Kale plek snuit/droge huid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Hoi allemaal,

Dusty heeft voor de kerstdagen last gekregen van een droge neus. Dit ingesmeerd met Dermoscent bio balm. De haartje boven bij zijn neus werden korsterig dus ook daar ingesmeerd, kort daarna werd het kaal en droog. Ben blijven smeren maar had geen resultaat. Vorige week naar de dierenarts geweest om ernaar te laten kijken of het iets anders kon zijn zoals een allergie of parasieten, maar dat was het niet. Kreeg als advies mee om de snuit vet te houden met een aloe vera gel op waterbasis, waarschijnlijk idd droge huid. Dit gekocht en mee gesmeerd maar de plek word helemaal korsterig, met Aloe vera gel en met Dermoscent. Nu groeien er wel weer donshaartjes op. Iemand ervaring mee? Hij is bekend met atopie, maar dat is dit niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Icm met de atopie zou je kunnen denken aan een autoimmuunziekte?

 

Maar is er echt onderzocht of er schimmel of mijten of andere parasieten zitten?

 

 

Ik kwam laatst dit artikeltje tegen, misschien herken je er iets in

 

http://www.petmd.com/dog/conditions/skin/c_dg_Nasal_Dermatoses

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java kreeg wel droge plekken op haar oren. Dat werden korstjes en als die los kwamen kwam het haar er in hele plukjes vanaf.. Ik ben daar toen ook mee naar de dierenarts geweest omdat die schilfers bleven komen, en moest van de dierenarts 2 weken smeren met vetaderm. Hier heeft dat geholpen. Het heeft alleen super lang geduurd voor er weer haar op dr oren kwam. Als het met de vetaderm erger zou worden zou het mijt zijn, zei mijn dierenarts althans.

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Nee er is geen afkrabsel ofzo van gemaakt.

Zijn huid op zijn snuit lijkt nu wel iets harder of opgezet dan eerst, ik kijk het even aan en bij verergering ga ik toch maar weer naar de dierenarts.

Anoniem (Gast)

Even een update

Gisteren weer bij de dierenarts geweest en ze weet niet wat het kan zijn. Morgen gaat Dusty onder narcose en worden er 3 stukjes huid verwijderd voor onderzoek, omdat hij dan toch al onder narcose moet word zijn gebit ook gelijk gereinigd. 

Het is heel raar, laatste dagen was het stuk huid heel hard en wat donkerder gekleurd dan zijn huid en nu word het helemaal korstig en lijkt het er allemaal af te vallen.

Verder is er niemand die dit herkend?

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Oeps, vergeten in te loggen!
Bovenstaande ben ik dus

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

o vervelend zeg, maar het wordt in elk geval onderzocht

Volgende forumvraag: Hond opereren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^