maken met een rustige hond, leren over hondentaal en over wat je als kind het beste kunt doen als je het eng vindt. 

 

De hond van mijn broer wordt af en toe ingezet voor dit soort situaties via de hondenschool waar ze trainen...

 

Je zou eens kunnen kijken bij jou in de buurt welke hondenscholen dit soort uurtjes aanbiedt (en wat de kosten zijn)

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Mijn hond heeft al aardig wat mensen van hondenangst afgeholpen

 

Wel apart omdat mijn hond dus niet van vreemde mensen houdt, net als die mensen die bang zijn van honden dus niet van honden houden. En dat gaat dus perfect samen. In eerste instantie negeert mijn hond die persoon dus volledig en loopt er in een boog omheen.

Zij vinden dat fijn omdat ze dus niet op hen komt afgerend of zelfs tegen hen opspringt. (En ik vind het fijn dat zij niet direct bovenop mijn hond duiken.)

Dan laat ik ze met haar spelen. Balletje gooien, commando's geven.. allemaal afstand werk waarbij mijn hond afremt en rustig naar hen toe loopt om niet dichter dan 1,5 meter te naderen. Ik leer ze dan ook om op de gekste momenten de noodrem aan te trekken met 'lig!'.

 

Mensen krijgen zo zelfvertrouwen en het vertrouwen dat zij mijn hond onder controle hebben. Ondertussen zijn ze bekend geworden voor mijn hond en die laat zich dan ook prima aaien als die mensen daar aan toe zijn.

Uiteindelijk werkt dat zelfvertrouwen ook door naar andere honden. Het is een heel andere benadering dan beginnen met een kalme rustige allemansvriend (een speelse stuiterbal die niet van vreemden houdt) maar het werkt goed.

 

Als jullie in de buurt van de Veluwe wonen mogen jullie rustig een keertje langskomen hoor!

honden page profiel May May

honden foto van May

ik ben 13 en mijn zusje in (afgelopen) januari 5
ik woon in de buurt van eemdijk, spakenburg ( ik zeg liever niet precies waar)
ik denk zelf dat mijn zusje misschien beter eerst iets ouder zou moeten zijn want dan kan ze echt gaan lezen daarover en het dan ( hopelijk) ook snappen...

ik heb zelf bij mij in de buurt een soort van agility hondenschaaoltje ik weet alleen niet wanneer ze dat doen..

maar bedankt voor de tips!!

Volgende forumvraag: FURminator L
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^